E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

«Δεν είναι απλώς ρεαλιστικός στόχος. Θα συμβεί»

Δημοσίευση 22/11/2015 | 21:22

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

«Η καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι απλώς ρεαλιστικός στόχος. Πρόκειται για κάτι που θα επιδιώξουμε ενεργά και θα το πετύχουμε», τόνισε σε σημερινή ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Θα τους καταστρέψουμε. Θα ανακαταλάβουμε τα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους, θα εξαλείψουμε τη χρηματοδότησή τους, θα καταδιώξουμε την ηγεσία τους, θα εξαρθρώσουμε τα δίκτυά τους, τις γραμμές ανεφοδιασμού τους και θα τους καταστρέψουμε», τόνισε.

Εξάλλου ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στα τέλη του μήνα παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ κάλεσε και τους ηγέτες όλων των χωρών να μιμηθούν το παράδειγμά του προκειμένου να δείξουν ότι ο κόσμος δεν φοβάται «τους τρομοκράτες».

«Πιστεύω ότι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας κάθε χώρα, κάθε ηγέτης να στείλει το μήνυμα ότι η βαρβαρότητα μιας χούφτας δολοφόνων δεν θα εμποδίσει τον κόσμο να ασχοληθεί με σοβαρά ζητήματα», επεσήμανε.

Όπως εξήγησε, το σημαντικότερο όπλο που διαθέτει ο πλανήτης εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι η υπέρβαση του φόβου που έχει προκληθεί μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις. «Δεν υποκύπτουμε στον φόβο. Αυτό είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που έχουμε στον αγώνα μας κατά του ΙΚ. Δεν πρέπει να τους βλέπουμε σαν κάτι παραπάνω από αυτό που είναι ούτε να πιστεύουμε στο “παραμύθι” ότι κάνουν κάτι σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μιλώντας στο πλαίσιο της Συνόδου της Ανατολικής Ασίας στην Κουάλα Λουμπούρ, ο Ομπάμα προέτρεψε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να ευθυγραμμιστεί με την πολιτική της συμμαχίας υπό την αρχηγία των ΗΠΑ στη Συρία. Συγκεκριμένα, τον κάλεσε να εστιάσει τους βομβαρδισμούς της χώρας του στους τζιχαντιστές και όχι στους αντάρτες που μάχονται για να ανατρέψουν τον πρόεδρο ¶σαντ.

«Πρέπει να κυνηγήσει τους ανθρώπους που σκότωσαν πρόσφατα Ρώσους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην κατάρριψη του αεροσκάφους της Metrojet από βόμβα του ΙΚ, πριν από μερικές εβδομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μη με μπλέξεις, φεύγω εγώ»: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε δικυκλιστή στη Λαμία

Ελλάδα Χτες
Η Τροχαία διερευνά τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λασίθι, απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία

Κόσμος Χτες
Έρευνες για εμπρησμό στη Χαλκιδική

Νέος μεγαλομέτοχος του Αρη και επίσημα ο Ρίτσαρντ Σιάο: Πάρτι στο Nick Galis Hall από τους οπαδούς

Αθλητικά Νέα Χτες
Εγκρίθηκε ομόφωνα η μεταβίβαση των μετοχών

Προσγείωση θρίλερ για αεροσκάφος στη Μαδέρα: Αναπηδούσε λόγω των σφοδρών ανέμων

Κόσμος Χτες
Πολλοί χαρακτηρίζουν το αεροδρόμιο της Μαδέρα ως ένα από τα πιο επικίνδυνα στην Ευρώπη

50χρονος ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στην Αρκαδία και απειλούσε να αυτοκτονήσει

Ελλάδα Χτες
Είχε στείλει βίντεο σε 13χρονη και αναζητείται

Νέος καύσωνας από την Κυριακή: Πού θα φτάσει ο υδράργυρος στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Η διάρκειά του θα είναι τουλάχιστον έως και την Πέμπτη

La Croix: Μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα για τους 10.000 εκ των 80.000 που έφυγαν από το Ισραήλ

Κόσμος Χτες
Η Ελλάδα, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, έχει αναδειχθεί σε βασικό προορισμό για τους Ισραηλινούς που επιδιώκουν να απομακρυνθούν από τον πόλεμο

Συγκλονιστική αποκάλυψη για την Κυριακή Γρίβα:Ήταν έγκυος και απέβαλε από ξυλοδαρμό του δολοφόνου

Ελλάδα Χτες
Ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα την είχε χτυπήσει και βιάσει ενώ ήταν έγκυος και απέβαλε

Με δάκρυα στα μάτια η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας δίπλα στον Στάρμερ

Κόσμος Χτες
Για προσωπικό ζήτημα μιλά η Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά η φημολογία για καβγά με τον Στάρμερ επιμένει – Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση της «ώρας του πρωθυπουργού»