E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Ερντογάν προειδοποιεί τη Ρωσία «να μην παίζει με τη φωτιά»

Σκληρή απάντηση Πούτιν

Δημοσίευση 27/11/2015 | 16:55

Ο Ερντογάν προειδοποιεί τη Ρωσία «να μην παίζει με τη φωτιά»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία να μην "παίζει με τη φωτιά" στη διένεξη για την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους αυτή την εβδομάδα.

Πρόσθεσε όμως ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα, παρότι ανέβασε υπερβολικά τους τόνους απέναντι στον Πούτιν.

Ο Ερντογάν έκανε τα σχόλια αυτά σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε το παρακάτω ερώτημα στη Ρωσία και τον Βλάντιμιρ Πούτιν:

«Είναι νόμιμο να στηρίζεται ένας άνθρωπος (o Μπασάρ αλ ¶σαντ), ο οποίος προεδρεύει ενός κράτους τρομοκρατίας;».

Τόνισε πως με το να υποστηρίζει κανείς το καθεστώς ¶σαντ «που σκότωσε 380.000 ανθρώπων στη Συρία, παίζει με τη φωτιά. Με το να πλήττει αντικαθεστωτικές ομάδες που έχουν διεθνή νομιμότητα με τη δικαιολογία ότι πολεμά του Ισλαμικό Κράτος, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χρησιμοποιεί το περιστατικό, στο οποίο το δικαίωμα της Τουρκίας είναι αποδεκτό από ολόκληρο τον κόσμο, σαν δικαιολογία για να ταλαιπωρεί τους πολίτες μας που βρίσκονται στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε έκθεση, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χτυπά με ανευθυνότητα, φορτηγά στην περιοχή που θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί για ανθρωπιστικούς λόγους, παίζει με τη φωτιά. Ειλικρινά συμβουλεύουμε τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά».

Σκληρή απάντηση Πούτιν

Ο ρώσος πρόεδρος απαντά καθημερινά στις προκλήσεις Ερντογάν ανακοινώνοντας μέτρα και εμπάργο εναντίον της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το CCNTurk ο Βαλντιμίρ Πούτιν απάντησε αρνητικά στον Ερντογάν στην πρόσκληση να συναντηθούν στο Παρίσι, στο πλαίσιο της συνόδου για την κλιματική αλλγή που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στις 30 Νοεμβρίου.

Κεραυνοί Λαβρόφ εναντίον Τουρκίας

Η Τουρκία "ξεπέρασε τα όρια" με την κατάρριψη, την Τρίτη, ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ένα συμβάν που οδήγησε στον θάνατο δύο Ρώσων στρατιωτικών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

"Πιστεύουμε πως οι τουρκικές αρχές ξεπέρασαν τα όρια αυτού που είναι αποδεκτό και κινδυνεύουν να φέρουν την Τουρκία σε πολύ δύσκολη θέση από την άποψη των εθνικών συμφερόντων μακροπρόθεσμα", είπε.

"Η Ρωσία (...) θα συνεχίσει να παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη στη Συρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας", πρόσθεσε ο Λαβρόφ πριν από τη συνάντησή του με τον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ.

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε την Τρίτη ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-24 που επέστρεφε από αποστολή μάχης κοντά στη μεθόριο με τη Συρία. Η Τουρκία υποστηρίζει πως το αεροπλάνο εισήλθε στον εναέριο χώρο της και πως προειδοποιήθηκε "δέκα φορές μέσα σε πέντε λεπτά", ενώ η Μόσχα δηλώνει πως το αεροπλάνο πετούσε πάνω από το συριακό έδαφος και δεν έλαβε καμία προειδοποίηση προτού χτυπηθεί.

Ένας πιλότος σκοτώθηκε ενώ έπεφτε με το αλεξίπτωτό του και ο άλλος διασώθηκε έπειτα από ειδική επιχείρηση που πραγματοποίησαν από κοινού οι ειδικές ρωσικές και συριακές δυνάμεις. Μια πρώτη επιχείρηση [για τη διάσωση των πιλότων] με ελικόπτερο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ρώσος στρατιώτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα

Κόσμος Χτες
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 0‑2: «Αλωσε» το Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο και περιμένει πλέον Παναθηναϊκό ή Αρη

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»

Κόσμος Χτες
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών

Κόσμος Χτες
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ ‑ ΟΦΗ 0‑1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα γίνει πέρα από οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη

Κόσμος Χτες
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και τι σημαίνει ισχύς, δεν είμαστε στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά χτίζουμε βήμα-βήμα για να γίνουμε μία τέτοια» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 10.000 άνεργες μητέρες με μισθό έως 1.004 ευρώ, επιδοτείται και η μερική απασχόληση

Ελλάδα Χτες
Θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης - Έμφαση σε μητέρες ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 15 ετών