E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρίστας της Κω νοσηλεύεται με συμπτώματα χολέρας

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει στο νησί των Δωδεκανήσων

Δημοσίευση 2/10/2015 | 10:28

Τουρίστας της Κω νοσηλεύεται με συμπτώματα χολέρας

Διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας ένας Ολλανδός τουρίστας, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα βαρύτατης λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας, με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλο να δηλώνει σήμερα ότι οι γιατροί φοβούνται για το ενδεχόμενο χολέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος, ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στην Κω, εκδήλωσε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε γαστρεντερίτιδα, αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η κατάστασή του έτεινε εκτός ελέγχου και με βαρύτατες επιπλοκές, γεγονός που κινητοποίησε τους γιατρούς, ώστε να διερευνήσουν το ενδεχόμενο του ξεχασμένου λοιμώδους νοσήματος.

Το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένεται σήμερα

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των επιστημόνων έχει μπει το πρόγραμμα των διακοπών του Ολλανδού, καθώς διερευνάται εάν το προηγούμενο διάστημα, προτού αφιχθεί στην Κω, είχε ταξιδέψει και εκτός Ευρώπης, ενδεχομένως σε περιοχές όπου ενδημούν επικίνδυνα, ακόμη και θανατηφόρα λοιμώδη νοσήματα. Για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, στην Κω μεταβαίνει κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε και στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας, η χολέρα στο Ιράκ εξαπλώνεται πλέον με γρήγορους και ανησυχητικούς ρυθμούς και οι μετανάστες που φτάνουν στα νησιά της Ελλάδας μπορούν με μεγάλη ευκολία να μεταφέρουν ένα μεγάλο κύμα επιδημιών και ασθενειών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας δηλώνει ότι μεγάλη ευθύνη για την έκρηξη της χολέρας στο Ιράκ αποδίδεται στα χαμηλά επίπεδα του νερού στον ποταμό Ευφράτη, τα οποία είναι πλέον ιδιαίτερα μολυσμένα για πόση, αλλά και για χρήση στο πότισμα των χωραφιών.

Σημειώνει επίσης, ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, που πολλές φορές ξεπέρασαν τους 50°C, επιβάρυναν ακόμα περισσότερο την ποιότητα του νερού, αυξάνοντας δραματικά τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Ο κύριος Τσιόρδας επιβεβαίωσε ότι αναμένεται να σταλεί στο νησί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω τα αίτια που οδήγησαν στη μόλυνση του Ολλανδού τουρίστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

OpenAI: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο GPT‑Rosalind

Tech + Science 17.04.2026
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πήρε το όνομά του από τη Rosalind Franklin, τη Βρετανίδα επιστήμονα που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στην ανακάλυψη της δομής του DNA

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ντελαπάρισε στην Κρήτη από τους θυελλώδεις ανέμους

Ελλάδα 17.04.2026
Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος

Ελλάδα 17.04.2026
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΕΜΔΥΔΑΣ

Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Κόσμος 17.04.2026
Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους

Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην κλείσει ποτέ ξανά τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ: «Είναι μία υπέροχη μέρα για τον κόσμο»

Κόσμος 17.04.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το στρατηγικής σημασίας πέρασμα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο πίεσης σε βάρος της διεθνούς κοινότητας

Κεφαλονιά: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας σηκώνει περιπολικό

Ελλάδα 17.04.2026
Και όμως ο πρώην αρσιβαρίστας κυκλοφορούσε ελεύθερος

Αγγλία: 7χρονη με αυτισμό εντοπίστηκε νεκρή σε λίμνη ‑ Συνελήφθη για ανθρωποκτονία η παιδοκόμος της

Κόσμος 17.04.2026
Η 30χρονη συνελήφθη με την υποψία ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια και παραμέλησης ανηλίκου

Youth Pass 2026 αίτηση: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι το voucher των €300

Οικονομία 17.04.2026
«Τρέχει» η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Στο νοσοκομείο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ‑ Μητσοτάκη

Ελλάδα 17.04.2026
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι καλά στην υγεία της