E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O Δρίτσας έκλεισε τη θάλασσα για χάρη του κροίσου Ριμπολόβλεφ

Απίστευτο φιρμάνι, εν έτει 2015

Δημοσίευση 5/10/2015 | 12:06

O Δρίτσας έκλεισε τη θάλασσα για χάρη του κροίσου Ριμπολόβλεφ

Τα νερά που ενώνουν τον Σκορπιό με το Σκορπίδι φαίνεται ότι δεν είναι προσβάσιμα σε όλους.

Ο λιμενάρχης Λευκάδας απαγόρευσε τον διάπλου από τη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από τον Ρώσο μεγιστάνα και ιδιοκτήτη των δύο νησιών, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ιδιοκτήτης ταχύπλοου, ο οποίος δεν υπάκουσε στην εντολή και πέρασε από τα... στενά των δύο νησιών, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.500 ευρώ και στη συνέχεια προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο καλεί να ακυρώσει τις διαταγές.

Η πρώτη φορά που είχε εκδώσει το λιμεναρχείο απαγορευτικό διάπλου ήταν για τέσσερις ημέρες τον Ιούνιο του 2014, όταν ο Ριμπολόβλεφ (ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο), οργάνωσε ένα μεγαλειώδες πάρτι στον Σκορπιό για τα γενέθλια της κόρης του, Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα. Παρόντες ήταν ο πρίγκηπας Αλμπέρτο του Μονακό, η Σαρλότ Κασιράγκι, ποδοσφαιριστές της Μονακό (της οποίας ο μεγιστάνας είναι ιδιοκτήτης), γαλαζοαίματοι και καλλιτέχνες.

Τον περασμένο Μάιο, ο λιμενάρχης Λευκάδας εξέδωσε νέα απόφαση που απαγόρευε τη διέλευση επαγγελματικού και ιδιωτικού πλοίου αναψυχής για όλο το διάστημα του έτους από τον θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στον Σκορπιό και το Σκορπίδι, τόσο από τη δυτική, όσο και από την ανατολική είσοδο του θαλάσσιου περάσματος. Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, το αίτημα περί απαγόρευσης είχε καταθέσει στην αρμόδια αρχή η εταιρεία που διαχειρίζεται το νησί.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», η απόφαση ελήφθη με τη συναίνεση του υπουργείο Ναυτιλίας και εν γνώσει του υπουργού, Θοδωρή Δρίτσα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο, ενώ σε κάθε περίπτωση αναμένεται η πρώτη επίσημη αντίδραση μετά τα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Λιμεναρχείου, η απαγορευμένη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκορπιού και Σκορπιδιού θα είναι οριοθετημένη «με πλωτούς σημαντήρες ευδιάκριτου χρώματος κατά την ημέρα και με φωτιστική πηγή κατά τη διάρκεια της νύχτας», ενώ για όσους δεν πειθαρχήσουν το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ.

Οι δύο αποφάσεις του λιμεναρχείου που απαγορεύουν τη διέλευση όλων των σκαφών από τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σκορπιού και Σκορπιδιού. Η διαφορά τους είναι ότι η πρώτη απαγόρευε τη διέλευση τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η δεύτερη και τελική, επιβάλλει απαγόρευση όλο τον χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσε το X – Δεν φορτώνει η πλατφόρμα σε εκατομμύρια χρήστες

Tech + Science 22.01.2026
Πρόβλημα λειτουργίας του Twitter (νυν X) στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο

Ισπανία: Βρέθηκαν ακόμη δύο σοροί ‑ Στους 45 οι νεκροί

Κόσμος 22.01.2026
«Θεωρητικά, πρόκειται για τους δύο νεκρούς που δεν είχαν βρεθεί ακόμη», εξήγησε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Ο Μπάρον μου έσωσε τη ζωή»: Ο γιος του Τραμπ είδε έναν αθλητή πολεμικών τεχνών να χτυπά γυναίκα και σήμανε συναγερμό

Κόσμος 22.01.2026
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου επικοινώνησε με τις βρετανικές αρχές

Παράσυρση ηλικιωμένης στη Γλυφάδα: Σπαρακτικό κλάμα παιδιού ‑ «Πού πάει η μαμά;»

Ελλάδα 22.01.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγω μέτρα από το σημείο που έχασε τη ζωή της η 56χρονη

Τουρκία: Νοσοκόμα κακοποίησε βρέφος που βρισκόταν σε θερμοκοιτίδα και το άφησε ανάπηρο

Κόσμος 22.01.2026
Η νοσοκόμα χτυπούσε το μωρό στο κεφάλι άρχισε να κλαίει και στη συνέχεια σφίγγει το πόδι του και το τραβάει προς το μέρος της

«Τα ‘χωσε» ο Ζελένσκι στην Ευρώπη από το Νταβός: Ζούμε μια ατελείωτη «Μέρα της Μαρμότας»

Κόσμος 22.01.2026
«Ένας χρόνος πέρασε και τίποτα δεν έχει αλλάξει» - «Αν ο Πούτιν αποφασίσει να καταλάβει τη Λιθουανία ή να πλήξει την Πολωνία, ποιος θα απαντήσει;» διερωτήθηκε

Τσατραφύλλιας για κακοκαιρία: Η εξήγησή του για τις πλημμύρες

Ελλάδα 22.01.2026
«Κλιματική ή εγκληματική κρίση;»

Ηράκλειο: Ανδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε μητέρα και το παιδί της

Ελλάδα 22.01.2026
«Είχα εντολή από μία φωνή» είπε στους αστυνομικούς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Βάρης‑Βούλας‑Βουλιαγμένης

Ελλάδα 22.01.2026
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει έως και τις 21 Απριλίου 2026

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι στο Νταβός ‑ Κράτησε λιγότερο από μία ώρα

Ελλάδα 22.01.2026
Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε σήμερα στην ελβετική πόλη για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του