E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα ‑ Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν

Συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις

Δημοσίευση 3/12/2015 | 08:41

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα ‑ Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν

Σε νέο απεργιακό κλοιό βρίσκεται από το πρωί η χώρα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό και την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Μετ' εμποδίων θα μετακινηθούν οι πολίτες της Αθήνας, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα δρομολόγια, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, τον σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και τα πλοία, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η ΠΝΟ από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23:59 της ίδιας μέρας.

Από τα καθήκοντά τους θα απέχουν και οι δικηγόροι, μετά από απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης με απόφαση της ΟΛΜΕ, με αιχμή το ασφαλιστικό και αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, ενώ θα υπολειτουργήσουν πολλές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα. Δυναμική θα είναι η παρουσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιτάσσεται στα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας και διεκδικεί κατοχύρωση του ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών και άρση της πλήρους απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος

Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, ενώ ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων-Επαγγελματιών-Εμπόρων Δήμου Αθήνας καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και να διαμαρτυρηθούν για τη δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας. «Μετά από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τονίζει στην ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, η κυβέρνηση αθετώντας τις δεσμεύσεις της συνεχίζει την ίδια ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Η χθεσινή πορεία των δημοσιογράφων

Πορεία προς τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα, έκαναν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, στα πλαίσια της χθεσινής 24ωρης απεργίας του κλάδου.

Το ψήφισμα, που παρέλαβε ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, ανέφερε τα αιτήματα της απεργίας, ανάμεσα στα οποία είναι και «Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Η διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Έλληνας που έζησε τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία και τώρα τα χτυπήματα στο Ντουμπάι

Κόσμος Χτες
Είχε μιλήσει το 2022 για τη ρωσική εισβολή και τώρα έγινε αυτόπτης μάρτυρας βομβαρδισμών σε διυλιστήρια στο Ντουμπάι

OpenAI ξεκλειδώνει το «adult mode»: Πόσο απέχουμε από τις ερωτικές σχέσεις με την τεχνητή νοημοσύνη

Κόσμος Χτες
Η OpenAI σχεδιάζει ένα «adult mode» στο ChatGPT, με ερωτικές συνομιλίες για ενήλικες, προκαλώντας συναγερμό σε συμβούλους ευημερίας που μιλούν για κίνδυνο «sexy suicide coach»

Telegraph ‑ Ηχητικό ντοκουμέντο: Πώς ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ γλίτωσε τον θάνατο για λίγα δευτερόλεπτα

Κόσμος Χτες
Πρόκειται για μία ομιλία του Μαζαχέρ Χοσεϊνί, επικεφαλής πρωτοκόλλου για το γραφείο του Αλί Χαμενεΐ, σε ανώτερους κληρικούς και διοικητές του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), στις 12 Μαρτίου

Γουατεμάλα: Νεκροί εκατομμυριούχος εκδότης και η έγκυος σύζυγός του σε αεροπορικό δυστύχημα

Κόσμος Χτες
Το αεροπλάνο συνετρίβη κοντά στη Villa Hermosa στη Γουατεμάλα - Τέσσερις συνολικά οι νεκροί

Πέθανε ο ηθοποιός Ματ Κλαρκ από την ταινία Back to the Future III

Κόσμος Χτες
Ο Κλαρκ είχε συμμετάσχει σε αρκετά γουέστερν, δίπλα σε θρύλους, όπως ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Τζον Γουέιν

Θεσσαλονίκη: Οδηγός του ΟΑΣΘ κατέβηκε από το λεωφορείο και έδειρε άλλον οδηγό ‑ Σε διαθεσιμότητα ο επαγγελματίας

Ελλάδα Χτες
«Ο ΟΑΣΘ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή σε περιστατικά βίας»

Βίντεο: Βρετανός σκιέρ τερματίζει μεθυσμένος σε αγώνα 50χλμ στη Νορβηγία σε ένδειξη... διαμαρτυρίας

Κόσμος Χτες
Ο Γκάμπριελ Γκλέντχιλ έγινε viral με την ολοκλήρωση του αγώνα διάσημου αγώνα Όσλο-Χόλμενκολεν όπου κατέλαβε την 67η θέση

Συγκλονίζει η μητέρα του 20χρονου Κλεομένη: Η τυφλή οπαδική βία μου στέρησε τον κόσμο μου όλο

Ελλάδα Χτες
«Μην αφήνετε τη σιωπή να καλύπτει το έγκλημα που μου στέρησε το παιδί μου» ανέφερε μεταξύ άλλων η μητέρα του 20χρονου

Ανοιξε η πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων Ε1 ‑ Μέχρι τις 15 Ιουλίου η προθεσμία

Ελλάδα Χτες
Το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του φόρου να ξεκινά από 31 Ιουλίου για την καταβολή της α΄δόσης και να εκτείνεται έως τον Φεβρουάριο του 2027

Η Μεσόγειος έχει καθυστερήσει ένα τσουνάμι ‑ 100% να συμβεί μέσα σε 30 χρόνια λένε οι επιστήμονες

Κόσμος Χτες
Στην εκπαίδευση και την «ανάγνωση» των προειδοποιητικών σημαδιών ενός τσουνάμι εστιάζουν οι ειδικοί

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Δίνει 50 εκατομμύρια ευρώ η Ρεάλ Μαδρίτης για το παιδί‑θαύμα της Ελλάδας

Αθλητικά Νέα Χτες
Μυθικό το ποσό που είναι έτοιμη να προσφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης στην Γκενκ για την απόκτηση του 18χρονου Κωνσταντίνου Καρέτσα.

Τραγωδία στην Πρέβεζα: Νεκρός 51χρονος αστυνομικός

Ελλάδα Χτες
Κατέρρευσε μπροστά σε συναδέλφους του