E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μετέφεραν σε καρότσα αγροτικού γυναίκα που έσπασε το πόδι της

Τα δύο ασθενοφόρα ήταν εκτός λειτουργίας

Δημοσίευση 17/12/2015 | 10:33

Μετέφεραν σε καρότσα αγροτικού γυναίκα που έσπασε το πόδι της

Ακόμα ένα περιστατικό το οποίο φανερώνει τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στη Μυτιλήνη, αλλά και σε άλλα νησιά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εκτυλίχτηκε το πρωί της Τετάρτης.

Μια αγρότισσα από το Πλωμάρι έσπασε το πόδι της κατά τη διάρκεια εργασιών στο χωράφι και έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η άτυχη γυναίκα άρχισε να σφαδάζει από τους πόνους μέσα στο κρύο, αφού ήταν ξεκάθαρο ότι είχε σπάσει το αριστερό της πόδι, το οποίο κρεμόταν στον αέρα.

Ο γιος της, που βρισκόταν κοντά της, κάλεσε αμέσως το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου και ζήτησε να του στείλουν ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν έχουν διαθέσιμο ασθενοφόρο, αφού και τα δύο που υπάρχουν είναι σε ακινησία, λόγω μηχανικών βλαβών. Οι υπεύθυνοι τους είπαν ότι θα στείλουν γιατρό, κι αν εκείνος κρίνει ότι όντως χρειάζεται η μεταφορά της ασθενούς στο νοσοκομείο, θα καλούσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Μυτιλήνη.

Προ αυτής της κατάστασης κι ενώ η άτυχη γυναίκα σφάδαζε από τους πόνους, ο γιος της αποφάσισε με τους αγρότες που πήγαν κοντά τους για να βοηθήσουν, να μεταφέρουν τη μητέρα του με αυτοσχέδιο φορείο και στη συνέχεια να τη φορτώσουν στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου.

Ειδοποίησαν εν τω μεταξύ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο συνάντησε στο μέσο της διαδρομής το φορτηγάκι με την άτυχη γυναίκα και αφού την παρέλαβε, τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.

Να σημειώσουμε ότι, όπως καταγγέλλει στο lesvosnews.gr ο γιος της άτυχης αγρότισας, από την ώρα που χτύπησε η μητέρα του, μέχρι την ώρα που την παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πέρασαν περίπου 3,5 ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη