LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Όσοι υποβάλουν εντός του Δεκεμβρίου τη σχετική αίτηση, θα λάβουν ολόκληρο το επίδομα

Δημοσίευση 16/12/2015 | 09:26

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Ανοίγει εντός της ημέρας η εφαρμογή στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Όσοι υποβάλουν εντός του Δεκεμβρίου τη σχετική αίτηση θα λάβουν ολόκληρο το επίδομα, δεδομένου ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να μη φτάσει για όλους το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό. Σε αυτήν την περίπτωση, οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης που θα παραμένουν σε εκκρεμότητα θα πληρωθούν κατ' αναλογία.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 5 της απόφασης για τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης ορίζει ότι: «Εφόσον το υπόλοιπο του προϋπολογισθέντος ποσού επιδόματος θέρμανσης δεν επαρκεί για την κάλυψη τυχόν ποσού επιδόματος που αφορά σε εκκρεμούσες αιτήσεις, τότε αυτό θα καταβάλλεται στους δικαιούχους αναλογικά». Σημειώνεται, πως όσοι έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης ή θα προμηθευτούν τις επόμενες ημέρες και υποβάλουν τις αιτήσεις έως το τέλος του μήνα, τότε θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης έως τις 2 Φεβρουαρίου 2016. Όσοι υποβάλουν αίτηση από την Πρωτοχρονιά έως τις 3 Μαΐου 201,6 θα περιμένουν έως το τέλος Ιουνίου 2016 για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Τα ανώτατα ποσά του επιδόματος ανά γεωγραφική ζώνη

  • 500 ευρώ για τον άγαμο και 625 ευρώ για τον έγγαμο ή μονογονεϊκή οικογένεια στην α' γεωγραφική ζώνη, στην οποία εντάσσονται Γρεβενά, Δράμα, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες και Φλώρινα.
  • 300 ευρώ για τον άγαμο και 375 ευρώ για τον έγγαμο ή μονογονεϊκή οικογένεια στη β' γεωγραφική ζώνη, στην οποία εντάσσονται Αρκαδία, Έβρος, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καρδίτσα, Κιλκίς, Λάρισα, Μαγνησία, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Τρίκαλα, Χαλκιδική.
  • 160 ευρώ για τον άγαμο και 200 ευρώ για τον έγγαμο/μονογονεϊκή οικογένεια στη γ' γεωγραφική ζώνη, στην οποία εντάσσονται Αιτωλοακαρνανία, ¶ρτα, Αττική (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, Ηλεία, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Κορινθία, Λέσβος, Λευκάδα, Πρέβεζα, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Χίος.
  • 100 ευρώ για τον άγαμο και 125 ευρώ για τον έγγαμο/μονογονεϊκή οικογένεια στη δ' γεωγραφική ζώνη, στην οποία εντάσσονται Αργολίδα, Δωδεκάνησα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Κυκλάδες, Λασίθι, Μεσσηνία, Λακωνία, Κεφαλληνία και Ιθάκη, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Ρέθυμνο, Σάμος, Χανιά.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα 19.04.2024
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα 19.04.2024
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα 19.04.2024
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα 19.04.2024
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος 19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες