E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συντάξεις: Μειώσεις έως και 20%

Πόσο θα περικοπούν ανά ταμείο

Δημοσίευση 30/11/2015 | 10:18

Συντάξεις: Μειώσεις έως και 20%

Εκρηκτικό κλίμα, τόσο στο πολιτικό σκηνικό, όσο και στην κοινωνία προκαλεί το βαρύ πακέτο του Ασφαλιστικού, που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τους εταίρους της χώρας.

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, το θέμα του Ασφαλιστικού ήταν ένα από αυτά που αποτέλεσαν αιτία καβγά, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση των υπόλοιπων μέσω της δημιουργίας διακομματικών επιτροπών, ενώ στο κοινωνικό πεδίο ήδη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν απεργία για τις 3 του μήνα.

Με τα σχέδια των ισοδυνάμων να βρίσκονται στον αέρα, η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ωστόσο αν όλα τα ισοδύναμα απορριφθούν, αναγκαστικά θα βγάλει από το συρτάρι το σχέδιο για περικοπή των καταβαλλόμενων συντάξεων μέσω του επανυπολογισμού τους με έναν ενιαίο συντελεστή.

Το ενδεχόμενο αυτό, ο επανυπολογισμός δηλαδή των συντάξεων, θα φέρει μειώσεις έως 20% στις κύριες συντάξεις, ενώ το πακέτο θα περιλαμβάνει και μειώσεις 6-7% , 8% στα εφάπαξ και κατάργηση του ΕΚΑΣ για 80.000 δικαιούχους.

Η επεξεργασία των μαθηματικών μοντέλων που θα χρησιμοποιήσει το υπουργείο Εργασίας για τον επανυπολογισμό των συντάξεων δείχνει ότι προκύπτουν μικρές μειώσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ και μεγαλύτερες στις συντάξεις των πρώην ειδικών ταμείων, ενώ μεγάλη θα είναι η περικοπή για τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ που λαμβάνουν σήμερα έξτρα μπόνους ύψους 220 ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι συντάξεις του Δημοσίου αναμένεται να μειωθούν κατά μέσο όρο από 5% έως και 7%, οι συντάξεις του ΙΚΑ έως 3%, οι συντάξεις του ΤΕΒΕ έως 15% ενώ σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες η μείωση των συντάξεων θα φτάσει και το 20%.

Από τον επανυπολογισμό, σύμφωνα με πληροφορίες ,προκύπτουν μικρές αυξήσεις στις κύριες συντάξεις γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διπλό φονικό Αιγίου: Ίχνη αίματος βρέθηκαν έξω από το δωμάτιο των θυμάτων

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Οι αναλύσεις DNA βρίσκονται σε εξέλιξη, οι μαρτυρίες εξετάζονται και τα νέα δεδομένα οδηγούν σε σημαντικά συμπεράσματα

Σάμος: Νεκρός μετανάστης από το Σουδάν ‑ Διασώθηκαν 35 ακόμη άτομα

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Τα υπόλοιπα 35 άτομα που επέβαιναν στη λέμβο μεταφέρθηκαν στην ΚΕΔ Ζερβού, για να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη καταγραφή

Φρίκη για δύο γυναίκες που πήγαν στο Πακιστάν για επενδύσεις σε crypto: Απήχθησαν, βασανίστηκαν και βιάστηκαν ομαδικά

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Το ένα από τα δύο θύματα υποστήριξε ότι είχε προσκληθεί στο Ισλαμαμπάντ από τον εγγονό του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος της είχε υποσχεθεί επαγγελματικές γνωριμίες με επενδυτές για την εταιρεία της

Οργή στην Ιταλία με το ριψοκίνδυνο άλμα Αμερικανού influencer ‑ «Η λίμνη Κόμο δεν είναι λούνα παρκ»

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Δημόσια έκκληση από τους κατοίκους του Νέσσο για τον «επικίνδυνο τουρισμό» που προωθούν διάφοροι influencers - «Σεβαστείτε τα μέρη, σεβαστείτε όσους ζουν εκεί»

Δεν ήταν φάουλ, λέει ο Τραμπ για την κόκκινη στον Μπαλογκάν και... τα ρίχνει στον διαιτητή

Αθλητικά Νέα 06.07.2026
«Ήταν δύο παίκτες που έτρεχαν με πλήρη ταχύτητα και απλώς συγκρούστηκαν» - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε τον ποδοσφαιριστή, υποστηρίζοντας ότι η φάση δεν δικαιολογούσε την κόκκινη κάρτα

Οδηγός ταξί κατέβασε τους πελάτες και έφυγε με ανοιχτό το πορτμπαγκάζ για να μην δουν τις πινακίδες του, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Οι νεαροί που έκαναν την καταγγελία έχουν καταγράψει στο κινητό τους τηλέφωνο όλον τον διάλογο με τον επαγγελματία - Αναμένεται ανακοίνωση από το ΣΑΤΑ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας Μπερνάρ Αρνό καλείται να πληρώσει 22,5 εκατ. ευρώ σε φόρους

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών προϊόντων LVMH, θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης

Αφαίρεση βαθμών σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
«Καμπάνα» 7 αγωνιστικών σε Τζόουνς και 2 σε Ναν

Ποιο τουρκικό δημοσίευμα «αποκαλύπτει» υπόγεια οχυρά στα νησιά του Αιγαίου και τι ισχυρίζεται

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Η τουρκική εφημερίδα Sözcü επιχειρεί να παρουσιάσει τη νόμιμη θωράκιση των ελληνικών νησιών ως «σκοτεινή επιχείρηση» με υπόγεια οπλοστάσια.

ΕΚΠΟΙΖΩ: «Παράνομη η επιβολή μηνιαίας χρέωσης 0,80 ευρώ στους καταθετικούς και της Alpha Bank» – Τι απαντά η τράπεζα

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Σύμφωνα με την Alpha Bank «η απόφαση δεν επηρεάζει την ισχύ των συμβατικών σχέσεων των πελατών που έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν το myAlpha Benefit Base, ούτε αμφισβητεί τη δυνατότητα παροχής του συγκεκριμένου πακέτου υπηρεσιών»

Νετανιάχου κατά F‑35 στην Τουρκία: Τι είπε για την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή

Πολιτική 06.07.2026
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η ενίσχυση της τουρκικής αεροπορίας με αμερικανικά μαχητικά θα απειλήσει τη στρατηγική ισορροπία στην περιοχή.

Τουρκία: 5,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι δεν φτάνουν ούτε στο όριο της πείνας

Κόσμος 06.07.2026
Σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, 5,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Τουρκία λαμβάνουν κατώτατη παροχή που υπολείπεται δραματικά από το επίσημο όριο της πείνας.