E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Πούτιν «σανιδώνει» το νέο Lada Vesta κάνοντας ένα... προεδρικό test drive

Προεδρικό μάρκετινγκ για το νέο Lada

Δημοσίευση 26/10/2015 | 00:07

Ο Πούτιν «σανιδώνει» το νέο Lada Vesta κάνοντας ένα... προεδρικό test drive

Για τον Ρώσο πρόεδρο, κάθε στιγμή της ζωής του είναι μια καλή αφορμή για δημοσιότητα. Έτσι στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στο Σότσι, βρέθηκε και η κατάλληλη ευκαιρία για μία ακόμα προβολή του, στην οποία συνδυάστηκε το τερπνό με το ωφέλιμο (η προώθηση της ρωσικής βιομηχανίας αυτοκινήτου).

Για να μεταβεί λοιπόν στην συνάντηση, δόθηκε από τον πρόεδρο της AvtoVAZ Bo Andersson (της εταιρίας που κατασκευάζει τα Lada) ένα καταπράσινο Lada Vesta στον Πούτιν να κάνει ένα τεστ ντράιβ.

Όπως φαίνεται από τα διάφορα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, ο Ρώσος πρόεδρος το απόλαυσε πηγαίνοντας μάλιστα και αρκετά γρήγορα, όπως άλλωστε ο ίδιος παραδέχθηκε, καθώς κάποιες φορές ξεπέρασε και το όριο των 50 χλμ./ώρα που ίσχυε στις κατοικημένες περιοχές που πέρασε. Μάλιστα εμπρός στις κάμερες που τον περίμεναν, δήλωσε ότι το νέο Lada είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο, με καλή απόκριση στο γκάζι, και πολύ εύκολο στην οδήγησή του.

Εκτός από test driver δεν παρέλειψε να ασχοληθεί και με το μάρκετινγκ του αυτοκινήτου, λέγοντας στους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν ότι «Η εταιρία σχεδιάζει να πουλήσει το αυτοκίνητο σε περιοχές που ήδη είναι γνωστή η Lada, όπως η Ανατολική Ευρώπη, η Μέση Ανατολή, η Λατινική Αμερική, και ελπίζω ότι θα τα πάνω πολύ καλά. Νομίζω ότι η καλή σχέση ποιότητας-τιμής είναι ένα παγκόσμιο αβαντάζ».

Για την ιστορία, το νέο Lada Vesta ξεκινά σύντομα την παραγωγή του, με παραγωγή περίπου 5.000 μονάδων μέχρι τέλος του χρόνου. Η τιμή του υπολογίζεται στην Ρωσία κάπου μεταξύ από 6.240 έως 8.050 ευρώ, ανάλογα την έκδοση. Το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τον όμιλο Renault-Nissan (στον οποίο ανήκει η AvtoVAZ) και πρόκειται όπως βλέπετε για ένα μεγάλο αυτοκίνητο, στα 4,41 μέτρα με καλούς κινητήρες από Renault και Νissan και τεράστιους χώρους.

Το αν θα καταφέρει να αναστήσει την ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία, αυτό εξαρτάται και από την κακή οικονομική κατάσταση της Ρωσίας και τις δυσκολίες που περνούν οι κάτοικοί της. Και για αυτό -προφανώς- ο Πούτιν δεν είχε και πολλά να πει...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

OpenAI: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο GPT‑Rosalind

Tech + Science 17.04.2026
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πήρε το όνομά του από τη Rosalind Franklin, τη Βρετανίδα επιστήμονα που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στην ανακάλυψη της δομής του DNA

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ντελαπάρισε στην Κρήτη από τους θυελλώδεις ανέμους

Ελλάδα 17.04.2026
Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος

Ελλάδα 17.04.2026
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΕΜΔΥΔΑΣ

Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Κόσμος 17.04.2026
Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους

Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην κλείσει ποτέ ξανά τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ: «Είναι μία υπέροχη μέρα για τον κόσμο»

Κόσμος 17.04.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το στρατηγικής σημασίας πέρασμα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο πίεσης σε βάρος της διεθνούς κοινότητας

Κεφαλονιά: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας σηκώνει περιπολικό

Ελλάδα 17.04.2026
Και όμως ο πρώην αρσιβαρίστας κυκλοφορούσε ελεύθερος

Αγγλία: 7χρονη με αυτισμό εντοπίστηκε νεκρή σε λίμνη ‑ Συνελήφθη για ανθρωποκτονία η παιδοκόμος της

Κόσμος 17.04.2026
Η 30χρονη συνελήφθη με την υποψία ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια και παραμέλησης ανηλίκου

Youth Pass 2026 αίτηση: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι το voucher των €300

Οικονομία 17.04.2026
«Τρέχει» η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Στο νοσοκομείο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ‑ Μητσοτάκη

Ελλάδα 17.04.2026
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι καλά στην υγεία της