E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε μείωση των δόσεων για τις απλήρωτες πιστωτικές κάρτες προχωρούν οι τράπεζες

Ενδεικτικά παραδείγματα

Δημοσίευση 26/9/2015 | 20:35

Σε μείωση των δόσεων για τις απλήρωτες πιστωτικές κάρτες προχωρούν οι τράπεζες

Τα 7 δισ. ευρώ φτάνουν οι καθυστερούμενες οφειλές μέσω πιστωτικών καρτών, δηλαδή οι δόσεις που βρίσκονται σε καθυστέρηση πάνω από 90 ημέρες, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο σε καταναλωτές αλλά και τράπεζες.

Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να απαλλάξουν τα χαρτοφυλάκια τους από τον βράχνα των "κόκκινων" καρτών, σχεδόν όλα τα τραπεζικά ιδρύματα προχωρούν ήδη σε ρυθμίσεις μετά από απευθείας συνεννόηση με τον καταναλωτή.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος που αποκαλύπτει το θέμα, η Alpha Bank μειώνει το επιτόκιο περίπου στο μισό και από το 20% "πέφτει" στο 11%. Ανάλογα μειώνεται και η δόση, με τον καταναλωτή να είναι ενήμερος αλλά να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάρτα μέχρι την εξόφληση του υπολοίπου.

Η Εθνική ρυθμίζει τις οφειλές των “κόκκινων καρτών” με κατάργηση της κάρτας και χορήγηση νέου δανείου με επιτόκιο 10,1%, ενώ η δόση ρυθμίζεται ανάλογα με το εισόδημα.

Η Πειραιώς δίνει μια σειρά επιλογών, ανάλογα με την περίπτωση. Για παράδειγμα οφειλές από κάρτες μπορεί να πέσουν στο 8% με 10%, ενώ για οικονομικά αδύναμες ομάδες μπορεί να υπάρξει ακόμα και "κούρεμα" ποσοστού της οφειλής, περίπου κατά 20% με 30%.

Η Eurobank ρυθμίζει τέτοιες οφειλές μέσω χορήγησης νέου δανείου με χαμηλότερο επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δόκιμοι της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Ιταλίας απεγκλώβισαν την τελευταία στιγμή οδηγό αυτοκινήτου που έπεσε στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Τεργέστη

Ρωσία: Δείτε τι συνέβη όταν βγήκε εκτός ελέγχου πολυβόλο σε στρατιωτική άσκηση

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ένας στρατιώτης παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν ένα πολυβόλο ξέφυγε από τον έλεγχο κατά τη διάρκεια δοκιμής νέου οπλικού συστήματος στη Ρωσία.

Τραγωδία στην Καστοριά: Τι συνέβη με το 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε πισίνα και πώς αντέδρασαν οι γιατροί

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο παππούς εντόπισε το παιδάκι στον πάτο της πισίνας και το ανέσυρε αναίσθητο - διακομίστηκε εκτάκτως στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης.

Μουντιάλ 2026: Ποιος αποφάσισε μόνος του να ακυρώσει την κόκκινη του Μπαλογκάν και γιατί προκάλεσε σάλο

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η απόφαση για την άρση της αποβολής του Αμερικανού επιθετικού ελήφθη αποκλειστικά από τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, χωρίς να συμμετάσχουν τα υπόλοιπα 17 μέλη.

Σαμ Νιλ: Τι αποκάλυψε η οικογένειά του για τον αιφνίδιο θάνατό του σε ηλικία 78 ετών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο διάσημος ηθοποιός του «Jurassic Park» έφυγε από τη ζωή στο Σίδνεϊ, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε νικήσει τον καρκίνο.

Εικόνες αποκάλυψης στην Κίνα: Ο τυφώνας Μπάβι βύθισε πόλεις κάτω από δύο μέτρα νερού, δρόμοι έγιναν ποτάμια

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες, αποκλεισμένοι κάτοικοι, ακυρώσεις δρομολογίων και κλειστά σχολεία σε πολλές επαρχίες

Μαρουσάκης: Τι λέει για τον καύσωνα που πλησιάζει και πού θα φτάσει η θερμοκρασία

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο μετεωρολόγος εξήγησε τι να περιμένουμε τις επόμενες μέρες και γιατί δεν πρέπει να ανησυχούμε για ακραίες θερμοκρασίες.

Τα 400+1 πρόσωπα του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΛΑΣ

Πολιτική 13.07.2026
Δείτε όλα τα ονόματα

Δημοσκόπηση GPO Ιουλίου: Ποιο κόμμα βρίσκεται στην κορυφή και ποιο «βουλιάζει» στα ποσοστά

Πολιτική 13.07.2026
Η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα με 25,7%, ενώ η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το κυρίαρχο εκλογικό κριτήριο για σχεδόν 7 στους 10 πολίτες.

Ιστορική κατάρρευση στις γεννήσεις στην Ελλάδα ‑ Ποσοστό έκπληξη

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η οικονομική αστάθεια, η στεγαστική κρίση και η μαζική μετανάστευση επιτάχυναν τη δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, σύμφωνα με ανάλυση του ΙΔΕΜ.

Το Ψηφιακό Ευρώ έρχεται και η Ελλάδα έχει λόγο ‑ μάθε τι ετοιμάζουν για τα λεφτά μας!

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η Task Force για το Ψηφιακό Ευρώ αποκτά ελληνική παρουσία, καθώς αναδεικνύεται το πλαίσιο λειτουργίας και εποπτείας του νέου ψηφιακού νομίσματος.