Βρέθηκε ο θρόνος του Αγαμέμνονα
Τα στοιχεία για μια ιστορική ανακάλυψη
Δημοσίευση 9/11/2015 | 00:15

Ένα μεγάλο μέρος από τον βασιλικό θρόνο που βρισκόταν πριν από τρεις χιλιετίες στο ανάκτορο της Ακρόπολης των Μυκηνών ανακάλυψαν Έλληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι.
Σύμφωνα με τη «Real News» της Κυριακής, το τμήμα του βασιλικού θρόνου βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Το βάρος του ξεπερνά τα 50 κιλά και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ.
Το τμήμα του θρόνου, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο εδώ και ενάμιση χρόνο στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου των Μυκηνών, βρέθηκε τυχαία τον Ιούνιο του 2014 στο περιθώριο της ανασκαφής της Κάτω Πόλης των Μυκηνών.
Η σημασία του ευρήματος είναι ανεκτίμητη, γιατί πρόκειται για τον πρώτο θρόνο μυκηναϊκού ανακτόρου που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στον ηπειρωτικό χώρο της Ελλάδας. Η σπουδαία ανακάλυψη, για την οποία έχει ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτισμού, ενδέχεται να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο λαμπρά κληροδοτήματα του μυκηναϊκού πολιτισμού.
Το τμήμα του θρόνου βρέθηκε στην κοίτη του αρχαίου ποταμού Χάβου.
Τέλος στο πλαστικό των εξάδων νερού και αναψυκτικών ‑ τι αλλάζει πραγματικά με τον νέο κανονισμό της ΕΕ
Το εντυπωσιακό φαινόμενο που «σάρωσε» παραλία της Γαλλίας ‑ τι κρύβεται πίσω από τον «τοίχο» νεφών
Ποιο συστατικό της Taco Bell κρύβεται πίσω από τη μεγάλη επιδημία διάρροιας στις ΗΠΑ;
Ποιος πλήρωσε σχεδόν 5 εκατ. δολάρια για τη φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ 1958;
Το σπάνιο φαινόμενο στη θάλασσα που μπερδεύει όποιον το δει
Το πιο αρχαίο ερωτικό γκράφιτι στον κόσμο βρέθηκε σε ελληνικό νησί
Τι πάθηση έχει ο άνθρωπος με τα περισσότερα δόντια στον κόσμο
Μπορούν να φυτρώσουν ρεβίθια στη Σελήνη; Το εντυπωσιακό πείραμα που πέτυχε
Gentle Parenting: Τι είναι, και γιατί πλέον διχάζει τους νέους γονείς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ E-Daily 3.Left 18.07.2026






