E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέος γ.γ. του Υπ. Παιδείας ο Γιάννης Παντής ‑ Είχε χαρίσει iPhone στη Δραγούμη

Αντιπρύτανης του ΑΠΘ

Δημοσίευση 9/11/2015 | 20:07

Νέος γ.γ. του Υπ. Παιδείας ο Γιάννης Παντής ‑ Είχε χαρίσει iPhone στη Δραγούμη

Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Χασάπη, η θέση του γ.γ του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να δοθεί στον καθηγητή Οικολογίας, Διαχείρισης Πληθυσμών και Βιοκοινοτήτων του ΑΠΘ, Γιάννη Παντή.

Μέσα στις επόμενες μέρες ο κ. Παντής θα αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Χασάπη, τον οποίο και ευχαρίστησε για την συμβολή του στο υπουργείο.

Παράλληλα, νέος Γ.Γ. Διά Βίου Μάθησης, ορίστηκε ο κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου στη θέση του παραιτηθέντος Γεράσιμου Σπαθή, για τον οποίο ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την εκτίμηση του για το έργο και την προσφορά του.

Ο κ. Παντής, που αναλαμβάνει καθήκοντα τις επόμενες μέρες, είναι καθηγητής Οικολογίας, Διαχείρισης Πληθυσμών και Βιοκοινοτήτων στο ΑΠΘ και πρόεδρος του ΟΛΘ. Είχε προκαλέσει αίσθηση το 2012 όταν ως αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης έκανε «δωράκι» ένα iPhone αξίας 699 ευρώ στην γνωστή ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, αλλά το χρέωσε στα λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρχε τιμολόγιο με ημερομηνία 27 Μαρτίου 2012 από το κατάστημα Λογότυπος προς την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ σύμφωνα με το οποίο αγοράστηκε το πανάκριβο iPhone 4S με 16GB μνήμη αξίας 699 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και χρεώθηκε στο ΑΠΘ, και συγκεκριμένα στις λειτουργικές δαπάνες του.

O κ. Παντής δώρισε στην Ναταλία Δραγούμη το πανάκριβο τηλέφωνο την περίοδο που η ίδια βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες θεατρικής παράστασης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, συναντήθηκε με τον αντιπρύτανη για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να διδάξει η ηθοποιός... υποκριτική στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, καθώς ο κ. Παντής είναι πρόεδρος της Σχολής Κινηματογράφου. Τελικά, τα σχέδια για να διδάξει η ηθοποιός την υποκριτική στους φοιτητές του ΑΠΘ δεν προχώρησαν, αλλά ο κ. Παντής έβαλε το χέρι στην τσέπη του...Πανεπιστημίου για να της κάνει ένα συμβολικό δωράκι συνολικής αξίας άνω των 700 ευρώ.

H κυρία Δραγούμη παραδέχτηκε ότι δέχτηκε το αντιπρυτανικό iPhone ως δώρο από τη «διεύθυνση του ΑΠΘ»:

«Είχα πάει στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση "το μηλο'' και κάναμε μια συζήτηση με τη διεύθυνση του ΑΠΘ για κάποια μελλοντική συνεργασία μας αφού εγώ διδάσκω υποκριτική στην Αθήνα. Τους είχα καλέσει στην παράσταση και μου έκαναν ένα δώρο...σαν να μου έκαναν δώρο λουλούδια ας πουμε. Το θεώρησα πολύ σημαντικό. Γνώρισα τον κ. Παντή που είναι πρόεδρος της Σχολής Κινηματογράφου. Μια αρχική συζήτηση κάναμε... Και μόνο που με σκέφτηκαν, το θεωρώ πολύ τιμητικό όπως εξάλλου και το δώρο που μου έκαναν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πέτα το όπλο σου»: Ο ήρωας της παραλίας στο Σίδνεϊ περιγράφει τη στιγμή που ακινητοποίησε τον ένοπλο

Κόσμος 29.12.2025
«Δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να σκοτώνονται μπροστά μου, δεν θέλω να ακούω το όπλο του, δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να ουρλιάζουν και να ικετεύουν»

Συγκλονίζει η μητέρα της ορειβάτισσας που πέθανε στα Βαρδούσια

Ελλάδα 29.12.2025
«Της είπα Θεοδώρα μου μην πας»

Επιστροφή ενοικίου: Αύριο λήγει η προθεσμία για διορθώσεις και πληρωμές έως 15 Ιανουαρίου

Οικονομία 29.12.2025
Όσοι δεν κινηθούν εγκαίρως δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για νέο υπολογισμό της ενίσχυσης

5χρονο αγόρι εγκλωβίστηκε σε κυλιόμενο διάδρομο και πέθανε σε χιονοδρομικό κέντρο

Κόσμος 29.12.2025
Ένα 5χρονο αγόρι πέθανε στην Ιαπωνία αφού εγκλωβίστηκε σε κυλιόμενο διάδρομο

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πώς θα πληρώσετε χωρίς taxisnet, βήμα βήμα η διαδικασία

Οικονομία 29.12.2025
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να μπουν στην ΑΑΔΕ στην εφαρμογή «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς»

«Κορίτσια τα κινητά σας με τον καλό ή τον άσχημο τρόπο»: 16χρονος με κουζινομάχαιρο λήστεψε 12χρονες στο Νέο Ηράκλειο

Ελλάδα 29.12.2025
Το περιστατικό, σύμφωνα με τον πατέρα του ενός εκ των κοριτσιών, συνέβη ενώ οι δύο φίλες είχαν βγει για βόλτα

Κατάργηση της ζωντανής μετάδοσης των Εξεταστικών Επιτροπών θα εισηγηθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης

Ελλάδα 29.12.2025
Υπέρ της αύξησης του πλαφόν εισόδου στη Βουλή από το 3% στο 5% ο ο Νικήτας Κακλαμάνης

Καιρός: Με παγετό και λίγες βροχές σήμερα – Πρωτοχρονιά με τσουχτερό κρύο

Καιρός 29.12.2025
Με χειμωνιάτικο σκηνικό θα αποχαιρετίσουμε τον παλιό χρόνο όμως χωρίς έντονα φαινόμενα

Τουρισμός για Όλους 2026: Ανοίγει νωρίτερα η πλατφόρμα ‑ Τι αλλάζει και πώς θα πάρετε το voucher

Ελλάδα 29.12.2025
Οι αλλαγές στο πρόγραμμα και τα βήματα για την αίτηση

Τραμπ – Ζελένσκι στο Mar‑a‑Lago: Η συνάντηση που μπορεί να κρίνει τον πόλεμο

Κόσμος Χτες
Εξελίξεις, δηλώσεις και παρασκήνιο από μια συνάντηση με δυνητικά καθοριστικές συνέπειες