E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Από Δευτέρα απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί

Με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Δημοσίευση 30/10/2015 | 10:57

Από Δευτέρα απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί

Στην απελευθέρωση από την προσεχή Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης που είχαν ανασταλεί λόγω capital controls, όπως είναι οι πλειστηριασμοί, προχώρησε η κυβέρνηση.

Την Πέμπτη γνωστοποιήθηκε στις τράπεζες απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με την οποία δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30ή Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούν να προχωρήσουν εξώσεις και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις, ενώ ανοιχτό είναι και το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καθώς από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν υπάρχει σχετική διάταξη, αλλά μόνο moratorium από τις τράπεζες. Ωστόσο, σύμφωνα με την «Αυγή», ανώτερο στέλεχος του υπ. Οικονομίας διαβεβαιώνει ότι «Όπως δεν γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πριν από την απόφασή αυτή (σ.σ. την ΚΥΑ), έτσι δεν θα γίνονται και από Δευτέρα».

Κατά συνέπεια, από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 γίνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.

Υπενθυμίζεται, ότι η συγκεκριμένη διάταξη, η ισχύς της οποίας δεν παρατείνεται, προέβλεπε την αναστολή έως 31 Οκτωβρίου διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων.

Στη ζώνη υψηλού κινδύνου μετά τη μη ανανεώση της ΚΥΑ μπαίνουν και περίπου 100.000 οφειλέτες με χρέη άνω των 5.000 ευρώ, που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή έχουν χάσει τη ρύθμιση στην οποία εντάχθηκαν. Κι αυτό γιατί ενεργοποιείται από Δεκέμβριο το μέτρο των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων (ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς) από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, με βάση την υφιστάμενη διαδικασία που εφαρμόζεται και από τις εφορίες για χρέη προς το Δημόσιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία – Γαλλία 2‑0: «Ταύροι» σεληνιασμένοι, πάτησαν τους «τρικολόρ» και έκλεισαν θέση στον τελικό!

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Για πρώτη φορά σε 16 χρόνια η Ισπανία διεκδικεί τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου - στον τελικό την περιμένουν Αγγλία ή Αργεντινή

ΗΠΑ: Μυστήριο με το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική διάρροια» και έχει μολύνει πάνω από 3.000 ανθρώπους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ασθένεια σπάνια είναι θανατηφόρα, όμως τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα και παρατεταμένα

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του

E-Daily 3.Left Χτες
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο 42χρονοι για την εμπρηστική επίθεση

Ελλάδα Χτες
Οι δύο 42χρονοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατασκευή ή κατοχή εκρηκτικών υλών.

Μουντιάλ 2026: Ο Σκαλόνι εκνευρίστηκε, ο Μέσι πειθάρχησε (Video)

E-Daily 3.Left Χτες
Η εντυπωσιακή στιγμή με τους παίκτες της Αργεντινής να τρέχουν στο πούλμαν μόλις ο προπονητής τους έκανε παρατήρηση για καθυστέρηση στην αναχώρηση της αποστολής – Μεταξύ αυτών και ο Λιονέλ Μέσι!

Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα, τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών

Κόσμος Χτες
Το μπλακ-άουτ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατηγορούν τη Meta για απολύσεις μέσω AI: Στο στόχαστρο του αλγορίθμου έγκυες και εργαζόμενοι με αναπηρίες

E-Daily 3.Left Χτες
Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι οι κατηγορίες στερούνται νομικής βάσης - Η εταιρεία φέτος ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να απολύσει το 10% εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σχεδόν 8.000 άτομα