E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανακάλυψαν τους 3 δράστες της επίθεσης κατά Κουμουτσάκου

Προσπάθεια να ταυτοποιηθεί και τέταρτος

Δημοσίευση 6/11/2015 | 00:06

Ανακάλυψαν τους 3 δράστες της επίθεσης κατά Κουμουτσάκου

Ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία, τρεις από τους αγνώστους που ήταν στο μπλοκ της Χρυσής Αυγής και επιτέθηκαν στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία αυτά άτομα αναζητούνται

Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν ένα τέταρτο πρόσωπο. Ερευνούν μάλιστα μήπως πρόκειται για άτομο που στο παρελθόν είχε εμπλοκή στην επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Πληροφορίες που έχουν φτάσει στην ΕΛ.ΑΣ και ερευνώνται είναι πως είχε κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με την Ελληνική Αυγή και τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη.

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Θέμα χρόνου η σύλληψη των ακροδεξιών τραμπούκων

Για ακροδεξιούς τραμπούκους, «που καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα, κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα και αναφέρει ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους.

Ειδικότερα, ο κ. Τόσκας δήλωσε:

«Εκφράζω τη λύπη μου για το περιστατικό που συνέβη σε βάρος βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του 'Αγνωστου Στρατιώτη.

Η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ, για το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, αλλά και εναντίον του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον οποίο όμως δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν, αναφέρει ότι « οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις».

Αναφέρει επίσης οτι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν ήδη επιληφθεί και διερευνούν το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος βουλευτών, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Αθήνα στις πιο αγχωτικές πόλεις για οδήγηση

Ελλάδα 18.04.2026
Τι προτείνει συγκοινωνιολόγος

Γνωστός ράπερ συνελήφθη από μέλη της ΟΠΚΕ

Ελλάδα 18.04.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Κοζάνη, όπου μετέβη για επαγγελματικές υποχρεώσεις

Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές

Πολιτισμός 18.04.2026
Eντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε πισίνα κι έκτοτε νοσηλευόταν σε κώμα

Τέξας: Σύλληψη μοντέλου OnlyFans, μητέρας τριών παιδιών για υπόθεση μαστροπείας

Κόσμος 18.04.2026
Eκδιδόταν κι η ίδια από τον σύζυγό της

Αθώα για τους βiασμούς των παιδιών η πρώην σύζυγος του αστυνομικού της Βουλής

Ελλάδα 18.04.2026
Λόγω «αδυναμίας αντίληψης του αδίκου»

Κολωνός: Δύο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα

Ελλάδα 18.04.2026
Μια γυναίκα στο νοσοκομείο

OpenAI: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο GPT‑Rosalind

Tech + Science Χτες
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πήρε το όνομά του από τη Rosalind Franklin, τη Βρετανίδα επιστήμονα που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στην ανακάλυψη της δομής του DNA

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ντελαπάρισε στην Κρήτη από τους θυελλώδεις ανέμους

Ελλάδα Χτες
Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος

Ελλάδα Χτες
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΕΜΔΥΔΑΣ