E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Ερντογάν προειδοποιεί τη Ρωσία «να μην παίζει με τη φωτιά»

Σκληρή απάντηση Πούτιν

Δημοσίευση 27/11/2015 | 16:55

Ο Ερντογάν προειδοποιεί τη Ρωσία «να μην παίζει με τη φωτιά»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία να μην "παίζει με τη φωτιά" στη διένεξη για την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους αυτή την εβδομάδα.

Πρόσθεσε όμως ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα, παρότι ανέβασε υπερβολικά τους τόνους απέναντι στον Πούτιν.

Ο Ερντογάν έκανε τα σχόλια αυτά σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε το παρακάτω ερώτημα στη Ρωσία και τον Βλάντιμιρ Πούτιν:

«Είναι νόμιμο να στηρίζεται ένας άνθρωπος (o Μπασάρ αλ ¶σαντ), ο οποίος προεδρεύει ενός κράτους τρομοκρατίας;».

Τόνισε πως με το να υποστηρίζει κανείς το καθεστώς ¶σαντ «που σκότωσε 380.000 ανθρώπων στη Συρία, παίζει με τη φωτιά. Με το να πλήττει αντικαθεστωτικές ομάδες που έχουν διεθνή νομιμότητα με τη δικαιολογία ότι πολεμά του Ισλαμικό Κράτος, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χρησιμοποιεί το περιστατικό, στο οποίο το δικαίωμα της Τουρκίας είναι αποδεκτό από ολόκληρο τον κόσμο, σαν δικαιολογία για να ταλαιπωρεί τους πολίτες μας που βρίσκονται στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε έκθεση, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χτυπά με ανευθυνότητα, φορτηγά στην περιοχή που θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί για ανθρωπιστικούς λόγους, παίζει με τη φωτιά. Ειλικρινά συμβουλεύουμε τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά».

Σκληρή απάντηση Πούτιν

Ο ρώσος πρόεδρος απαντά καθημερινά στις προκλήσεις Ερντογάν ανακοινώνοντας μέτρα και εμπάργο εναντίον της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το CCNTurk ο Βαλντιμίρ Πούτιν απάντησε αρνητικά στον Ερντογάν στην πρόσκληση να συναντηθούν στο Παρίσι, στο πλαίσιο της συνόδου για την κλιματική αλλγή που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στις 30 Νοεμβρίου.

Κεραυνοί Λαβρόφ εναντίον Τουρκίας

Η Τουρκία "ξεπέρασε τα όρια" με την κατάρριψη, την Τρίτη, ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ένα συμβάν που οδήγησε στον θάνατο δύο Ρώσων στρατιωτικών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

"Πιστεύουμε πως οι τουρκικές αρχές ξεπέρασαν τα όρια αυτού που είναι αποδεκτό και κινδυνεύουν να φέρουν την Τουρκία σε πολύ δύσκολη θέση από την άποψη των εθνικών συμφερόντων μακροπρόθεσμα", είπε.

"Η Ρωσία (...) θα συνεχίσει να παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη στη Συρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας", πρόσθεσε ο Λαβρόφ πριν από τη συνάντησή του με τον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ.

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε την Τρίτη ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-24 που επέστρεφε από αποστολή μάχης κοντά στη μεθόριο με τη Συρία. Η Τουρκία υποστηρίζει πως το αεροπλάνο εισήλθε στον εναέριο χώρο της και πως προειδοποιήθηκε "δέκα φορές μέσα σε πέντε λεπτά", ενώ η Μόσχα δηλώνει πως το αεροπλάνο πετούσε πάνω από το συριακό έδαφος και δεν έλαβε καμία προειδοποίηση προτού χτυπηθεί.

Ένας πιλότος σκοτώθηκε ενώ έπεφτε με το αλεξίπτωτό του και ο άλλος διασώθηκε έπειτα από ειδική επιχείρηση που πραγματοποίησαν από κοινού οι ειδικές ρωσικές και συριακές δυνάμεις. Μια πρώτη επιχείρηση [για τη διάσωση των πιλότων] με ελικόπτερο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ρώσος στρατιώτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θάνατος Μυρτώς: Η απολόγια του 26χρονου αρσιβαρίστα

Ελλάδα 17.04.2026
«Έβαλα το χέρι μου στο στόμα της για να μην της γυρίσει η γλώσσα» - Τι είπε για τον τρίτο κατηγορούμενο που βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο

Πάτρα: 16χρονος μπήκε σε σπίτι, ξυλοκόπησε 20χρονο και τον λήστεψε

Ελλάδα 17.04.2026
Ο ανήλικος φέρεται, μαζί με συνεργό του, να άσκησε βία και απειλές πριν αρπάξει χρήματα και κινητό τηλέφωνο

Νάπολη: Κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα – Κράτησαν όμηρους, άδειασαν θυρίδες και εξαφανίστηκαν

Κόσμος 17.04.2026
Στιγμές τρόμου για υπάλληλους της τράπεζας και πελάτες – Το χρονικό της ληστείας που συγκλόνισε την Ιταλία

«Τα παιδιά μας πεινάνε», καταγγέλλουν οι οικογένειες των Αμερικανών στρατιωτών στα αεροπλανοφόρα

Κόσμος 17.04.2026
Μικρές μερίδες και κακό φαγητό, καταγγέλλουν Αμερικανοί στρατιώτες στα αεροπλανοφόρα – Δεν έχουν λάβει ούτε τις προμήθειες από τις οικογένειες τους

Σορός 17χρονης εντοπίστηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου

Ελλάδα 17.04.2026
Πρόκειται για Ελληνίδα

Καιρός – Αρναούτογλου: Ανατροπή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες από την ερχόμενη εβδομάδα

Καιρός 17.04.2026
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες – Αναλυτική πρόγνωση

«Χάρι, άνοιξε!»: Ηχητικό ντοκουμέντο με τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο κέντρο της Αθήνας να φωνάζει στον Ιταλό

Ελλάδα 17.04.2026
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μία 30χρονη από την Αιθιοπία

Μαρινάκης: Εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε μια στοχοποίηση, μια νοσηρή μειοψηφία δολοφονεί χαρακτήρες

Ελλάδα 17.04.2026
«Να κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι διακινούν χυδαία ψέματα. Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ αυτά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δολοφονία παιδιού στο Τέξας: Κατέρρευσαν οι ένορκοι – «Είσαι απαγωγέας;» ρωτούσε η 7χρονη

Κόσμος 17.04.2026
Οι τελευταίες στιγμές της Αθένα συγκλόνισαν τους πάντες

Αρπαξαν από ηλικιωμένη 100.000 ευρώ, που είχε θαμμένα... στον κήπο

Ελλάδα 17.04.2026
Απάτη στον Λαγκαδα Θεσσαλονίκης

«Καλπάζουν» τα ενοίκια, οι περιοχές που εκτοξεύτηκαν

Ελλάδα 17.04.2026
Πότε και πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες να ζητήσουν αύξηση, πότε είναι παράνομο