E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Ερντογάν προειδοποιεί τη Ρωσία «να μην παίζει με τη φωτιά»

Σκληρή απάντηση Πούτιν

Δημοσίευση 27/11/2015 | 16:55

Ο Ερντογάν προειδοποιεί τη Ρωσία «να μην παίζει με τη φωτιά»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία να μην "παίζει με τη φωτιά" στη διένεξη για την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους αυτή την εβδομάδα.

Πρόσθεσε όμως ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα, παρότι ανέβασε υπερβολικά τους τόνους απέναντι στον Πούτιν.

Ο Ερντογάν έκανε τα σχόλια αυτά σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε το παρακάτω ερώτημα στη Ρωσία και τον Βλάντιμιρ Πούτιν:

«Είναι νόμιμο να στηρίζεται ένας άνθρωπος (o Μπασάρ αλ ¶σαντ), ο οποίος προεδρεύει ενός κράτους τρομοκρατίας;».

Τόνισε πως με το να υποστηρίζει κανείς το καθεστώς ¶σαντ «που σκότωσε 380.000 ανθρώπων στη Συρία, παίζει με τη φωτιά. Με το να πλήττει αντικαθεστωτικές ομάδες που έχουν διεθνή νομιμότητα με τη δικαιολογία ότι πολεμά του Ισλαμικό Κράτος, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χρησιμοποιεί το περιστατικό, στο οποίο το δικαίωμα της Τουρκίας είναι αποδεκτό από ολόκληρο τον κόσμο, σαν δικαιολογία για να ταλαιπωρεί τους πολίτες μας που βρίσκονται στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε έκθεση, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χτυπά με ανευθυνότητα, φορτηγά στην περιοχή που θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί για ανθρωπιστικούς λόγους, παίζει με τη φωτιά. Ειλικρινά συμβουλεύουμε τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά».

Σκληρή απάντηση Πούτιν

Ο ρώσος πρόεδρος απαντά καθημερινά στις προκλήσεις Ερντογάν ανακοινώνοντας μέτρα και εμπάργο εναντίον της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το CCNTurk ο Βαλντιμίρ Πούτιν απάντησε αρνητικά στον Ερντογάν στην πρόσκληση να συναντηθούν στο Παρίσι, στο πλαίσιο της συνόδου για την κλιματική αλλγή που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στις 30 Νοεμβρίου.

Κεραυνοί Λαβρόφ εναντίον Τουρκίας

Η Τουρκία "ξεπέρασε τα όρια" με την κατάρριψη, την Τρίτη, ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ένα συμβάν που οδήγησε στον θάνατο δύο Ρώσων στρατιωτικών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

"Πιστεύουμε πως οι τουρκικές αρχές ξεπέρασαν τα όρια αυτού που είναι αποδεκτό και κινδυνεύουν να φέρουν την Τουρκία σε πολύ δύσκολη θέση από την άποψη των εθνικών συμφερόντων μακροπρόθεσμα", είπε.

"Η Ρωσία (...) θα συνεχίσει να παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη στη Συρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας", πρόσθεσε ο Λαβρόφ πριν από τη συνάντησή του με τον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ.

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε την Τρίτη ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-24 που επέστρεφε από αποστολή μάχης κοντά στη μεθόριο με τη Συρία. Η Τουρκία υποστηρίζει πως το αεροπλάνο εισήλθε στον εναέριο χώρο της και πως προειδοποιήθηκε "δέκα φορές μέσα σε πέντε λεπτά", ενώ η Μόσχα δηλώνει πως το αεροπλάνο πετούσε πάνω από το συριακό έδαφος και δεν έλαβε καμία προειδοποίηση προτού χτυπηθεί.

Ένας πιλότος σκοτώθηκε ενώ έπεφτε με το αλεξίπτωτό του και ο άλλος διασώθηκε έπειτα από ειδική επιχείρηση που πραγματοποίησαν από κοινού οι ειδικές ρωσικές και συριακές δυνάμεις. Μια πρώτη επιχείρηση [για τη διάσωση των πιλότων] με ελικόπτερο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ρώσος στρατιώτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σάλος στην Ιταλία: Πέταξε στα σκουπίδια ράβδους χρυσού αξίας 120.000 ευρώ

Κόσμος Χτες
Ένας άνδρας στην Ιταλία πέταξε στα σκουπίδια, χωρίς να το καταλάβει, ράβδους χρυσού αξίας 120.000 ευρώ

Αναμορφωτικά μέτρα σε 15χρονο για το revenge pοrn που οδήγησε συμμαθήτριά σε απόπειρες αυτοκτονίας

Ελλάδα Χτες
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, τον Απρίλιο του 2024, ύστερα από καταγγελία που έκανε η μητέρα της

Hellenic Train: Αναστολή δρομολογίων στο Θεσσαλονίκη–Σέρρες και του Τρένου του Πηλίου

Ελλάδα Χτες
Ποια δρομολόγια αμαξοστοιχιών επηρεάζονται

Ο Αντετοκούνμπο γίνεται... ζελεδάκι: Η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του «Greek Freak»

Αθλητικά Νέα Χτες
Η νέα επένδυση του Γιάννη φανερώνει μία πιο παιχνιδιάρικη πλευρά του και αποκαλύπτει πτυχές από την παιδική του ηλικία στην Αθήνα

ΑΑΔΕ: Τεράστια απάτη με εκατοντάδες επιχειρήσεις “φαντάσματα” και χρέη 43 εκατ. ευρώ

Οικονομία Χτες
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκατοντάδων αχυρανθρώπων με 380 επιχειρήσεις και χρέη 43 εκατ. ευρώ. Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Στα ημιτελικά του Κατάρ η Μαρία Σάκκαρη: Τεράστια εμφάνιση και πρόκριση επί της Σβιόντεκ!

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε με ανατροπή τη Νο2 του κόσμου, Ίγκα Σβιόντεκ

Καρκινοπαθής ταξίδεψε 3 ώρες για να νοσηλευτεί και λίγες ώρες αργότερα του έκλεψαν το αυτοκίνητο

Κόσμος Χτες
Μετά από 12 ώρες χειρουργείου ο άτυχος εκπαιδευτικός συνειδητοποίησε ότι το αυτοκίνητό του έχει γίνει... καπνός

Διαρρήκτης στην Τουρκία άνοιξε κοσμηματοπωλείο και έφυγε με… γαϊδούρι!

Κόσμος Χτες
Στην ιστορία της… διαρρηκτικής θα μείνει διαρρήκτης στην Τουρκία!

ΑΠΘ: Όλα τα κτίρια του ιδρύματος θα κλείνουν στις 22:00

Ελλάδα Χτες
Αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου

Υπόθεση Κατασκοπείας: Αυτός είναι ο «Στίβεν» που στρατολόγησε τον 54χρονο σμήναρχο

Ελλάδα Χτες
Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες του

Η ICE αποσύρεται από τη Μινεσότα

Κόσμος Χτες
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά τους φονικούς πυροβολισμούς