E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συντάξεις: Μειώσεις έως και 20%

Πόσο θα περικοπούν ανά ταμείο

Δημοσίευση 30/11/2015 | 10:18

Συντάξεις: Μειώσεις έως και 20%

Εκρηκτικό κλίμα, τόσο στο πολιτικό σκηνικό, όσο και στην κοινωνία προκαλεί το βαρύ πακέτο του Ασφαλιστικού, που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τους εταίρους της χώρας.

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, το θέμα του Ασφαλιστικού ήταν ένα από αυτά που αποτέλεσαν αιτία καβγά, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση των υπόλοιπων μέσω της δημιουργίας διακομματικών επιτροπών, ενώ στο κοινωνικό πεδίο ήδη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν απεργία για τις 3 του μήνα.

Με τα σχέδια των ισοδυνάμων να βρίσκονται στον αέρα, η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ωστόσο αν όλα τα ισοδύναμα απορριφθούν, αναγκαστικά θα βγάλει από το συρτάρι το σχέδιο για περικοπή των καταβαλλόμενων συντάξεων μέσω του επανυπολογισμού τους με έναν ενιαίο συντελεστή.

Το ενδεχόμενο αυτό, ο επανυπολογισμός δηλαδή των συντάξεων, θα φέρει μειώσεις έως 20% στις κύριες συντάξεις, ενώ το πακέτο θα περιλαμβάνει και μειώσεις 6-7% , 8% στα εφάπαξ και κατάργηση του ΕΚΑΣ για 80.000 δικαιούχους.

Η επεξεργασία των μαθηματικών μοντέλων που θα χρησιμοποιήσει το υπουργείο Εργασίας για τον επανυπολογισμό των συντάξεων δείχνει ότι προκύπτουν μικρές μειώσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ και μεγαλύτερες στις συντάξεις των πρώην ειδικών ταμείων, ενώ μεγάλη θα είναι η περικοπή για τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ που λαμβάνουν σήμερα έξτρα μπόνους ύψους 220 ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι συντάξεις του Δημοσίου αναμένεται να μειωθούν κατά μέσο όρο από 5% έως και 7%, οι συντάξεις του ΙΚΑ έως 3%, οι συντάξεις του ΤΕΒΕ έως 15% ενώ σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες η μείωση των συντάξεων θα φτάσει και το 20%.

Από τον επανυπολογισμό, σύμφωνα με πληροφορίες ,προκύπτουν μικρές αυξήσεις στις κύριες συντάξεις γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Η πληροφορία πως ο Χαμενεΐ είναι νεκρός είναι σωστή»

Κόσμος Χτες
O πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο του ανώτερου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν

Νετανιάχου: «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χαμενεΐ δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή»

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι η σορός του ανώτατου ηγέτη του Ιράν βρέθηκε στα ερείπια κτηρίου στην Τεχεράνη που χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή.

Τρομερός Καραλής στην Παιανία: Πέταξε στα 6,17μ και «διέλυσε» το πανελλήνιο ρεκόρ, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ στην Παιανία - Πήδηξε στα 6,07μ και στη συνέχεια «πέταξε» στα 6,17μ που είναι η καλύτερη επίδοση στον κόσμο

Το Ντουμπάι δέχεται επίθεση: «Βροχή» πυραύλων και drones ‑ Εκρήξεις στο διάσημο νησί Palm

Κόσμος Χτες
Σκηνές από ταινίες καταστροφής στο Ντουμπάι που «πληρώνει» τα αντίποινα του Ιράν για την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση

Πανικός στο Ντουμπάι: Εκκενώνεται το Μπουρτζ Χαλίφα

Κόσμος Χτες
Συνεχίζονται οι ιρανικές επιθέσεις στο Ντουμπάι

Κλείνει η βάση στη Σούδα

Ελλάδα Χτες
Έκτακτα μέτρα συναγερμού και αεράμυνας

Σε κατάσταση συναγερμού η Euroleague

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο αγώνας της Τρίτης Χάποελ Τελ Αβίβ – Παρί θα γίνει στη Σόφια εφόσον ανοίξουν τα αεροδρόμια στο Ισραήλ – Τι συμβαίνει με τις ελληνικές ομάδες

Φωτιά σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι μετά από ιρανική πυραυλική επίθεση

Κόσμος Χτες
Οι φλόγες καίνε στο εσωτερικού του ξενοδοχείου και εξαπλώνονται

«Κάθε πιλότος είχε ένα όνομα»: Το παρασκήνιο της επίθεσης ΗΠΑ‑Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Η κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Roaring Lion», είχε ως βασικό αντικείμενο την προσβολή κρίσιμων στρατιωτικών και διοικητικών υποδομών του Ιράν

Καρυστιανού: Είχα έτοιμη την ομιλία μου, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσω και αποχώρησα από τη συγκέντρωση

Ελλάδα Χτες
Περίπου δύο ώρες μετά την άφιξή της, διαπίστωσε ότι η οργανωτική επιτροπή είχε ήδη πρόγραμμα ομιλιών