E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Μπάνκσι διαλύει τη «Dismaland» για να φιλοξενήσει πρόσφυγες

Για να κατασκευαστούν καταφύγια

Δημοσίευση 29/9/2015 | 10:39

Ο Μπάνκσι διαλύει τη «Dismaland» για να φιλοξενήσει πρόσφυγες

Το θεματικό πάρκο «Dismaland» του Βρετανού καλλιτέχνη δρόμου Μπάνκσι, μια παρωδία των θεματικών πάρκων με ένα ετοιμόρροπο κάστρο και βαρκούλες σε μια λίμνη γεμάτη με πρόσφυγες στη δυτική Βρετανία θα μεταφερθεί για να προσφέρει στέγαση σε ένα άτυπο καταυλισμό μεταναστών στο Καλαί στη βόρεια Γαλλία, ανακοίνωσε ο καλλιτέχνης στην ιστοσελίδα του.

Το "Πάρκο της Σύγχυσης", που αυτοαποκαλείται "Το πιο απογοητευτικό νέο αξιοθέατο της Βρετανίας" αποδείχθηκε μια εμπορική επιτυχία, προσελκύοντας περισσότερους από 150.000 επισκέπτες (επί πληρωμή) στις πέντε εβδομάδες λειτουργίας του στο στο Γουέστον-σούπερ-Μέιρ, μια παραθαλάσσια πόλη κοντά στη γενέτειρα του Μπάνκσι, το Μπρίστολ.

«Έρχεται σύντομα…το Dismaland Καλαί», ανέφερε η ιστοσελίδα με μια φωτογραφία του κάστρου της Ωραίας Κοιμωμένης του πάρκου πλάι στις τέντες του καταυλισμού.

«Όλες οι ξυλοκατασκευές και οι εγκαταστάσεις της Dismaland έχουν σταλεί στον προσφυγικό καταυλισμό «ζούγκλα», κοντά στο Καλαί για την κατασκευή καταλυμάτων. Δεν θα είναι διαθέσιμα διαδικτυακά εισιτήρια», τόνιζε η ανακοίνωση.

Ο Μπάνκσι, ανέφερε πως το σόου που προσέφερε το πάρκο ήταν "κάπως διαφορετικό" και ότι δεν ήθελε "να πλήξει τον Ντίσνεϊ".

Αλλά το ετοιμόρροπο κάστρο τύπου με τη Σταχτοπούτα νεκρή από τροχαίο με την άμαξά της – φωτογραφική ευκαιρία για τους παπαράτσι - και κατσούφηδες υπάλληλοι που φορούν αυτιά του Μίκυ Μάους, κυκλοφορώντας στο χώρο κρατώντας μπαλόνια με τη φράση "Είμαι ηλίθιος"…όλα αποτελούσαν μια παρωδία του πιο γνωστού θεματικού πάρκου στον κόσμο, της Ντίσνειλαντ στο Παρίσι.

Τα υλικά θα μεταφερθούν στον καταυλισμό «ζούγκλα», έναν από τα πολλούς καταυλισμούς γύρω από το γαλλικό λιμάνι, όπου χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν με την ελπίδα να ταξιδέψουν στην Βρετανία.

Η Dismaland, που έκλεισε τις πύλες της την Κυριακή προσέλκυσε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ανέφερε το συμβούλιο του Σόμερσετ, προκαλώντας παγκόσμια δημοσιότητα και οικονομική τόνωση 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Η δασκάλα χαστούκισε τον 8χρονο αυτιστικό μαθητή, επειδή «την ενόχλησε ο θόρυβος»

Ελλάδα 13.02.2026
Η εκπαιδευτικός χαστούκισε τον μαθητή τρεις φορές, επειδή την ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε ενώ έπαιζε

Κρήτη: Συγκλονίζει η αδερφή του δασκάλου ‑ Ένιωσα ότι ο αδερφός μου είναι νεκρός`

Ελλάδα 13.02.2026
Η αιτία θανάτου του 28χρονου Θοδωρή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Η αφρικανική σκόνη θα «πνίξει» την χώρα το Σαββατοκύριακο – Οι «κόκκινες» περιοχές

Καιρός 13.02.2026
Την Κυριακή θα κορυφωθεί το φαινόμενο ενώ οι λασποβροχές αναμένεται να χτυπήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας

Απόβαση αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα: Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 13.02.2026
Οι αγρότες σχεδιάζουν να παραμείνουν στο κέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με πολύωρη κινητοποίηση μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, με πρόθεση να αποχωρήσουν οργανωμένα το Σάββατο

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξέμεινε από προφυλακτικά το Ολυμπιακό Χωριό

Κόσμος 13.02.2026
Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Χάος σε πτήση από Τουρκία για Μάντσεστερ με αίμα και... δόντια στο πάτωμα, δείτε βίντεο

Κόσμος 13.02.2026
Έγινε αναγκαστική προσγείωση στο Βέλγιο και η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα

Σπάνιο ψάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Σικελίας, δείτε φωτογραφίες

Κόσμος 13.02.2026
Το συγκεκριμένο είδος - Lophotus lacepede- ανήκει στα μεσοπελαγικά ψάρια και ζει σε βάθη από 200 έως 1.000 μέτρα

Παγκράτι: Ανδρας που οδηγούσε πατίνι έπεσε και έχασε την ζωή του

Ελλάδα 13.02.2026
Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ

Κορυδαλλός: Ανεβάζει και κατεβάζει ρολά στην εκκλησία ο ιερέας

Ελλάδα 13.02.2026
«Κρίναμε πως αυτή είναι η μόνη λύση»

Τσικνοπέμπτη: Απέραντος σκουπιδότοπος η Θεσσαλονίκη μετά τα γλέντια ‑ Μάζεψαν πάνω από 15 τόνους απορρίμματα

Ελλάδα 13.02.2026
Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο μετατράπηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τα υπαίθρια πάρτι που στήθηκαν στην πόλη για την Τσικνοπέμπτη.