E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έφοδο στη UBS έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Έβγαλαν λαβράκια από την κατάσχεση σκληρών δίσκων

Δημοσίευση 15/12/2015 | 16:02

Έφοδο στη UBS έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Σε αιφνιδιαστική έφοδο στο γραφείο υποκαταστήματος στην Αθήνα της ελβετικής τράπεζας UBS, προχώρησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οι οικονομικοί εισαγγελείς, καταφέρνοντας από τα στοιχεία που συνέλεξαν να ταυτοποίησουν τουλάχιστον 200 μεγαλοκαταθέτες.

Την εντολή για τη διενέργεια της έρευνας έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου και η έφοδος στο υποκατάστημα της UBS, διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση αυτή των οικονομικών εισαγγελέων απέφερε καρπούς, καθώς από τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών που κατάσχεσαν από το τράπεζα αλλά και από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με αυτή, «αλίευσαν» σημαντικά στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς κατέσχεσαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα και ποσά. Στις περιπτώσεις εκείνες, μάλιστα, που δεν υπήρχαν ποσά έγινε αυτόματη αντιστοίχηση με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας και τα στοιχεία «κούμπωσαν» αμέσως.

Με τον τρόπο αυτό, οι οικονομικοί εισαγγελείς, έχουν ήδη ταυτοποιήσει σχεδόν 200 καταθέτες. Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι τώρα προκύπτει ότι η μικρότερη κατάθεση φτάνει το 1,5 εκατομμύριο και η μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εξελίξεις αυτές δίνουν νέα ώθηση στις έρευνες καθώς «ξεκλειδώνουν» τη λίστα με τους άνω των 10.000 λογαριασμούς που εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρουν στο Δημόσιο έσοδα πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους ώστε να σπεύσουν να στις εισαγγελικές αρχές, διεκδικώντας μάλιστα ευνοϊκή μεταχείριση σε περίπτωση που «συνεργαστούν» μαζί τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 16χρονος που κατανάλωσε αλκοόλ σε μπαρ στα Λαδάδικα

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος τα ξημερώματα

Γιατί χιόνισε τον Μάιο;

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Το ακραίο φαινόμενο των τελευταίων 40 ετών που «ανατρέπει» τα δεδομένα του καιρού στην Ευρώπη

Το πλοίο «Αικατερίνη» παλεύει με τα κύματα στο λιμάνι της Φολεγάνδρου λόγω κακοκαιρίας

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Hχθεσινή κακοκαιρία έφερε ισχυρούς ανέμους

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές, αλλά παραμένουν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τα πλοία που έχουν παγιδευτεί στα Στενά του Ορμούζ

Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione, Γιάννης Κολοτούρας, σε ηλικία 48 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Θλίψη στον χώρο της ελληνικής μόδας

Σκηνές χάους στη Νέα Υόρκη: Οδηγοί πήγαιναν αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Το κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε από τις ρυθμίσεις για τον ετήσιο ποδηλατικό γύρο «TD Five Boro Bike Tour»

Συναγερμός στο Κρεμλίνο για ενδεχόμενη δολοφονία και πραξικόπημα σε βάρος του Πούτιν

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας και ο ρόλος του Σοϊγκού

Βίντεο: Η στιγμή που αεροσκάφος της United χτυπά φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο του Νιου Τζέρσεϊ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο οδηγός του φορτηγού διακομίστηκε σε νοσοκομείο

Φονικό ξέσπασμα του «ιού των τρωκτικών» σε κρουαζιερόπλοιο

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Τρεις νεκροί και ένας σε κρίσιμη κατάσταση

Παγωτά: Ακριβότερα φέτος ‑ Πόσο θα πληρώνουμε σε περίπτερα, σούπερ μάρκετ και ζαχαροπλαστεία

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Νέο κύμα αυξήσεων αναμένεται να επηρεάσει την αγορά παγωτού τους επόμενους μήνες, με τις τιμές να ανεβαίνουν αισθητά ενόψει καλοκαιριού.

Πανελλήνιες 2026: Ποιοι μαθητές παίρνουν 1.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Μόνιμο γίνεται το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για επιτυχόντες των Πανελληνίων