LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
7 Συμβουλές για αποτελεσματική αντιμετώπιση κυτταρίτιδας

Η νέα πρόταση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Η φόρμουλα για προστασία των μισών κόκκινων δανειοληπτών

Δημοσίευση 10/11/2015 | 10:00

Η νέα πρόταση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Μέσα στην εβδομάδα κλείνει το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά και η διαχείριση των κόκκινων δανείων συνολικά.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε χθες η ελληνική πλευρά, ασυλία από τον πλειστηριασμό θα έχουν οι μισοί περίπου κόκκινοι δανειολήπτες.

Το ποσοστό των ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας που προστατεύονται από τον πλειστηριασμό θα πέσει περίπου στο 55% μεσοσταθμικά.

Η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει ότι των πλειστηριασμών εξαιρούνται όσοι έχουν:

  • Κατοικία αντικειμενικής αξίας 180.000 ευρώ για άγαμο. Το ποσό αυξάνεται για έγγαμους κατά 50.000 ευρώ και για κάθε παιδί –έως τρία το ανώτατο– κατά 25.000 ευρώ. Για 5μελή οικογένεια το ποσό ανέρχεται στα 305.000 ευρώ.
  • Εισόδημα το οποίο είναι λίγο πάνω από τα 20.000 ευρώ, έτσι ώστε τελικώς να προστατευτούν –υπό την προϋπόθεση της μηνιαίας καταβολής του ελάχιστου ποσού– τουλάχιστον το 50-55% των κόκκινων δανειοληπτών.

Σημειώνεται, ότι ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μετά το Eurogroup τόνισε ότι χρειάζεται μια λύση που να προστατεύει τους ευάλωτους και να επιτρέπει στις τράπεζες να αρχίσουν να δανείζουν και πάλι, είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη, εξέφρασε την ανάγκη να θωρακιστεί ο τραπεζικός τομέας και δεσμεύτηκε ότι η λύση που θα βρεθεί θα είναι κοινώς αποδεκτή. Αναφερόμενος στις κατασχέσεις κατοικιών, είπε ότι «θα πρέπει να προστατευτούν οι αδύναμοι, αλλά ταυτόχρονα να εμποδιστούν όσοι επιδιώκουν να κάνουν κατάχρηση του συστήματος».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ρόλος του Ελλάδιου στην υπόθεση της 14χρονης

Χτες
Ανατριχιαστικά βίντεο με τους βιασμούς του 14χρονου παιδιού που διέμενε σε δομή της Νέας Σμύρνης, βρέθηκαν στα κινητά των συλληφθέντων

Σκάνδαλο! Πασίγνωστη ηθοποιός κατηγορείται για εγκατάλειψη θύματος

Χτες
Η διάσημη celebrity αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες

Αποκάλυψη: Είχε μετατρέψει τα αποδυτήρια σε… σπίτι ο προπονητής

Χτες
Ο προπονητής πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη, ο οποίος κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα

Νέα Σμύρνη: Ο Ελλάδιος της «Κιβωτού» ο ένας από τους μαστροπούς της 14χρονης

Χτες
Ο πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου» και από τα «πρωτοπαλίκαρα» του πατρός Αντωνίου

Θύμα κλοπής γνωστή ηθοποιός: Η ανάρτησή της στα social media

Χτες
Το δυσάρεστο συμβάν αποκάλυψε η ίδια με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Πού ψηφίζω στις Εκλογές 2023: Βήμα ‑ βήμα η διαδικασία

Χτες
Με λίγα κλικ μπορεί κανείς να μάθει που θα ψηφίσει στις επικείμενες Εκλογές 2023.

Νέα υπόθεση φρίκης έρχεται να συγκλονίσει την Ελλάδα

Χτες
Κακοποιήθηκε και μετά τον τοκετό

Βίντεο: Σφοδρή αμμοθύελλα σαρώνει το Πεκίνο

Χτες
Επιδεινώνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση

Δράμα: Γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή ύστερα από πτώση σε πηγάδι σε χωριό

Χτες
Αγνωστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν στη θανατηφόρα πτώση
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.