E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερχεται βαριά καμπάνα για τους Έλληνες που παρίσταναν τους τρομοκράτες στην Κοπεγχάγη

Θα πληρώσουν πολύ ακριβά την κακόγουστη φάρσα

Δημοσίευση 4/12/2015 | 08:45

Ερχεται βαριά καμπάνα για τους Έλληνες που παρίσταναν τους τρομοκράτες στην Κοπεγχάγη

Στην ελληνική κοινότητα της Κοπεγχάγης είναι το μεγάλο θέμα των ημερών.

Ξεκίνησε πριν από δυο εβδομάδες, το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Νοέμβρη, όταν προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο 3ο τέρμιναλ του διεθνούς αεροδρομίου της Κοπεγχάγης.

Αιτία ήταν ότι δύο χαζοχαρούμενοι Έλληνες, ηλικίας 33 και 65 ετών, θέλησαν να παίξουν με τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία που προκαλεί η τρομοκρατία. Η σφαγή στο Παρίσι ήταν νωπή, όταν οι δυο τους προσποιήθηκαν ότι είναι τρομοκράτες, λέγοντας ότι ο ένας από αυτούς καταζητείται για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και ότι έχουν βόμβα σε μια από τις τσάντες τους.

Έκαναν πλάκα, αλλά η Δανία είναι κράτος που έχει κανόνες και νόμους που τους σέβεται, δεν είναι... Ελλαδιστάν. Κι επειδή είναι κράτος που σέβεται την αποστολή του και δεν την ξεχνά με άνωθεν τηλεφωνήματα («Είναι δικό μας παιδί, παρεξήγηση έγινε, αφήστε τον να φύγει» κλπ γνωστά καθ' ημάς, πατροπαράδοτα), οι δυο Έλληνες συνελήφθησαν αμέσως, οδηγήθηκαν στο «φρέσκο» και την επόμενη ημέρα τους επιβλήθηκε από το Δικαστήριο της Κοπεγχάγης ποινή προσωρινής κράτησης, μέχρι τη διεξαγωγή κανονικής δίκης. «Δεν είναι βέβαιο ότι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είναι πλάκα, έχοντας κοιμηθεί στη φυλακή χτες βράδυ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής αστυνομίας, κ. Γιάκομπ Σέντεργκααρντ.

Ο εισαγγελέας, κ. Έρικ Γιελμ, τους απηύθυνε κατηγορία με βάση το άρθρο 266 του ποινικού κώδικα της Δανίας, για πρόκληση πανικού με την απειλή τέλεσης τρομοκρατικής πράξης. Λέγεται ότι δεν θα τη γλιτώσουν μόνο με φυλάκιση. Οι αρχές προεξοφλούν ότι οι δύο Ελληνες, πέραν της φυλάκισης, θα αντιμετωπίσουν διώξεις αστικού χαρακτήρα και θα υποχρεωθούν να καταβάλουν αποζημιώσεις για πάνω από 50 πτήσεις που αναβλήθηκαν εξαιτίας τους, αφού προκάλεσαν τη διακοπή όλων των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης επί μιάμιση ώρα περίπου.

Στην ελληνική κοινότητα της Κοπεγχάγης, ωστόσο, κυκλοφορούν και διάφορες άλλες πληροφορίες, σαν φεϊγβολάν, που υποστηρίζουν ότι αυτοί οι δύο έχουν ανοίξει καταστήματα στην Κοπεγχάγη με συνέταιρο μεγάλη ελληνική επιχειρηματική οικογένεια, αντιπροσωπεύοντας γνωστό αμερικανικό κολοσσό που παράγει και πουλά φιρμάτα είδη μέσω αλυσίδων καταστημάτων σε αεροδρόμια και μεγαλουπόλεις σε όλη την υδρόγειο. Ήδη τα ονόματα κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, μαζί και το όνομα της αμερικανικής φίρμας – που, πιθανότατα, δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συνέβη με τους δύο συνεργάτες της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

Ελλάδα Χτες
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!