E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στον δρόμο 7.000 αστυνομικοί για το Πολυτεχνείο ‑ Όλα τα μέτρα

Αυξημένη επιφυλακή μέχρι την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Δημοσίευση 17/11/2015 | 00:19

Στον δρόμο 7.000 αστυνομικοί για το Πολυτεχνείο ‑ Όλα τα μέτρα

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛΑΣ από χθες, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, έως και τις 6 Δεκεμβρίου, καθώς σήμερα γίνεται η καθιερωμένη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ στις 6/12 είναι η επέτειος δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο φόβος επεισοδίων, αλλά και οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έχουν προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛΑΣ.

Αυξημένα είναι και τα μέτρα ασφαλείας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία σε πρεσβείες όπως της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας κ.ά., κτίρια όπου στεγάζονται επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων, δημόσια κτίρια και άλλοι χώροι που μπορεί να αποτελέσουν στόχους.

Σύμφωνα με το policenet.gr, ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας για σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, καθώς θα γίνει η καθιερωμένη πορεία από το Πολυτεχνείο προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, την επομένη ημέρα στις 18/11 έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση οι αγρότες, το προσεχές Σάββατο ακολουθεί το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Στις 4 Δεκεμβρίου αναμένεται στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, και δυο ημέρες μετά είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μέτρα για το Πολυτεχνείο

Με στόχο η πορεία να διεξαχθεί απρόσκοπτα και να μην υπάρξουν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Περίπου 6-7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από νωρίς το πρωί της Τρίτης και σε κατάσταση επιφυλακής σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, ενώ αυξημένη παρουσία θα είναι και περιμετρικά Πολυτεχνείου, Οικονομικού Πανεπιστημίου, Παντείου κ.α. Τα μικρής έκτασης επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι της 12ης Νοεμβρίου θεωρούνταν αναμενόμενα από στελέχη της ΕΛΑΣ, καθώς όπως έλεγαν οι πρωταγωνιστές αυτών, ήθελαν να ελέγξουν τις αντιδράσεις των αστυνομικών.

Τι είχε ζητήσει ο Ν. Τόσκας από τα ΜΑΤ

Πριν μερικές ημέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας σε στελέχη των ΜΑΤ είχε προαναγγείλει την τακτική της ΕΛΑΣ: «Οι ενέργειες που θα γίνουν και στην επόμενη κρίσιμη μέρα, δηλαδή την Τρίτη 17 Νοέμβρη, θα γίνουν σύμφωνα με τις εντολές που θα πάρετε από την ηγεσία σας: όχι συγκρουσιακή διάθεση, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, έτσι ώστε να περάσει η κοινωνία, ο ελληνικός λαός που διαδηλώνει για συγκεκριμένους λόγους –που θα μπορούσαμε να διαδηλώνουμε κι εμείς– να διαδηλώσει χωρίς κανένα πρόβλημα και εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας: που σημαίνει να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες, να αποτρέψουμε σπασίματα, να αποτρέψουμε τραυματισμούς και να αποτρέψουμε και βεβήλωση χώρων, γιατί το μνημείο του ¶γνωστου Στρατιώτη έχει και μία συμβολική, ιερή σημασία, πέρα από τα μάρμαρα και τα σκαλιά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο στόχαστρο του ελληνικού FBI βρίσκονταν οι 3 συλληφθέντες για τον θάνατο της 19χρονης

Ελλάδα 16.04.2026
Την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να απολογηθούν

ΕΛ.ΑΣ: «Μαϊμού» αστυνομικός στήνει απάτες σε επαγγελματίες εστίασης

Ελλάδα 16.04.2026
Επικοινώνησε τηλεφωνικά προσποιούμενος τον διοικητή αστυνομικού τμήματος

Αποκλεισμός των λιμανιών του Ιράν: Ο στρατός των ΗΠΑ λέει πως ανάγκασε 10 πλοία να γυρίσουν πίσω

Κόσμος 16.04.2026
Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι εμπόδισε δέκα πλοία να φύγουν από ιρανικά λιμάνια κατά τη διάρκεια των πρώτων 48 ωρών του ναυτικού αποκλεισμού των ΗΠΑ στο Ιράν.

Τεράστιο σμήνος από μέλισσες εισέβαλε σε πόλη στο νότιο Ισραήλ ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τα έντομα

Burj Al Arab: Κλείνει το «αστέρι» του Ντουμπάι

Κόσμος Χτες
Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, το εμβληματικό οικοδόμημα της Jumeirah Hotels & Resorts αποσύρεται προσωρινά από τον χάρτη της φιλοξενίας

Κεφαλονιά: Τα ρίχνει όλα στη Μυρτώ ο 23χρονος: «Εκείνη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη έκλεισε δωμάτιο»

Ελλάδα Χτες
Όπως είπε στην κατάθεσή του ο 23χρονος κατηγορούμενος φίλος της, η 19χρονη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη τα κανόνισε όλα, καθώς κι ότι η ίδια έκλεισε το δωμάτιο.

Χειρουργός Μυλωνάκη: «Δύσκολες οι πρώτες μέρες, μετά από δέκα μέρες αγωνίας θα έχουμε εικόνα»

Ελλάδα Χτες
«Δράσαμε γρήγορα, πολύ γρήγορα. Το ανεύρυσμα αποκλείστηκε πλήρως. Μένει να περιμένουμε», τόνισε

Συναγερμός στην Booking.com: Διέρρευσαν ονόματα, email, αριθμοί τηλεφώνου

Κόσμος Χτες
Πελάτες της πλατφόρμας επικοινώνησαν με το BBC και αναφέρουν ότι έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν ύποπτα μηνύματα, αφού οι hackers έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου και πληροφορίες παλαιότερων ή και νέων κρατήσεων