E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε μείωση των δόσεων για τις απλήρωτες πιστωτικές κάρτες προχωρούν οι τράπεζες

Ενδεικτικά παραδείγματα

Δημοσίευση 26/9/2015 | 20:35

Σε μείωση των δόσεων για τις απλήρωτες πιστωτικές κάρτες προχωρούν οι τράπεζες

Τα 7 δισ. ευρώ φτάνουν οι καθυστερούμενες οφειλές μέσω πιστωτικών καρτών, δηλαδή οι δόσεις που βρίσκονται σε καθυστέρηση πάνω από 90 ημέρες, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο σε καταναλωτές αλλά και τράπεζες.

Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να απαλλάξουν τα χαρτοφυλάκια τους από τον βράχνα των "κόκκινων" καρτών, σχεδόν όλα τα τραπεζικά ιδρύματα προχωρούν ήδη σε ρυθμίσεις μετά από απευθείας συνεννόηση με τον καταναλωτή.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος που αποκαλύπτει το θέμα, η Alpha Bank μειώνει το επιτόκιο περίπου στο μισό και από το 20% "πέφτει" στο 11%. Ανάλογα μειώνεται και η δόση, με τον καταναλωτή να είναι ενήμερος αλλά να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάρτα μέχρι την εξόφληση του υπολοίπου.

Η Εθνική ρυθμίζει τις οφειλές των “κόκκινων καρτών” με κατάργηση της κάρτας και χορήγηση νέου δανείου με επιτόκιο 10,1%, ενώ η δόση ρυθμίζεται ανάλογα με το εισόδημα.

Η Πειραιώς δίνει μια σειρά επιλογών, ανάλογα με την περίπτωση. Για παράδειγμα οφειλές από κάρτες μπορεί να πέσουν στο 8% με 10%, ενώ για οικονομικά αδύναμες ομάδες μπορεί να υπάρξει ακόμα και "κούρεμα" ποσοστού της οφειλής, περίπου κατά 20% με 30%.

Η Eurobank ρυθμίζει τέτοιες οφειλές μέσω χορήγησης νέου δανείου με χαμηλότερο επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος Χτες
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα Χτες
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science Χτες
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα Χτες
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011