E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σπουδαία εμφάνιση από ΠΑΟΚ και 1‑1 με την Ντόρτμουντ

Φοβερή ατμόσφαιρα στην Τούμπα από τους 26.000 οπαδούς

Δημοσίευση 2/10/2015 | 00:40

Σπουδαία εμφάνιση από ΠΑΟΚ και 1‑1 με την Ντόρτμουντ

Του πήγαν όλα όπως ήθελε… μέχρι που ένα λάθος του Όλσεν «κρέμασε» τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά», άντεξε στην αφόρητη πίεση της Ντόρτμουντ, την «χτύπησε» με τον Μακ, όμως το λάθος του Σουηδού τον έκανε να νιώθει ικανοποιημένος ακόμη και με τον βαθμό, 1-1, στην Τούμπα.

Γύρω-γύρω όλοι και στο τέλος… Μακ. Η Ντόρτμουντ φλέρταρε με το γκολ από το ξεκίνημα, δεν το πέτυχε, και ο Σλοβάκος την τιμώρησε στην… μισή ευκαιρία που του δόθηκε και τελείωσε υποδειγματικά στο 34ο λεπτό. Στο δεύτερο, η ομάδα του Τούντορ είχε πιο καθαρό μυαλό και λειτούργησε καλύτερα ανασταλτικά. Μια φάση… εύκολη για τέτοιο επίπεδο έφερε το 1-1 για τους Βεστφαλούς με τον Κάστρο, να γίνεται σκόρερ έπειτα από λάθος εκτίμηση του Όλσεν. Στο φινάλε, ο «δικέφαλος» ξέμεινε από δυνάμεις, κλείστηκε στην περιοχή του, όμως άντεξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στην πολιορκία που δέχτηκε.

Φοβερή ατμόσφαιρα στην Τούμπα από τους περίπου 26.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ αλλά και τους 1.000 της Ντόρτμουντ. Μοναδική παρένθεση τα καπνογόνα που άναψαν οι Γερμανοί στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον διαιτητή να διακόπτει το ματς για δύο λεπτά μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Το ματς:

«Πνιγμένος» στο άγχος ο ΠΑΟΚ, με το μάτι… να γυαλίζει η Ντόρτμουντ. Αυτή ήταν η εικόνα στην Τούμπα στο πρώτο 20λεπτο. Η ομάδα του Τούχελ δεν μάσησε απΆ την «καυτή» ατμόσφαιρα μπήκε δυνατά και στρίμωξε για τα καλά τους γηπεδούχους. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μόλις απΆ το 2ο λεπτό οι Βεστφαλοί «άγγιξαν» το γκολ, ενώ δεν ανησύχησαν καθόλου απΆ τις προσπάθειες των γηπεδούχων να «χτυπήσουν» με αντεπιθέσεις.

Σταδιακά, ο «δικέφαλος του Βορρά» παρέδωσε και την κατοχή της μπάλας στους Γερμανούς (65-35%), που περνούσαν το κέντρο χωρίς πρόβλημα κι από εκεί και πέρα έψαχναν διαδρόμους προς την εστία του Όλσεν. Η εμπειρία του Τζιόλη ήταν καθοριστική καθώς ήταν ο αποδέκτης της πρώτης πάσας και πάγωνε –όσο μπορούσε- τον ρυθμό. Κάπως έτσι, ξεκίνησε η φάση που έβαλε «φωτιά» στην Τούμπα. Με τον Κάτσε να πιάνει… στον ύπνο την άμυνα της Ντόρτμουντ, ο Μακ ξέφυγε απΆ την προσοχή των αμυντικών και με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας. Με το σχέδιο «Τούντορ» να βρίσκεται στο pick του, αυτό των φιλοξενούμενων έδειχνε να… μπάζει, αφού έχασαν την συνοχή τους και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ κράτησε χαλαρά το προβάδισμα.

Πολύ πιο ψύχραιμος και με… άλλο αέρα μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο ο «δικέφαλος του Βορρά». Τα χαφ «δάγκωναν» με αποτέλεσμα οι Ντόρτμουντ να μην βρίσκει με τίποτα τους χώρους που είχε… συνηθίσει. Παράλληλα, η ανάγκη των Γερμανών για γκολ τους ανάγκασε να κατεβάσουν περισσότερους παίκτες και οι αντεπιθέσεις των παικτών του Τούντορ έγιναν ελαφρώς πιο επικίνδυνες, χωρίς ωστόσο, να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Βαϊντενφέλερ.

Με το πέρασμα των λεπτών ο ΠΑΟΚ έχασε μέτρα στο γήπεδο και πιέστηκε έντονα μετά από αρκετή ώρα. Η ομάδα του Τούχελ έψαξε και πάλι τις κάθετες για να απειλήσει, όμως απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων δεν δημιουργούσε αξιόλογες φάσεις. Στην πρώτη της μεγάλη ο Όλσεν φώναξε «όχι» σε απευθείας φάουλ του Ρόις, όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Σουηδός πρόδωσε την ομάδα του και ο Κάστρο έγινε από το… πουθενά ο σκόρερ της ισοφάρισης (72Ά). Το γκολ «μπλόκαρε» το «δικέφαλο», που ξέμεινε από δυνάμεις και εγκλωβίστηκε στην άμυνά του, με τους Βεστφαλούς να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες. Τελικά, ο χρόνος «ροκανίστηκε» και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τoν ΠΑΟΚ να παίρνει τον δεύτερο βαθμό στον όμιλο.


Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε (85Ά Χαρίσης), Σάμπο, Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Μακ (73Ά Ζάιρο), Μπερμπάτοφ (89Ά Πέλκας)

Στον πάγκο: Γλύκος, Μαλεζάς, Αθανασιάδης, Κίτσιου

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Βαϊντεφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Μπεντερ, Παρκ, Βιγκλ (65Ά Σμέλτσερ), Κάστρο, Χόφμαν, Μχταριάν (65Ά Ράμος), Γιανουζάι (84Ά Λάιτνερ), Ρόις

Στον πάγκο: Μπουρκί, Γκίντερ, Στένζελ, Φριτς

Διαιτητής: ¶ντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Γήπεδο: Τούμπα


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science 26.04.2024
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα 26.04.2024
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα 26.04.2024
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 26.04.2024
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος 26.04.2024
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα 26.04.2024
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος 26.04.2024
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Ελλάδα 26.04.2024
Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Πολιτική 26.04.2024
Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε