E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρίστας της Κω νοσηλεύεται με συμπτώματα χολέρας

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει στο νησί των Δωδεκανήσων

Δημοσίευση 2/10/2015 | 10:28

Τουρίστας της Κω νοσηλεύεται με συμπτώματα χολέρας

Διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας ένας Ολλανδός τουρίστας, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα βαρύτατης λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας, με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλο να δηλώνει σήμερα ότι οι γιατροί φοβούνται για το ενδεχόμενο χολέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος, ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στην Κω, εκδήλωσε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε γαστρεντερίτιδα, αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η κατάστασή του έτεινε εκτός ελέγχου και με βαρύτατες επιπλοκές, γεγονός που κινητοποίησε τους γιατρούς, ώστε να διερευνήσουν το ενδεχόμενο του ξεχασμένου λοιμώδους νοσήματος.

Το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένεται σήμερα

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των επιστημόνων έχει μπει το πρόγραμμα των διακοπών του Ολλανδού, καθώς διερευνάται εάν το προηγούμενο διάστημα, προτού αφιχθεί στην Κω, είχε ταξιδέψει και εκτός Ευρώπης, ενδεχομένως σε περιοχές όπου ενδημούν επικίνδυνα, ακόμη και θανατηφόρα λοιμώδη νοσήματα. Για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, στην Κω μεταβαίνει κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε και στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας, η χολέρα στο Ιράκ εξαπλώνεται πλέον με γρήγορους και ανησυχητικούς ρυθμούς και οι μετανάστες που φτάνουν στα νησιά της Ελλάδας μπορούν με μεγάλη ευκολία να μεταφέρουν ένα μεγάλο κύμα επιδημιών και ασθενειών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας δηλώνει ότι μεγάλη ευθύνη για την έκρηξη της χολέρας στο Ιράκ αποδίδεται στα χαμηλά επίπεδα του νερού στον ποταμό Ευφράτη, τα οποία είναι πλέον ιδιαίτερα μολυσμένα για πόση, αλλά και για χρήση στο πότισμα των χωραφιών.

Σημειώνει επίσης, ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, που πολλές φορές ξεπέρασαν τους 50°C, επιβάρυναν ακόμα περισσότερο την ποιότητα του νερού, αυξάνοντας δραματικά τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Ο κύριος Τσιόρδας επιβεβαίωσε ότι αναμένεται να σταλεί στο νησί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω τα αίτια που οδήγησαν στη μόλυνση του Ολλανδού τουρίστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Microsoft: Ξεκινά νέες απολύσεις λόγω ΑΙ

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών αφορά το τμήμα Xbox, που βρίσκεται σε διαδικασία ριζικής αναδιοργάνωσης υπό τη νέα CEO, Asha Sharma

Στενά του Ορμούζ: Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Η επίθεση έγινε 8 ναυτικά μίλια (14 χιλιόμετρα) ανατολικά από τη Λίμα, στο σουλτανάτο του Ομάν

Αίγιο: Τα επόμενα βήματα των Αρχών μετά το «αδιέξοδο» των ερευνών

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Σε νέες αναλύσεις κινητών τηλεφώνων και ψηφιακών μέσων θα προχωρήσουν οι αρχές

Ανθρωποειδές ρομπότ «χάνει τον έλεγχο» και «επιτίθεται» σε εργαζομένους!

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Τρόμαξε τους χρήστες του διαδικτύου

Κριστιάνο Ρονάλντο: Τα δάκρυα στο «αντίο» του από τα Μουντιάλ μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Η ήττα με 1-0 στη φάση των «16» έκλεισε το κεφάλαιο των Παγκοσμίων Κυπέλλων για τον 41χρονο Πορτογάλο - «Έδωσα τα πάντα, έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και φεύγω με τη συνείδησή μου καθαρή», δήλωσε μετά τον αποκλεισμό

Ανατριχιαστικό βίντεο: Ανδρας από τη Γκαμπόν μαχαίρωσε αντρα στο Μιλάνο, «Να μη βγει ποτέ από τη φυλακή»

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Σκληρές εικόνες από τη στιγμή που ο Λαμίν Σαϊντιλί επιτίθεται στο θύμα του και τον μαχαιρώνει 20 φορές τραυματίζοντάς τον - Να μη βγει ποτέ από τη φυλακή, δήλωσε ο Σαλβίνι

Θρίλερ με την Γιου Τινγκ: «Είχαμε ραντεβού την ημέρα της εξαφάνισής της και δεν εμφανίστηκε ποτέ»

Κόσμος Χτες
Στο «μικροσκόπιο» το στίγμα του κινητού της – Πού εστιάζεται η έρευνα

Πανελλήνιες 2026: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για το Μηχανογραφικό – Τι πρέπει να ξέρετε

Ελλάδα Χτες
Από αύριο διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής Μηχανογραφικών για υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Θεσσαλονίκη: 30χρονος Κοσοβάρος συνελήφθη στη Δοϊράνη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Κροατία

Ελλάδα Χτες
Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκκρεμούσε για υπόθεση παράνομης διακίνησης ανθρώπων

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο αστυνομικός μετά από τροχαίο με αγριογούρουνο

Ελλάδα Χτες
Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λευκάδας όπου και θα υποβληθεί σε ορθοπεδικό χειρουργείο