E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολάντ: Πράξη πολέμου από το Ισλαμικό Κράτος η επίθεση ‑ Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα

Κήρυξε τριήμερο πένθος σε όλη τη χώρα

Δημοσίευση 14/11/2015 | 12:26

Ολάντ: Πράξη πολέμου από το Ισλαμικό Κράτος η επίθεση ‑ Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα

Πράξη πολέμου από το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε νέο διάγγελμά του το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα, η επίθεση οργανώθηκε και προετοιμάστηκε από το εξωτερικό με βοήθεια μέσα από τη Γαλλία.

«Πρόκειται για πράξη απόλυτης βαρβαρότητας» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας σε όλη τη χώρα.

Ο Γάλλος πρόεδρος απέδωσε τιμή «στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν χθες τους τρομοκράτες». «Όλοι έκαναν το καλύτερό τους και θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε.

Έκανε λόγο για «δειλή» επίθεση και πρόσθεσε ότι θα ληφθεί κάθε μέτρο προκειμένου να καταπολεμηθεί «η τρομοκρατική απειλή».

«Ακόμα και αν η Γαλλία πληγωθεί θα σηκωθεί ξανά» είπε ο κ. Ολάντ στέλνοντας ένα μήνυα ενότητας και θάρρους.

«Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα στο "σπίτι" τους και σε όλες τις περιοχές» είπε ο κ. Ολάντ ο οποίος θα μιλήσει στο γαλλικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα.

Τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση ο Ολάντ ανακοίνωσε την απόφασή του να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις, προκειμένου να εντοπιστούν οι τρομοκράτες και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Πρόκειται για μία πρωτοφανής τρομοκρατική επίθεση κατά του Παρισιού. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κλείσω τα σύνορα. Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες; Αυτοί οι τρομοκράτες; Αυτό που θέλουν είναι να μας φοβίσουν. Γιατί να έχουμε φόβο; Θα ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία» ανέφερε στην πρώτη δήλωσή του το βράδυ της Παρασκευής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

Ελλάδα Χτες
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!