E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ μέσα στο θέατρο Βataclan: Μακελειό με τουλάχιστον 100 νεκρούς

Δεκάδες ακόμη νεκροί βρέθηκαν μετά την αστυνομική επιχείρηση

Δημοσίευση 14/11/2015 | 00:08

Σοκ μέσα στο θέατρο Βataclan: Μακελειό με τουλάχιστον 100 νεκρούς

Με την εισβολή της αστυνομίας και το θάνατο τεσσάρων δραστών ολοκληρώθηκε, έπειτα από εισβολή της αστυνομίας, η ομηρεία στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, όπου 100 άνθρωποι κρατούνταν όμηροι από ένοπλους, μαυροφορομένους άντρες.

Πρόκειται για αθώους πολίτες, ο οποίοι κρατούνταν όμηροι από ομάδα οκτώ ενόπλων μέσα στο θέατρο Μπατακλάν της γαλλικής πρωτεύουσας. Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί εκεί για τη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, των «Eagles of Death Metal».

Η συναυλία ήταν «sold out» και, την ώρα της επίθεσης, μέσα στο θέατρο βρίσκονταν περίπου 1.000 άτομα. Αξιωματούχοι της αστυνομίας ανέφεραν αρχικά ότι η αιματηρή επιχείρηση εντός του κτιρίου ολοκληρώθηκε με δέκα νεκρούς.

Ωστόσο, όταν μπήκαν μέσα στο κτίριο οι αστυνομικοί, αντίκρισαν έναν πραγματικό «ομαδικό τάφο». Μέσα σε ένα λουτρό αίματος, γαλλικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για 100 νεκρούς, αριθμό τον οποίο επιβεβαίωσε και η γαλλική αστυνομία.



Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι, κατά την εισβολή της αστυνομίας στο θέατρο και αφού προηγήθηκαν άκαρπες διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες, ακούστηκαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις και πολλοί πυροβολισμοί.

Η αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι οι ένοπλοι εισβολείς ήταν τέσσερις και όλοι τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο Μπατακλάν.

Το χρονικό της ομηρείας - Λουτρό αίματος

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figaro, αυτόπτης μάρτυρας, που κατάφερε να διαφύγει, είδε ομάδα ανδρών να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο Μπατακλάν, ντυμένοι με πολιτικά.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ακούγονταν πυροβολισμοί από το εσωτερικό του κτιρίου, κάνοντας αρχικά λόγο για οκτώ ενόπλους (τέσσερις, σύμφωνα με την αστυνομία), ντυμένους στα μαύρα, αλλά χωρίς μάσκες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα για τη Συρία, αλλά και «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Europe 1, που βρίσκεται μέσα στο κτίριο του Μπατακλάν, ομάδα ενόπλων με καλάσνικοφ εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν στα «τυφλά». Η επίθεση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπήρξε πανικός και όλος ο κόσμος άρχισε να τρέχει προς τη σκηνή του θεάτρου.



Οι δράστες, μαυροφορομένοι και νεαροί, δεν φορούσαν μάσκες, και ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι, Απειλούσαν τους ομήρους ότι θα τους σκοτώσουν έναν-έναν, ενώ τουλάχιστον ένας εκ των δραστών ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, τα οποία και φέρεται να χρησιμοποίησε κατά των ομήρων.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο RTL, oι ένοπλοι που εισέβαλαν στο Μπατακλάν, είχαν το χρόνο να «γεμίσουν» αρκετές φορές τα όπλα τους, εκτελώντας αθώους πολίτες.

Έξω από το συναυλιακό χώρο, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών των άγνωστων δραστών με άνδρες της γαλλικής αστυνομίας.



Γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι από το κτίριο κατάφεραν να βγουν πολλοί άνθρωποι, άλλοι τραυματίες και άλλοι καλά στην υγεία τους, όλοι τους σοκαρισμένοι από τα δραματικά γεγονότα.

Αυτόπτης μάρτυρας, που κατάφερε να διαφύγει, είπε ότι έβλεπε αίμα παντού στο θέατρο. 



Με αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Facebook, επιζώντες μέσα από το θέατρο Μπατακλάν έκαναν λόγο για πολλούς τραυματίες και καλούσαν σε βοήθεια.



Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στρατός, η αντιτρομοκρατική και σωστικά συνεργεία είχαν παραταχθεί από νωρίς έξω από το κτίριο.

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέες ταυτότητες: Μπλακ άουτ στην πλατφόρμα – Υπομονή για ραντεβού από το… καλοκαίρι

Ελλάδα 13.01.2026
Έλλειψη ραντεβού παρατηρείται στην ψηφιακή πλατφόρμα

Σε πορεία σύγκρουσης η κυβέρνηση με τα μπλόκα που λένε όχι στο διάλογο ‑Στις 3 η συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες

Πολιτική 13.01.2026
Μητσοτάκης: «Όλοι κρίνονται για τη στάση τους απέναντι στον διάλογο»

Εξαφάνιση 16χρονης: Μυστικές πωλήσεις, συνάντηση με άγνωστο και ταξί για Αθήνα

Ελλάδα 13.01.2026
Ολα τα σκοτεινά σημεία που εξετάζονται

Xωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα και αύριο λόγω 48ωρης απεργίας

Ελλάδα 13.01.2026
Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο τα ταξί στην Αττική, λόγω της νέας απεργίας των αυτοκινητιστών.

Καρυστιανού: Την παραίτησή της από την προεδρία του Συλλόγου των Τεμπών ζητά το ΔΣ ‑ Είναι παράτυπο, απαντά

Ελλάδα 13.01.2026
`Περιμένω να μου ζητηθεί επισήμως να αποχωρήσω - Εφόσον μου ζητηθεί, ωστόσο, θα παραμέινω` είχε πει η Μαρία Καρυστιανού

Η Γροιλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εξαγορά από τον Τραμπ: «Θα αμυνθούμε μέσω του NATO»

Κόσμος 13.01.2026
«Το νησί αποτελεί «μέρος του βασιλείου της Δανίας» και, υπό αυτή την ιδιότητα, είναι «ως μέρος της δανικής κοινοπολιτείας, μέλος του ΝΑΤΟ»

Καιρός: Τελειώνει το τσουχτερό κρύο, άνοδος της θερμοκρασίας πάνω από τα κανονικά

Καιρός 13.01.2026
Κολυδάς, Τσατραφύλλιας και Καλλιάνος εξηγούν την εξέλιξη του καιρού

Μήνυση κατά του Charlie Hebdo για σκίτσο που σατιρίζει την τραγωδία του Κραν Μοντανά

Κόσμος 13.01.2026
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών

Τα Best of της 16ης αγωνιστικής στη Super League: Γκολ, Ασίστ και Αποκρούσεις

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τα καλύτερα Γκολ, τις Ασίστ και τις Αποκρούσεις του διημέρου

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση