E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναζητείται συμβιβασμός για τους πλειστηριασμούς

Ποια είναι η πρόταση της κυβέρνησης

Δημοσίευση 12/11/2015 | 11:28

Αναζητείται συμβιβασμός για τους πλειστηριασμούς

Παραμένουν οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και δανειστών για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, μετά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε μετά τη συνάντηση πως η προθεσμία για να βρεθεί λύση είναι το Σάββατο και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει νέα σύσκεψη σήμερα το απόγευμα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές να βρεθεί λύση και πως η ελληνική κυβέρνηση προτείνει «συμπληρωματικές λύσεις», χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. Χθες εξετάσθηκε και η στρατηγική για τη συνολική διαχείριση των κόκκινων δανείων, θέμα το οποίο θα πρέπει να κλείσει επίσης μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η ελληνική πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει:

  • Αντικειμενική αξία κατοικίας ίση με 180.000 ευρώ για άγαμο. Για έγγαμο χωρίς παιδιά το ποσό ανεβαίνει κατά 50.000 ευρώ, ενώ για κάθε τέκνο θα αυξάνεται κατά 25.000.
  • Εισόδημα το οποίο θα προσδιορίζεται από τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης και έναν συντελεστή που θα βαίνει μειούμενος σε βάθος τριετίας. Φέτος θα είναι στο 1,7 και θα διαμορφώνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης στα 27.478 ευρώ. Το 2016 ο συντελεστής θα πέσει στο 1,6 (25.862 ευρώ) και το 2017 στο 1,5 (24.246 ευρώ). Λαμβάνοντας τα δεδομένα για την αξία του ακινήτου και το ύψος του εισοδήματος, εκτιμάται ότι θα προστατεύεται από τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας το 62% των οφειλετών φέτος, το 56% το 2016 και το 52% το 2017.

Ταυτόχρονα, σχέδιο για δύο ταμεία ασφάλισης βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των Θεσμών και στελεχών του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται η δημιουργία ενός ταμείου κύριας ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους, και ενός ταμείου επικουρικής.

Το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό θα γνωστοποιηθεί μέσα από το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Νοέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Καιρός 05.12.2025
Διαδοχικά κύματα ισχυρών καταιγίδων εξακολουθούν να προκαλούν σημαντικά προβλήματα

Ξανά στο προσκήνιο ο θάνατος της «Ανθρώπινης Barbie»: Η οικογένεια μιλά για δολοφονία μετά την ιατροδικαστική εξέταση

Κόσμος 05.12.2025
Οι γονείς της influencer από το Βραζιλία και το Γραφείο του Εισαγγελέα υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία δείχνουν ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Ανεστάλη η απεργία των ταξί λόγω της κακοκαιρίας Byron ‑ Κανονικά στους δρόμους

Ελλάδα 05.12.2025
Αποφασισμένο να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις το ΣΑΤΑ, τι λέει σε ανακοίνωσή του

Μαρουσάκης: Πού στρέφεται τώρα η κακοκαιρία Byron

Καιρός 05.12.2025
Δύσκολη μέρα με καταιγίδες και κίνδυνο για νέες πλημμύρες

Διαγραφές φοιτητών: Απεργία‑αποχή κήρυξαν οι υπάλληλοι των ΑΕΙ ‑ «Δεν είναι η δουλειά μας να διαγράφουμε τα παιδιά»

Ελλάδα 05.12.2025
Σοβαρή αναστάτωση έρχεται στα δημόσια πανεπιστήμια λόγω της διαγραφής φοιτητών

Συγκλονίζει ο επιβάτης που έσωσε 25 ζωές στο τροχαίο με το λεωφορείο

Ελλάδα 05.12.2025
Και ο πατέρας του οδηγού είχε πεθάνει πάνω στο τιμόνι

Βραβευμένη καθηγήτρια Καλλιτεχνικών έκανε σeξ με μαθητή της στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου

Κόσμος 05.12.2025
Σύμφωνα με τη δικογραφία η εκπαιδευτικός έκανε «πολλές φορές» σeξ με τον μαθητή στο πίσω κάθισμα του τζιπ της

Γολγοθάς για 400 επιβάτες το ταξίδι με το Intercity: Ακίνητο το τρένο για 3 ώρες λόγω βλάβης

Ελλάδα 05.12.2025
Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι διερευνά τα αίτια της βλάβης

Byron στην Αττική: Πλημμύρες σε Μάνδρα, πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, μηνύματα του 112

Καιρός 05.12.2025
Δύσκολες ώρες από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Ο Youtuber Teosty για τον ξυλοδαρμό του στα Γιάννενα: Δείχνω τα σημάδια για να καταλάβουμε ότι η βία είναι πραγματική

Ελλάδα 05.12.2025
Σε ένα βίντεο εννιά λεπτών, ο YouTuber αναφέρει ότι θα απέχει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα κάνει κοινωνικές δράσεις

Έκλεισαν και την Πατρών ‑ Πύργου οι αγρότες: Μπλόκο στην Εθνική Οδό από την Κάτω Αχαΐα

Ελλάδα 05.12.2025
H αστυνομία έχει εφαρμόσει εκτροπή της κυκλοφορίας