Σάλος με βίντεο που δείχνει αστυνομικό να πυροβολεί 16 φoρές 17χρονο αγόρι
Στους δρόμους εκατοντάδες πολίτες στις ΗΠΑ
Δημοσίευση 25/11/2015 | 10:50

Σάλο και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο που δείχνει αστυνομικό να πυροβολεί 16 φόρες έναν 17χρονο Αφροαμερικανό στο Σικάγο.
Το περιστατικό συνέβη το 2014, αλλά ήρθε στη δημοσιότητα μόλις χθες, καθώς η εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες ανθρωποκτονίας α' βαθμού στον αστυνομικό Jason Van Dyke για τη δολοφονία του Laquan McDonald.
Ο αστυνομικός, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, υποστηρίζει ότι ο νεαρός δεν άφηνε το μαχαίρι που είχε στο χέρι του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός κρατούσε στα χέρια του μαχαίρι, το οποίο αρνήθηκε να πετάξει, με τον Van Dyke να υποστηρίζει ότι φοβήθηκε για τη ζωή του. Στο βίντεο ο 17χρονος εμφανίζεται να κρατά ένα μικρό μαχαίρι, αλλά η κίνησή του δείχνει να είναι περισσότερο με τάσεις απομάκρυνσης από τους αστυνομικούς.
Με τη δημοσίευση του βίντεο, εκατοντάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους του Σικάγο, σε μια διαδήλωση χωρίς επεισόδια και με σύνθημα «16 σφαίρες».
«Είναι σκληρό, είναι βίαιο, είναι ανατριχιαστικό. Να βλέπει κανείς έναν 17χρονο να πεθαίνει με έναν τόσο βίαιο τρόπο, είναι σοκαριστικό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το βίντεο θα ραγίσει τις καρδιές όλων των πολιτών», δήλωσε η εισαγγελέας Anita Alvarez για το βίντεο.
Αυστραλία: Κατσαρίδες 200.000 δολαρίων – Έφοδος αποκάλυψε πάνω από 100.000 έντομα‑γίγαντες
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις του Ιράν – Συναγερμός στο Μπαχρέιν και το Κουβέιτ
Καιρός Σάββατο: Αίθριος με άνοδο θερμοκρασίας έως 33 βαθμούς ‑ πού αναμένονται καταιγίδες
Βόλος: Τετραετής φυλάκιση για 53χρονο που επιχείρησε να βγάλει τα μάτια του αδερφού του
Σομαλία: Η Τουρκία έβαλε στο μάτι τα «χρυσά» αποθέματα ουρανίου
Νέοι οδηγοί και επικίνδυνες συμπεριφορές: Τι αποκαλύπτει νέα ευρωπαϊκή έρευνα για την Ελλάδα
Η Ουκρανία ζητάει συγγνώμη για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
Τραγωδία στη Σαχάρα: 49 νεκροί από δίψα σε ακινητοποιημένο φορτηγό στο Νίγηρα
Τραγικό τέλος στις έρευνες για την 11χρονη Λιανά στη Γαλλία: Αναγνωρίστηκε η σορός της
Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη
LIVE Πολιτική Χτες






