E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερχεται βαριά καμπάνα για τους Έλληνες που παρίσταναν τους τρομοκράτες στην Κοπεγχάγη

Θα πληρώσουν πολύ ακριβά την κακόγουστη φάρσα

Δημοσίευση 4/12/2015 | 08:45

Ερχεται βαριά καμπάνα για τους Έλληνες που παρίσταναν τους τρομοκράτες στην Κοπεγχάγη

Στην ελληνική κοινότητα της Κοπεγχάγης είναι το μεγάλο θέμα των ημερών.

Ξεκίνησε πριν από δυο εβδομάδες, το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Νοέμβρη, όταν προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο 3ο τέρμιναλ του διεθνούς αεροδρομίου της Κοπεγχάγης.

Αιτία ήταν ότι δύο χαζοχαρούμενοι Έλληνες, ηλικίας 33 και 65 ετών, θέλησαν να παίξουν με τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία που προκαλεί η τρομοκρατία. Η σφαγή στο Παρίσι ήταν νωπή, όταν οι δυο τους προσποιήθηκαν ότι είναι τρομοκράτες, λέγοντας ότι ο ένας από αυτούς καταζητείται για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και ότι έχουν βόμβα σε μια από τις τσάντες τους.

Έκαναν πλάκα, αλλά η Δανία είναι κράτος που έχει κανόνες και νόμους που τους σέβεται, δεν είναι... Ελλαδιστάν. Κι επειδή είναι κράτος που σέβεται την αποστολή του και δεν την ξεχνά με άνωθεν τηλεφωνήματα («Είναι δικό μας παιδί, παρεξήγηση έγινε, αφήστε τον να φύγει» κλπ γνωστά καθ' ημάς, πατροπαράδοτα), οι δυο Έλληνες συνελήφθησαν αμέσως, οδηγήθηκαν στο «φρέσκο» και την επόμενη ημέρα τους επιβλήθηκε από το Δικαστήριο της Κοπεγχάγης ποινή προσωρινής κράτησης, μέχρι τη διεξαγωγή κανονικής δίκης. «Δεν είναι βέβαιο ότι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είναι πλάκα, έχοντας κοιμηθεί στη φυλακή χτες βράδυ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής αστυνομίας, κ. Γιάκομπ Σέντεργκααρντ.

Ο εισαγγελέας, κ. Έρικ Γιελμ, τους απηύθυνε κατηγορία με βάση το άρθρο 266 του ποινικού κώδικα της Δανίας, για πρόκληση πανικού με την απειλή τέλεσης τρομοκρατικής πράξης. Λέγεται ότι δεν θα τη γλιτώσουν μόνο με φυλάκιση. Οι αρχές προεξοφλούν ότι οι δύο Ελληνες, πέραν της φυλάκισης, θα αντιμετωπίσουν διώξεις αστικού χαρακτήρα και θα υποχρεωθούν να καταβάλουν αποζημιώσεις για πάνω από 50 πτήσεις που αναβλήθηκαν εξαιτίας τους, αφού προκάλεσαν τη διακοπή όλων των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης επί μιάμιση ώρα περίπου.

Στην ελληνική κοινότητα της Κοπεγχάγης, ωστόσο, κυκλοφορούν και διάφορες άλλες πληροφορίες, σαν φεϊγβολάν, που υποστηρίζουν ότι αυτοί οι δύο έχουν ανοίξει καταστήματα στην Κοπεγχάγη με συνέταιρο μεγάλη ελληνική επιχειρηματική οικογένεια, αντιπροσωπεύοντας γνωστό αμερικανικό κολοσσό που παράγει και πουλά φιρμάτα είδη μέσω αλυσίδων καταστημάτων σε αεροδρόμια και μεγαλουπόλεις σε όλη την υδρόγειο. Ήδη τα ονόματα κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, μαζί και το όνομα της αμερικανικής φίρμας – που, πιθανότατα, δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συνέβη με τους δύο συνεργάτες της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον θάνατο του 30χρονου Ορφέα

Ελλάδα 06.03.2026
Το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας αποχαιρετά τον απόφοιτό του με ψήφισμα, ενώ συλλυπητήρια μηνύματα δημοσίευσαν καθηγητές και συλλογικότητες.

Washington Post: Η Ρωσία συνεργάζεται με το Ιράν, δίνει κρυφά πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ

Κόσμος 06.03.2026
Η Ρωσία φέρεται να πληροφορεί το Ιράν από την έναρξη του πολέμου το Σάββατο (28/2) - Πώς η Ρωσία μπορεί να επωφεληθεί από έναν παρατεταμένο πόλεμο μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Ποια είναι τα χειρότερα σενάρια για την οικονομία που εξετάζει η κυβέρνηση λόγω Μέσης Ανατολής

Οικονομία 06.03.2026
Από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη μέχρι να φτάσει το βαρέλι στα 100 ευρώ - Δυσμενείς οι συνθήκες αν οι τιμές ξεφύγουν πέρα από αυτό το σημείο

Μερομήνια 2026: Έρχεται Μάρτης «γδάρτης» – Πότε θα δούμε τα πρώτα χιόνια

Ελλάδα 06.03.2026
Αναλυτικά ο Μάρτιος εβδομάδα-εβδομάδα

Συναγερμός από το Kατάρ: Η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να φθάσει τα 150 δολάρια το βαρέλι

Κόσμος 06.03.2026
Το Κατάρ προειδοποιεί ότι η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 150 δολάρια το βαρέλι και να «καταστρέψει τις παγκόσμιες οικονομίες»

Επεισόδιο στο «Ελ.Βενιζέλος»: Ανδρες τσακώθηκαν στην «ουρά» συναλλάγματος (βίντεο)

Ελλάδα 06.03.2026
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη της ασφάλειας του αεροδρομίου, τα οποία παρενέβησαν για να τους χωρίσουν και να αποκαταστήσουν την τάξη

Κερατσίνι: Δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε φούρνο και έκλεψαν... γαλακτομπούρεκo (βίντεο)

Ελλάδα 06.03.2026
Μια ασυνήθιστη και «γλυκιά» διάρρηξη σημειώθηκε στο Κερατσίνι

Παγιδευμένοι στα Στενά του Ορμούζ: 20 χιλιάδες ναυτικοί και 200 δεξαμενόπλοια παραμένουν αβοήθητοι

Κόσμος 06.03.2026
Χιλιάδες ναυτικοί είναι παγιδευμένοι σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο, αφότου τα Στενά του Ορμούζ έκλεισαν ουσιαστικά για τη ναυτιλία λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου στο Ιράν

Χρυσοχοΐδης: «Υπάρχουν ύποπτοι για σχέσεις με το Ιράν στην Ελλάδα και παρακολουθούνται»

Ελλάδα 06.03.2026
«Είναι καταγεγραμμένοι αλλά θεωρώ ότι δεν είναι αυτός ο κίνδυνος. Το ζήτημα είναι αν υπάρξουν εντολές για να δημιουργηθούν προβλήματα στην Ευρώπη» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Βρετανία: 4 συλλήψεις ανδρών με την υποψία ότι είναι κατάσκοποι του Ιράν

Κόσμος 06.03.2026
Φέρονται να παρακολουθούσαν την εβραϊκή κοινότητα στο Λονδίνο

Η ΕΡΤ κατέγραψε live την κατάρριψη ιρανικών βλημάτων από την αεροάμυνα του Ισραήλ: «Είναι ακριβώς από πάνω μας»

Κόσμος 06.03.2026
Ο ουρανός γέμισε από τις άσπρες γραμμές που αφήνουν πίσω τους τα αντιαεροπορικά πυρά