E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα ‑ Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν

Συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις

Δημοσίευση 3/12/2015 | 08:41

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα ‑ Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν

Σε νέο απεργιακό κλοιό βρίσκεται από το πρωί η χώρα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό και την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Μετ' εμποδίων θα μετακινηθούν οι πολίτες της Αθήνας, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα δρομολόγια, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, τον σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και τα πλοία, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η ΠΝΟ από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23:59 της ίδιας μέρας.

Από τα καθήκοντά τους θα απέχουν και οι δικηγόροι, μετά από απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης με απόφαση της ΟΛΜΕ, με αιχμή το ασφαλιστικό και αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, ενώ θα υπολειτουργήσουν πολλές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα. Δυναμική θα είναι η παρουσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιτάσσεται στα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας και διεκδικεί κατοχύρωση του ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών και άρση της πλήρους απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος

Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, ενώ ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων-Επαγγελματιών-Εμπόρων Δήμου Αθήνας καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και να διαμαρτυρηθούν για τη δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας. «Μετά από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τονίζει στην ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, η κυβέρνηση αθετώντας τις δεσμεύσεις της συνεχίζει την ίδια ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Η χθεσινή πορεία των δημοσιογράφων

Πορεία προς τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα, έκαναν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, στα πλαίσια της χθεσινής 24ωρης απεργίας του κλάδου.

Το ψήφισμα, που παρέλαβε ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, ανέφερε τα αιτήματα της απεργίας, ανάμεσα στα οποία είναι και «Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Η διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραζιλία: 29 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Κόσμος 25.02.2026
Εικόνες καταστροφής από τόνους λάσπης και ισοπεδωμένα κτίρια

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Κόσμος 25.02.2026
Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Πατήσια: 70χρονος οδηγός επιτέθηκε με μαχαίρι σε 51χρονο διανομέα για την προτεραιότητα

Ελλάδα 25.02.2026
Στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Αχαρνών, δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν έντονα και μάλιστα, ο ένας έβγαλε και μαχαίρι

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Ελλάδα 25.02.2026
Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Ελλάδα 25.02.2026
Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Ελλάδα 25.02.2026
Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Ελλάδα 25.02.2026
Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Ελλάδα 25.02.2026
Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Ελλάδα 25.02.2026
Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Ελλάδα 25.02.2026
Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του