E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολάντ: Πράξη πολέμου από το Ισλαμικό Κράτος η επίθεση ‑ Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα

Κήρυξε τριήμερο πένθος σε όλη τη χώρα

Δημοσίευση 14/11/2015 | 12:26

Ολάντ: Πράξη πολέμου από το Ισλαμικό Κράτος η επίθεση ‑ Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα

Πράξη πολέμου από το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε νέο διάγγελμά του το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα, η επίθεση οργανώθηκε και προετοιμάστηκε από το εξωτερικό με βοήθεια μέσα από τη Γαλλία.

«Πρόκειται για πράξη απόλυτης βαρβαρότητας» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας σε όλη τη χώρα.

Ο Γάλλος πρόεδρος απέδωσε τιμή «στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν χθες τους τρομοκράτες». «Όλοι έκαναν το καλύτερό τους και θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε.

Έκανε λόγο για «δειλή» επίθεση και πρόσθεσε ότι θα ληφθεί κάθε μέτρο προκειμένου να καταπολεμηθεί «η τρομοκρατική απειλή».

«Ακόμα και αν η Γαλλία πληγωθεί θα σηκωθεί ξανά» είπε ο κ. Ολάντ στέλνοντας ένα μήνυα ενότητας και θάρρους.

«Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα στο "σπίτι" τους και σε όλες τις περιοχές» είπε ο κ. Ολάντ ο οποίος θα μιλήσει στο γαλλικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα.

Τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση ο Ολάντ ανακοίνωσε την απόφασή του να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις, προκειμένου να εντοπιστούν οι τρομοκράτες και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Πρόκειται για μία πρωτοφανής τρομοκρατική επίθεση κατά του Παρισιού. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κλείσω τα σύνορα. Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες; Αυτοί οι τρομοκράτες; Αυτό που θέλουν είναι να μας φοβίσουν. Γιατί να έχουμε φόβο; Θα ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία» ανέφερε στην πρώτη δήλωσή του το βράδυ της Παρασκευής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την πιθανότητα εκεχειρίας, σύμφωνα με το Reuters

Ελλάδα 14.03.2026
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή

Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, συνελήφθη 32χρονος στην Κέρκυρα

Ελλάδα 14.03.2026
Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ

Δύο νεκροί στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα 14.03.2026
Πρόκειται για έναν 49χρονο Έλληνα και έναν 43χρονο από το Μπαγκλαντές

Σεισμός στα ανοιχτά των Χανίων

Ελλάδα 14.03.2026
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 14,2 χιλιόμετρα

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 14χρονης που πέθανε μετά από επέμβαση

Ελλάδα 14.03.2026
«Πήγαμε με γεμάτη αγκαλιά και φύγαμε με φέρετρο»

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι πρατηριούχοι καυσίμων

Ελλάδα 14.03.2026
Διαμαρτύρονται για το πλαφόν στο κέρδος

Με online αίτηση τα 100 ευρώ για γυαλιά οράσεως – Πώς θα πάρετε την αποζημίωση

Οικονομία 14.03.2026
Δείτε τι δικαιούστε, κάθε πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση

Τραμπ: Σύντομα θα καταλάβουμε το Στενό του Ορμούζ ‑ Πολλές χώρες θα στείλουν πλοία

Κόσμος 14.03.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιες θα είναι αυτές οι χώρες - Η ανάρτησή του

Πέθανε ο κιθαρίστας των Motοrhead Φιλ Κάμπελ

Πολιτισμός 14.03.2026
Ήταν «αφοσιωμένος σύζυγος, υπέροχος πατέρας και περήφανος παππούς»

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Μωρό βρέθηκε νεκρό στην κούνια του

Ελλάδα 14.03.2026
Το αγοράκι τεσσάρων μηνών εντόπισε η μητέρα του και αμέσως σήμανε συναγερμός