E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κοτζιάς σε Ντόρα: Έχεις απωθημένο έpωτα μαζί μου

Κόντρα για το αν υπήρξε καθηγητής στο εξωτερικό

Δημοσίευση 23/11/2015 | 18:03

Κοτζιάς σε Ντόρα: Έχεις απωθημένο έpωτα μαζί μου

Έντονος καυγάς με σκληρούς εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με το βιογραφικό του και τις αναγραφόμενες καθηγητικές του ιδιότητες στα Πανεπιστήμια Οξφόρδη και Χάρβαρντ. Αίσθηση ακόμη προκάλεσε και η αντίδρασή του όταν η κυρία Μπακογιάννη του θύμισε παλαιότερη δήλωσή του για τους τζιχαντιστές λέγοντάς της «ντροπή σας, μην παίζετε το παιχνίδι των ξένων…»!.

Μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση έγινε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με τα πλείστα «καρφιά» του κ. Νίκου Κοτζιά που έριχνε ενδιαμέσως των διαξιφισμών τον απέδωσε σε πολιτική βεντέτα που ελλοχεύει από την εποχή που η κυρία Μπακογιάννη διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο κ. Κοτζιάς μετά από 18 χρόνια εργασίας στο Υπουργείο αλλά… και σε «ανεκπλήρωτο έpωτα… που έχετε για με μένα από παλαιά…» για να το «ανασκευάσει» ο υπουργός λίγο αργότερα σε «έρωτα όχι προς εμένα αλλά για την εξουσία…»!

Η αφορμή
Οι «σουβλιές» της Ντόρας Μπακογιάννης που προκάλεσαν τον εκνευρισμό και την παρεκτροπή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ήταν οι ερωτήσεις της για τις καθηγητικές του ιδιότητες που αναφέρονται στο βιογραφικό του, δηλαδή ότι έχει διατελέσει καθηγητής σε Χάρβαρντ, Οξφόρδη και Μαρβούργο.

Μια υπόθεση όπως είπε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που έχει προκύψει από δημοσιεύματα της Athens Review και ζήτησε να πάρει θέση. Ο υπουργός Εξωτερικών την χαρακτήρισε συκοφάντρια, λέγοντας πως "επαναφέρετε ένα θέμα για το οποίο έχει υπάρξει και το γνωρίζεται δικαστική απόφαση που ο δημοσιογράφος που τα έγραψε καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση" και πρόσθεσε πως "εγώ δεν σας απαντώ να απευθυνθείτε στα πανεπιστήμια αυτά να σας πουν εάν ήμουν ή όχι καθηγητής".

Η βουλευτής της ΝΔ επέμεινε να του ζητά να κάνει μια καθαρή δήλωση εάν είναι ή δεν είναι καθηγητής σε Οξφόρδη και Χάρβαρντ, άσχετα με την δικαστική απόφαση που αφορά στον χαρακτηρισμό «σταλινικό» που του απέδιδε ο δημοσιογράφος...

Ο υπουργός αρχικά της είπε πως «Δεν υπάρχουν τέτοιες απαντήσεις», της απέδωσε ότι «επαναλαμβάνετε συκοφαντίες…», την κάλεσε να «ρωτήσει τα Πανεπιστήμια να σας πουν τις ιδιότητες που είχα…», την διασύνδεσε με τα γραφόμενα, μίλησε για κάποιο «Βασιλάκη…» ενώ στην συνεχιζόμενη « κόντρα» κατά την δευτερολογία του, ο κ. Νίκος Κοτζιάς αναγκάστηκε να δηλώσει «είμαι σε αναστολή εξ αιτίας της υπουργικής μου ιδιότητας Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπως σε αναστολή είναι και οι όποιες καθηγητικές ιδιότητες είχα σε ξένα πανεπιστήμια…». Κάτι που έκαναν την κυρία Μπκαογιάννη να του πει ότι «επομένως μας λέτε δεν ήσασταν τακτικός Καθηγητής στην Οξφόρδη και το Χάρβαρντ όπως αναφέρετε στο βιογραφικό σας …».

Round two!
Το δεύτερο σημείο των αρχικών τοποθετήσεων της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη που έδειξε να «πειράζει» τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ήταν όταν του θύμισε τις δηλώσεις που είχε κάνει τον περασμένο Μάρτιο στη Ρίγα λέγοντας πως «η Ευρώπη ασκεί πολιτιστικό ρατσισμό απέναντι στη Ελλάδα» και «αν καταρρεύσει η Ελλάδα, τότε η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές», σημειώνοντας ότι αυτή την δήλωση «την βρήκε ευφυή και ο κ. Πάνος Καμμένος και την ξαναείπε…».

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς έδειξε να ενοχλείται ιδιαιτέρως από αυτή την υπόμνηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη που έφτασε σε σημείο να της αποσώσει την μομφή ότι «παίζει το παιχνίδι των ξένων» και είναι «Ντροπή σας»!

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αντέδρασε λέγοντάς του «τα πράγματα είναι σοβαρά και όχι αηδίες, τη μια λέει για τζιχαντιστές και την άλλη ότι η τρομοκρατία είναι άσχετη με το προσφυγικό, περιμένω όχι της κατηγορίες σας αλλά απαντήσεις κ. υπουργέ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτο περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους: Ρομά έκλεψε οστά και ζητούσε λύτρα για να τα επιστρέψει

Ελλάδα 17.01.2026
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Αγίων Αναργύρων έχει αναλάβει την προανάκριση.

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Κόσμος 17.01.2026
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Ελλάδα 17.01.2026
Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Πιθανό ένα νέο black out στο FIR Αθηνών! Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο των αεροελεγκτών

Ελλάδα 17.01.2026
Tο σύστημα είναι τόσο παλιό που δεν εγγυάται κάποιος τη λειτουργία του

Ψυχρή «εισβολή» από σήμερα – «Βουτιά» 8 βαθμών – Τα ύψη των χιονοπτώσεων

Καιρός 17.01.2026
Ραγδαία είναι η αλλαγή που θα παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο καιρός.

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος Χτες
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.