E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

«Δεν είναι απλώς ρεαλιστικός στόχος. Θα συμβεί»

Δημοσίευση 22/11/2015 | 21:22

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

«Η καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι απλώς ρεαλιστικός στόχος. Πρόκειται για κάτι που θα επιδιώξουμε ενεργά και θα το πετύχουμε», τόνισε σε σημερινή ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Θα τους καταστρέψουμε. Θα ανακαταλάβουμε τα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους, θα εξαλείψουμε τη χρηματοδότησή τους, θα καταδιώξουμε την ηγεσία τους, θα εξαρθρώσουμε τα δίκτυά τους, τις γραμμές ανεφοδιασμού τους και θα τους καταστρέψουμε», τόνισε.

Εξάλλου ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στα τέλη του μήνα παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ κάλεσε και τους ηγέτες όλων των χωρών να μιμηθούν το παράδειγμά του προκειμένου να δείξουν ότι ο κόσμος δεν φοβάται «τους τρομοκράτες».

«Πιστεύω ότι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας κάθε χώρα, κάθε ηγέτης να στείλει το μήνυμα ότι η βαρβαρότητα μιας χούφτας δολοφόνων δεν θα εμποδίσει τον κόσμο να ασχοληθεί με σοβαρά ζητήματα», επεσήμανε.

Όπως εξήγησε, το σημαντικότερο όπλο που διαθέτει ο πλανήτης εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι η υπέρβαση του φόβου που έχει προκληθεί μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις. «Δεν υποκύπτουμε στον φόβο. Αυτό είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που έχουμε στον αγώνα μας κατά του ΙΚ. Δεν πρέπει να τους βλέπουμε σαν κάτι παραπάνω από αυτό που είναι ούτε να πιστεύουμε στο “παραμύθι” ότι κάνουν κάτι σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μιλώντας στο πλαίσιο της Συνόδου της Ανατολικής Ασίας στην Κουάλα Λουμπούρ, ο Ομπάμα προέτρεψε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να ευθυγραμμιστεί με την πολιτική της συμμαχίας υπό την αρχηγία των ΗΠΑ στη Συρία. Συγκεκριμένα, τον κάλεσε να εστιάσει τους βομβαρδισμούς της χώρας του στους τζιχαντιστές και όχι στους αντάρτες που μάχονται για να ανατρέψουν τον πρόεδρο ¶σαντ.

«Πρέπει να κυνηγήσει τους ανθρώπους που σκότωσαν πρόσφατα Ρώσους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην κατάρριψη του αεροσκάφους της Metrojet από βόμβα του ΙΚ, πριν από μερικές εβδομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και οι αγώνες Ολυμπιακού, ΑΕΚ

Αθλητικά Νέα 09.11.2025
Κυριακή με κρίσιμες αναμετρήσεις και αμφίρροπα παιχνίδια

Εγκαινιάστηκε νέο ρομποτικό μηχάνημα στο Αγία Όλγα με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου

Πολιτική 09.11.2025
Παρουσία του Αδωνι Γεωργιάδη και δωρεά της La vie en Rose by Dimitra Katsafadou

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα Χτες
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Ελλάδα Χτες
Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Shutdown και πείνα στις ΗΠΑ: Σε καθεστώς αβεβαιότητας εκατομμύρια Αμερικανοί – «Πράσινο φως» στον Τραμπ να παγώσει τα κουπόνια τροφίμων

Κόσμος Χτες
Συνεχίζεται η δημοσιονομική παράλυση της χώρας - Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν

Κυνική παραδοχή Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»

Κόσμος Χτες
Η Τζόρτζια Μελόνι δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως ότι με τη δεξιά στην κυβέρνηση φόρος στις μεγάλες περιουσίες δεν πρόκειται να επιβληθεί ποτέ

Τέμπη: Με τους συγγενείς των θυμάτων στα έδρανα η δίκη στις 3/3 – Απορρίφθηκε αίτημα του κράτους να αποβληθούν

Ελλάδα Χτες
Ένταση επικράτησε στη δίκη για τα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 με κατηγορούμενους δύο ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους βρέθηκε στα έδρανα της υπεράσπισης

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Ελλάδα Χτες
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Ελλάδα Χτες
Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής