E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η NASA κάνει ανακοίνωση‑σοκ για τον Πλούτωνα

Τι είπε ο επικεφαλής της έρευνας

Δημοσίευση 9/10/2015 | 00:00

Η NASA κάνει ανακοίνωση‑σοκ για τον Πλούτωνα

Φαίνεται πως ο ¶ρης ήταν μόλις το πρώτο χτύπημα από ένα ντόμινο συγκλονιστικών ανακαλύψεων που μας επιφύλασσε η NASA. Μετά τον Κόκκινο Πανήτη, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στον Πλούτωνα.

Αν ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία του επικεφαλής της αποστολής New Horizons στον παγωμένο πλανήτη είναι εφάμιλλα με τη νέα ανακάλυψη της NASA, τότε σίγουρα έχουμε μπροστά μας ακόμα μια εκπληκτική ανακάλυψη της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος.

«Η NASA δεν με αφήνει να σας πω αυτό που έχουμε βρει, μέχρι τις 8 Οκτώβρη που θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση. Είναι όμως εκπληκτικό», είχε δηλώσει ο Δρ Alan Stern σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Alberta του Καναδά. Ο επικεφαλής του προγράμματος της NASA όμως δεν περιορίστηκε εκεί, φροντίζοντας να δώσει λίγες περαιτέρω πληροφορίες.

«Αυτός ο κόσμος είναι ζωντανός. Υπάρχουν καιρικές συνθήκες, ομίχλη στην ατμόσφαιρα, ενεργή γεωλογία. Είμαι ενθουσιασμένος. Το 2015 θα μείνει στην ιστορία για πάντα ως το έτος κατά το οποίο μάθαμε τόσα πολλά για το ηλιακό μας σύστημα», αποκάλυψε ο κ. Stern, σύμφωνα με τον Guardian, παραβαίνοντας εν μέρει τις οδηγίες της NASA.

Ακόμα δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία σχετικά με την ανακοίνωση, με την αμερικανική υπηρεσία να διατηρεί απόλυτη μυστικότητα μέχρι να παρουσιάσει τη νέα της ανακάλυψη – όπως ακριβώς και στην περίπτωση του ¶ρη, λίγες μέρες νωρίτερα.

Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι πως την περασμένη εβδομάδα η NASA παρουσίασε νέες εικόνες από το έδαφος του Πλούτωνα, που παρουσιάζουν τοπία με βουνά, κρατήρες και χαράδρες. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει παγωμένο νερό, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, στον μακρινό πλανήτη.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Stern, έχει δημιουργηθεί πλήθος σεναρίων για την ανακοίνωση που πρόκειται να κάνει η NASA. Κάποια υποστηρίζουν ότι σχετίζεται με τα παράδοξα γεωλογικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πρόσφατα. Κάποια άλλα λένε πως ο παγωμένος πλανήτης μπορεί να φιλοξενεί ζωή.

Το διπλωματικό tweet του NewHorizons που δημιουργεί απορίες

Τα πολλά σενάρια που από προχθές έχουν δημιουργήσει πανικό στο διαδίκτυο προκάλεσαν την αντίδραση των ανθρώπων της NASA, οι οποίοι μέσω tweet ενημέρωσαν πως σήμερα δεν πρόκειται να γίνει κάποια ανακοίνωση.

«Υπάρχει μια λάθος φήμη πως θα γίνει μια ΜΕΓΑΛΗ ανακοίνωση του New Horizons αύριο. Είναι εντελώς ψευδής», τουίταρε ο επίσημος λογαριασμός του προγράμματος που διευθύνει ο κ. Stern. Οι χρήστες έσπευσαν να ρωτήσουν περισσότερα, αφού ο ίδιος ο επικεφαλής της αποστολής δήλωσε πως η NASA δεν τον άφηνε να ανακοινώσει τίποτα πριν τις 8 Οκτωβρίου.

Οι διαχειριστές του λογαριασμού του New Horizons απάντησαν σε μόλις μια ερώτηση. «Οπότε, το απόσπασμα της ομιλίας παρερμηνεύτηκε;», ρώτησε ένας χρήστης. «Δεν έχουμε ιδέα με ποιον τρόπο, αλλά παρερμηνεύτηκε», απάντησαν. Σε κάθε άλλη ερώτηση όμως, απέφυγαν να απαντήσουν.

Με τα τελευταία δεδομένα, η NASA σήμανε μια προσωρινή... λήξη συναγερμού. Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν πως η μεγάλη ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος είναι στα σκαριά.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες του Πλούτωνα που δημοσίευσε η NASA:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Αβραμόπουλο για το Qatargate

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Στον πρώην επίτροπο αποδίδεται η κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με τις Αρχές να συνδέουν την υπόθεση με οικονομικό όφελος ύψους περίπου 73.000 ευρώ.

Βανς: Το Ιράν δέχθηκε την επιστροφή επιθεωρητών του ΔΟΑΕ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Σημαντικό βήμα προόδου στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν ανακοίνωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος από την Ελβετία, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη συμφώνησε στην επάνοδο επιθεωρητών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας...

Πέθανε ο ηθοποιός Παύλος Κουρτίδης

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο Παύλος Κουρτίδης, ηθοποιός, χορογράφος και σκηνοθέτης, έχασε τη μάχη με βαριά ασθένεια, αφήνοντας πίσω του σημαντικό καλλιτεχνικό έργο.

«Νόμιζα ότι το σκυλί είχε απομακρυνθεί, πίστεψα ότι έπεσα σε λακούβα» λέει η 60χρονη οδηγός από τη Γαστούνη

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η γυναίκα, μέσω των δικηγόρων της, αναφέρει στο protothema.gr ότι δεν αντιλήφθηκε πώς έγινε το κακό και σκότωσε το σκυλάκι - Σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για κακούργημα

Ασημακοπούλου: Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή για τη διαρροή των mail

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους τέσσερις κατηγορούμενους για παραβίαση νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων και υπηρεσιακού απορρήτου

Σε ύφεση η φωτιά στα Σπάτα: Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με δεκάδες πυροσβέστες, αεροσκάφη και ελικόπτερα στην Αττική.

Πότε μια απλή μεταφορά χρημάτων σε συγγενή γίνεται φορολογική παγίδα – Τι ελέγχει η ΑΑΔΕ

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η ΑΑΔΕ εντείνει τους ελέγχους σε γονικές παροχές, δωρεές και κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς, με πάνω από 1.000 υποθέσεις στο πρόγραμμα ελέγχων για φέτος.

Βανς για τις συνομιλίες ΗΠΑ‑Ιράν: Ποια η επόμενη κίνηση μετά τη «μεγάλη πρόοδο»

Πολιτική 22.06.2026
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι πυρηνικοί επιθεωρητές πρόκειται να επιστρέψουν σύντομα στο Ιράν, ενώ ανέφερε και πρόταση για τα δεσμευμένα ιρανικά κεφάλαια.

Το απίθανο λάθος του μεταφραστή και η αντίδραση Γιαννακόπουλου και Ομπράντοβιτς: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα...»

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ομπράντοβιτς και Γιαννακόπουλος κούνησαν το κεφάλι τους και μετά έσκασαν ένα χαμόγελο

Γιατί όλοι φοράνε ροζ παπούτσια στο Μουντιάλ 2026;

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Από τον Εμπαπέ μέχρι τον Γιαμάλ, ένα χρώμα κυριάρχησε στα γήπεδα του τουρνουά και η αιτία είναι πιο στρατηγική από ό,τι φαίνεται.

Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Σταυρούλας Λεβεντάκη: Τα 4 στοιχεία που «έδειξαν» τον δράστη

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για εμπλοκή του αδελφού του θύματος

Παρουσία δύο ατόμων τελέστηκε η κηδεία του Ντέιβιντ Χόκνεϊ σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο θρύλος της σύγχρονης τέχνης έφυγε από τη ζωή στις 11 Ιουνίου σε ηλικία 88 ετών - Θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη τελετή για τη ζωή και το έργο του στο Λονδίνο την άνοιξη του 2027