E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι ΗΠΑ σφυροκοπούν το ΙSIS: Βομβαρδίζουν πετρελαιοπηγές

Τι ποσοστό των εσόδων των τζιχαντιστών έχει επηρεαστεί

Δημοσίευση 2/12/2015 | 09:19

Οι ΗΠΑ σφυροκοπούν το ΙSIS: Βομβαρδίζουν πετρελαιοπηγές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς των πετρελαιοπηγών και διυλιστηρίων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), είπε ο υποψήφιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα ενέργειας Έιμος Χόχστιν χθες.

«Αυτό που βλέπετε τις τελευταίες εβδομάδες είναι μια εντεινόμενη προσέγγιση, που δεν αφορά απλώς περισσότερους βομβαρδισμούς, αλλά διαφορετικούς βομβαρδισμούς», είπε ο Χόχστιν στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας.

Περίπου 43% του εισοδήματος του Ισλαμικού Κράτους από το πετρέλαιο έχει επηρεαστεί από τις επιθέσεις της συμμαχίας, της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο στρατηγός Τζο Ντάνφορντ, επικεφαλής των επιτελείων άμυνας των ΗΠΑ, σε διαφορετική ομάδα του Κονγκρέσου.

Μια ομάδα από τη διεύθυνση στην οποία βρίσκεται τώρα ο Χόχστιν στο υπουργείο Εξωτερικών συνεργάζεται με το υπουργείο ¶μυνας για να προσδιορίσουν στόχους. Σε προηγούμενες επιθέσεις ενάντια στο ΙΚ, οι Ηνωμένες Πολιτείες εστίασαν σε κινητά διυλιστήρια και σημεία συλλογής πετρελαίου για να διακόψουν την εισροή χρημάτων στους τζιχαντιστές, είπε ο Χόχστιν.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει ο βομβαρδισμός πετρελαιοφόρων φορτηγών, εξήγησε, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματος από το πετρέλαιο το παίρνει το ΙΚ από τα πρώτα στάδια ανεφοδιασμού. Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν το πετρέλαιο επίσης και για να ασκήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στην περιοχή που κατέχουν στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Χόχστιν έχει επίσης εργαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών για να μειώσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν. Εάν η Τεχεράνη ανταποκριθεί στην πρόσφατη συμφωνία για τα πυρηνικά και αρθεί το εμπάργκο, δήλωσε, η χώρα θα μπορέσει να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου «κατά σημαντικό ποσοστό και σχετικά γρήγορα», αν και δεν προβλέπεται να επανέλθει στα επίπεδα εξαγωγών που είχε πριν το 2012 (2,5 εκατ. βαρέλια τη μέρα) τόσο γρήγορα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πρότεινε τον Χόχστιν για τη θέση αναπληρωτή υπουργού τον Οκτώβριο. Για να επικυρωθεί ο διορισμός, θα πρέπει να ψηφιστεί πρώτα από την επιτροπή της Γερουσίας και η απόφαση να επικυρωθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας. Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι ημερομηνίες αυτές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος 26.04.2024
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Ελλάδα 26.04.2024
Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Πολιτική 26.04.2024
Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

Τροχαίο Βουλή: Τρία χρόνια με αναστολή στον οδηγό του αυτοκινήτου για το θάνατο του Ιάσωνα

Ελλάδα 26.04.2024
Στον κατηγορούμενο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή 3 ετών με αναστολή

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

Ελλάδα 26.04.2024
«Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»

Γιώργος Φλωρίδης: Οι εγκληματικές οργανώσεις των χούλιγκαν εκβιάζουν και τις ομάδες

Ελλάδα 26.04.2024
Αντίχριστοι του κερατά οι δυνάμεις της ακροδεξιάς

Μαρουσάκης: Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Καιρός 26.04.2024
Η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι το Πάσχα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη