E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με εντολή Τσίπρα

Τι εξηγεί ο ίδιος με επιστολή του

Δημοσίευση 19/11/2015 | 11:16

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με εντολή Τσίπρα

Να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σακελλαρίδης έχει συντάξει σχετική επιστολή παραίτησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Σακελλαρίδη και του ζήτησε να παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ο λόγος που ζητήθηκε η παραίτηση ήταν το γεγονός ότι «τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία».

Ο κ. Σακελλαρίδης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών και διετέλεσε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2015.

Ο κ. Σακελλαρίδης, ωστόσο, επέμεινε στη θέση του ότι δεν θα παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή και προ του κινδύνου η κυβερνητική πλειοψηφία να περιοριστεί στους 153 βουλευτές (δεδομένης της καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου από τον Νίκο Νικολόπουλο), ανέλαβε δράση ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον μέχρι πρότινος εξ απορρήτων συνεργάτη του και του ζήτησε να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Βουλή των Ελλήνων θα καταλάβει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρώτος επιλαχών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

Η επιστολή παραίτησης

«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης, αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο. 

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α' Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αναθέτοντάς μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόησή του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου. 

Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο δυστύχημα στη Θηβών ‑ Χαλκίδας: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από πλαγιομετωπική σύγκρουση

Ελλάδα 05.02.2026
Από τη σφοδρή σύγκρουση έχασε τη ζωή του ένας 57χρονος, ενώ έχει τραυματιστεί και ένας 52χρονος

Κρήτη: Νέο επεισόδιο βίας με πρωταγωνιστές ανηλίκους ‑ 13χρονος ξυλοκόπησε συμμαθητή του στο σχολείο

Ελλάδα 05.02.2026
Χειροπέδες στη μητέρα του 13χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Αυστραλία: «Σοβαρό έγκλημα» η εξαφάνιση του 4χρονου Γκας Λαμόντ ‑ Ταυτοποιήθηκε ο βασικός ύποπτος

Κόσμος 05.02.2026
Κάποιος που ζούσε με τον τετράχρονο Γκας Λαμόντ θεωρείται πλέον ύποπτος για την εξαφάνισή του, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Νότιας Αυστραλίας, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση ως σοβαρό έγκλημα

Επίδομα παιδιού 2026: Δύο αλλαγές που φέρνουν ανατροπές – Τι αλλάζει από τον Μάιο

Οικονομία 05.02.2026
Η νέα ενιαία βάση δεδομένων που ενεργοποιείται τον Ιούνιο και οι αλλαγές στη διανομή του επιδόματος παιδιού

Καλώδιο 1 χιλιομέτρου χρησιμοποιούσαν για ρευματοκλοπές στον Ασπρόπυργο!

Ελλάδα 05.02.2026
Αντρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν καλώδιο 1 χιλιομέτρου το οποίο χρησιμοποιούνταν για ρευματοκλοπές!

Ξεμπλοκάρουν χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων – Οι 4 μεγάλες αλλαγές

Οικονομία 05.02.2026
Ανοίγει ο δρόμος για αγοραπωλησίες κατασχεμένων ακινήτων.

Στις 18 του μήνα τελειώνει ο μισθός για το 62,1% των ελληνικών νοικοκυριών

Οικονομία 05.02.2026
Η μεσαία τάξη στη χώρα μας πιέζεται ασφυκτικά όπως προκύπτει από τα στοιχεία της νέας έρευνας που διενήργησε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Γερμανία: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο Τούρκος ελεγκτής που ξυλοκοπήθηκε από 26χρονο Έλληνα, ήταν πατέρας 2 παιδιών

Κόσμος 05.02.2026
Ο Έλληνας δεν είχε εισιτήριο και όταν ο 36χρονος του ζήτησε να κατέβει από το τρένο, άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι

Χίος: Οι σπαρακτικές μαρτυρίες δύτη και γιατρών και η κάμερα του Λιμενικού που ήταν κλειστή

Ελλάδα 05.02.2026
«Λύγισαν» γιατροί, νοσηλευτές και δύτες από την ανείπωτη τραγωδία με τους μετανάστες στη Χίο

Γερμανικές κορβέτες: Αυτός είναι ο 54χρονος Έλληνας που κρατείται για σαμποτάζ – Τα ρίχνει όλα στον Ρουμάνο

Κόσμος 05.02.2026
Το Συμβούλιο Εφετών Θράκης αποφασίζει για την έκδοσή του ή όχι στη Γερμανία - Τι λέει ο πατέρας του 54χρονου