E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

«Δεν είναι απλώς ρεαλιστικός στόχος. Θα συμβεί»

Δημοσίευση 22/11/2015 | 21:22

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

«Η καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι απλώς ρεαλιστικός στόχος. Πρόκειται για κάτι που θα επιδιώξουμε ενεργά και θα το πετύχουμε», τόνισε σε σημερινή ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Θα τους καταστρέψουμε. Θα ανακαταλάβουμε τα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους, θα εξαλείψουμε τη χρηματοδότησή τους, θα καταδιώξουμε την ηγεσία τους, θα εξαρθρώσουμε τα δίκτυά τους, τις γραμμές ανεφοδιασμού τους και θα τους καταστρέψουμε», τόνισε.

Εξάλλου ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στα τέλη του μήνα παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ κάλεσε και τους ηγέτες όλων των χωρών να μιμηθούν το παράδειγμά του προκειμένου να δείξουν ότι ο κόσμος δεν φοβάται «τους τρομοκράτες».

«Πιστεύω ότι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας κάθε χώρα, κάθε ηγέτης να στείλει το μήνυμα ότι η βαρβαρότητα μιας χούφτας δολοφόνων δεν θα εμποδίσει τον κόσμο να ασχοληθεί με σοβαρά ζητήματα», επεσήμανε.

Όπως εξήγησε, το σημαντικότερο όπλο που διαθέτει ο πλανήτης εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι η υπέρβαση του φόβου που έχει προκληθεί μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις. «Δεν υποκύπτουμε στον φόβο. Αυτό είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που έχουμε στον αγώνα μας κατά του ΙΚ. Δεν πρέπει να τους βλέπουμε σαν κάτι παραπάνω από αυτό που είναι ούτε να πιστεύουμε στο “παραμύθι” ότι κάνουν κάτι σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μιλώντας στο πλαίσιο της Συνόδου της Ανατολικής Ασίας στην Κουάλα Λουμπούρ, ο Ομπάμα προέτρεψε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να ευθυγραμμιστεί με την πολιτική της συμμαχίας υπό την αρχηγία των ΗΠΑ στη Συρία. Συγκεκριμένα, τον κάλεσε να εστιάσει τους βομβαρδισμούς της χώρας του στους τζιχαντιστές και όχι στους αντάρτες που μάχονται για να ανατρέψουν τον πρόεδρο ¶σαντ.

«Πρέπει να κυνηγήσει τους ανθρώπους που σκότωσαν πρόσφατα Ρώσους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην κατάρριψη του αεροσκάφους της Metrojet από βόμβα του ΙΚ, πριν από μερικές εβδομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα 02.01.2026
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος 02.01.2026
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα 02.01.2026
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα 02.01.2026
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα 02.01.2026
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα 02.01.2026
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν