E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Από Δευτέρα απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί

Με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Δημοσίευση 30/10/2015 | 10:57

Από Δευτέρα απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί

Στην απελευθέρωση από την προσεχή Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης που είχαν ανασταλεί λόγω capital controls, όπως είναι οι πλειστηριασμοί, προχώρησε η κυβέρνηση.

Την Πέμπτη γνωστοποιήθηκε στις τράπεζες απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με την οποία δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30ή Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούν να προχωρήσουν εξώσεις και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις, ενώ ανοιχτό είναι και το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καθώς από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν υπάρχει σχετική διάταξη, αλλά μόνο moratorium από τις τράπεζες. Ωστόσο, σύμφωνα με την «Αυγή», ανώτερο στέλεχος του υπ. Οικονομίας διαβεβαιώνει ότι «Όπως δεν γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πριν από την απόφασή αυτή (σ.σ. την ΚΥΑ), έτσι δεν θα γίνονται και από Δευτέρα».

Κατά συνέπεια, από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 γίνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.

Υπενθυμίζεται, ότι η συγκεκριμένη διάταξη, η ισχύς της οποίας δεν παρατείνεται, προέβλεπε την αναστολή έως 31 Οκτωβρίου διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων.

Στη ζώνη υψηλού κινδύνου μετά τη μη ανανεώση της ΚΥΑ μπαίνουν και περίπου 100.000 οφειλέτες με χρέη άνω των 5.000 ευρώ, που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή έχουν χάσει τη ρύθμιση στην οποία εντάχθηκαν. Κι αυτό γιατί ενεργοποιείται από Δεκέμβριο το μέτρο των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων (ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς) από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, με βάση την υφιστάμενη διαδικασία που εφαρμόζεται και από τις εφορίες για χρέη προς το Δημόσιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων ‑ Προαναγγέλλει μηνύσεις

Ελλάδα Χτες
«Ενεργό παρακράτος, οργανωμένο έγκλημα και απόπειρα πολιτικής εξόντωσης» – Όσα είπε για τις καταγγελίες

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Προκλητική παραγγελία ‑ εμπαιγμός για τις εκταφές

Ελλάδα Χτες
Δικηγόρος κάνει λόγο για διάταγμα «δικτατορικού τύπου» με τελεσίγραφα και διαδικασίες άρον-άρον

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Ελλάδα Χτες
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Ελλάδα Χτες
Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα οδηγούσε ένα πατίνι σε δρόμο στην Κρήτη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός Χτες
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό

Φρένο στις ενοχλητικές κλήσεις: 50.000 ευρώ αποζημίωση για τηλεφωνικό μάρκετινγκ

Ελλάδα Χτες
Κατώτατη αποζημίωση 10.000 ευρώ ανά παράβαση και σαφές μήνυμα συμμόρφωσης στην αγορά

Νέα απεργία στα θέατρα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ‑ Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα Χτες
Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογκών Συμβάσεων Εργασίας

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα Χτες
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του