E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κοτζιάς σε Ντόρα: Έχεις απωθημένο έpωτα μαζί μου

Κόντρα για το αν υπήρξε καθηγητής στο εξωτερικό

Δημοσίευση 23/11/2015 | 18:03

Κοτζιάς σε Ντόρα: Έχεις απωθημένο έpωτα μαζί μου

Έντονος καυγάς με σκληρούς εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με το βιογραφικό του και τις αναγραφόμενες καθηγητικές του ιδιότητες στα Πανεπιστήμια Οξφόρδη και Χάρβαρντ. Αίσθηση ακόμη προκάλεσε και η αντίδρασή του όταν η κυρία Μπακογιάννη του θύμισε παλαιότερη δήλωσή του για τους τζιχαντιστές λέγοντάς της «ντροπή σας, μην παίζετε το παιχνίδι των ξένων…»!.

Μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση έγινε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με τα πλείστα «καρφιά» του κ. Νίκου Κοτζιά που έριχνε ενδιαμέσως των διαξιφισμών τον απέδωσε σε πολιτική βεντέτα που ελλοχεύει από την εποχή που η κυρία Μπακογιάννη διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο κ. Κοτζιάς μετά από 18 χρόνια εργασίας στο Υπουργείο αλλά… και σε «ανεκπλήρωτο έpωτα… που έχετε για με μένα από παλαιά…» για να το «ανασκευάσει» ο υπουργός λίγο αργότερα σε «έρωτα όχι προς εμένα αλλά για την εξουσία…»!

Η αφορμή
Οι «σουβλιές» της Ντόρας Μπακογιάννης που προκάλεσαν τον εκνευρισμό και την παρεκτροπή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ήταν οι ερωτήσεις της για τις καθηγητικές του ιδιότητες που αναφέρονται στο βιογραφικό του, δηλαδή ότι έχει διατελέσει καθηγητής σε Χάρβαρντ, Οξφόρδη και Μαρβούργο.

Μια υπόθεση όπως είπε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που έχει προκύψει από δημοσιεύματα της Athens Review και ζήτησε να πάρει θέση. Ο υπουργός Εξωτερικών την χαρακτήρισε συκοφάντρια, λέγοντας πως "επαναφέρετε ένα θέμα για το οποίο έχει υπάρξει και το γνωρίζεται δικαστική απόφαση που ο δημοσιογράφος που τα έγραψε καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση" και πρόσθεσε πως "εγώ δεν σας απαντώ να απευθυνθείτε στα πανεπιστήμια αυτά να σας πουν εάν ήμουν ή όχι καθηγητής".

Η βουλευτής της ΝΔ επέμεινε να του ζητά να κάνει μια καθαρή δήλωση εάν είναι ή δεν είναι καθηγητής σε Οξφόρδη και Χάρβαρντ, άσχετα με την δικαστική απόφαση που αφορά στον χαρακτηρισμό «σταλινικό» που του απέδιδε ο δημοσιογράφος...

Ο υπουργός αρχικά της είπε πως «Δεν υπάρχουν τέτοιες απαντήσεις», της απέδωσε ότι «επαναλαμβάνετε συκοφαντίες…», την κάλεσε να «ρωτήσει τα Πανεπιστήμια να σας πουν τις ιδιότητες που είχα…», την διασύνδεσε με τα γραφόμενα, μίλησε για κάποιο «Βασιλάκη…» ενώ στην συνεχιζόμενη « κόντρα» κατά την δευτερολογία του, ο κ. Νίκος Κοτζιάς αναγκάστηκε να δηλώσει «είμαι σε αναστολή εξ αιτίας της υπουργικής μου ιδιότητας Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπως σε αναστολή είναι και οι όποιες καθηγητικές ιδιότητες είχα σε ξένα πανεπιστήμια…». Κάτι που έκαναν την κυρία Μπκαογιάννη να του πει ότι «επομένως μας λέτε δεν ήσασταν τακτικός Καθηγητής στην Οξφόρδη και το Χάρβαρντ όπως αναφέρετε στο βιογραφικό σας …».

Round two!
Το δεύτερο σημείο των αρχικών τοποθετήσεων της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη που έδειξε να «πειράζει» τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ήταν όταν του θύμισε τις δηλώσεις που είχε κάνει τον περασμένο Μάρτιο στη Ρίγα λέγοντας πως «η Ευρώπη ασκεί πολιτιστικό ρατσισμό απέναντι στη Ελλάδα» και «αν καταρρεύσει η Ελλάδα, τότε η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές», σημειώνοντας ότι αυτή την δήλωση «την βρήκε ευφυή και ο κ. Πάνος Καμμένος και την ξαναείπε…».

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς έδειξε να ενοχλείται ιδιαιτέρως από αυτή την υπόμνηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη που έφτασε σε σημείο να της αποσώσει την μομφή ότι «παίζει το παιχνίδι των ξένων» και είναι «Ντροπή σας»!

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αντέδρασε λέγοντάς του «τα πράγματα είναι σοβαρά και όχι αηδίες, τη μια λέει για τζιχαντιστές και την άλλη ότι η τρομοκρατία είναι άσχετη με το προσφυγικό, περιμένω όχι της κατηγορίες σας αλλά απαντήσεις κ. υπουργέ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα κυβερνήσουν τη Βενεζουέλα ‑ Θα κάνουμε και δεύτερη επίθεση αν χρειαστεί

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ έδειξε τις προθέσεις του μετά τη σύλληψη του Μαδούρου - Οι απειλές για νέο χτύπημα

Φωτογραφία του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του έδωσε στη δημοσιότητα o Τραμπ

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του προέδρου της Βενεζουέλας

Χωρίς φράγκο στις γιορτές χιλιάδες εποχικοί – Μπάχαλο με τις προπληρωμένες κάρτες

Οικονομία Χτες
Στον «άσο» έμειναν χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι

«Βαθιά σοκαρισμένη» η Κίνα: «Η ενέργεια των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

Κόσμος Χτες
«Η Κίνα είναι βαθιά σοκαρισμένη και καταδικάζει έντονα τη χρήση βίας από τις ΗΠΑ εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας και τη χρήση βίας εναντίον του προέδρου μιας χώρας»

Η αντίδραση της Ρωσίας στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Κόσμος Χτες
Η Βενεζουέλα είναι ο κύριος σύμμαχος της Ρωσίας στη Λατινική Αμερική, αν και η Μόσχα δεν προσφέρει βοήθεια στο Καράκας

«Φραστική ενόχληση» ελληνικού εμπορικού από τουρκικό πολεμικό στο Αιγαίο

Ελλάδα Χτες
Το τουρκικό πολεμικό πλοίο προέβη σε «αναγνώριση» του ελληνικού εμπορικού, το οποίο πλέει επί ημέρες στην περιοχή

Πώς εντόπισαν οι ΗΠΑ τον Μαδούρο: Η πηγή της CIA στην Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τα 50 εκατομμύρια της επικήρυξης

Κόσμος Χτες
Η επιτήρηση γινόταν μέσω στόλου μη επανδρωμένων, χαμηλής παρατηρησιμότητας drones, τα οποία εξασφάλιζαν σχεδόν συνεχή κάλυψη πάνω από τη Βενεζουέλα

Νέες δηλώσεις Τραμπ: Παρακολουθούσα την επιχείρηση σε πραγματικό χρόνο

Κόσμος Χτες
Επανήλθε με περισσότερες λεπτομέρειες ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Νικολάς Μαδούρο συνελήφθη ενώ κοιμόταν ‑ Τον έσυραν με τη σύζυγό από το κρεβάτι

Κόσμος Χτες
Στο φως λεπτομέρειες από την αμερικανική επιχείρηση σύλληψης του ζεύγους Μαδούρο