E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερχεται βαριά καμπάνα για τους Έλληνες που παρίσταναν τους τρομοκράτες στην Κοπεγχάγη

Θα πληρώσουν πολύ ακριβά την κακόγουστη φάρσα

Δημοσίευση 4/12/2015 | 08:45

Ερχεται βαριά καμπάνα για τους Έλληνες που παρίσταναν τους τρομοκράτες στην Κοπεγχάγη

Στην ελληνική κοινότητα της Κοπεγχάγης είναι το μεγάλο θέμα των ημερών.

Ξεκίνησε πριν από δυο εβδομάδες, το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Νοέμβρη, όταν προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο 3ο τέρμιναλ του διεθνούς αεροδρομίου της Κοπεγχάγης.

Αιτία ήταν ότι δύο χαζοχαρούμενοι Έλληνες, ηλικίας 33 και 65 ετών, θέλησαν να παίξουν με τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία που προκαλεί η τρομοκρατία. Η σφαγή στο Παρίσι ήταν νωπή, όταν οι δυο τους προσποιήθηκαν ότι είναι τρομοκράτες, λέγοντας ότι ο ένας από αυτούς καταζητείται για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και ότι έχουν βόμβα σε μια από τις τσάντες τους.

Έκαναν πλάκα, αλλά η Δανία είναι κράτος που έχει κανόνες και νόμους που τους σέβεται, δεν είναι... Ελλαδιστάν. Κι επειδή είναι κράτος που σέβεται την αποστολή του και δεν την ξεχνά με άνωθεν τηλεφωνήματα («Είναι δικό μας παιδί, παρεξήγηση έγινε, αφήστε τον να φύγει» κλπ γνωστά καθ' ημάς, πατροπαράδοτα), οι δυο Έλληνες συνελήφθησαν αμέσως, οδηγήθηκαν στο «φρέσκο» και την επόμενη ημέρα τους επιβλήθηκε από το Δικαστήριο της Κοπεγχάγης ποινή προσωρινής κράτησης, μέχρι τη διεξαγωγή κανονικής δίκης. «Δεν είναι βέβαιο ότι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είναι πλάκα, έχοντας κοιμηθεί στη φυλακή χτες βράδυ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής αστυνομίας, κ. Γιάκομπ Σέντεργκααρντ.

Ο εισαγγελέας, κ. Έρικ Γιελμ, τους απηύθυνε κατηγορία με βάση το άρθρο 266 του ποινικού κώδικα της Δανίας, για πρόκληση πανικού με την απειλή τέλεσης τρομοκρατικής πράξης. Λέγεται ότι δεν θα τη γλιτώσουν μόνο με φυλάκιση. Οι αρχές προεξοφλούν ότι οι δύο Ελληνες, πέραν της φυλάκισης, θα αντιμετωπίσουν διώξεις αστικού χαρακτήρα και θα υποχρεωθούν να καταβάλουν αποζημιώσεις για πάνω από 50 πτήσεις που αναβλήθηκαν εξαιτίας τους, αφού προκάλεσαν τη διακοπή όλων των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης επί μιάμιση ώρα περίπου.

Στην ελληνική κοινότητα της Κοπεγχάγης, ωστόσο, κυκλοφορούν και διάφορες άλλες πληροφορίες, σαν φεϊγβολάν, που υποστηρίζουν ότι αυτοί οι δύο έχουν ανοίξει καταστήματα στην Κοπεγχάγη με συνέταιρο μεγάλη ελληνική επιχειρηματική οικογένεια, αντιπροσωπεύοντας γνωστό αμερικανικό κολοσσό που παράγει και πουλά φιρμάτα είδη μέσω αλυσίδων καταστημάτων σε αεροδρόμια και μεγαλουπόλεις σε όλη την υδρόγειο. Ήδη τα ονόματα κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, μαζί και το όνομα της αμερικανικής φίρμας – που, πιθανότατα, δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συνέβη με τους δύο συνεργάτες της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Αγριεύει ο καιρός από την Τσικνοπέμπτη και μετά»

Καιρός 09.02.2026
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις

Κατεπείγουσα εισαγγελική εξέταση για την υπόθεση Παναγόπουλου

Ελλάδα 09.02.2026
Ο εισαγγελέας θα επιδώσει τις διατάξεις δέσμευσης λογαριασμών και ακινήτων

Ποιος είναι ο αρχηγός των τσιγαράδων με το παρατσούκλι «Πούτιν»

Ελλάδα 09.02.2026
Αστυνομικός τους έδινε πληροφορίες για 500 ευρώ τον μήνα

Νέα απάτη με sms για δήθεν επίδομα θέρμανσης – Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΛΑΣ

Ελλάδα 09.02.2026
Προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για απάτη με το επίδομα θέρμανσης

Αρτα: 35χρονη πέθαvε την ώρα που θήλαζε ‑ Είχε γεννήσει πριν 15 ημέρες

Ελλάδα 09.02.2026
Οι γιατροί εικάζουν ότι πρόκειται για ανακοπή, ωστόσο αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση η οποία θα αποσαφηνίσει τι ακριβώς συνέβη στη γυναίκα.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Ο «χρυσός» Μαλίνιν έκανε backflip στο ένα πόδι και «τρέλανε» τον Τζόκοβιτς

Αθλητικά Νέα 09.02.2026
Ο 21χρονος «Θεός των τετραπλών αλμάτων» ξεσήκωσε το κοινό και τον θρύλο του τένις

Έβρος: Σε κατάσταση συναγερμού από πλημμύρες στη Βουλγαρία: Υπερχείλισαν ποτάμια, φόβοι μην σπάσουν τα αναχώματα

Ελλάδα 09.02.2026
Ο δήμος Διδυμοτείχου προχώρησε σε τεχνητή εκτόνωση των πιέσεων, ανοίγοντας τα θυροφράγματα στην περιοχή του Πυθίου, για να μην σπάσουν τα αναχώματα

Καρυστιανού: Να κληθεί ως μάρτυρας ο εφέτης ανακριτής που είχε αναλάβει την υπόθεση

Ελλάδα 09.02.2026
Δείτε την ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

ΕΝΦΙΑ: Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ο αστερίσκος για να λάβετε την έκπτωση

Οικονομία 09.02.2026
Ποιοι κερδίζουν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ (και) εφέτος;

Θεσσαλονίκη: Εκπνέει η προθεσμία του υπουργείου Παιδείας προς το ΑΠΘ για τα σοβαρά επεισόδια

Ελλάδα 09.02.2026
`Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ πρέπει εντός 48 ωρών να αποτυπώσουν τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά τους, αλλά και τις ενέργειες που έπονται σύμφωνα με το νόμο 5224/25`