E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η NASA κάνει ανακοίνωση‑σοκ για τον Πλούτωνα

Τι είπε ο επικεφαλής της έρευνας

Δημοσίευση 9/10/2015 | 00:00

Η NASA κάνει ανακοίνωση‑σοκ για τον Πλούτωνα

Φαίνεται πως ο ¶ρης ήταν μόλις το πρώτο χτύπημα από ένα ντόμινο συγκλονιστικών ανακαλύψεων που μας επιφύλασσε η NASA. Μετά τον Κόκκινο Πανήτη, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στον Πλούτωνα.

Αν ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία του επικεφαλής της αποστολής New Horizons στον παγωμένο πλανήτη είναι εφάμιλλα με τη νέα ανακάλυψη της NASA, τότε σίγουρα έχουμε μπροστά μας ακόμα μια εκπληκτική ανακάλυψη της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος.

«Η NASA δεν με αφήνει να σας πω αυτό που έχουμε βρει, μέχρι τις 8 Οκτώβρη που θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση. Είναι όμως εκπληκτικό», είχε δηλώσει ο Δρ Alan Stern σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Alberta του Καναδά. Ο επικεφαλής του προγράμματος της NASA όμως δεν περιορίστηκε εκεί, φροντίζοντας να δώσει λίγες περαιτέρω πληροφορίες.

«Αυτός ο κόσμος είναι ζωντανός. Υπάρχουν καιρικές συνθήκες, ομίχλη στην ατμόσφαιρα, ενεργή γεωλογία. Είμαι ενθουσιασμένος. Το 2015 θα μείνει στην ιστορία για πάντα ως το έτος κατά το οποίο μάθαμε τόσα πολλά για το ηλιακό μας σύστημα», αποκάλυψε ο κ. Stern, σύμφωνα με τον Guardian, παραβαίνοντας εν μέρει τις οδηγίες της NASA.

Ακόμα δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία σχετικά με την ανακοίνωση, με την αμερικανική υπηρεσία να διατηρεί απόλυτη μυστικότητα μέχρι να παρουσιάσει τη νέα της ανακάλυψη – όπως ακριβώς και στην περίπτωση του ¶ρη, λίγες μέρες νωρίτερα.

Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι πως την περασμένη εβδομάδα η NASA παρουσίασε νέες εικόνες από το έδαφος του Πλούτωνα, που παρουσιάζουν τοπία με βουνά, κρατήρες και χαράδρες. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει παγωμένο νερό, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, στον μακρινό πλανήτη.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Stern, έχει δημιουργηθεί πλήθος σεναρίων για την ανακοίνωση που πρόκειται να κάνει η NASA. Κάποια υποστηρίζουν ότι σχετίζεται με τα παράδοξα γεωλογικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πρόσφατα. Κάποια άλλα λένε πως ο παγωμένος πλανήτης μπορεί να φιλοξενεί ζωή.

Το διπλωματικό tweet του NewHorizons που δημιουργεί απορίες

Τα πολλά σενάρια που από προχθές έχουν δημιουργήσει πανικό στο διαδίκτυο προκάλεσαν την αντίδραση των ανθρώπων της NASA, οι οποίοι μέσω tweet ενημέρωσαν πως σήμερα δεν πρόκειται να γίνει κάποια ανακοίνωση.

«Υπάρχει μια λάθος φήμη πως θα γίνει μια ΜΕΓΑΛΗ ανακοίνωση του New Horizons αύριο. Είναι εντελώς ψευδής», τουίταρε ο επίσημος λογαριασμός του προγράμματος που διευθύνει ο κ. Stern. Οι χρήστες έσπευσαν να ρωτήσουν περισσότερα, αφού ο ίδιος ο επικεφαλής της αποστολής δήλωσε πως η NASA δεν τον άφηνε να ανακοινώσει τίποτα πριν τις 8 Οκτωβρίου.

Οι διαχειριστές του λογαριασμού του New Horizons απάντησαν σε μόλις μια ερώτηση. «Οπότε, το απόσπασμα της ομιλίας παρερμηνεύτηκε;», ρώτησε ένας χρήστης. «Δεν έχουμε ιδέα με ποιον τρόπο, αλλά παρερμηνεύτηκε», απάντησαν. Σε κάθε άλλη ερώτηση όμως, απέφυγαν να απαντήσουν.

Με τα τελευταία δεδομένα, η NASA σήμανε μια προσωρινή... λήξη συναγερμού. Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν πως η μεγάλη ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος είναι στα σκαριά.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες του Πλούτωνα που δημοσίευσε η NASA:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70