E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O Δρίτσας έκλεισε τη θάλασσα για χάρη του κροίσου Ριμπολόβλεφ

Απίστευτο φιρμάνι, εν έτει 2015

Δημοσίευση 5/10/2015 | 12:06

O Δρίτσας έκλεισε τη θάλασσα για χάρη του κροίσου Ριμπολόβλεφ

Τα νερά που ενώνουν τον Σκορπιό με το Σκορπίδι φαίνεται ότι δεν είναι προσβάσιμα σε όλους.

Ο λιμενάρχης Λευκάδας απαγόρευσε τον διάπλου από τη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από τον Ρώσο μεγιστάνα και ιδιοκτήτη των δύο νησιών, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ιδιοκτήτης ταχύπλοου, ο οποίος δεν υπάκουσε στην εντολή και πέρασε από τα... στενά των δύο νησιών, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.500 ευρώ και στη συνέχεια προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο καλεί να ακυρώσει τις διαταγές.

Η πρώτη φορά που είχε εκδώσει το λιμεναρχείο απαγορευτικό διάπλου ήταν για τέσσερις ημέρες τον Ιούνιο του 2014, όταν ο Ριμπολόβλεφ (ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο), οργάνωσε ένα μεγαλειώδες πάρτι στον Σκορπιό για τα γενέθλια της κόρης του, Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα. Παρόντες ήταν ο πρίγκηπας Αλμπέρτο του Μονακό, η Σαρλότ Κασιράγκι, ποδοσφαιριστές της Μονακό (της οποίας ο μεγιστάνας είναι ιδιοκτήτης), γαλαζοαίματοι και καλλιτέχνες.

Τον περασμένο Μάιο, ο λιμενάρχης Λευκάδας εξέδωσε νέα απόφαση που απαγόρευε τη διέλευση επαγγελματικού και ιδιωτικού πλοίου αναψυχής για όλο το διάστημα του έτους από τον θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στον Σκορπιό και το Σκορπίδι, τόσο από τη δυτική, όσο και από την ανατολική είσοδο του θαλάσσιου περάσματος. Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, το αίτημα περί απαγόρευσης είχε καταθέσει στην αρμόδια αρχή η εταιρεία που διαχειρίζεται το νησί.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», η απόφαση ελήφθη με τη συναίνεση του υπουργείο Ναυτιλίας και εν γνώσει του υπουργού, Θοδωρή Δρίτσα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο, ενώ σε κάθε περίπτωση αναμένεται η πρώτη επίσημη αντίδραση μετά τα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Λιμεναρχείου, η απαγορευμένη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκορπιού και Σκορπιδιού θα είναι οριοθετημένη «με πλωτούς σημαντήρες ευδιάκριτου χρώματος κατά την ημέρα και με φωτιστική πηγή κατά τη διάρκεια της νύχτας», ενώ για όσους δεν πειθαρχήσουν το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ.

Οι δύο αποφάσεις του λιμεναρχείου που απαγορεύουν τη διέλευση όλων των σκαφών από τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σκορπιού και Σκορπιδιού. Η διαφορά τους είναι ότι η πρώτη απαγόρευε τη διέλευση τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η δεύτερη και τελική, επιβάλλει απαγόρευση όλο τον χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατάρ – Ελβετία 1‑1: Την τιμώρησε στο 95′ και πήρε ιστορικό βαθμό

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Ο Εμπολό πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς

Βραζιλία – Μαρόκο 1‑1: Ο Βινίσιους έσωσε τη σελεσάο από πατατράκ στην πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Η ομάδα του Αντσελότι διατήρησε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που τη θέλει να μην χάνει σε πρεμιέρα Μουντιάλ από το 1934

Αϊτή – Σκωτία 0‑1: Ο ΜακΓκιν στέλνει τους highlanders στην κορυφή του ομίλου

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Αναλυτική βαθμολογία του 3ου ομίλου

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 1.Hero Χτες
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα Χτες
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος