E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

LIVE

Σφαγή και τρόμος στο Παρίσι ‑ 153 νεκροί σε 6 επιθέσεις

Μακελειό στο κέντρο της πόλης

Δημοσίευση 13/11/2015 | 23:37

Σοκ, θλίψη και οργή σε όλο τον κόσμο προκάλεσαν τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 140 άτομα και δεκάδες άλλα να τραυματιστούν.

Στη γαλλική πρωτεύουσα σημειώθηκαν τουλάχιστον πέντε συντονισμένες επιθέσεις με εκρήξεις και πυροβολισμούς που συγκλόνισαν την πόλη και ο Γάλλος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Γαλλία, ιδρυτικό μέλος της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ η οποία μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών ενεργειών, ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος της τραγωδίας.

Μια από τις πρώτες επιθέσεις έγινε λίγο μετά τις 22.30 (ώρα Γαλλίας) στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι δράστες εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, ενώ έριξαν και χειροβομβίδες.

Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στο stade de France στο οποίο την ώρα εκείνη διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία. Τον αγώνα παρακολουθούσε, μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε άμεσα.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι κοντά στο Stade de France οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα, τα οποία ανήκουν πιθανότατα σε καμικάζι αυτοκτονίας, ενώ πηγές από τη Γαλλία ανέφεραν πως η μια από τις εκρήξεις που έγινε στο στάδιο ήταν επίθεση αυτοκτονίας και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα.

Στη συνέχεια άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, ενώ λίγα λεπτά αργότερα μεταδόθηκε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί αλλά και μια ισχυρή έκρηξη στο μουσικό θέατρο Μπατακλάν, όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας.

Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι από την επίθεση στο Μπατακλάν υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί, ενώ η εφημερίδα Le Figaro τονίζει πως αυτόπτης μάρτυρας είδε δύο άνδρες να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο και ντυμένοι με πολιτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) οι αρχές απομάκρυναν πολίτες και από την Place de la Concorde και τους μετέφεραν στο Saint Martin.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, ωστόσο, πολλοί μιλούν ήδη για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον πέντε και πως ένας από αυτούς σκοτώθηκε από πυρά των αστυνομικών.

Ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών «για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ABC Breaking News | Latest News Videos

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ με την Κινέζα που αγνοείται στην Αρτέμιδα: «Είμαι πεπεισμένος ότι δεν έφυγε με τη θέλησή της» λέει ο σύζυγός της

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Το τι συνέβη μέσα στο μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας δεν το ξέρω, δεν υπήρχε περίπτωση να κουβαλούσε πολλά χρήματα, είπε ο Βασίλης Καραβασίλης

Αγνοούμενος 11χρονος από τις ΗΠΑ βρέθηκε ζωντανός μετά από τρία χρόνια, είχε ταξιδέψει στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο ανήλικος που τον είχε αρπάξει η μητέρα του εντοπίστηκε στις ΗΠΑ έπειτα από έλεγχο στα σύνορα βάζοντας τέλος στην αγωνία

Βενεζουέλα: Συγκλονιστικό βίντεο από το χτύπημα των 7,5 Ρίχτερ στην Λα Γκουάιρα ‑ Αδειασε πισίνα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο επίσημος απολογισμός αναφέρει πάνω από 3.500 νεκρούς και 16.740 τραυματίες.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πούλησε πάνω από 200.000 πλαστά προφυλακτικά στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Σε συνεργασία με τις κινεζικές αρχές, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης κατάφερε να βρει τα ίχνη του εξαγωγέα - Τα πλαστά προφυλακτικά είναι επικίνδυνα και μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις με σeξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Olaf

«Ξύπνησε» η Αίτνα: Αναστολή πτήσεων στο αεροδρόμιο της Κατάνια λόγω της ηφαιστειακής τέφρας

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Η Αίτνα παρουσιάζει αυξημένη δραστηριότητα από το Σαββατοκύριακο.

Ωραιόκαστρο: Την «θάβουν» για να μειώσουν τα τοξικά αέρια – Τι σημαίνει το τρίγωνο της φωτιάς

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Νερό και επιχωματώσεις συνδυάζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να «πνίξουν» τη φλόγα, στερώντας της το οξυγόνο που τη συντηρεί.

Νεκρός 19χρονος Τσέχος ποδοσφαιριστής στη Ρόδο: Έκανε τζόκινγκ στο δρόμο και τον παρέσυρε φορτηγάκι

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο νεαρός αθλητής της ΣΚ Αρτίς Μπρνο, Ντέιβιντ Γέραμπεκ βρισκόταν στο νησί για διακοπές με τη σύντροφό του, Πάβλα Έλλα Παβλίτσκοβα

Τραγωδία στον Καναδά: Πατέρας σκότωσε τα παιδιά του και αυτοκτόνησε μέσα σε φλεγόμενο αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Πολυσέλιδο χειρόγραφο σημείωμα εντοπίστηκε στο γραφείο του δράστη - ο Αλ-Λάμι κατηγορούσε την πρώην σύζυγό του και τα οικογενειακά δικαστήρια

Συρία: Πολλαπλές εκρήξεις βομβών κοντά στο ξενοδοχείο που μένει ο Μακρόν στη Δαμασκό

Ελλάδα 07.07.2026
Στη πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου ηγέτη στη Συρία από την ανατροπή αλ Ασαντ

Νεκρή και θαμμένη στο Κίεβο η ύποπτη για την ανατίναξη Ουκρανού ολιγάρχη στο Μονακό

Κόσμος 07.07.2026
Η σορός της Αναστασίας Μπερεζόβσκα εντοπίστηκε με τραύματα από πυροβολισμό - δύο ύποπτοι έχουν ήδη συλληφθεί για τη δολοφονία της

Αυστραλία: Εντολή για δείγμα στόματος από ύποπτη μητέρα για κανιβαλισμό 4χρονου

Κόσμος 07.07.2026
Η μητέρα παραμένει υπό κράτηση χωρίς εγγύηση - οι αρχές την γνώριζαν από παλαιότερα περιστατικά

Πέθανε η τραγουδίστρια Λόρεν Μπένετ σε ηλικία 37 ετών ‑ Συμμετείχε στο τραγούδι «Party Rock Anthem»

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου της, ενώ οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια