E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ μέσα στο θέατρο Βataclan: Μακελειό με τουλάχιστον 100 νεκρούς

Δεκάδες ακόμη νεκροί βρέθηκαν μετά την αστυνομική επιχείρηση

Δημοσίευση 14/11/2015 | 00:08

Σοκ μέσα στο θέατρο Βataclan: Μακελειό με τουλάχιστον 100 νεκρούς

Με την εισβολή της αστυνομίας και το θάνατο τεσσάρων δραστών ολοκληρώθηκε, έπειτα από εισβολή της αστυνομίας, η ομηρεία στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, όπου 100 άνθρωποι κρατούνταν όμηροι από ένοπλους, μαυροφορομένους άντρες.

Πρόκειται για αθώους πολίτες, ο οποίοι κρατούνταν όμηροι από ομάδα οκτώ ενόπλων μέσα στο θέατρο Μπατακλάν της γαλλικής πρωτεύουσας. Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί εκεί για τη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, των «Eagles of Death Metal».

Η συναυλία ήταν «sold out» και, την ώρα της επίθεσης, μέσα στο θέατρο βρίσκονταν περίπου 1.000 άτομα. Αξιωματούχοι της αστυνομίας ανέφεραν αρχικά ότι η αιματηρή επιχείρηση εντός του κτιρίου ολοκληρώθηκε με δέκα νεκρούς.

Ωστόσο, όταν μπήκαν μέσα στο κτίριο οι αστυνομικοί, αντίκρισαν έναν πραγματικό «ομαδικό τάφο». Μέσα σε ένα λουτρό αίματος, γαλλικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για 100 νεκρούς, αριθμό τον οποίο επιβεβαίωσε και η γαλλική αστυνομία.



Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι, κατά την εισβολή της αστυνομίας στο θέατρο και αφού προηγήθηκαν άκαρπες διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες, ακούστηκαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις και πολλοί πυροβολισμοί.

Η αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι οι ένοπλοι εισβολείς ήταν τέσσερις και όλοι τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο Μπατακλάν.

Το χρονικό της ομηρείας - Λουτρό αίματος

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figaro, αυτόπτης μάρτυρας, που κατάφερε να διαφύγει, είδε ομάδα ανδρών να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο Μπατακλάν, ντυμένοι με πολιτικά.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ακούγονταν πυροβολισμοί από το εσωτερικό του κτιρίου, κάνοντας αρχικά λόγο για οκτώ ενόπλους (τέσσερις, σύμφωνα με την αστυνομία), ντυμένους στα μαύρα, αλλά χωρίς μάσκες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα για τη Συρία, αλλά και «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Europe 1, που βρίσκεται μέσα στο κτίριο του Μπατακλάν, ομάδα ενόπλων με καλάσνικοφ εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν στα «τυφλά». Η επίθεση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπήρξε πανικός και όλος ο κόσμος άρχισε να τρέχει προς τη σκηνή του θεάτρου.



Οι δράστες, μαυροφορομένοι και νεαροί, δεν φορούσαν μάσκες, και ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι, Απειλούσαν τους ομήρους ότι θα τους σκοτώσουν έναν-έναν, ενώ τουλάχιστον ένας εκ των δραστών ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, τα οποία και φέρεται να χρησιμοποίησε κατά των ομήρων.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο RTL, oι ένοπλοι που εισέβαλαν στο Μπατακλάν, είχαν το χρόνο να «γεμίσουν» αρκετές φορές τα όπλα τους, εκτελώντας αθώους πολίτες.

Έξω από το συναυλιακό χώρο, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών των άγνωστων δραστών με άνδρες της γαλλικής αστυνομίας.



Γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι από το κτίριο κατάφεραν να βγουν πολλοί άνθρωποι, άλλοι τραυματίες και άλλοι καλά στην υγεία τους, όλοι τους σοκαρισμένοι από τα δραματικά γεγονότα.

Αυτόπτης μάρτυρας, που κατάφερε να διαφύγει, είπε ότι έβλεπε αίμα παντού στο θέατρο. 



Με αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Facebook, επιζώντες μέσα από το θέατρο Μπατακλάν έκαναν λόγο για πολλούς τραυματίες και καλούσαν σε βοήθεια.



Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στρατός, η αντιτρομοκρατική και σωστικά συνεργεία είχαν παραταχθεί από νωρίς έξω από το κτίριο.

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μήνυση Καρυστιανού και Αυγερινού σε Καραχάλιο, μετά τις αναφορές περί «εντολής ίδρυσης κόμματος»

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Καταγγέλλουν το Νίκο Καραχάλιο για «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Βίντεο από τις δοκιμαστικές διαδρομές στην επέκταση της Καλαμαριάς

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Το βίντεο ακολουθεί τη διαδρομή από τον σταθμό της Καλαμαριάς προς αυτόν την Αρετσούς

Αρση της ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταγγελία εξύβρισης

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 11 Ιουνίου 2025 ο Νίκος Παππάς φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε τον καταγγέλλοντα μέσω Instagram

Διακοπές με voucher: Ρεκόρ όλων των εποχών με 800.000 αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό το 2026

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Η ακρίβεια στις τιμές διαμονής και μετακίνησης οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στις επιδοτούμενες διακοπές

Έμπολα: Η Υγειονομική Υπηρεσία της Αφρικανικής Ένωσης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην ήπειρο

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δηλώσει «βαθιά ανήσυχος» από τις διαστάσεις και την ταχύτητα επιδημίας του Έμπολα

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την οσμή αερίου στα Νότια Προάστια

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι έλεγχοι για να εντοπιστεί τι προκαλεί την έντονη οσμή συνεχίζονται

Σάλος στη Βρετανία: Δυο γυναίκες κατήγγειλαν ότι βiάστηκαν σε βρετανικό ριάλιτι

Κόσμος 19.05.2026
Η είδηση προκάλεσε σάλο στη Βρετανία, με το Channel 4, να αποσύρει όλες τις σεζόν από τις πλατφόρμες streaming

Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και πόσο διαρκούν

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Πάνω από ένα μήνα θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις

Αναφορές για οσμή αερίου σε αρκετές περιοχές της Αττικής

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ 2026: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση – Δικαιούχοι, εισοδηματικά κριτήρια και voucher

Ελλάδα 19.05.2026
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, τι ισχύει για παιδιά με αναπηρία και πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

«Δεν θα σας σώσει το ΝΑΤΟ»: Η Ρωσία απειλεί τη Λετονία

Ελλάδα 19.05.2026
Οι Ρώσοι προειδοποιούν τη Ρίγα πως η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ δεν θα την προστατεύσει από πιθανή «απάντηση» - Κατηγορούν το Κίεβο πως θέλει να επιδείξει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες στους Ευρωπαίους