E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Μπάνκσι διαλύει τη «Dismaland» για να φιλοξενήσει πρόσφυγες

Για να κατασκευαστούν καταφύγια

Δημοσίευση 29/9/2015 | 10:39

Ο Μπάνκσι διαλύει τη «Dismaland» για να φιλοξενήσει πρόσφυγες

Το θεματικό πάρκο «Dismaland» του Βρετανού καλλιτέχνη δρόμου Μπάνκσι, μια παρωδία των θεματικών πάρκων με ένα ετοιμόρροπο κάστρο και βαρκούλες σε μια λίμνη γεμάτη με πρόσφυγες στη δυτική Βρετανία θα μεταφερθεί για να προσφέρει στέγαση σε ένα άτυπο καταυλισμό μεταναστών στο Καλαί στη βόρεια Γαλλία, ανακοίνωσε ο καλλιτέχνης στην ιστοσελίδα του.

Το "Πάρκο της Σύγχυσης", που αυτοαποκαλείται "Το πιο απογοητευτικό νέο αξιοθέατο της Βρετανίας" αποδείχθηκε μια εμπορική επιτυχία, προσελκύοντας περισσότερους από 150.000 επισκέπτες (επί πληρωμή) στις πέντε εβδομάδες λειτουργίας του στο στο Γουέστον-σούπερ-Μέιρ, μια παραθαλάσσια πόλη κοντά στη γενέτειρα του Μπάνκσι, το Μπρίστολ.

«Έρχεται σύντομα…το Dismaland Καλαί», ανέφερε η ιστοσελίδα με μια φωτογραφία του κάστρου της Ωραίας Κοιμωμένης του πάρκου πλάι στις τέντες του καταυλισμού.

«Όλες οι ξυλοκατασκευές και οι εγκαταστάσεις της Dismaland έχουν σταλεί στον προσφυγικό καταυλισμό «ζούγκλα», κοντά στο Καλαί για την κατασκευή καταλυμάτων. Δεν θα είναι διαθέσιμα διαδικτυακά εισιτήρια», τόνιζε η ανακοίνωση.

Ο Μπάνκσι, ανέφερε πως το σόου που προσέφερε το πάρκο ήταν "κάπως διαφορετικό" και ότι δεν ήθελε "να πλήξει τον Ντίσνεϊ".

Αλλά το ετοιμόρροπο κάστρο τύπου με τη Σταχτοπούτα νεκρή από τροχαίο με την άμαξά της – φωτογραφική ευκαιρία για τους παπαράτσι - και κατσούφηδες υπάλληλοι που φορούν αυτιά του Μίκυ Μάους, κυκλοφορώντας στο χώρο κρατώντας μπαλόνια με τη φράση "Είμαι ηλίθιος"…όλα αποτελούσαν μια παρωδία του πιο γνωστού θεματικού πάρκου στον κόσμο, της Ντίσνειλαντ στο Παρίσι.

Τα υλικά θα μεταφερθούν στον καταυλισμό «ζούγκλα», έναν από τα πολλούς καταυλισμούς γύρω από το γαλλικό λιμάνι, όπου χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν με την ελπίδα να ταξιδέψουν στην Βρετανία.

Η Dismaland, που έκλεισε τις πύλες της την Κυριακή προσέλκυσε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ανέφερε το συμβούλιο του Σόμερσετ, προκαλώντας παγκόσμια δημοσιότητα και οικονομική τόνωση 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρή 17χρονη στον Πειραιά, έπεσε από πέμπτο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 02.03.2026
Συνελήφθη η μητέρα της για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Μαρουσάκης: Από το κρύο στην... Ανοιξη

Καιρός 02.03.2026
Πώς θα κυλήσει ο καιρός της εβδομάδας

Φλέγεται η Μέση Ανατολή ‑ Μπαίνει στον πόλεμο και η Χεζμπολάχ

Κόσμος 02.03.2026
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους περίπου πενήντα χωριών σε όλο τον Λίβανο να απομακρυνθούν «τουλάχιστον 1.000 μέτρα» από κάθε πολυκατοικία ενόψει βομβαρδισμών

Το καθεστώς του Ιράν μπορεί να επιβιώσει, αλλά η Μέση Ανατολή θα αλλάξει για πάντα

Κόσμος 02.03.2026
«Στιγμές που θυμίζουν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης»

«Πνίγηκε» στις ακρίδες η Σαχάρα – Το φαινόμενο που απειλεί καλλιέργειες και κτηνοτροφία

Κόσμος 02.03.2026
Τεράστια σμήνη ακρίδων σκέπασαν δρόμους στη Σαχάρα και προσέκρουαν σε διερχόμενα οχήματα, σε ένα φαινόμενο που αναδεικνύει ξανά τον κίνδυνο για καλλιέργειες και επισιτιστική ασφάλεια στην περιοχή.

Αμερικανικό F‑15 καταρρίφθηκε και συνετρίβη στο Κουβέιτ, δείτε βίντεο

Κόσμος 02.03.2026
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρριψη από φίλια πυρά ενώ το αμερικανικό μαχητικό πετούσε πάνω από το Κουβέιτ στο πλαίσιο επιχείρησης εντοπισμού και κατάρριψης εχθρικών drone

Λαριτζανί: Δεν θα διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ, ο Τραμπ έκανε το «Πρώτα η Αμερική» σε «Πρώτα το Ισραήλ»

Κόσμος 02.03.2026
Η δήλωση του υψηλόβαθμου Ιρανού αξιωματούχου αντικρούει τον χθεσινό ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου ότι η Τεχεράνη «θέλει να μιλήσει»

Ο Τραμπ μιλά για τρεις υποψήφιους για την ηγεσία του Ιράν και προειδοποιεί για περισσότερες αμερικανικές απώλειες

Κόσμος 02.03.2026
Συγκρίνει την Τεχεράνη με τη Βενεζουέλα, κάνει λόγο για 48 νεκρούς Ιρανούς ηγέτες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής εξουσίας από τον ίδιο τον ιρανικό λαό

Ανατροπή στον Κολωνό: Έψαχνε δομή για κακοποιημένες γυναίκες η έγκυος που πέθανε

Ελλάδα 02.03.2026
Σημειώνεται ότι, όπως προκύπτει από την έρευνα των αρχών, παρόλο που η γυναίκα ήταν έγκυος περίπου πέντε μηνών, δεν φαίνεται να είχε πάει σε νοσοκομείο ή γιατρό για να εξεταστεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Σε άνδρα που πέθανε το 2004 ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν σε παραλία

Ελλάδα Χτες
54χρονος παρουσιάστηκε στις Αρχές και υποστήριξε ότι τα οστά ανήκουν στον πατέρα του

Τραμπ: «Βυθίσαμε 9 ιρανικά πλοία ‑ Θα κυνηγήσουμε και τα υπόλοιπα. Σύντομα θα επιπλέουν στον βυθό»

Κόσμος Χτες
Μερικά από τα οποία όπως είπε ήταν μεγάλα και σημαντικά