E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

«Δεν είναι απλώς ρεαλιστικός στόχος. Θα συμβεί»

Δημοσίευση 22/11/2015 | 21:22

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

«Η καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι απλώς ρεαλιστικός στόχος. Πρόκειται για κάτι που θα επιδιώξουμε ενεργά και θα το πετύχουμε», τόνισε σε σημερινή ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Θα τους καταστρέψουμε. Θα ανακαταλάβουμε τα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους, θα εξαλείψουμε τη χρηματοδότησή τους, θα καταδιώξουμε την ηγεσία τους, θα εξαρθρώσουμε τα δίκτυά τους, τις γραμμές ανεφοδιασμού τους και θα τους καταστρέψουμε», τόνισε.

Εξάλλου ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στα τέλη του μήνα παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ κάλεσε και τους ηγέτες όλων των χωρών να μιμηθούν το παράδειγμά του προκειμένου να δείξουν ότι ο κόσμος δεν φοβάται «τους τρομοκράτες».

«Πιστεύω ότι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας κάθε χώρα, κάθε ηγέτης να στείλει το μήνυμα ότι η βαρβαρότητα μιας χούφτας δολοφόνων δεν θα εμποδίσει τον κόσμο να ασχοληθεί με σοβαρά ζητήματα», επεσήμανε.

Όπως εξήγησε, το σημαντικότερο όπλο που διαθέτει ο πλανήτης εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι η υπέρβαση του φόβου που έχει προκληθεί μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις. «Δεν υποκύπτουμε στον φόβο. Αυτό είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που έχουμε στον αγώνα μας κατά του ΙΚ. Δεν πρέπει να τους βλέπουμε σαν κάτι παραπάνω από αυτό που είναι ούτε να πιστεύουμε στο “παραμύθι” ότι κάνουν κάτι σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μιλώντας στο πλαίσιο της Συνόδου της Ανατολικής Ασίας στην Κουάλα Λουμπούρ, ο Ομπάμα προέτρεψε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να ευθυγραμμιστεί με την πολιτική της συμμαχίας υπό την αρχηγία των ΗΠΑ στη Συρία. Συγκεκριμένα, τον κάλεσε να εστιάσει τους βομβαρδισμούς της χώρας του στους τζιχαντιστές και όχι στους αντάρτες που μάχονται για να ανατρέψουν τον πρόεδρο ¶σαντ.

«Πρέπει να κυνηγήσει τους ανθρώπους που σκότωσαν πρόσφατα Ρώσους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην κατάρριψη του αεροσκάφους της Metrojet από βόμβα του ΙΚ, πριν από μερικές εβδομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα 31.01.2026
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός 31.01.2026
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα 31.01.2026
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία

Μυστήριο με το νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων στα Ψαχνά Ευβοίας: Βρέθηκε δοχείο με καύσιμο κοντά στις σορούς τους

Ελλάδα 31.01.2026
Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες θανάτου του νεκρού ηλικιωμένου ζευγαριού στα Ψαχνά Ευβοίας

Οι επιστήμονες χτυπούν το «καμπανάκι» – Δύο νέοι ιοί η επόμενη μεγάλη απειλή

Tech + Science 31.01.2026
Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ιοί με ζωική προέλευση μπορούν να μεταλλαχθούν

«Παγώνουν» οι κλήσεις από τις οκτώ AI κάμερες στην Αττική – Ο λόγος

Ελλάδα 31.01.2026
Γιατί δεν είναι δυνατή η αυτοματοποιημένη βεβαίωση και αποστολή προστίμων μέσω ψηφιακών ειδοποιήσεων από τις κάμερες AI

Νέο δημοσίευμα για την υγεία του Τραμπ: Γιατροί λένε ότι `είναι στα πρώτα στάδια άνοιας`

Κόσμος 31.01.2026
Ο Τραμπ `έχει πάθει εγκεφαλικό, κρατά το δεξί του χέρι με το αριστερό`

Βιολάντα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φονική έκρηξη, οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν

Ελλάδα 31.01.2026
Στο επίκεντρο οι δεξαμενές προπανίου και οι καταγγελίες για οσμή αερίου πριν το δυστύχημα

Πέθανε η Κάθριν Ο’Χάρα, η μητέρα του Κέβιν από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι»

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 71 ετών έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Βιολάντα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Δύο εκρήξεις μέσα σε 6 δευτερόλεπτα

Ελλάδα Χτες
Nέες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως σοβαρές παραλείψεις, αλλά και καταγγελίες για αδιαφορία απέναντι σε προειδοποιητικά σημάδια που –όπως φαίνεται– είχαν εκδηλωθεί πολύ πριν από τη φονική έκρηξη.