E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Μπάνκσι διαλύει τη «Dismaland» για να φιλοξενήσει πρόσφυγες

Για να κατασκευαστούν καταφύγια

Δημοσίευση 29/9/2015 | 10:39

Ο Μπάνκσι διαλύει τη «Dismaland» για να φιλοξενήσει πρόσφυγες

Το θεματικό πάρκο «Dismaland» του Βρετανού καλλιτέχνη δρόμου Μπάνκσι, μια παρωδία των θεματικών πάρκων με ένα ετοιμόρροπο κάστρο και βαρκούλες σε μια λίμνη γεμάτη με πρόσφυγες στη δυτική Βρετανία θα μεταφερθεί για να προσφέρει στέγαση σε ένα άτυπο καταυλισμό μεταναστών στο Καλαί στη βόρεια Γαλλία, ανακοίνωσε ο καλλιτέχνης στην ιστοσελίδα του.

Το "Πάρκο της Σύγχυσης", που αυτοαποκαλείται "Το πιο απογοητευτικό νέο αξιοθέατο της Βρετανίας" αποδείχθηκε μια εμπορική επιτυχία, προσελκύοντας περισσότερους από 150.000 επισκέπτες (επί πληρωμή) στις πέντε εβδομάδες λειτουργίας του στο στο Γουέστον-σούπερ-Μέιρ, μια παραθαλάσσια πόλη κοντά στη γενέτειρα του Μπάνκσι, το Μπρίστολ.

«Έρχεται σύντομα…το Dismaland Καλαί», ανέφερε η ιστοσελίδα με μια φωτογραφία του κάστρου της Ωραίας Κοιμωμένης του πάρκου πλάι στις τέντες του καταυλισμού.

«Όλες οι ξυλοκατασκευές και οι εγκαταστάσεις της Dismaland έχουν σταλεί στον προσφυγικό καταυλισμό «ζούγκλα», κοντά στο Καλαί για την κατασκευή καταλυμάτων. Δεν θα είναι διαθέσιμα διαδικτυακά εισιτήρια», τόνιζε η ανακοίνωση.

Ο Μπάνκσι, ανέφερε πως το σόου που προσέφερε το πάρκο ήταν "κάπως διαφορετικό" και ότι δεν ήθελε "να πλήξει τον Ντίσνεϊ".

Αλλά το ετοιμόρροπο κάστρο τύπου με τη Σταχτοπούτα νεκρή από τροχαίο με την άμαξά της – φωτογραφική ευκαιρία για τους παπαράτσι - και κατσούφηδες υπάλληλοι που φορούν αυτιά του Μίκυ Μάους, κυκλοφορώντας στο χώρο κρατώντας μπαλόνια με τη φράση "Είμαι ηλίθιος"…όλα αποτελούσαν μια παρωδία του πιο γνωστού θεματικού πάρκου στον κόσμο, της Ντίσνειλαντ στο Παρίσι.

Τα υλικά θα μεταφερθούν στον καταυλισμό «ζούγκλα», έναν από τα πολλούς καταυλισμούς γύρω από το γαλλικό λιμάνι, όπου χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν με την ελπίδα να ταξιδέψουν στην Βρετανία.

Η Dismaland, που έκλεισε τις πύλες της την Κυριακή προσέλκυσε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ανέφερε το συμβούλιο του Σόμερσετ, προκαλώντας παγκόσμια δημοσιότητα και οικονομική τόνωση 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα 02.01.2026
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Ελλάδα 02.01.2026
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Ελλάδα 02.01.2026
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ελλάδα 02.01.2026
Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

Κραν Μοντάνα: Τα δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία ‑ Αυτή είναι η σερβιτόρα που έκαψε το μοιραίο κλαμπ

Κόσμος 02.01.2026
Οι επιζώντες περιέγραψαν σκηνές φρίκης μέσα στο κλαμπ

Θεσσαλονίκη: Παρενόχλησε 20χρονη μέσα σε μπαρ κι εκείνη τον έδειρε μαζί με τον σύντροφό της

Ελλάδα 02.01.2026
Σοβαρό επεισόδιο σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου

Σοκ: Κάλεσε τον εραστή στο σπίτι για Πρωτοχρονιά ‑ Τον ευνούχισε επειδή αρνήθηκε να την παντρευτεί

Κόσμος 02.01.2026
Η άρνησή του να την παντρευτεί μετά από 7 χρόνια σχέσης προκάλεσε την οργή της