E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Ερντογάν προειδοποιεί τη Ρωσία «να μην παίζει με τη φωτιά»

Σκληρή απάντηση Πούτιν

Δημοσίευση 27/11/2015 | 16:55

Ο Ερντογάν προειδοποιεί τη Ρωσία «να μην παίζει με τη φωτιά»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία να μην "παίζει με τη φωτιά" στη διένεξη για την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους αυτή την εβδομάδα.

Πρόσθεσε όμως ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα, παρότι ανέβασε υπερβολικά τους τόνους απέναντι στον Πούτιν.

Ο Ερντογάν έκανε τα σχόλια αυτά σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε το παρακάτω ερώτημα στη Ρωσία και τον Βλάντιμιρ Πούτιν:

«Είναι νόμιμο να στηρίζεται ένας άνθρωπος (o Μπασάρ αλ ¶σαντ), ο οποίος προεδρεύει ενός κράτους τρομοκρατίας;».

Τόνισε πως με το να υποστηρίζει κανείς το καθεστώς ¶σαντ «που σκότωσε 380.000 ανθρώπων στη Συρία, παίζει με τη φωτιά. Με το να πλήττει αντικαθεστωτικές ομάδες που έχουν διεθνή νομιμότητα με τη δικαιολογία ότι πολεμά του Ισλαμικό Κράτος, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χρησιμοποιεί το περιστατικό, στο οποίο το δικαίωμα της Τουρκίας είναι αποδεκτό από ολόκληρο τον κόσμο, σαν δικαιολογία για να ταλαιπωρεί τους πολίτες μας που βρίσκονται στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε έκθεση, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χτυπά με ανευθυνότητα, φορτηγά στην περιοχή που θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί για ανθρωπιστικούς λόγους, παίζει με τη φωτιά. Ειλικρινά συμβουλεύουμε τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά».

Σκληρή απάντηση Πούτιν

Ο ρώσος πρόεδρος απαντά καθημερινά στις προκλήσεις Ερντογάν ανακοινώνοντας μέτρα και εμπάργο εναντίον της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το CCNTurk ο Βαλντιμίρ Πούτιν απάντησε αρνητικά στον Ερντογάν στην πρόσκληση να συναντηθούν στο Παρίσι, στο πλαίσιο της συνόδου για την κλιματική αλλγή που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στις 30 Νοεμβρίου.

Κεραυνοί Λαβρόφ εναντίον Τουρκίας

Η Τουρκία "ξεπέρασε τα όρια" με την κατάρριψη, την Τρίτη, ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ένα συμβάν που οδήγησε στον θάνατο δύο Ρώσων στρατιωτικών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

"Πιστεύουμε πως οι τουρκικές αρχές ξεπέρασαν τα όρια αυτού που είναι αποδεκτό και κινδυνεύουν να φέρουν την Τουρκία σε πολύ δύσκολη θέση από την άποψη των εθνικών συμφερόντων μακροπρόθεσμα", είπε.

"Η Ρωσία (...) θα συνεχίσει να παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη στη Συρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας", πρόσθεσε ο Λαβρόφ πριν από τη συνάντησή του με τον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ.

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε την Τρίτη ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-24 που επέστρεφε από αποστολή μάχης κοντά στη μεθόριο με τη Συρία. Η Τουρκία υποστηρίζει πως το αεροπλάνο εισήλθε στον εναέριο χώρο της και πως προειδοποιήθηκε "δέκα φορές μέσα σε πέντε λεπτά", ενώ η Μόσχα δηλώνει πως το αεροπλάνο πετούσε πάνω από το συριακό έδαφος και δεν έλαβε καμία προειδοποίηση προτού χτυπηθεί.

Ένας πιλότος σκοτώθηκε ενώ έπεφτε με το αλεξίπτωτό του και ο άλλος διασώθηκε έπειτα από ειδική επιχείρηση που πραγματοποίησαν από κοινού οι ειδικές ρωσικές και συριακές δυνάμεις. Μια πρώτη επιχείρηση [για τη διάσωση των πιλότων] με ελικόπτερο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ρώσος στρατιώτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νίκαια: Βανάκι «λαμπάδιασε» τη στιγμή που κινούταν σε κεντρικό δρόμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η ανάρτηση Τραμπ με το όπλο στο χέρι: «Τέρμα ο καλός κύριος!»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, προειδοποιεί το Ιράν «να βάλει μυαλό σύντομα»

Ο παιδικός έρωτας που κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία: Φριχτό τέλος για ζευγάρι σχεδόν δύο χρόνια μετά τον γάμο

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα κίνητρα πίσω από το έγκλημα

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο 89χρονος πιστολέρo: «Δεν είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο ίδιος φέρεται να επιμένει πως η αγανάκτηση όπλισε το χέρι του

Η δίκη του αιώνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Έλον Μασκ στο εδώλιο κατά της OpenAI

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Η δίκη του Έλον Μασκ κατά του Σαμ Αλτμαν, του OpenAI και της Microsoft ξεκίνησε στην Καλιφόρνια, με τον ιδρυτή της Tesla να υποστηρίζει ότι το OpenAI πρόδωσε την αρχική μη κερδοσκοπική αποστολή του

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο

89χρονος: «Αν ήθελα θα τους σκότωνα αλλά το έκανα για τον ντόρο γιατί δεν βρίσκω το δίκιο μου»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα πρώτα λόγια του 89χρονου στους αστυνομικούς

Η NASA εντόπισε γιγαντιαίο «μάτι» 40 χιλιομέτρων στη Σαχάρα

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Πώς δημιουργήθηκε το εντυπωσιακό φαινόμενο

Shrinkflation: Η «σιωπηλή» ακρίβεια στα ράφια – Πώς να την εντοπίσετε

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Συγκλονίζει ειδικευόμενη παιδίατρος: «Είμαι 6η μέρα εφημερία» λέει και καταρρέει με σε λυγμούς

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Μια νεαρή γιατρός που κάνει το αγροτικό της σε νοσοκομείο της περιφέρειας, μιλά για τις συνθήκες που βιώνει και ξεσπά σε λυγμούς