E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ μέσα στο θέατρο Βataclan: Μακελειό με τουλάχιστον 100 νεκρούς

Δεκάδες ακόμη νεκροί βρέθηκαν μετά την αστυνομική επιχείρηση

Δημοσίευση 14/11/2015 | 00:08

Σοκ μέσα στο θέατρο Βataclan: Μακελειό με τουλάχιστον 100 νεκρούς

Με την εισβολή της αστυνομίας και το θάνατο τεσσάρων δραστών ολοκληρώθηκε, έπειτα από εισβολή της αστυνομίας, η ομηρεία στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, όπου 100 άνθρωποι κρατούνταν όμηροι από ένοπλους, μαυροφορομένους άντρες.

Πρόκειται για αθώους πολίτες, ο οποίοι κρατούνταν όμηροι από ομάδα οκτώ ενόπλων μέσα στο θέατρο Μπατακλάν της γαλλικής πρωτεύουσας. Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί εκεί για τη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, των «Eagles of Death Metal».

Η συναυλία ήταν «sold out» και, την ώρα της επίθεσης, μέσα στο θέατρο βρίσκονταν περίπου 1.000 άτομα. Αξιωματούχοι της αστυνομίας ανέφεραν αρχικά ότι η αιματηρή επιχείρηση εντός του κτιρίου ολοκληρώθηκε με δέκα νεκρούς.

Ωστόσο, όταν μπήκαν μέσα στο κτίριο οι αστυνομικοί, αντίκρισαν έναν πραγματικό «ομαδικό τάφο». Μέσα σε ένα λουτρό αίματος, γαλλικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για 100 νεκρούς, αριθμό τον οποίο επιβεβαίωσε και η γαλλική αστυνομία.



Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι, κατά την εισβολή της αστυνομίας στο θέατρο και αφού προηγήθηκαν άκαρπες διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες, ακούστηκαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις και πολλοί πυροβολισμοί.

Η αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι οι ένοπλοι εισβολείς ήταν τέσσερις και όλοι τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο Μπατακλάν.

Το χρονικό της ομηρείας - Λουτρό αίματος

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figaro, αυτόπτης μάρτυρας, που κατάφερε να διαφύγει, είδε ομάδα ανδρών να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο Μπατακλάν, ντυμένοι με πολιτικά.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ακούγονταν πυροβολισμοί από το εσωτερικό του κτιρίου, κάνοντας αρχικά λόγο για οκτώ ενόπλους (τέσσερις, σύμφωνα με την αστυνομία), ντυμένους στα μαύρα, αλλά χωρίς μάσκες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα για τη Συρία, αλλά και «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Europe 1, που βρίσκεται μέσα στο κτίριο του Μπατακλάν, ομάδα ενόπλων με καλάσνικοφ εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν στα «τυφλά». Η επίθεση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπήρξε πανικός και όλος ο κόσμος άρχισε να τρέχει προς τη σκηνή του θεάτρου.



Οι δράστες, μαυροφορομένοι και νεαροί, δεν φορούσαν μάσκες, και ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι, Απειλούσαν τους ομήρους ότι θα τους σκοτώσουν έναν-έναν, ενώ τουλάχιστον ένας εκ των δραστών ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, τα οποία και φέρεται να χρησιμοποίησε κατά των ομήρων.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο RTL, oι ένοπλοι που εισέβαλαν στο Μπατακλάν, είχαν το χρόνο να «γεμίσουν» αρκετές φορές τα όπλα τους, εκτελώντας αθώους πολίτες.

Έξω από το συναυλιακό χώρο, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών των άγνωστων δραστών με άνδρες της γαλλικής αστυνομίας.



Γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι από το κτίριο κατάφεραν να βγουν πολλοί άνθρωποι, άλλοι τραυματίες και άλλοι καλά στην υγεία τους, όλοι τους σοκαρισμένοι από τα δραματικά γεγονότα.

Αυτόπτης μάρτυρας, που κατάφερε να διαφύγει, είπε ότι έβλεπε αίμα παντού στο θέατρο. 



Με αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Facebook, επιζώντες μέσα από το θέατρο Μπατακλάν έκαναν λόγο για πολλούς τραυματίες και καλούσαν σε βοήθεια.



Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στρατός, η αντιτρομοκρατική και σωστικά συνεργεία είχαν παραταχθεί από νωρίς έξω από το κτίριο.

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

OpenAI: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο GPT‑Rosalind

Tech + Science Χτες
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πήρε το όνομά του από τη Rosalind Franklin, τη Βρετανίδα επιστήμονα που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στην ανακάλυψη της δομής του DNA

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ντελαπάρισε στην Κρήτη από τους θυελλώδεις ανέμους

Ελλάδα Χτες
Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος

Ελλάδα Χτες
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΕΜΔΥΔΑΣ

Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Κόσμος Χτες
Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους

Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην κλείσει ποτέ ξανά τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ: «Είναι μία υπέροχη μέρα για τον κόσμο»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το στρατηγικής σημασίας πέρασμα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο πίεσης σε βάρος της διεθνούς κοινότητας

Κεφαλονιά: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας σηκώνει περιπολικό

Ελλάδα Χτες
Και όμως ο πρώην αρσιβαρίστας κυκλοφορούσε ελεύθερος

Αγγλία: 7χρονη με αυτισμό εντοπίστηκε νεκρή σε λίμνη ‑ Συνελήφθη για ανθρωποκτονία η παιδοκόμος της

Κόσμος Χτες
Η 30χρονη συνελήφθη με την υποψία ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια και παραμέλησης ανηλίκου

Youth Pass 2026 αίτηση: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι το voucher των €300

Οικονομία Χτες
«Τρέχει» η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Στο νοσοκομείο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ‑ Μητσοτάκη

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι καλά στην υγεία της