E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

«Δεν είναι απλώς ρεαλιστικός στόχος. Θα συμβεί»

Δημοσίευση 22/11/2015 | 21:22

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

«Η καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι απλώς ρεαλιστικός στόχος. Πρόκειται για κάτι που θα επιδιώξουμε ενεργά και θα το πετύχουμε», τόνισε σε σημερινή ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Θα τους καταστρέψουμε. Θα ανακαταλάβουμε τα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους, θα εξαλείψουμε τη χρηματοδότησή τους, θα καταδιώξουμε την ηγεσία τους, θα εξαρθρώσουμε τα δίκτυά τους, τις γραμμές ανεφοδιασμού τους και θα τους καταστρέψουμε», τόνισε.

Εξάλλου ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στα τέλη του μήνα παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ κάλεσε και τους ηγέτες όλων των χωρών να μιμηθούν το παράδειγμά του προκειμένου να δείξουν ότι ο κόσμος δεν φοβάται «τους τρομοκράτες».

«Πιστεύω ότι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας κάθε χώρα, κάθε ηγέτης να στείλει το μήνυμα ότι η βαρβαρότητα μιας χούφτας δολοφόνων δεν θα εμποδίσει τον κόσμο να ασχοληθεί με σοβαρά ζητήματα», επεσήμανε.

Όπως εξήγησε, το σημαντικότερο όπλο που διαθέτει ο πλανήτης εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι η υπέρβαση του φόβου που έχει προκληθεί μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις. «Δεν υποκύπτουμε στον φόβο. Αυτό είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που έχουμε στον αγώνα μας κατά του ΙΚ. Δεν πρέπει να τους βλέπουμε σαν κάτι παραπάνω από αυτό που είναι ούτε να πιστεύουμε στο “παραμύθι” ότι κάνουν κάτι σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μιλώντας στο πλαίσιο της Συνόδου της Ανατολικής Ασίας στην Κουάλα Λουμπούρ, ο Ομπάμα προέτρεψε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να ευθυγραμμιστεί με την πολιτική της συμμαχίας υπό την αρχηγία των ΗΠΑ στη Συρία. Συγκεκριμένα, τον κάλεσε να εστιάσει τους βομβαρδισμούς της χώρας του στους τζιχαντιστές και όχι στους αντάρτες που μάχονται για να ανατρέψουν τον πρόεδρο ¶σαντ.

«Πρέπει να κυνηγήσει τους ανθρώπους που σκότωσαν πρόσφατα Ρώσους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην κατάρριψη του αεροσκάφους της Metrojet από βόμβα του ΙΚ, πριν από μερικές εβδομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο φως η σοκαριστική επιστολή που άφησε ο 89χρονος πιστολέρο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Τι αναφέρει στην επιστολή του στα ΜΜΕ ο 89χρονος που εισέβαλε με όπλο στον ΕΦΚΑ και στο Πρωτοδικείο και τραυμάτισε 5 άτομα

Διευθύντρια σχολείου σκοτώθηκε πέφτοντας από ταράτσα πολυκατοικίας στον Κολωνό

Ελλάδα 28.04.2026
Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό

Απόδειξη θανάτου: Ξέθαψε την αδερφή του και πήγε με τον σκελετό της στην τράπεζα για ανάληψη

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ο άνδρας ως αναλφάβητος, δεν μπορούσε να κατανοήσει τη διαδικασία που απαιτείται όταν πεθάνει ο δικαιούχος ενός τραπεζικού λογαριασμού και έπραξε κατά γράμμα αυτό που του ζήτησαν

Σεισμός τώρα: 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σκιάθου

Ελλάδα 28.04.2026
Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική

ΕΦΚΑ: Η στιγμή που ο 89χρονος με την καραμπίνα βγαίνει από το υποκατάστημα ενώ έχει πυροβολήσει

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ο ηλικιωμένος παραμένει ασύλληπτος ενώ πραγματοποίησε και δεύτερη επίθεση λίγο αργότερα στο Εφετείο Αθηνών

Προφυλακίστηκε ο 20χρονος για τη δολοφονία του 27χρονου – «Δεν ήθελε να τον σκοτώσει, επιχείρησε να αυτοκτονήσει»

Ελλάδα 28.04.2026
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια σήμερα στο Ναυτοδικείο Πειραιά

Πέθανε η ηθοποιός, Ελπίδα Μαζαράκη

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας

Ξεκινά το πρόγραμμα «Chios Pass 2026» και «Kythira Pass 2026» για την ενίσχυση του τουρισμού – Πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών στους δικαιούχους

Σοκ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Διεθνής διαιτητής της UEFA κατηγορείται για σeξουαλική επίθεση σε ανήλικο

Κόσμος 28.04.2026
Διεθνής διαιτητής και αστυνομικές αρχές βρίσκονται στο επίκεντρο σοβαρής έρευνας μετά από καταγγελίες για σeξουαλική επίθεση σε έφηβο

Διεκόπη η δίκη για τα Τέμπη ‑ Στις 27 Μαΐου η επόμενη δικάσιμος

Ελλάδα 28.04.2026
Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου