E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Oι Ρώσοι μπλοκάρουν πάνω από 1.250 φορτηγά στα σύνορα με την Τουρκία

Μπλόκο και σε λιμάνια, με εκατοντάδες κοντέινερς

Δημοσίευση 1/12/2015 | 08:49

Oι Ρώσοι μπλοκάρουν πάνω από 1.250 φορτηγά στα σύνορα με την Τουρκία

Οι σκληρές διαθέσεις της Ρωσίας για αντίποινα στην Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου στη Συρία άρχισαν να φαίνονται. Πάνω από 1.250 φορτηγά βρίσκονταν χθες και σήμερα στα σύνορα με τη Ρωσία, περιμένοντας να πάρουν τα χαρτιά τους για να περάσουν απέναντι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι ρωσικές αρχές τους απαγορεύουν την είσοδο, επικαλούμενες διάφορες δικαιολογίες, ενώ την ίδια στιγμή οι Τούρκοι οδηγοί βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα.

Οι κυρώσεις της Ρωσίας όσον αφορά τις οδικές μεταφορές ξεκίνησαν εδώ και τέσσερις ημέρες, όπως αναφέρει ο Τούρκος επικεφαλής συνδικαλιστής της Ομοσπονδίας Διεθνών Μεταφορών.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «Εκτός από τα φορτηγά που περιμένουν στα σύνορα, δεν επιτρέπεται και σ' αυτά που πέρασαν να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους, αλλά τα υποχρεώνουν να αδειάζουν τα φορτία τους στα τελωνεία. Και το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με φορτηγά άλλων χωρών –όπως ρουμάνικα, βουλγάρικα, μολδαβικά– που μεταφέρουν τουρκικά αγαθά».

Σε πολιτικό επίπεδο, τα πράγματα έχουν προχωρήσει ελάχιστα, καθώς από τη μια οι Τούρκοι λένε ότι είχαν κάθε δικαίωμα να υποστηρίζουν τα σύνορά τους, ενώ ο Πούτιν μένει αμετακίνητος στη θέση του, που λέει ότι αν δεν υπάρξει συγγνώμη, τότε θα εφαρμόζει κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Τα τουρκικά φορτηγά έχουν σταματήσει στα ρωσοουκρανικά και ρωσογεωργιανά σύνορα, ενώ άλλα 800 κοντέινερ βρίσκονται σταματημένα στη Σαμψούντα και στο λιμάνι της Ρωσίας Νοβοροσίσκ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, άλλα 100 φορτηγά πέρασαν προς την κεντρική Ασία μέσα από το Αζερμπαϊτζάν, κάτι που ανέβασε σημαντικά το κόστος της μεταφοράς.

Ενώ όλη αυτή η καθυστέρηση, σύμφωνα με τους Τούρκους αρμόδιους, σημαίνει απώλειες της τάξης των 60.000 δολαρίων ημερησίως, χωρίς να υπολογιστούν τα χρήματα που θα χαθούν από την καταστροφή των ευπαθών προϊόντων.

Η Τουρκία πουλάει κυρίως τρόφιμα, αγροτικά προϊόντα και υφάσματα στη Μόσχα και επίσης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Ρώσους. Περίπου το 50% των εξαγωγών της Τουρκίας προς τη Ρωσία –που φθάνουν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο– γίνονται διά ξηράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φονική επίθεση στη διασώστρια ΕΚΑΒ στη Σύρο: Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες και η καρέκλα που έγινε «όπλο»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η ΕΛΑΣ εξετάζει καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό - ποινική δίωξη σε 41χρονο και σύζυγό του, με απολογία ορισμένη για την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, αποφάσεις και Airbnb στις πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνιδιοκτησία από το 1929, με αποφάσεις στο 51%, υποχρεωτική ασφάλιση και ρύθμιση του Airbnb.

Μουντιάλ 2026: Ποιο παιχνίδι της Ισπανίας ερευνήθηκε για στήσιμο – Τι κατέληξαν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η «ρόχα» βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για χειραγώγηση αγώνα της φάσης των ομίλων, με την Επιτροπή Ακεραιότητας της FIFA να αποκλείει τελικά οποιαδήποτε ανωμαλία.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Βρέθηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του – Τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μετά από συμπληρωματική έρευνα στον χώρο του εγκλήματος, οι αρχές εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου ποινικολόγου, ενώ ο 28χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για απολογία.

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Στόχος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο αλλοδαπός τέθηκε υπό παρακολούθηση από το ελληνικό FBI και συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή της χειροβομβίδας, ενώ η υπόθεση συνδέεται με έγκλειστο σε φυλακή.

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).