E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική

Πλημμύρισαν δρόμοι

Δημοσίευση 22/10/2015 | 12:09

Προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική

Προβλήματα προκάλεσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής η δυνατή βροχή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα ξημερώματα δυο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους στην περιοχή της Ελευσίνας. Οι δυο επιβάτες είδαν το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών και να γεμίζει νερό! Μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική δέχθηκε στη διάρκεια της νύχτας δέκα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Ελευσίνα, Μενίδι, Σαλαμίνα, Πεντέλη και Καλλιθέα.

Μεγάλα προβλήματα στην Ηλεία

Σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές της βορειοδυτικής Ηλείας έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που πλήττουν την περιοχή από νωρίς σήμερα το πρωί. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Ειδικότερα, λόγω του όγκου του νερού έχουν πλημυρίσει σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της Βάρδας, ενώ έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται επίσης στην περιοχή της Βουπρασίας, ενώ μετ' εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου.
Ακόμη, οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, με δυνάμεις από γειτονικές περιοχές.

Εκτακτα μέτρα προστασίας

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμους, που αναμένεται από αύριο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισραήλ: «Οι προσαχθέντες του στολίσκου της Γάζας θα αποβιβαστούν στην Ελλάδα – Την ευχαριστούμε»

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Όλοι οι συμμετέχοντες στον στολίσκο που απομακρύνθηκαν από τα πλοία μεταφέρθηκαν χωρίς να υποστούν τραυματισμούς, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ

Απίστευτη απάτη σε εστιατόριο fast food στο Τέξας: Υπάλληλος κατάφερε και έκλεψε $80.000 παραγγέλνοντας 800 μερίδες Mac n cheese

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Είχε απολυθεί τον Νοέμβριο, αλλά συνέχισε να πηγαίνει στο κατάστημα, όπου καταχωρούσε ψεύτικες παραγγελίες φαγητού στο ταμείο και τις επέστρεφε στην προσωπική του πιστωτική κάρτα

Συγκλονιστικό βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που καρχαρίας καταδιώκει σέρφερ στην Καλιφόρνια

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται η στιγμή που το πτερύγιο του καρχαρία κάνει την εμφάνισή του ακολουθώντας τον σέρφερ για αρκετά μεγάλη απόσταση

Από ποια ηλικία επιτρέπεται το ηλεκτρικό πατίνι; Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για τους οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Τι προβλέπει ο νόμος για την ηλικία των οδηγών και τις προδιαγραφές οδήγησης

Φρίκη στη Βραζιλία με 5χρονη που θάφτηκε ζωντανή σε τάφο από τσιμέντο από την μητέρα και τον πατριό της

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Η ιατροδικαστική έκθεση περιγράφει ασφυκτικό θάνατο και πιθανά τραύματα πριν την ταφή

Επεκτάθηκε σε διαμερίσματα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε κατάστημα με ανταλλακτικά στο Ίλιον

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Εκρήξεις ακούστηκαν από το κατάστημα που φλέγεται - Στο σημείο βρίσκονται 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα

Αεροπορικό ατύχημα για τον ιδιοκτήτη της Calzedonia: Σώθηκε χάρη σε αλεξίπτωτο

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Το περιστατικό με τον Ιταλό επιχειρηματία, Σάντρο Βερονέζι, σημειώθηκε όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε παρουσίασε βλάβη εν πτήσει

Πρωτομαγιά: Ακινητοποιημένα πλοία και ΜΜΜ ‑ Αναλυτικά όσοι απεργούν

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Ποιοι συμμετέχουν με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ψηφιακό δελτίο αποστολής: Από 1η Μαΐου υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις που διακινούν αγαθά

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Το μέτρο έπρεπε να θεσπιστεί από τον Δεκέμβριο, αλλά είχε λάβει αναβολή

«Σε γέννησα για να μου φύγεις στα 13»: Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του 13χρονου

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Η οικογένειά του και η τοπική κοινωνία της Ηλείας έχουν βυθιστεί στο πένθος μετά τον τραγικό χαμό του 13χρονου αγοριού