E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκταμιεύεται την Τρίτη η δόση του ενός δισ. ευρώ

Έκλεισαν τα 13 προαπαιτούμενα

Δημοσίευση 21/12/2015 | 15:13

Εκταμιεύεται την Τρίτη η δόση του ενός δισ. ευρώ

Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισεκατομμυρίου, όπως ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην εφαρμογή όλων των εκκρεμών δράσεων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. «Εφόσον η αξιολόγηση των θεσμών είναι θετική, το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένεται να συνεδριάσει πριν τα Χριστούγεννα έτσι ώστε να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση του εναπομείναντος ενός δισεκατομμυρίου», δήλωσε η Μ. Αντρέεβα.

Υπενθυμίζεται ότι με την εκπλήρωση και του τελευταίου προαπαιτούμενου, που έχει να κάνει με την μείωση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ολοκληρώνεται ο κύκλος των 13 μέτρων που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Οι δανειστές σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ζητούν περικοπή δαπανών κατά 40% των δαπανών του ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων του στα διαγνωστικά κέντρα, με το υπουργείο Υγείας να προωθεί με υπουργική απόφαση τη λύση του ζητήματος.

Τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς πραγματοποίησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Η επάνοδος των δανειστών με τους δύσκολους κάβους του φορολογικού και κυρίως του ασφαλιστικού αναμένεται στις 18 Ιανουαρίου, ενώ πληροφορίες από την πλευρά των δανειστών κάνουν λόγο και για ενδελεχή έλεγχο του προϋπολογισμού του 2016.

Διαρροές από την πλευρά των δανειστών, εμφανίζουν τους τέσσερις θεσμούς να αμφισβητούν το κατά πόσο μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι που ενσωματώνει ο προϋπολογισμός χωρίς την επιβολή νέων μέτρων. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αρνείται τα σενάρια για επιβολή νέων μέτρων ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πασίγνωστη influencer αποδείχθηκε ότι ήταν AI ‑ 22χρονος φοιτητής Ιατρικής πίσω από την απάτη

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Μετά τις αποκαλύψεις κατέβηκαν οι λογαριασμοί της σε Instagram και Facebook - «Δεν νιώθω ότι εξαπατούσα τον κόσμο» λέει ο 22χρονος

Εγκρίθηκε δάνειο ύψους 90 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία από την ΕΕ

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Αναμένεται να ολοκληρωθούν τυπικά αύριο το απόγευμα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Κυπριακής Προεδρίας

Πέθανε ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Στέφανος Ληναίος

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Μια ζωή στο θέατρο, την τέχνη και τον δημόσιο λόγο

Τρία φορτηγά πλοία δέχτηκαν πυρά στο Στενό του Ορμούζ σήμερα, ανάμεσά τους και το ελληνόκτητο «Epaminondas»

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ιρανικό πρακτορείο μετέδωσε ότι πλοίο «αγνόησε τις προειδοποιήσεις των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων»

Νέα μέτρα: Πόσο αυξάνεται το επίδομα στους συνταξιούχους και ποιοι το δικαιούνται

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η αύξηση του επιδόματος στους συνταξιούχους είναι ανάμεσα στα 8 νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Το Ελ Σαλβαδόρ διεξήγαγε μαζική δίκη για 486 φερόμενα μέλη της διαβόητης συμμορίας MS‑13

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Οι κατηγορίες αφορούν πάνω από 47.000 εγκλήματα, ανάμεσά τους και ανθρωποκτονίες

Τα 8 μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Η κυβέρνηση επιστρέφει το πλεόνασμα στην κοινωνία»

Αδωνις Γεωργιάδης: Το ρουσφέτι δεν πρέπει να έχει ποινικές κυρώσεις

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Αυτοί είναι οι ΠΑΣΟΚοι μια ζωή οι ίδιοι, ψεύτες και υποκριτές. Δεν ντρέπονται;».

«Δεν με προσκάλεσε στο δωμάτιο»: Τι λέει ο σύντροφος της Μυρτώς για την επικοινωνία τους το βράδυ του θανάτου της

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Αφού την άφησα με την Ολίβια, γιατί εγώ πήγα σπίτι να πάρω ένα powerbank»

Νεαρός έβγαλε όπλο και απείλησε υπαλλήλους καθαριότητας στη Νέα Ιωνία

Ελλάδα 22.04.2026
Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 4:40 με τον 53χρονο υπάλληλο να καταγγέλλει πως του επιτέθηκε φραστικά γιατί, όπως τους είπε, χτύπησαν με έναν κάδο το αυτοκίνητό του