E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρίστας της Κω νοσηλεύεται με συμπτώματα χολέρας

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει στο νησί των Δωδεκανήσων

Δημοσίευση 2/10/2015 | 10:28

Τουρίστας της Κω νοσηλεύεται με συμπτώματα χολέρας

Διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας ένας Ολλανδός τουρίστας, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα βαρύτατης λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας, με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλο να δηλώνει σήμερα ότι οι γιατροί φοβούνται για το ενδεχόμενο χολέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος, ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στην Κω, εκδήλωσε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε γαστρεντερίτιδα, αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η κατάστασή του έτεινε εκτός ελέγχου και με βαρύτατες επιπλοκές, γεγονός που κινητοποίησε τους γιατρούς, ώστε να διερευνήσουν το ενδεχόμενο του ξεχασμένου λοιμώδους νοσήματος.

Το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένεται σήμερα

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των επιστημόνων έχει μπει το πρόγραμμα των διακοπών του Ολλανδού, καθώς διερευνάται εάν το προηγούμενο διάστημα, προτού αφιχθεί στην Κω, είχε ταξιδέψει και εκτός Ευρώπης, ενδεχομένως σε περιοχές όπου ενδημούν επικίνδυνα, ακόμη και θανατηφόρα λοιμώδη νοσήματα. Για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, στην Κω μεταβαίνει κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε και στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας, η χολέρα στο Ιράκ εξαπλώνεται πλέον με γρήγορους και ανησυχητικούς ρυθμούς και οι μετανάστες που φτάνουν στα νησιά της Ελλάδας μπορούν με μεγάλη ευκολία να μεταφέρουν ένα μεγάλο κύμα επιδημιών και ασθενειών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας δηλώνει ότι μεγάλη ευθύνη για την έκρηξη της χολέρας στο Ιράκ αποδίδεται στα χαμηλά επίπεδα του νερού στον ποταμό Ευφράτη, τα οποία είναι πλέον ιδιαίτερα μολυσμένα για πόση, αλλά και για χρήση στο πότισμα των χωραφιών.

Σημειώνει επίσης, ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, που πολλές φορές ξεπέρασαν τους 50°C, επιβάρυναν ακόμα περισσότερο την ποιότητα του νερού, αυξάνοντας δραματικά τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Ο κύριος Τσιόρδας επιβεβαίωσε ότι αναμένεται να σταλεί στο νησί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω τα αίτια που οδήγησαν στη μόλυνση του Ολλανδού τουρίστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ξανά το ιστορικό Αλκατράζ σε υπερσύγχρονη φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Χτες
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία Χτες
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη

20χρονος ψαράς βούτηξε και έσωσε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια

Κόσμος Χτες
Είχε μπλεχτεί στην πετονιά του

Εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: «Λουκέτο» στο συσκευαστήριο που δούλευε η 40χρονη

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει εκτός κινδύνου η γυναίκα - Nέες πληροφορίες για το συμβάν

Με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αρκετές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Ανασχηματισμός: Η ψυχική υγεία στον Αδωνι Γεωργιάδη μετά την παραίτηση Βαρτζόπουλου

Ελλάδα Χτες
Ο Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον απερχόμενο υφυπουργό Υγείας

Artemis II: Πρόβλημα στην διαστημική τουαλέτα έφερε... αναστάτωση

Κόσμος Χτες
Το κέντρο ελέγχου της αποστολής της έδωσε οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος

Χάκαραν το Ουφίτσι: «Μπήκαν παντού» και τώρα ζητούν «λύτρα» από το μουσείο

Κόσμος Χτες
Οι χάκερ απειλούν να πουλήσουν τις πληροφορίες που έχουν κλαπεί, στο dark web

Ένα πρόβλημα που γνωρίζει κάθε εργαζόμενος εμφανίστηκε στo Artemis II

Tech + Science Χτες
H πρώτη τεχνική δυσλειτουργία δεν αφορούσε το σκάφος ή τα συστήματα πλοήγησης, αλλά κάτι πολύ πιο απλό