E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται τελεφερίκ στη Θεσσαλονίκη

Στα σκαριά συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης με ΔΕΘ

Δημοσίευση 5/11/2015 | 15:38

Έρχεται τελεφερίκ στη Θεσσαλονίκη

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται ότι είναι η σύνδεση του περιαστικού δάσους της πόλης και του ιστορικού κέντρου με τελεφερίκ, αφού Δήμος Θεσσαλονίκης και ΔΕΘ-Helexpo εξετάζουν ήδη τα σενάρια για την εγκατάστασή του.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία», Δήμος Θεσσαλονίκης και ΔΕΘ-Helexpo μελετούν τα σενάρια για τη δημιουργία του τελεφερίκ, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης υπό την προεδρία του Γιάννη Μπουτάρη.

Η ιδέα για τη δημιουργία τελεφερίκ που θα συνδέει την ¶νω Πόλη με το κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε πέσει στο τραπέζι πριν από τρία χρόνια από τον τότε αντιδήμαρχο Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέα Κουράκη. Η σκέψη αυτή τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, προκειμένου η ιδέα να πάρει σάρκα και οστά.

Το κόστος της κατασκευής του τελεφερίκ θα αγγίξει, σύμφωνα με την ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων στην οποία απευθύνθηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Το αρχικό σχέδιο προβλέπει τη χρησιμοποίηση 18 καμπίνων σε κάθε μία από τις οποίες θα χωρούν μέχρι και 10 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον 800 κάτοικοι την ώρα θα μπορούν να μετακινούνται με το τελεφερίκ.

Η πρόταση των εμπειρογνωμόνων είναι το τελεφερίκ να έχει αφετηρία το πάρκο της ΧΑΝΘ και τέρμα τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από την είσοδο του Θεάτρου Δάσους, με τέσσερις ενδιάμεσους σταθμούς, εκ των οποίων οι δυο στη ΔΕΘ και οι άλλοι δυο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα και στη δασική έκταση πριν το Θέατρο Δάσους. Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται σε κάτι λιγότερο από 6 λεπτά.

Στον αντίποδα, το Τμήμα Αστικού Σχεδιασμού προτείνει να ενταχθούν μέσα στο δρομολόγιο και τα μουσεία της πόλης, και πιο συγκεκριμένα το τελεφερίκ να περνάει από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο, το Θέατρο Κήπου, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Αστεροσκοπείο και το Μετεωροσκοπείο, και να καταλήγει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Η πληροφορία πως ο Χαμενεΐ είναι νεκρός είναι σωστή»

Κόσμος Χτες
O πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο του ανώτερου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν

Νετανιάχου: «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χαμενεΐ δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή»

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι η σορός του ανώτατου ηγέτη του Ιράν βρέθηκε στα ερείπια κτηρίου στην Τεχεράνη που χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή.

Τρομερός Καραλής στην Παιανία: Πέταξε στα 6,17μ και «διέλυσε» το πανελλήνιο ρεκόρ, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ στην Παιανία - Πήδηξε στα 6,07μ και στη συνέχεια «πέταξε» στα 6,17μ που είναι η καλύτερη επίδοση στον κόσμο

Το Ντουμπάι δέχεται επίθεση: «Βροχή» πυραύλων και drones ‑ Εκρήξεις στο διάσημο νησί Palm

Κόσμος Χτες
Σκηνές από ταινίες καταστροφής στο Ντουμπάι που «πληρώνει» τα αντίποινα του Ιράν για την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση

Πανικός στο Ντουμπάι: Εκκενώνεται το Μπουρτζ Χαλίφα

Κόσμος Χτες
Συνεχίζονται οι ιρανικές επιθέσεις στο Ντουμπάι

Κλείνει η βάση στη Σούδα

Ελλάδα Χτες
Έκτακτα μέτρα συναγερμού και αεράμυνας

Σε κατάσταση συναγερμού η Euroleague

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο αγώνας της Τρίτης Χάποελ Τελ Αβίβ – Παρί θα γίνει στη Σόφια εφόσον ανοίξουν τα αεροδρόμια στο Ισραήλ – Τι συμβαίνει με τις ελληνικές ομάδες

Φωτιά σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι μετά από ιρανική πυραυλική επίθεση

Κόσμος Χτες
Οι φλόγες καίνε στο εσωτερικού του ξενοδοχείου και εξαπλώνονται

«Κάθε πιλότος είχε ένα όνομα»: Το παρασκήνιο της επίθεσης ΗΠΑ‑Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Η κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Roaring Lion», είχε ως βασικό αντικείμενο την προσβολή κρίσιμων στρατιωτικών και διοικητικών υποδομών του Ιράν

Καρυστιανού: Είχα έτοιμη την ομιλία μου, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσω και αποχώρησα από τη συγκέντρωση

Ελλάδα Χτες
Περίπου δύο ώρες μετά την άφιξή της, διαπίστωσε ότι η οργανωτική επιτροπή είχε ήδη πρόγραμμα ομιλιών