E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται τελεφερίκ στη Θεσσαλονίκη

Στα σκαριά συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης με ΔΕΘ

Δημοσίευση 5/11/2015 | 15:38

Έρχεται τελεφερίκ στη Θεσσαλονίκη

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται ότι είναι η σύνδεση του περιαστικού δάσους της πόλης και του ιστορικού κέντρου με τελεφερίκ, αφού Δήμος Θεσσαλονίκης και ΔΕΘ-Helexpo εξετάζουν ήδη τα σενάρια για την εγκατάστασή του.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία», Δήμος Θεσσαλονίκης και ΔΕΘ-Helexpo μελετούν τα σενάρια για τη δημιουργία του τελεφερίκ, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης υπό την προεδρία του Γιάννη Μπουτάρη.

Η ιδέα για τη δημιουργία τελεφερίκ που θα συνδέει την ¶νω Πόλη με το κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε πέσει στο τραπέζι πριν από τρία χρόνια από τον τότε αντιδήμαρχο Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέα Κουράκη. Η σκέψη αυτή τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, προκειμένου η ιδέα να πάρει σάρκα και οστά.

Το κόστος της κατασκευής του τελεφερίκ θα αγγίξει, σύμφωνα με την ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων στην οποία απευθύνθηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Το αρχικό σχέδιο προβλέπει τη χρησιμοποίηση 18 καμπίνων σε κάθε μία από τις οποίες θα χωρούν μέχρι και 10 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον 800 κάτοικοι την ώρα θα μπορούν να μετακινούνται με το τελεφερίκ.

Η πρόταση των εμπειρογνωμόνων είναι το τελεφερίκ να έχει αφετηρία το πάρκο της ΧΑΝΘ και τέρμα τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από την είσοδο του Θεάτρου Δάσους, με τέσσερις ενδιάμεσους σταθμούς, εκ των οποίων οι δυο στη ΔΕΘ και οι άλλοι δυο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα και στη δασική έκταση πριν το Θέατρο Δάσους. Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται σε κάτι λιγότερο από 6 λεπτά.

Στον αντίποδα, το Τμήμα Αστικού Σχεδιασμού προτείνει να ενταχθούν μέσα στο δρομολόγιο και τα μουσεία της πόλης, και πιο συγκεκριμένα το τελεφερίκ να περνάει από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο, το Θέατρο Κήπου, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Αστεροσκοπείο και το Μετεωροσκοπείο, και να καταλήγει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα τσουχτερά πρόστιμα στις συγκοινωνίες – Έξυπνες κάμερες στους σταθμούς

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Αυξήσεις στα πρόστιμα και κίνητρα συμμόρφωσης

Κηφισός: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός

Τουρκία: Βυθίστηκε τουριστικό πλοίο με 148 επιβάτες ανοιχτά της Μαρμαρίδας

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν

Κακοποίηση 3χρονης: Στη φυλακή η μητέρα και ο Πακιστανός σύντροφος – Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Προφυλακιστέο κρίθηκε το ζευγάρι για την άγρια κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού στα Χανιά: Οι αντιφάσεις, οι απάτες και η μαρτυρία – «κλειδί»

Ιράν: Τι είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Πόσο ουράνιο διαθέτει το Ιράν και γιατί προκαλεί ανησυχία;

Γερμανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πιθανή παρουσία drone

Κόσμος 30.05.2026
Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και προσωρινή διακοπή των πτήσεων

Αγίου Πνεύματος 2026: Για ποιους είναι αργία ‑ Η αμοιβή όσων θα εργαστούν

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Δικαστικό «μπλόκο» στον Τραμπ: Αποκαθηλώνεται το όνομά του από το Kennedy Center

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
«Το Κογκρέσο έδωσε στο Kennedy Center το όνομά του, και μόνο το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να το αλλάξει»

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε και πώς θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι»

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Τι ακριβώς σημαίνει όμως ο όρος «Μπλε Σελήνη»

Νέες ταυτότητες: Τι κοστίζουν, πώς κλείνετε ραντεβού και πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Από τον Αύγουστο του 2026 οι παραδοσιακές «μπλε» ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κιλκίς: Παρίστανε τον συμβολαιογράφο και της απέσπασε χρήματα, λίρες και κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ

Ελλάδα 30.05.2026
Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Μικρολίμανο: Γνωστός τράπερ ήταν μαζί με τον «Τίτι» το βράδυ που συνελήφθη

Ελλάδα 30.05.2026
Ο Like Boss εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είχε συναντηθεί με τον διαβόητο κακοποιό