E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής Πέτρος Κωλέτης

Νικήθηκε από τον καρκίνο

Δημοσίευση 12/11/2015 | 14:52

Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής Πέτρος Κωλέτης

Ο Πέτρος Κωλέτης έχασε χτες τη μάχη με τον θάνατο, νικημένος από καρκίνο στον πνεύμονα με μετάσταση στο συκώτι.

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής έδινε περίπου έναν χρόνο μάχη με την ασθένεια, για την οποία είχε μιλήσει σε συνεντεύξεις του. Σε μια από τις τελευταίες που είχε δώσει, είχε πει: «Πρόσφατα παρακολούθησα μια συνέντευξη της φίλης μου Μίρκας Παπακωνσταντίνου και ήταν σαν να άκουγα τον εαυτό μου. Και αυτή είχε περάσει ένα παρόμοιο πρόβλημα και το πάλεψε και τώρα είναι καλά. Ο κάθε άνθρωπος έχει την τύχη του. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως περνώντας τα χρόνια, όλο και λιγότερο σου λένε ότι θα πεθάνεις από καρκίνο. Σε λίγα χρόνια θα είναι μια χρόνια αρρώστια, διότι η επιστήμη προχωράει. Η Αμερική κάνει πολύ γοργά και σημαντικά βήματα».

Ο Πέτρος Κωλέτης ξεκίνησε την καριέρα του το 1979, όταν ο Μίμης Πλέσσας, σε μια εποχή που ακόμα υπήρχε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους τραγουδιστές, του έδωσε το ΟΚ για να προχωρήσει. Αμέσως μετά δίνει εξετάσεις στην ΕΡΤ και γίνεται ένας από τους τραγουδιστές της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής.

Το 1981 τον βρίσκει για πρώτη φορά σε μεγάλο σχήμα δίπλα στον αξέχαστο Σώτο Παναγόπουλο και τον μαέστρο Γιώργο Θεοδοσιάδη. Ταυτόχρονα με την τραγουδιστική του συνεργασία με την ΕΡΤ κάνει και τα πρώτα του βήματα στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.

Εκείνα τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στο πλευρό του στάθηκαν ο Μ. Πλέσσας, ο Γ. Κατσαρός, ο Γ. Θεοδοσιάδης, ο Αλ. Σακελλάριος, η Ρένα Βλαχοπούλου και η Τζένη Βάνου.
Μέχρι το 1989, τραγουδάει σε λαϊκά κέντρα, συμμετέχει σε συναυλίες, αλλά και σε μικρούς χώρους που αφορούσαν το έντεχνο τραγούδι, που εκείνα τα χρόνια άρχισε να αναπτύσσεται πολύ.

Το 1990, υπογράφει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Polygram (σημερινή Universal). Ο πρώτος του δίσκος είχε τον τίτλο «Κλήσεις - Προκλήσεις - Προσκλήσεις», σε μουσική Αλέξη Παπαδημητρίου και στίχους Εύης Δρούτσα.
Το 1992 κάνει την πρώτη του δισκογραφική επιτυχία, πάλι με τον Αλέξη Παπαδημητρίου και την Εύη Δρούτσα, με τον δίσκο «Πρώτη Προβολή».

Το 1993 έχει την τιμή να φιλοξενήσει στον δίσκο του τη Δούκισσα και τη Μαίρη Χρονοπούλου, που έκαναν μαζί ένα πολύ πετυχημένο ντουέτο, με τίτλο «Τα Τραγούδια Μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον κόσμο

Ελλάδα 07.11.2025
Περισσότερες από 111.000 αράχνες ανακαλύφθηκαν μέσα σε ένα σκοτεινό σπήλαιο στα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας

Η 24χρονη που ισχυριζόταν ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚαν κρίθηκε ένοχη

Κόσμος 07.11.2025
Αρνήθηκε ότι ενήργησε με σκοπό το χρήμα ή τη φήμη, δηλώνοντας ότι δεν είναι ψεύτρα και ότι «ποτέ δεν ήθελε να προκαλέσει κακό»

Καθηγητής Πανεπιστημίου χρηματιζόταν από φοιτητές για να τους περνάει στα μαθήματα

Ελλάδα 07.11.2025
Ένοχοι και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου που έστελναν τα παιδιά σε αυτόν

Η στιγμή που ένα σπίρτο προκαλεί πυρκαγιά σε βενζινάδικο

Κόσμος 07.11.2025
Η παρέα που έτρεξε για να σωθεί

Η πρώτη ενεργειακή γεώτρηση στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Οικονομία 07.11.2025
Από τον Πρίνο στο Ιόνιο και την ιστορική συμφωνία των ExxonMobil, Energean και Helleniq Energy

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Είμαι πιο όμορφος από τον Μπέκαμ, εγώ δεν είμαι φυσιολογικός, είμαι τέλειος»

Αθλητικά Νέα 07.11.2025
Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν έχει όρια στην αυτοπεποίθησή του

«Fake news» ακροδεξιών Αμερικανών influencers ότι ο Μαμντάνι συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος

Κόσμος 07.11.2025
Αναδημοσίευσαν μια κατασκευασμένη ανακοίνωση που συγκεντρώνει προβολές και αναδημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Η βεντέτα θα τελειώσει μόνο με παντρειά», λέει παππούς της οικογένειας Φραγκιαδάκη

Ελλάδα 07.11.2025
Είναι παντρεμένος με γυναίκα των Καργάκηδων

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα κάνουν κουμάντο στο νησί οι τοπικές μαφίες και οι νταήδες

Ελλάδα 07.11.2025
Live οι ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη από την Κρήτη για την οπλοκατοχή