E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O Δρίτσας έκλεισε τη θάλασσα για χάρη του κροίσου Ριμπολόβλεφ

Απίστευτο φιρμάνι, εν έτει 2015

Δημοσίευση 5/10/2015 | 12:06

O Δρίτσας έκλεισε τη θάλασσα για χάρη του κροίσου Ριμπολόβλεφ

Τα νερά που ενώνουν τον Σκορπιό με το Σκορπίδι φαίνεται ότι δεν είναι προσβάσιμα σε όλους.

Ο λιμενάρχης Λευκάδας απαγόρευσε τον διάπλου από τη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από τον Ρώσο μεγιστάνα και ιδιοκτήτη των δύο νησιών, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ιδιοκτήτης ταχύπλοου, ο οποίος δεν υπάκουσε στην εντολή και πέρασε από τα... στενά των δύο νησιών, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.500 ευρώ και στη συνέχεια προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο καλεί να ακυρώσει τις διαταγές.

Η πρώτη φορά που είχε εκδώσει το λιμεναρχείο απαγορευτικό διάπλου ήταν για τέσσερις ημέρες τον Ιούνιο του 2014, όταν ο Ριμπολόβλεφ (ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο), οργάνωσε ένα μεγαλειώδες πάρτι στον Σκορπιό για τα γενέθλια της κόρης του, Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα. Παρόντες ήταν ο πρίγκηπας Αλμπέρτο του Μονακό, η Σαρλότ Κασιράγκι, ποδοσφαιριστές της Μονακό (της οποίας ο μεγιστάνας είναι ιδιοκτήτης), γαλαζοαίματοι και καλλιτέχνες.

Τον περασμένο Μάιο, ο λιμενάρχης Λευκάδας εξέδωσε νέα απόφαση που απαγόρευε τη διέλευση επαγγελματικού και ιδιωτικού πλοίου αναψυχής για όλο το διάστημα του έτους από τον θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στον Σκορπιό και το Σκορπίδι, τόσο από τη δυτική, όσο και από την ανατολική είσοδο του θαλάσσιου περάσματος. Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, το αίτημα περί απαγόρευσης είχε καταθέσει στην αρμόδια αρχή η εταιρεία που διαχειρίζεται το νησί.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», η απόφαση ελήφθη με τη συναίνεση του υπουργείο Ναυτιλίας και εν γνώσει του υπουργού, Θοδωρή Δρίτσα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο, ενώ σε κάθε περίπτωση αναμένεται η πρώτη επίσημη αντίδραση μετά τα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Λιμεναρχείου, η απαγορευμένη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκορπιού και Σκορπιδιού θα είναι οριοθετημένη «με πλωτούς σημαντήρες ευδιάκριτου χρώματος κατά την ημέρα και με φωτιστική πηγή κατά τη διάρκεια της νύχτας», ενώ για όσους δεν πειθαρχήσουν το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ.

Οι δύο αποφάσεις του λιμεναρχείου που απαγορεύουν τη διέλευση όλων των σκαφών από τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σκορπιού και Σκορπιδιού. Η διαφορά τους είναι ότι η πρώτη απαγόρευε τη διέλευση τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η δεύτερη και τελική, επιβάλλει απαγόρευση όλο τον χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΝΤ: Η ΕΕ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τεράστιες δαπάνες σε άμυνα, ενέργεια και συντάξεις τα επόμενα 15 χρόνια

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Το δημόσιο χρέος στην ΕΕ αναμένεται να φτάσει το 130% του ΑΕΠ έως το 2040 χωρίς μέτρα, εκτιμά το ΔΝΤ - Προτείνει μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική εξυγίανση και κοινό δανεισμό

Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος της επόμενης πανδημίας – Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Νέα έκθεση προειδοποιεί ότι οι επιδημίες γίνονται συχνότερες και πιο επικίνδυνες, ενώ οι χώρες δεν είναι έτοιμες για την επόμενη μεγάλη υγειονομική κρίση

Σκάνδαλο με «ελληνικά» αρχαία αγαλματίδια στον Οίκο Sotheby’s: Πλαστά έγγραφα πρόδωσαν την απάτη των 680.000 λιρών

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
46χρονος άνδρας προσπάθησε να πουλήσει ψεύτικα αρχαία αγάλματα στον οίκο δημοπρασιών

Πλανητική παρέλαση: Το σπάνιο φαινόμενο που θα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό ‑ Πότε θα σημειωθεί

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Έχετε την ευκαιρία να παρατηρήστε μια σπάνια ευθυγράμμιση Αφροδίτης, Δία και Ερμή

Iron Maiden στην Αθήνα: Ενημέρωση προς το κοινό που θα πάει στο ΟΑΚΑ σε περίπτωση βροχής

Πολιτισμός 23.05.2026
Για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπονται ομπρέλες οποιουδήποτε μεγέθους, καθώς και τσάντες ή σακίδια μεγαλύτερα από Α4 (21cm x 30cm)

Κορδελιό: Γονατιστός στις γραμμές καθόταν ο άνδρας που παρασύρθηκε από τρένο

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Δύο αυτοκτονίες σε μία εβδομάδα σε γραμμές τρένου στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ουγκάντα: Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη χώρα

Κόσμος 23.05.2026
Υγειονομικός συναγερμός από τον ΠΟΥ

Τραγωδία στην Κίνα με 90 νεκρούς, σε ανθρακωρυχείο

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
«Καθώς τρέχαμε έβλεπα ανθρώπους να καταρρέουν»

Πέθανε στα 59 του ο ράπερ Rob Base – Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Κόσμος 23.05.2026
Η απογείωση της καριέρας του

Βαθαίνει το ρήγμα Τραμπ – Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ αφήνουν το Ισραήλ εκτός διαπραγματεύσεων με το Ιράν»

Κόσμος 23.05.2026
Οι φορές που οι ΗΠΑ «άδειασαν» τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια της κοινής επιχείρησής τους κατά του Ιράν

Αρχεία UFO: Viral το βίντεο με παράξενο ιπτάμενο αντικείμενο που μοιάζει με «αιωρούμενο εξωγήινο»

E-Daily 3.Left 23.05.2026
Νέα βίντεο με UFO από το αμερικανικό υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ