E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Από Δευτέρα απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί

Με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Δημοσίευση 30/10/2015 | 10:57

Από Δευτέρα απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί

Στην απελευθέρωση από την προσεχή Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης που είχαν ανασταλεί λόγω capital controls, όπως είναι οι πλειστηριασμοί, προχώρησε η κυβέρνηση.

Την Πέμπτη γνωστοποιήθηκε στις τράπεζες απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με την οποία δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30ή Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούν να προχωρήσουν εξώσεις και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις, ενώ ανοιχτό είναι και το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καθώς από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν υπάρχει σχετική διάταξη, αλλά μόνο moratorium από τις τράπεζες. Ωστόσο, σύμφωνα με την «Αυγή», ανώτερο στέλεχος του υπ. Οικονομίας διαβεβαιώνει ότι «Όπως δεν γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πριν από την απόφασή αυτή (σ.σ. την ΚΥΑ), έτσι δεν θα γίνονται και από Δευτέρα».

Κατά συνέπεια, από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 γίνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.

Υπενθυμίζεται, ότι η συγκεκριμένη διάταξη, η ισχύς της οποίας δεν παρατείνεται, προέβλεπε την αναστολή έως 31 Οκτωβρίου διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων.

Στη ζώνη υψηλού κινδύνου μετά τη μη ανανεώση της ΚΥΑ μπαίνουν και περίπου 100.000 οφειλέτες με χρέη άνω των 5.000 ευρώ, που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή έχουν χάσει τη ρύθμιση στην οποία εντάχθηκαν. Κι αυτό γιατί ενεργοποιείται από Δεκέμβριο το μέτρο των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων (ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς) από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, με βάση την υφιστάμενη διαδικασία που εφαρμόζεται και από τις εφορίες για χρέη προς το Δημόσιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Παράταση για την έκπτωση 4% λόγω εφάπαξ εξόφλησης

Ελλάδα 19.03.2026
Παράταση δύο εβδομάδων στην προθεσμία για την έκπτωση φόρου 4% στις φορολογικές δηλώσεις του 2026

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος 19.03.2026
Τα συστήματα ενεργοποιήθηκαν μετά από συναγερμό για απειλή και εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι για να αναχαιτίσουν τον στόχο

Νέες αποκαλύψεις από τον Τζο Κεντ μετά την παραίτηση‑«βόμβα» για το Ιράν – Γιατί τον ερευνά το FBI

Κόσμος 19.03.2026
«Σε πολλούς από τους βασικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων δεν επιτράπηκε να εκφράσουν τη γνώμη τους στον πρόεδρο»

Έρχεται τελικά «σιβηρική εισβολή»; – Επιμένει το κρύο ‑ Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου

Καιρός 19.03.2026
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Πράκτορες της Μοσάντ τηλεφωνούν σε αξιωματούχους του καθεστώτος: «Είσαι ο επόμενος, πρόσεχε»

Κόσμος 19.03.2026
Το επίπεδο διείσδυσης είναι τόσο μεγάλο που πλέον επικοινωνούν τηλεφωνικά με στρατιωτικούς ηγέτες και τους προειδοποιούν ότι βρίσκονται ήδη σε «μαύρη λίστα»

Βόλος: Απατεώνας Ρομά παρίστανε τον γιατρό ‑ Πιάστηκε με 10.000 ευρώ στα χέρια

Ελλάδα 19.03.2026
Tηλεφώνησε σε γυναίκα και της είπε ότι είναι γιατρός, η κόρης της έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο

Καλαμαριά: Απολογείται σήμερα ο 19χρονος φίλος του Κλεομένη

Ελλάδα 19.03.2026
Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος προσήλθε αυτοβούλως στα δικαστήρια για να καταθέσει για το αιματηρό συμβάν

Ανοδο στη χρήση κοκαΐνης δείχνουν τα λύματα στην Αττική ‑ Για πρώτη φορά καταγράφεται κεταμίνη

Ελλάδα 19.03.2026
Τις τάσεις στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών για το 2025 αποκαλύπτει η ανάλυση των λυμάτων

Βενζινάδικα: Πού έχουν ξεκινήσει απεργίες διαρκείας ‑ Τα δεδομένα για τους πρατηριούχους της Αττικής

Ελλάδα 19.03.2026
Σήμερα, επίκειται η συνάντηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος με τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο