E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έφοδο στη UBS έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Έβγαλαν λαβράκια από την κατάσχεση σκληρών δίσκων

Δημοσίευση 15/12/2015 | 16:02

Έφοδο στη UBS έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Σε αιφνιδιαστική έφοδο στο γραφείο υποκαταστήματος στην Αθήνα της ελβετικής τράπεζας UBS, προχώρησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οι οικονομικοί εισαγγελείς, καταφέρνοντας από τα στοιχεία που συνέλεξαν να ταυτοποίησουν τουλάχιστον 200 μεγαλοκαταθέτες.

Την εντολή για τη διενέργεια της έρευνας έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου και η έφοδος στο υποκατάστημα της UBS, διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση αυτή των οικονομικών εισαγγελέων απέφερε καρπούς, καθώς από τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών που κατάσχεσαν από το τράπεζα αλλά και από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με αυτή, «αλίευσαν» σημαντικά στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς κατέσχεσαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα και ποσά. Στις περιπτώσεις εκείνες, μάλιστα, που δεν υπήρχαν ποσά έγινε αυτόματη αντιστοίχηση με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας και τα στοιχεία «κούμπωσαν» αμέσως.

Με τον τρόπο αυτό, οι οικονομικοί εισαγγελείς, έχουν ήδη ταυτοποιήσει σχεδόν 200 καταθέτες. Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι τώρα προκύπτει ότι η μικρότερη κατάθεση φτάνει το 1,5 εκατομμύριο και η μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εξελίξεις αυτές δίνουν νέα ώθηση στις έρευνες καθώς «ξεκλειδώνουν» τη λίστα με τους άνω των 10.000 λογαριασμούς που εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρουν στο Δημόσιο έσοδα πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους ώστε να σπεύσουν να στις εισαγγελικές αρχές, διεκδικώντας μάλιστα ευνοϊκή μεταχείριση σε περίπτωση που «συνεργαστούν» μαζί τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανεστίδης: «Στο τηλέφωνο φαίνονται ποιοι με έπαιρναν από τη ΝΔ – Είχα ανοιχτή ακρόαση»

Ελλάδα Χτες
«Είναι χτύπημα κάτω από τη μέση για ευνόητους λόγους. Γι αυτά που έλεγα, μέσα από το δικό μου πρόσωπο προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα των αγροτών»

Αμύνταιο: Μαθητές αποχώρησαν χωρίς να πουν τα κάλαντα στον Γεωργιάδη ‑ Θερμά χειροκροτήματα από τους διαδηλωτές

Ελλάδα Χτες
Αρκετοί γονείς φώναζαν «ντροπή», καταγγέλλοντας ότι γινόταν φιέστα με τα παιδιά τους

Γιατί και ποια λέξη αφαίρεσε η Ιταλία από τον εθνικό ύμνο της;

Κόσμος Χτες
Πηγή της ιταλικής Προεδρίας διευκρίνισε ότι η τροποποίηση δεν υπαγορεύτηκε από πολιτικά κίνητρα

Ποιοι κάθονται και ποιοι δουλεύουν τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Κόσμος Χτες
Δείτε τη λίστα με όλες τις χώρες

Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Κόσμος Χτες
Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σeξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών

Στη φυλακή η μητέρα του 3χρονου που πέθανε από ασιτία στην Αλεξανδρούπολη

Ελλάδα Χτες
Αγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή Τέρμα Αβανος, προκαλώντας σοβαρές ζημιές

SOS εκπέμπει το Τσέρνομπιλ: «Η σαρκοφάγος ίσως καταρρεύσει αν δεχθεί νέα επίθεση από πύραυλο ή drone»

Κόσμος Χτες
«Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το στέγαστρο θα παραμείνει όρθιο μετά από οποιοδήποτε πλήγμα» είπε ο διευθυντής του πυρηνικού σταθμού

Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς – Δείτε εάν κερδίσατε

Οικονομία Χτες
Ποιοι αποκλείονται από τη φορολοταρία

Ζωγράφου: Τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνδρας σε ασανσέρ σε σούπερ μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Απεγκλωβίστηκε επίσης και μία γυναίκα από ασανσέρ στο δήμο Καλλιθέας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ