E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εισαγγελέας Παρισιού: Οπλοστάσιο πολέμου στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί

Θρίλερ με τον Αμπαούντ

Δημοσίευση 19/11/2015 | 00:11

Εισαγγελέας Παρισιού: Οπλοστάσιο πολέμου στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί

Η έφοδος της γαλλικής αστυνομίας στο διαμέρισμα στο προάστιο του Σεν Ντενί στο βόρειο Παρίσι είχε ως αποτέλεσμα ακόμη ένα λουτρό αίματος.

Ο εισαγγελέας στο Παρίσι έδωσε το απόγευμα συνέντευξη Τύπου, για να μιλήσει για την επιχείρηση και το αποτέλεσμά της.

Ο Φρανσουά Μολίν τόνισε χαρακτηριστικά ότι:

  • Δύο ύποπτοι είναι νεκροί.
  • Έγιναν 8 συλλήψεις, ανάμεσα τους και μία γυναίκα.
  • Δεν επιβεβαιώνεται ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ (εγκέφαλος των επιθέσεων) και ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ. Θα γίνει ανάλυση στη νεκροψία.
  • Στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί υπήρχε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο πολέμου.
  • Οι γαλλικές δυνάμεις της αστυνομίας έριξαν 5.000 σφαίρες.
  • Με την επιχείρηση εξουδετερώθηκε μια δεύτερη μεγάλη επίθεση που ετοιμαζόταν, μετά από αυτήν της Παρασκευής

Τόνισε επίσης, ότι ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση στο διαμέρισμα και από την έφοδο 5 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από το τμήμα της Αντιτρομοκρατικής, ενώ η πόρτα ασφαλείας προστάτεψε τους δράστες από τα εκρηκτικά και τους έδωσε χρόνο να προετοιμαστούν.

«Οι άνδρες πυροβολούσαν από απέναντι κτίριο και ξαφνικά έγινε έκρηξη, μάλλον ήταν η γυναίκα. Τα τζάμια έσπασαν, πολλά αντικείμενα έπεσαν εκτός του διαμερίσματος και βρέθηκαν στον δρόμο, όπως και κομμάτια των πτωμάτων. Είναι ακόμη εκεί. Μπορείτε να δείτε κομμάτια από κεφάλι, δέρμα και τα πλευρά», είπε χαρακτηριστικά.

Θρίλερ με τον Αμπαούντ

Ακόμη παραμένει ένα σημαντικό ερωτηματικό το αν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι ανάμεσα στους δύο νεκρούς μετά από τη μάχη των αρχών με τους οχυρωμένους υπόπτους στο Σεν Ντενί.

Η Washington Post δημοσίευσε πληροφορίες ότι ο εγκέφαλος των πολύνεκρων επιθέσεων έπεσε νεκρός κατά την έφοδο. Ο εισαγγελέας του Παρισιού όμως ήταν εξαιρετικά προσεκτικός απέναντι στους δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Μολίν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει έναν οριστικό αριθμό για το πόσοι σκοτώθηκαν κατά την έφοδο στο Σεν Ντενί. «Αυτήν τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να δώσει ακριβή και οριστικό αριθμό για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ή τις ταυτότητές τους, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί», ανέφερε ο Γάλλος εισαγγελέας.

Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε ότι η αστυνομία έφτασε στο κρησφύγετο όχι μόνο χάρη σε μαρτυρίες πολιτών, αλλά εκεί τους οδήγησαν και παρακολουθήσεις συνομιλιών.

Ο Μολίν μάλιστα, για την επίθεση της Παρασκευής ανακοίνωσε ότι ένα VW Polo, ένα Seat και ένα Renault Clio έφτασαν σε κομβόι από το Βέλγιο. Το Polo χρησιμοποιήθηκε από 3 κομάντος για την επίθεση στο θέατρο Bataclan, ενώ το Seat από 3 άνδρες για την επίθεση στο εστιατόριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκιδική: Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα ο οδηγός του βυτιοφόρου

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο 44χρονος άνδρας είχε συλληφθεί μετά τη μετωπική σύγκρουση του βυτιοφόρου με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο

Αργος: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 20χρονου Θοδωρή που σκοτώθηκε από αστυνομικούς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε κλειστό οικογενειακό περιβάλλον τελέστηκε η κηδεία του 20χρονου.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παρακολούθησε ημιτελικό Μουντιάλ 2026, συναντήθηκε με τον Μικ Τζάγκερ και αφιέρωσε τη βραδιά στον πατέρα του

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μοιράστηκε τις στιγμές από τη βραδιά του με ανάρτηση στα social media

Οι παίκτες της Αργεντινής βρήκαν το παγούρι του Πικφορντ με τις σημειώσεις για τα πέναλτι

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Τζόρνταν Πίκφορντ είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο το Αγγλία – Αργεντινή να πάει στα πέναλτι, αλλά…

Αγωγή: Οι Έλισον έταξαν στον Τραμπ χρήματα και απολύσεις στο CNN για να εγκριθεί η εξαγορά της Warner

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Μέτοχος της Paramount ζητά να μπλοκαριστεί η εξαγορά της Warner Bros. Discovery, υποστηρίζοντας ότι οι Ντέιβιντ και Λάρι Έλισον πρόσφεραν στον Τραμπ ιδιωτικά οφέλη και αλλαγές στο CNN

Καρυστιανού: «Φανταστικά σενάρια» – Διαψεύδει δημοσιεύματα για εκλογική συνεργασία με Νατσιό

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Τόσο η Μαρία Καρυστιανού όσο και ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκη» Δημήτρης Νατσιός διέψευσαν κατηγορηματικά αναφορές για επαφές σχετικά με το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Είσαι αρκετά δυνατός για να το αντέξεις» – Ο Μπέλινγκχαμ αποκάλυψε το «trash talking» με τον Μέσι

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ μίλησε για τη «viral» κόντρα του με τον Μέσι, κατά τη διάρκεια του ημιτελικού.

Θερινό ωράριο στα ΜΜΜ: Ποιες γραμμές αλλάζουν και τι να περιμένετε αυτό το καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Από το Σάββατο 27 Ιουνίου τέθηκε σε ισχύ το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων για λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ στην Αθήνα.

Αργος Ορεστικό: Αποκάλεσε την ανιψιά της «χοντρή» και συνελήφθη για body shaming

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Η θεία χαρακτήρισε την ανιψιά της «χοντρή» και κατέληξε στα κρατητήρια, καθώς οι εκφράσεις της κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

Η νύχτα που η Αργεντινή ξέχασε για λίγο τις πληγές της και έγινε ξανά μία χώρα

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Σε μια κοινωνία που έχει μάθει να διχάζεται σχεδόν για τα πάντα, το ποδόσφαιρο παραμένει το κοινό σημείο αναφοράς

Ανακαλύφθηκε νέο είδος πιθήκου στο Κονγκό – Εντυπωσιάζει με τα ροζ‑πορτοκαλί χείλη και το μαύρο πρόσωπο

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Το Colobus congoensis επιβεβαιώθηκε επίσημα ως το πέμπτο νέο είδος αφρικανικού πιθήκου που ανακαλύπτεται τα τελευταία 75 χρόνια και ήδη εγείρει ανησυχίες για την προστασία του.