LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπουτάρης: Δεν δημιουργεί προβλήματα στο παιδί η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

«Είναι υποχρέωσή μας να αναγνωρίσουμε μια πραγματικότητα»

Δημοσίευση 18/12/2015 | 11:35

Μπουτάρης: Δεν δημιουργεί προβλήματα στο παιδί η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ψήφιζε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, εφόσον συμμετείχε στη διαδικασία, δήλωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ενώ επιτέθηκε ξανά στον καστανά από τη Θεσσαλονίκη.

«Θα ψήφιζα Μητσοτάκη. Είναι ο πιο σοβαρός, έχει πολιτικό λόγο, αν και κουβαλάει ένα όνομα που είναι δύσκολο. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει», σημείωσε ο ίδιος.

Όσον αφορά το κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις και συνεντεύξεις στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή με αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι ο Καραμανλής δουλεύει στο παρασκήνιο, αν δουλεύει. Ήσουν πρωθυπουργός, πρόεδρος της ΝΔ. Έφυγες. Ή όταν φεύγεις κλείνεις το στόμα και δεν μιλάς, όμως χρησιμοποιούν τη σχέση που έχουν μαζί του διάφοροι. Είναι διάχυτη η αίσθηση ότι ο Καραμανλής κινεί τα νήματα. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά».

Αποθέωση του παρανόμου ο καστανάς

Αναφερθείς στον καστανά που συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο πριν από μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν είχε άδεια, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Ο συγκεκριμένος καστανάς είναι η αποθέωση του παρανόμου», ενώ αποσαφήνισε ότι τις άδειες εμπορίου τις εκδίδει ο Δήμος, όμως τις άδειες πλανόδιου εμπορίου η Περιφέρεια, κάτι που χαρακτήρισε τεράστιο λάθος. Σημείωσε επιπλέον, ότι το στάσιμο μικρεμπόριο πρέπει να είναι δηλωμένο στο ΤΕΒΕ.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης μίλησε για το σύμφωνο συμβίωσης ως μια πραγματικότητα την οποία οι ευρωπαϊκές χώρες κοίταξαν στα μάτια και αντιμετώπισαν. «Είναι υποχρέωσή μας να αναγνωρίσουμε μια πραγματικότητα. Τακτοποιεί κάποιες καταστάσεις περιουσιακές κλπ. Ο πολιτικός γάμος, η υιοθεσία είναι άλλες πραγματικότητες, πρέπει κι αυτές να τακτοποιηθούν», σημείωσε.

Ακόμη, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι δεν απορρίπτει την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. «Υπάρχουν και ειδικοί που λένε ότι δεν δημιουργεί προβλήματα στο παιδί», επισήμανε, ενώ υπογράμμισε: «Ο πολιτικοί γάμοι πλέον είναι πιο πολλοί από τους θρησκευτικούς. Με αυτό θέλω να πω, ότι αυτές οι πραγματικότητες πρέπει να αντιμετωπίζονται. Είμαι υπέρ τού όταν υπάρχει μια πραγματικότητα, να πρέπει να νομιμοποιείται για να εξελιχθεί. Η κοινωνία μας δεν είναι ώριμη να το δεχθεί, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι δεν πρέπει να το κουβεντιάζουμε».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διέρρευσε έκθεση της CIA: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να εξαπολύσει θανατηφόρο ιό στον πλανήτη

Κόσμος 18.04.2024
Σοκάρουν τα στοιχεία για τη δράση της Πιονγκγιάνγκ

Αναβιώνουν οι χαμένες ρυθμίσεις για χρέη προς ΕΦΚΑ

Οικονομία 18.04.2024
Ολική επαναφορά των ευνοϊκών ρυθμίσεων και για τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ

Καιρός: Πότε θα «χτυπήσει» τη χώρα ο πολικός αεροχείμαρρος

Καιρός 18.04.2024
Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Λάθος συναγερμός: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ντόπινγκ Έλληνα ποδοσφαιριστή

Αθλητισμός Χτες
Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία βάζει τέλος στα δημοσιεύματα

Κρήτη: Εντοπίστηκε σορός άνδρα που επέπλεε στη θάλασσα για αρκετούς μήνες

Ελλάδα Χτες
Τι έδειξαν οι έρευνες της αστυνομίας

Καιρός: Η σκόνη φεύγει, ο αεροχείμαρρος έρχεται

Καιρός Χτες
Η πρόγνωση του meteo και η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τις επόμενες ημέρες

Παγκόσμια ανησυχία: Το Ισραήλ σχεδιάζει να επιτεθεί σε ιρανικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες

Κόσμος Χτες
Απίστευτη αποκάλυψη από πρώην πράκτορα της Μοσάντ

Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα ‑ Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Κόσμος Χτες
Ζοφερό κοκτέιλ στην κουρασμένη από τον πόλεμο χώρα - Η βοήθεια από τη Δύση καθυστερεί, οι νέοι είτε είναι στα κλαμπ είτε έχουν εγκαταλείψει, ενώ ο Πούτιν δείχνει να μην έχει να χάσει τίποτα