E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται τελεφερίκ στη Θεσσαλονίκη

Στα σκαριά συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης με ΔΕΘ

Δημοσίευση 5/11/2015 | 15:38

Έρχεται τελεφερίκ στη Θεσσαλονίκη

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται ότι είναι η σύνδεση του περιαστικού δάσους της πόλης και του ιστορικού κέντρου με τελεφερίκ, αφού Δήμος Θεσσαλονίκης και ΔΕΘ-Helexpo εξετάζουν ήδη τα σενάρια για την εγκατάστασή του.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία», Δήμος Θεσσαλονίκης και ΔΕΘ-Helexpo μελετούν τα σενάρια για τη δημιουργία του τελεφερίκ, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης υπό την προεδρία του Γιάννη Μπουτάρη.

Η ιδέα για τη δημιουργία τελεφερίκ που θα συνδέει την ¶νω Πόλη με το κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε πέσει στο τραπέζι πριν από τρία χρόνια από τον τότε αντιδήμαρχο Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέα Κουράκη. Η σκέψη αυτή τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, προκειμένου η ιδέα να πάρει σάρκα και οστά.

Το κόστος της κατασκευής του τελεφερίκ θα αγγίξει, σύμφωνα με την ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων στην οποία απευθύνθηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Το αρχικό σχέδιο προβλέπει τη χρησιμοποίηση 18 καμπίνων σε κάθε μία από τις οποίες θα χωρούν μέχρι και 10 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον 800 κάτοικοι την ώρα θα μπορούν να μετακινούνται με το τελεφερίκ.

Η πρόταση των εμπειρογνωμόνων είναι το τελεφερίκ να έχει αφετηρία το πάρκο της ΧΑΝΘ και τέρμα τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από την είσοδο του Θεάτρου Δάσους, με τέσσερις ενδιάμεσους σταθμούς, εκ των οποίων οι δυο στη ΔΕΘ και οι άλλοι δυο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα και στη δασική έκταση πριν το Θέατρο Δάσους. Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται σε κάτι λιγότερο από 6 λεπτά.

Στον αντίποδα, το Τμήμα Αστικού Σχεδιασμού προτείνει να ενταχθούν μέσα στο δρομολόγιο και τα μουσεία της πόλης, και πιο συγκεκριμένα το τελεφερίκ να περνάει από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο, το Θέατρο Κήπου, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Αστεροσκοπείο και το Μετεωροσκοπείο, και να καταλήγει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προειδοποίηση Τσελέντη για τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ας αποφύγουμε για λίγο τα μπάνια»

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
«Ακόμα και μισό μέτρο θαλάσσιο σεισμικό κύμα είναι επικίνδυνο για μικρά παιδιά», προειδοποιεί ο σεισμολόγος

Πρωταθλητής τζούντο πιάστηκε στην Εθνική Οδό με σακούλες γεμάτες 1,15 εκατ. ευρώ

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Τι είπε στους αστυνομικούς και τα σενάρια που εξετάζονται

Καιρός: Επιστρέφει η άνοιξη – Έως 21 βαθμούς η θερμοκρασία

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Μόνο στην Κρήτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Αγιος Δημήτριος:«Έλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι», φέρεται να είπε ο δράστης στο θύμα πριν τη συμπλοκή

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Τέσσερις οι συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας του γιου του αστυνομικού

Κρήτη: Ο 40χρονος ήθελε να πετάξει το πτώμα της Ελευθερίας σε γκρεμό αλλά του κόλλησε το αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Παρόλα αυτά, το αυτοκίνητο που ήταν το σώμα της Ελευθερίας κόλλησε σε βραχώδη σημείο με αποτέλεσμα ο δράστης να μην τα καταφέρει

Ρωσία: Προειδοποιεί Ευρώπη και Ελλάδα να μην φιλοξενήσουν γαλλικά βομβαρδιστικά με πυρηνικά όπλα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τον Μάρτιο σχέδια επέκτασης του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας του

Γαλλία: 40 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ η ραδιενέργεια εντοπίζεται σε γάλα, τυριά και κρέας

Κόσμος Χτες
Τι αναφέρει η Αρχή πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας της Γαλλίας

Πέθανε ο Ντιν Ταβουλάρης

Κόσμος Χτες
Ο Έλληνας πίσω από τον «Νονό» και το «Αποκάλυψη Τώρα»

Ιράν: Ενεργοποιήθηκαν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Τεχεράνη

Κόσμος Χτες
Το ιρανικό πρακτορείο Mehr μεταδίδει ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που «εμπλέκονται με εχθρικούς στόχους», ενεργοποιήθηκαν στην Τεχεράνη

Έκανε μπάνιο με τους φακούς επαφής και έχασε την όρασή της μέσα σε λίγες μέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το καθημερινό λάθος με τους φακούς επαφής που μπορεί να σε τυφλώσει, όπως δυστυχώς συνέβη σε μία νεαρή Αμερικανίδα

Τραγωδία στην Πάτρα: Πέθανε βρέφος 14 ημερών

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από τη γέννησή του