E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανετο προβάδισμα Μεϊμαράκη δείχνει νέα δημοσκόπιση

Ανατροπή στη δεύτερη θέση

Δημοσίευση 10/12/2015 | 19:17

Ανετο προβάδισμα Μεϊμαράκη δείχνει νέα δημοσκόπιση

Μια νέα δημοσκόπηση για τη Νέα Δημοκρατία έρχεται να προστεθεί στη «βροχή» μετρήσεων ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Η νέα μέτρηση της εταιρείας Interview που έγινε για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση καταγράφει την αγωνία αλλά και την αποφασιστικότητα του εκλογικού σώματος για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ.

Σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 1000 ατόμων, προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης, ενώ «μάχη» μεταξύ των υποψηφίων θα δοθεί για τη δεύτερη θέση. Επίσης παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία σ' έναν δεύτερο γύρο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την καταγραφή των προθέσεων της κοινής γνώμης προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο Ευ Μεϊμαράκης με 36%, και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 24% , ο Απ Τζιτζικώστας με 19% και ο ¶δωνις Γεωργιάδης με 17%.

Στην ερώτηση «ποιος έχει καταθέσει σήμερα την καλύτερη πρόταση για τη ΝΔ» υψηλότερα , με ποσοστό 31% εμφανίζονται τα ποσοστά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη , ενώ ακολουθεί με 24% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με 17% οι Απόστολος Τζιτζικώστας και ¶δωνις Γεωργιάδης.

Ενδεικτική της αποφασιστικότητας που φαίνεται να δείχνει το εκλογικό σώμα , είναι η απάντηση σε ποσοστό 87% ότι θα ψηφίσουν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ενώ σε ποσοστό 83% οι ερωτηθέντες απαντούν ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν θα μπορούσε να διασπάσει την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος 13.03.2026
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail

ΑΕΚ: Τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League

Αθλητικά Νέα 13.03.2026
Η ΑΕΚ έχει 12% πιθανότητες να φτάσει στη Λειψία και να κερδίσει την κούπα - Η Κρίσταλ Πάλας το φαβορί

Η Κούβα υποστηρίζει ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Κόσμος 13.03.2026
Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Πολιτισμός 13.03.2026
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Ελλάδα 13.03.2026
Έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ όπου μεταφέρθηκε η σορός

Θεσσαλονίκη: Στην Ασφάλεια εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του ο ύποπτος για τη δολοφονία του 20χρονου

Ελλάδα 13.03.2026
Ο νεαρός είχε ταυτοποιηθεί και τον αναζητούσε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

Νεκρά και τα έξι μέλη πληρώματος του αμερικανικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ιράκ

Κόσμος 13.03.2026
Τα ονόματά τους θα παραμείνουν απόρρητα για διάστημα 24 ωρών

Ποδηλάτισσα στην Ισπανία χάνει τον έλεγχο και στέκεται στο χείλος του γκρεμού ‑ Βίντεο

Κόσμος 13.03.2026
Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα 360 μοιρών που είχε τοποθετημένη στο ποδήλατό της