E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερχεται βαριά καμπάνα για τους Έλληνες που παρίσταναν τους τρομοκράτες στην Κοπεγχάγη

Θα πληρώσουν πολύ ακριβά την κακόγουστη φάρσα

Δημοσίευση 4/12/2015 | 08:45

Ερχεται βαριά καμπάνα για τους Έλληνες που παρίσταναν τους τρομοκράτες στην Κοπεγχάγη

Στην ελληνική κοινότητα της Κοπεγχάγης είναι το μεγάλο θέμα των ημερών.

Ξεκίνησε πριν από δυο εβδομάδες, το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Νοέμβρη, όταν προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο 3ο τέρμιναλ του διεθνούς αεροδρομίου της Κοπεγχάγης.

Αιτία ήταν ότι δύο χαζοχαρούμενοι Έλληνες, ηλικίας 33 και 65 ετών, θέλησαν να παίξουν με τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία που προκαλεί η τρομοκρατία. Η σφαγή στο Παρίσι ήταν νωπή, όταν οι δυο τους προσποιήθηκαν ότι είναι τρομοκράτες, λέγοντας ότι ο ένας από αυτούς καταζητείται για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και ότι έχουν βόμβα σε μια από τις τσάντες τους.

Έκαναν πλάκα, αλλά η Δανία είναι κράτος που έχει κανόνες και νόμους που τους σέβεται, δεν είναι... Ελλαδιστάν. Κι επειδή είναι κράτος που σέβεται την αποστολή του και δεν την ξεχνά με άνωθεν τηλεφωνήματα («Είναι δικό μας παιδί, παρεξήγηση έγινε, αφήστε τον να φύγει» κλπ γνωστά καθ' ημάς, πατροπαράδοτα), οι δυο Έλληνες συνελήφθησαν αμέσως, οδηγήθηκαν στο «φρέσκο» και την επόμενη ημέρα τους επιβλήθηκε από το Δικαστήριο της Κοπεγχάγης ποινή προσωρινής κράτησης, μέχρι τη διεξαγωγή κανονικής δίκης. «Δεν είναι βέβαιο ότι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είναι πλάκα, έχοντας κοιμηθεί στη φυλακή χτες βράδυ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής αστυνομίας, κ. Γιάκομπ Σέντεργκααρντ.

Ο εισαγγελέας, κ. Έρικ Γιελμ, τους απηύθυνε κατηγορία με βάση το άρθρο 266 του ποινικού κώδικα της Δανίας, για πρόκληση πανικού με την απειλή τέλεσης τρομοκρατικής πράξης. Λέγεται ότι δεν θα τη γλιτώσουν μόνο με φυλάκιση. Οι αρχές προεξοφλούν ότι οι δύο Ελληνες, πέραν της φυλάκισης, θα αντιμετωπίσουν διώξεις αστικού χαρακτήρα και θα υποχρεωθούν να καταβάλουν αποζημιώσεις για πάνω από 50 πτήσεις που αναβλήθηκαν εξαιτίας τους, αφού προκάλεσαν τη διακοπή όλων των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης επί μιάμιση ώρα περίπου.

Στην ελληνική κοινότητα της Κοπεγχάγης, ωστόσο, κυκλοφορούν και διάφορες άλλες πληροφορίες, σαν φεϊγβολάν, που υποστηρίζουν ότι αυτοί οι δύο έχουν ανοίξει καταστήματα στην Κοπεγχάγη με συνέταιρο μεγάλη ελληνική επιχειρηματική οικογένεια, αντιπροσωπεύοντας γνωστό αμερικανικό κολοσσό που παράγει και πουλά φιρμάτα είδη μέσω αλυσίδων καταστημάτων σε αεροδρόμια και μεγαλουπόλεις σε όλη την υδρόγειο. Ήδη τα ονόματα κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, μαζί και το όνομα της αμερικανικής φίρμας – που, πιθανότατα, δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συνέβη με τους δύο συνεργάτες της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρουμπίνα Αμινιάν: Ποια είναι η 23χρονη φοιτήτρια που πυροβόλησαν στο κεφάλι οι δυνάμεις καταστολής του Ιράν

Κόσμος 12.01.2026
«Είδα εκατοντάδες πτώματα με τα ίδια μου τα μάτια», δήλωσε η μητέρα της 2

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν αύριο (12/01) τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές της χώρας

Κορωπί: Συνελήφθη 55χρονος άνδρας για την φωτιά σε δύο αποθήκες – Στάχτη έγιναν εμπορεύματα και εξοπλισμός

Ελλάδα Χτες
Όπως ισχυρίστηκε ο 55χρονος, πριν φύγει από το σημείο έσβησε την φωτιά, ωστόσο άφησε πίσω του μια εστία χωρίς να το αντιληφθεί, η οποία σιγόκαιγε μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας

Ιταλία: Φύλακας πέθανε σε εργοτάξιο των Χειμερινών Ολυμπιακών μέσα στο ψύχος

Κόσμος Χτες
Εκείνη τη νύχτα η θερμοκρασία έπεσε μέχρι τους -12 βαθμούς Κελσίου

«Ναι» Μητσοτάκη για δύο συναντήσεις με αγρότες την Τρίτη «σε ένδειξη καλής θέλησης»

Ελλάδα Χτες
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τους εκπροσώπους των μπλόκων να του δοθούν δύο συνθέσεις μέχρι 20 άτομα η κάθε μία για τα ραντεβού με τον πρωθυπουργό

Τρεις συλλήψεις για ελιγμούς και κόντρες στην Αττική ‑ Ανέβασαν προκλητικό βίντεο στα social media

Ελλάδα Χτες
Οι οδηγοί είχαν αναδιπλώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας με σκοπό να μην εντοπιστούν από την αστυνομία

Ιράν: Σε κατάσταση «συναγερμού» το Ισραήλ για την πιθανότητα επέμβασης Τραμπ στη χώρα

Κόσμος Χτες
Ο Νετανιάχου και ο Ρούμπιο συζήτησαν το Σάββατο το ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης στη χώρα, την ίδια ημέρα που ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες να βοηθήσουν» τους διαδηλωτές

Φοινικούντα: Ο ανιψιός του δoλoφovημένoυ φέρεται να έκανε ύποπτες ερωτήσεις στην ΑΙ

Ελλάδα Χτες
Οι αναζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν μία μέρα πριν τη διπλή δολοφονία

Τραμπ: Ζήτησε «σχέδιο εισβολής» στη Γροιλανδία – Αντιδρούν στρατηγοί

Κόσμος Χτες
Τι αναφέρει ρεπορτάζ της Mail on Sunday σχετικά με τις επιδιώξεις του Ντόναλντ Τραμπ για το νησί της Αρκτικής