E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ρωσία περικυκλώνει την Τουρκία

«Ενισχύει τις θέσεις της γύρω από τη χώρα»

Δημοσίευση 10/12/2015 | 18:06

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ρωσία περικυκλώνει την Τουρκία

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανησυχούν ότι η Ρωσία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία γύρω από τη χώρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από τουρκικά F-16, σύμφωνα με τη Hurriyet Daily News.

asdΕιδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, «η Ρωσία έστειλε 14 ελικόπτερα στην Αρμενία, στην αεροπορική βάση του Erebuni, κοντά στην πρωτεύουσα Ερεβάν, στις 8 Δεκεμβρίου. Επτά από αυτά τα ελικόπτερα είναι τα θωρακισμένα Mi-24 επιθετικά ελικόπτερα και τα άλλα 7 είναι Mi-8 μεταφορικά. Ο αριθμός των Mi-24 επιθετικών ελικοπτέρων θα μπορούσε να φθάσει τα 15 έως το τέλος του έτους».

Μια άλλη ανησυχία έρχεται από την παρουσία ρωσικού υποβρυχίου στη Μεσόγειο Θάλασσα. «Η Ρωσία έχει στείλει ένα υποβρύχιο, το Rostov-on-Don, στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπου η Μόσχα διατηρεί επίσης μια ναυτική βάση, στο Ταρτούς. Το Rostov-on-Don έχει εξοπλιστεί με πυραύλους cruise Caliber. Η Ρωσία είχε στείλει προηγουμένως δύο υποβρύχια και το πλοίο Moskva, που φέρει ένα σύστημα αεράμυνας παρόμοιο με τους πυραύλους S-300 στην Ανατολική Μεσόγειο».

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι μια ρωσική μονάδα μάχης έχει εγκατασταθεί στην αεροπορική βάση Hmeymim, έξω από τη Λαττάκεια της Συρίας. «Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει στο παρλεθόν την αεροπορική βάση Hmeymim, έξω από τη Λαττάκεια, ένα από τα προπύργια του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ ¶σαντ. Εκτιμάται ότι υπάρχουν 55 μαχητικά αεροσκάφη στη βάση, συμπεριλαμβανομένων των SU-30 μαχητικών αεροσκαφών, των SU-24, SU-25 και SU-34 βομβαρδιστικών, μαζί με επτά Mi-24 και οκτώ Mi-5 ελικόπτερα. Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της βάσης περιλαμβάνουν συστοιχίες πυραύλων Pantsir-S1, Buk-M2, S-200, Pechora-2M και S-400. Επίσης, στη Hmeymim έχει αναπτυχθεί το σύστημα Krasukha, που μπορεί να "τυφλώνει" οποιοδήποτε ραντάρ», καταλήγει η εφημερίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρίνιο: Πρώην υπάλληλος «φόρτωσε» την εταιρική κάρτα καυσίμων εταιρείας με 32.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών για κλοπή, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Πτώση των βάσεων δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τις Πανελλήνιες 2026

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Τα μαθήματα και τα επιστημονικά πεδία

Νεκροί τρεις ναυτικοί του πετρελαιοφόρου Settebello που έπληξαν οι ΗΠΑ στα ανοιχτά του Ομάν

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Το Settebello είναι το όγδοο πλοίο που εξουδετερώνεται μετά την έναρξη του αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα με φόντο το κύκλωμα στις πολεοδομίες - έξι συλλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Καθαρισμός οικοπέδων: Φρένο στην παράταση ‑ Μεγάλα πρόστιμα στους ξεχασιάρηδες

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Μόλις 300.000–350.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα, ενώ η προθεσμία της 15ης Ιουνίου παραμένει αμετάκλητη σύμφωνα με τον υπουργό Τουρνά.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ξαφνικός θάνατος σε ηλικία 66 ετών

Σε ποια χώρα η τεχνητή νοημοσύνη θα συμπεριληφθεί στα σχολικά προγράμματα

Κόσμος 11.06.2026
Η κυβέρνηση διέθεσε για τον σκοπό αυτό 300 εκατομμύρια ευρώ

Ποια χρέη προς την εφορία χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η ΑΑΔΕ εντάσσει επιπλέον 6 δισ. ευρώ στα «παγωμένα» χρέη έως το τέλος του 2026, χωρίς ωστόσο αυτά να διαγράφονται.

Υπόθεση Λιανά: Τι αποκαλύφθηκε για την οικογένεια του βασικού υπόπτου που συγκλονίζει τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο πατέρας και ο αδελφός του Ζερόμ Μπαρελά έχουν κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για βιασμό, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τραμπ: «Ο Ερντογάν είναι πολύ καλός φίλος μου»

Κόσμος 11.06.2026
«Δεν θα γίνει κάτι με Τουρκία-Ισραήλ, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ πρόεδρος», εκτίμησε

Σκηνές χάους στο Μπέλφαστ: Φλεγόμενα οχήματα και αιματηρές ταραχές παρέλυσαν την πόλη

Κόσμος 11.06.2026
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Βόρεια Ιρλανδία φλέγεται, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εμπρησμούς και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μαχαίρωμα Σουδανού υπηκόου.