E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πεκίνο: Εικόνες από την ζωή πνιγμένη στο πρωτοφανές νέφος

Kάτοικοι αγνοούν τις προειδοποιήσεις να μην κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους

Δημοσίευση 8/12/2015 | 11:10

Πεκίνο: Εικόνες από την ζωή πνιγμένη στο πρωτοφανές νέφος

Πέπλο πυκνού νέφους καταπίνει το Πεκίνο και αναμένεται να διαρκέσει για τουλάχιστον τρεις ημέρες, προκαλώντας τον πρώτο κόκκινο συναγερμό για την ατμοσφαιρική ρύπανση σήμερα, την ώρα που πολλοί κάτοικοι αγνοούν τις προειδοποιήσεις να μην κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους.

Νωρίς σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδει το Reuters, εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, συνωστίζονταν στην πλατεία Τιεν Αν Μεν για την τελετή έπαρσης της σημαίας.

Το κρατικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως πολλοί αγνόησαν και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία οχημάτων – την εφαρμογή δηλαδή του συστήματος μονών-ζυγών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Chen Jining, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη χθες βράδυ, για να ζητήσει μεγαλύτερη εποπτεία στο Πεκίνο και τις γύρω περιοχές, αυξάνοντας παράλληλα των αριθμό των ομάδων των περιβαλλοντικών επιθεωρητών σε 12.

Ο κόκκινος συναγερμός σημαίνει πως το 30% των οχημάτων δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορεί στους δρόμους, απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, τα περισσότερα σχολεία προχωρούν σε αναστολή των μαθημάτων, στις επιχειρήσεις συστήνεται να εφαρμόσουν ευέλικτο ωράριο εργασίας, ενώ όλες οι δραστηριότητες εξωτερικού χώρου θα πρέπει να παύσουν.

Ωστόσο, πολλοί αγνόησαν τις ρυθμίσεις αυτές, ενώ μεταδόθηκαν εικόνες αστυνομικών να αφαιρούν το χάρτινο κάλυμμα με το οποίο ένας οδηγός είχε κρύψει την πινακίδα του, για να μην φαίνεται αν λήγει σε μονό ή ζυγό αριθμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελληνίδα έπεσε θύμα ερωtικής απάτης στην Κωνσταντινούπολη: Εμπιστεύτηκε τον «Μουράτ από τον Λίβανο» και έχασε €60.000

Ελλάδα 23.12.2025
Όπως αποδείχθηκε ο απατεώνας λεγόταν Ισμαήλ και είχε καταγωγή από το Χατάι - Τι ανέφερε στην καταγγελία της η Ελένη Μ. που είχε συνάψει ερωtική σχέση με τον άνδρα

Ευρωπαϊκός «κόφτης» στα μέτρα στήριξης των αγροτών ‑ Με δεμένα χέρια το οικονομικό επιτελείο λόγω de minimis

Οικονομία 23.12.2025
Ο κανονισμός de minimis επιτρέπει στα κράτη-μέλη να χορηγούν μικρές ενισχύσεις χωρίς προέγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό αυστηρούς όμως περιορισμούς.

Τους έπιασαν στα πράσα οι κάμερες – Πάνω από 1.000 οδηγούσαν με το κινητό στο χέρι στη Συγγρού

Ελλάδα 23.12.2025
To νέο δίκτυο θα αριθμεί συνολικά περίπου 3.000 κάμερες

ΕΦΕΤ: Μην καταναλώσετε αυτές τις καραμέλες – Προσοχή στα παιδιά

Ελλάδα 23.12.2025
«Μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά»

Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκαν σε 13χρονο γιατί τους ενοχλούσε το τύμπανο κατά τη διάρκεια αγώνα

Ελλάδα 23.12.2025
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δυο άνδρες 52 και 56 ετών συνελήφθησαν, καθώς επιτέθηκαν σε ανήλικο χτυπώντας το επειδή ενοχλούνταν από τον ήχο ενός τυμπάνου.

ΗΠΑ: 26χρονη δασκάλα έστειλε… 35.000 ερωτικά μηνύματα σε 11χρονο & ξέσπασε σε κλάματα όταν καταδικάστηκε!

Κόσμος 23.12.2025
«Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για κάθε όριο που ξεπέρασα», είπε στο δικαστήριο

Καιρός Χριστουγέννων: Διπλό κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Καιρός 23.12.2025
Τι δείχνουν οι προβλέψεις της ΕΜΥ και των μετεωρολόγων

Δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον αγροτοσυνδικαλιστή, η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης

Ελλάδα Χτες
Η σπουδή ενοχοποίησης του Κώστα Ανεστίδη για δύο κακουργήματα, ενώ η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης μάλλον δικαιώνει όσους μιλούν για προφανή σκοπιμότητα ανάδειξης του θέματος, εις βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Τέμπη: «Δεν τρομοκρατούμαστε, δε σταματάμε»: Ανακοίνωση‑καταπέλτης από τον Σύλλογο Συγγενών για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ

Ελλάδα Χτες
«Η σημειολογία της συγκυρίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι απέναντί μας έχουμε ένα εχθρικό κράτος».

Ανοιξαν οι αγρότες τις σήραγγες στα Τέμπη, η Τροχαία εκτρέπει τα ΙΧ – Οι επόμενες κινήσεις τους

Ελλάδα Χτες
«Δεν απαντάνε στα αιτήματά μας και γι` αυτό αναμένουμε όπως βλέπετε μαχητικά, δυναμικά και συνεχίζουμε τον αγώνα».