E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συντάξεις: Μειώσεις έως και 20%

Πόσο θα περικοπούν ανά ταμείο

Δημοσίευση 30/11/2015 | 10:18

Συντάξεις: Μειώσεις έως και 20%

Εκρηκτικό κλίμα, τόσο στο πολιτικό σκηνικό, όσο και στην κοινωνία προκαλεί το βαρύ πακέτο του Ασφαλιστικού, που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τους εταίρους της χώρας.

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, το θέμα του Ασφαλιστικού ήταν ένα από αυτά που αποτέλεσαν αιτία καβγά, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση των υπόλοιπων μέσω της δημιουργίας διακομματικών επιτροπών, ενώ στο κοινωνικό πεδίο ήδη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν απεργία για τις 3 του μήνα.

Με τα σχέδια των ισοδυνάμων να βρίσκονται στον αέρα, η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ωστόσο αν όλα τα ισοδύναμα απορριφθούν, αναγκαστικά θα βγάλει από το συρτάρι το σχέδιο για περικοπή των καταβαλλόμενων συντάξεων μέσω του επανυπολογισμού τους με έναν ενιαίο συντελεστή.

Το ενδεχόμενο αυτό, ο επανυπολογισμός δηλαδή των συντάξεων, θα φέρει μειώσεις έως 20% στις κύριες συντάξεις, ενώ το πακέτο θα περιλαμβάνει και μειώσεις 6-7% , 8% στα εφάπαξ και κατάργηση του ΕΚΑΣ για 80.000 δικαιούχους.

Η επεξεργασία των μαθηματικών μοντέλων που θα χρησιμοποιήσει το υπουργείο Εργασίας για τον επανυπολογισμό των συντάξεων δείχνει ότι προκύπτουν μικρές μειώσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ και μεγαλύτερες στις συντάξεις των πρώην ειδικών ταμείων, ενώ μεγάλη θα είναι η περικοπή για τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ που λαμβάνουν σήμερα έξτρα μπόνους ύψους 220 ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι συντάξεις του Δημοσίου αναμένεται να μειωθούν κατά μέσο όρο από 5% έως και 7%, οι συντάξεις του ΙΚΑ έως 3%, οι συντάξεις του ΤΕΒΕ έως 15% ενώ σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες η μείωση των συντάξεων θα φτάσει και το 20%.

Από τον επανυπολογισμό, σύμφωνα με πληροφορίες ,προκύπτουν μικρές αυξήσεις στις κύριες συντάξεις γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος Χτες
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Κόσμος Χτες
«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ελλάδα Χτες
Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος ο πατέρας Φραγκιαδάκης ‑ Απαγορεύεται να πάει στα Βορίζια

Ελλάδα Χτες
Στον 58χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι