E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποφυλακίζεται σε τρεις μήνες ο Ρουπακιάς

«Η αποφυλάκισή του δεν μπορεί πλέον να αποτραπεί», λέει συνήγορος της πολιτικής αγωγής

Δημοσίευση 21/12/2015 | 00:25

Αποφυλακίζεται σε τρεις μήνες ο Ρουπακιάς

Σε λιγότερο από τρεις μήνες, ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013 και αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσκεπαστεί η εγκληματική δράση των ακροδεξιών ταγμάτων εφόδου, αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής.

Το ανώτατο όριο προφυλάκισης (30 μήνες) λήγει για τον Γιώργο Ρουπακιά τον Μάρτιο και έτσι θα αφεθεί ελεύθερος. «Χρονικά πρόκειται για ένα αντικειμενικό γεγονός. Η αποφυλάκισή του δεν μπορεί πλέον να αποτραπεί. Αυτό το γνωρίζαμε όσοι ασχολούμαστε με τη δίκη, εδώ και καιρό. Και αυτό, γιατί η δίκη ξεκίνησε πολύ μετά τη δολοφονία και οι ρυθμοί με τους οποίους κινήθηκε η δικαιοσύνη δεν άφηναν περιθώρια ολοκλήρωσης της διαδικασίας πριν από το 30μηνο. Σημαντική ήταν και η καθυστέρηση από τη Βουλή, που κράτησε επί τέσσερις μήνες τη δικογραφία για το αίτημα άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Οι αρμόδιες ανακρίτριες είχαν στείλει προς τη Βουλή επιστολή με την οποία διαμαρτύρονταν για τους πολύ αργούς ρυθμούς. Όταν είδαν ότι δεν αλλάζει τίποτα, έστειλαν εκ νέου επιστολή διαμαρτυρίας», δηλώνει στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «καθυστέρηση υπήρξε στην εισαγγελική πρόταση και στην απόφαση του Συμβουλίου, που ήταν ουσιαστικά μια επανάληψη της εισαγγελικής πρότασης. Η πρόεδρος, για να επισπεύσει τη διαδικασία, είχε ζητήσει οι δικαστές της υπόθεσης να είναι αποκλειστικής απασχόλησης, δηλαδή να μην απασχολούνται παράλληλα με άλλες δίκες. Έκανε σχετική αίτηση στο Συμβούλιο Εφετών, αλλά απορρίφθηκε. Κατόπιν, επανήλθε με νέα αίτηση. Αν ήταν αποκλειστικής απασχόλησης, σε συνδυασμό με περισσότερες δικάσιμους, θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νίκος Παππάς: «Δεν κρύβομαι» ‑ Βρίσκεται στην Ελλάδα σύμφωνα με το περιβάλλον του

Πολιτική 18.12.2025
Ο Νίκος Παππάς παραμένει ασύλληπτος μετά την επίθεση στον δημοσιογράφο - Αγνωστες οι επόμενες κινήσεις του

Συντριβή αεροσκάφους στη Βόρεια Καρολίνα: Aναφορές για νεκρούς

Κόσμος 18.12.2025
Συναγερμός έχει σημάνει στις αμερικανικές αρχές

Τέλος στην υπόθεση της δολοφονίας Ούλοφ Πάλμε: Δεν υπάρχουν στοιχεία, δεν θα ανοίξει ξανά η έρευνα, λέει η εισαγγελία

Κόσμος 18.12.2025
Ανεξιχνίαστο παραμένει εδώ και 40 χρόνια το έγκλημα που σόκαρε τη χώρα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν αποδεικνύεται ότι οδηγούσε ο πατέρας του

Αθλητικά Νέα 18.12.2025
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαίνεται πως δεν παρουσίασε στοιχείο που να αποδείκνυε πως ήταν στο εξωτερικό το βράδυ της παράβασης

Αντετοκούνμπο και Καραλής υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στην Ελλάδα

Αθλητικά Νέα 18.12.2025
Μάχη πόλο και μπάσκετ στις περισσότερες κατηγορίες - Την Δευτέρα η εκδήλωση του ΠΣΑΤ στην οποία θα ανακοινωθούν οι νικητές

Ταϊλάνδη: Τραγικός θάνατος τουρίστα σε εστιατόριο ‑ Πέρασε από γυάλινη πόρτα

Κόσμος 18.12.2025
Αυστραλός τουρίστας έχασε τη ζωή του - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολύ βαθύ κόψιμο στο πόδι

Μαχαίρωσαν για δεύτερη χρονιά τον Αγιο Βασίλη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.12.2025
«Είχαν πρόβλημα με τον Αγιο» δηλώνει ο εστιάτορας

Τέμπη: Απολογήθηκε για το «μπάζωμα» στα Τέμπη ο Χρήστος Τριαντόπουλος

Ελλάδα 18.12.2025
Έκλεισε ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση