E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πεκίνο: Εικόνες από την ζωή πνιγμένη στο πρωτοφανές νέφος

Kάτοικοι αγνοούν τις προειδοποιήσεις να μην κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους

Δημοσίευση 8/12/2015 | 11:10

Πεκίνο: Εικόνες από την ζωή πνιγμένη στο πρωτοφανές νέφος

Πέπλο πυκνού νέφους καταπίνει το Πεκίνο και αναμένεται να διαρκέσει για τουλάχιστον τρεις ημέρες, προκαλώντας τον πρώτο κόκκινο συναγερμό για την ατμοσφαιρική ρύπανση σήμερα, την ώρα που πολλοί κάτοικοι αγνοούν τις προειδοποιήσεις να μην κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους.

Νωρίς σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδει το Reuters, εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, συνωστίζονταν στην πλατεία Τιεν Αν Μεν για την τελετή έπαρσης της σημαίας.

Το κρατικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως πολλοί αγνόησαν και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία οχημάτων – την εφαρμογή δηλαδή του συστήματος μονών-ζυγών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Chen Jining, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη χθες βράδυ, για να ζητήσει μεγαλύτερη εποπτεία στο Πεκίνο και τις γύρω περιοχές, αυξάνοντας παράλληλα των αριθμό των ομάδων των περιβαλλοντικών επιθεωρητών σε 12.

Ο κόκκινος συναγερμός σημαίνει πως το 30% των οχημάτων δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορεί στους δρόμους, απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, τα περισσότερα σχολεία προχωρούν σε αναστολή των μαθημάτων, στις επιχειρήσεις συστήνεται να εφαρμόσουν ευέλικτο ωράριο εργασίας, ενώ όλες οι δραστηριότητες εξωτερικού χώρου θα πρέπει να παύσουν.

Ωστόσο, πολλοί αγνόησαν τις ρυθμίσεις αυτές, ενώ μεταδόθηκαν εικόνες αστυνομικών να αφαιρούν το χάρτινο κάλυμμα με το οποίο ένας οδηγός είχε κρύψει την πινακίδα του, για να μην φαίνεται αν λήγει σε μονό ή ζυγό αριθμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τη νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης Α

Ελλάδα 21.11.2025
Τονίζουν πως ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος

Το IRIS γίνεται υποχρεωτικό ‑ Αλλάζει ο τρόπος πληρωμών και αποδείξεων

Οικονομία 21.11.2025
Tι πρέπει να έχουν έτοιμο οι επιχειρήσεις

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Ελλάδα 21.11.2025
Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Ελλάδα 21.11.2025
Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συνομήλικές της

Ελλάδα 21.11.2025
Προβληματισμό προκαλεί το μένος με το οποίο χτυπούν με χέρια και πόδια τα τέσσερα κορίτσια το θύμα τους

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Ελλάδα 21.11.2025
Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025