E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποφυλακίζεται σε τρεις μήνες ο Ρουπακιάς

«Η αποφυλάκισή του δεν μπορεί πλέον να αποτραπεί», λέει συνήγορος της πολιτικής αγωγής

Δημοσίευση 21/12/2015 | 00:25

Αποφυλακίζεται σε τρεις μήνες ο Ρουπακιάς

Σε λιγότερο από τρεις μήνες, ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013 και αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσκεπαστεί η εγκληματική δράση των ακροδεξιών ταγμάτων εφόδου, αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής.

Το ανώτατο όριο προφυλάκισης (30 μήνες) λήγει για τον Γιώργο Ρουπακιά τον Μάρτιο και έτσι θα αφεθεί ελεύθερος. «Χρονικά πρόκειται για ένα αντικειμενικό γεγονός. Η αποφυλάκισή του δεν μπορεί πλέον να αποτραπεί. Αυτό το γνωρίζαμε όσοι ασχολούμαστε με τη δίκη, εδώ και καιρό. Και αυτό, γιατί η δίκη ξεκίνησε πολύ μετά τη δολοφονία και οι ρυθμοί με τους οποίους κινήθηκε η δικαιοσύνη δεν άφηναν περιθώρια ολοκλήρωσης της διαδικασίας πριν από το 30μηνο. Σημαντική ήταν και η καθυστέρηση από τη Βουλή, που κράτησε επί τέσσερις μήνες τη δικογραφία για το αίτημα άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Οι αρμόδιες ανακρίτριες είχαν στείλει προς τη Βουλή επιστολή με την οποία διαμαρτύρονταν για τους πολύ αργούς ρυθμούς. Όταν είδαν ότι δεν αλλάζει τίποτα, έστειλαν εκ νέου επιστολή διαμαρτυρίας», δηλώνει στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «καθυστέρηση υπήρξε στην εισαγγελική πρόταση και στην απόφαση του Συμβουλίου, που ήταν ουσιαστικά μια επανάληψη της εισαγγελικής πρότασης. Η πρόεδρος, για να επισπεύσει τη διαδικασία, είχε ζητήσει οι δικαστές της υπόθεσης να είναι αποκλειστικής απασχόλησης, δηλαδή να μην απασχολούνται παράλληλα με άλλες δίκες. Έκανε σχετική αίτηση στο Συμβούλιο Εφετών, αλλά απορρίφθηκε. Κατόπιν, επανήλθε με νέα αίτηση. Αν ήταν αποκλειστικής απασχόλησης, σε συνδυασμό με περισσότερες δικάσιμους, θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπιφτέκι κοτόπουλου

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Οι καταναλωτές παρακαλούνται να μην καταναλώσουν το προϊόν

Το ακριβότερο ελληνικό έργο του 20ού αιώνα: Η «Ποίηση» του Παρθένη πουλήθηκε 1.258.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η χθεσινή δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Παρίσι κατέγραψε την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών

Ξέσπασμα Τσιτσιπά προς τον πατέρα του για ακόμη μία φορά με βαριές εκφράσεις

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Ο Τσιτσιπάς έβρισε τον πατέρα του επειδή δεν έβρισκε ένα αντικείμενο

Ρατσιστική επίθεση σε Κινέζα φοιτήτρια στον Πειραιά: «Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Σοβαρή καταγγελία έκανε μία Κινέζα φοιτήτρια, για ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από ομάδα νεαρών στο τραμ, κοντά στον Πειραιά.

Σύμη: Εξελίξεις στην υπόθεση της 13χρονης που κατηγορείται για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η 13χρονη, υπό την καθοδήγηση του 15χρονου φίλου της, φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει τη μητέρα της στη Σύμη.

Σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Ξυλοκόπησε τον 87χρονο θείο του, βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τον ενοχλούσε ο ήχος που έκανε στην αυλή του σπιτιού του χρησιμοποιώντας σφυρί

Δαφνί: Είχε δοθεί εντολή να δέσουν τον 48χρονο μία ημέρα πριν στραγγαλίσει τον 59χρονο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/5, 48χρονος τρόφιμος στραγγάλισε τον 59χρονο, με τον οποίο έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

«Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» – Η νέα ανάρτηση Τσίπρα

Πολιτική 21.05.2026
O πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε φωτογραφία

Αποκαλύψεις για το τροχαίο στη Ρόδο: Ο 45χρονος είχε το παιδί του στο αυτοκίνητο ‑ «Παραβίασε κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τι αναφέρει η έκθεση για το τρομακτικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη στη Ρόδο