E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαψεύδει η Ζωή ότι καπάρωσε... προνομιακό γραφείο στη Βουλή

Απάντηση στα δημοσιεύματα

Δημοσίευση 23/9/2015 | 09:08

Διαψεύδει η Ζωή ότι καπάρωσε... προνομιακό γραφείο στη Βουλή

Τις βασικές της δεσμεύσεις και απόψεις αναφορικά με τα «προνόμια» που απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο θα υλοποιήσει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τους στενούς της συνεργάτες, που διαψεύδουν, παράλληλα, δημοσιεύματα, τα οποία την εμφανίζουν να «καπαρώνει» γραφείο-«φιλέτο» του Κοινοβουλίου.

Ως γνωστόν, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής δικαιούνται γραφείο και σημαντικό αριθμό μετακλητών υπαλλήλων. Εάν οι πρώην πρόεδροι είναι και βουλευτές, τότε τους παραχωρείται γραφείο στο κεντρικό μέγαρο. Εάν όχι, τότε στεγάζονται σε κάποια από τα περιφερειακά κτήρια που μισθώνει το Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, τους προηγούμενους μήνες η κυρία Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να επεκτείνει το παραπάνω μέτρο και για τους πρώην πρωθυπουργούς (σ.σ. δικαιούνται και αυτοί γραφείο και υπαλλήλους) και να μετακινήσει τους Κώστα Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου σε χώρο εκτός του κεντρικού κτηρίου.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι τα «χρυσά προνόμια» των «πρώην» πρέπει είτε να καταργηθούν είτε να περιοριστούν σημαντικά.

Υπό αυτά τα δεδομένα, προκάλεσαν έκπληξη δημοσιεύματα προ δέκα ημερών, αλλά και πρόσφατα, που εκτιμούσαν πως πίσω από... χωροταξικές ανακατατάξεις στο δεύτερο όροφο της Βουλής κρύβεται η ίδια και η επιθυμία της να «καπαρώσει» προνομιακό γραφείο για τη μετά προεδρική εποχή.

Η ίδια, σε σχόλιό της στο Twitter χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «ψέμα», ενώ στενοί της συνεργάτες υποστηρίζουν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου θα παραμείνει συνεπής σε όσα υποστηρίζει, αλλά και στην άποψή της ότι οι χώροι του Κοινοβουλίου πρέπει να «απελευθερωθούν» και να παραχωρηθούν για την εξυπηρέτηση των βουλευτών και του κοινοβουλευτικού έργου.

Επιστολή από την πρόεδρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στο φως της δημοσιότητας έρχεται επιστολή, με ημερομηνία 1 Σεπτεμβρίου 2015, με την οποία η Ελένη Δρούλια, διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής, απευθύνεται στο γενιικό γραμματέα της Βουλής, Γιώργο Θαλάσση, και ζητά να επιστρέψει το κλειδί του γραφείου της με τον αριθμό 207.

Πρόκειται για το γραφείο που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, «καπάρωσε» η πρόεδρος της Βουλής -η ίδια ωστόσο η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά τα εν λόγω δημοσιεύματα.

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, στους αντιπροέδρους, στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, στο φρούραρχο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του στο ΑΤ Λιβαδειάς

Ελλάδα 26.02.2026
Απαγχονίστηκε με αυτοσχέδιο βρόγχο

Επίδομα 70 ευρώ για smartphone: Ποιοι έχουν δικαίωμα να το λάβουν

Οικονομία 26.02.2026
Ποιοι είναι δικαιούχοι

Η Λόρα στα χέρια της αστυνομίας

Ελλάδα 26.02.2026
Η 16χρονη εντοπίστηκε πριν από λίγο

Ισόβια στο δολοφόνο της Δώρας Ναστούλη στο Αγρίνιο

Ελλάδα 26.02.2026
Η απόφαση έγινε δεκτή με έντονη συναισθηματική φόρτιση από τη μητέρα της Δώρας, τον αδερφό της και τα τρία παιδιά της που όλα αυτά τα χρόνια ζητούσαν δικαίωση για τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της με βίαιο τρόπο

Το Instagram θα ειδοποιεί τους γονείς εάν τα παιδιά αναζητούν όρους σχετικούς με την αυτoκτovία

Κόσμος 26.02.2026
Η αναφορά στην προαιρετική ρύθμιση εποπτείας και οι αυστηρές πολιτικές κατά του περιεχομένου που προωθεί η πλατφόρμα

85χρονος απειλεί με αεροβόλο ανήλικους έξω από σχολείο στου Ρέντη

Ελλάδα 26.02.2026
Από το περιστατικό δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός κάποιου μαθητή

Πόλεμος, κατάσκοποι και πίτσες: Γιατί το Ισραήλ απαγόρευσε το delivery στο Πεντάγωνο

Κόσμος 26.02.2026
Γιατί ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ είπε ότι μπορεί ξαφνικά ένα βράδυ να αρχίσει να παραγγέλνει πίτσες

Εισαγγελική έρευνα για τη δολιοφθορά στην τηλεδιοίκηση της γραμμής Αθήνα ‑ Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 26.02.2026
Την ώρα του συμβάντος κινούνταν μόνο εμπορικές αμαξοστοιχίες, με συνεχή επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών

Πρόστιμα έως 800.000 ευρώ, αυτόματο «κλείδωμα» ιστοτόπων και κάθειρξη έως 10 έτη

Ελλάδα 26.02.2026
Όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για τον παράνομο τζόγο

Βιολάντα: Πόρισμα του ΕΜΠ δείχνει σοβαρές παραλείψεις στο σωλήνα που ευθύνεται για την έκρηξη

Ελλάδα 26.02.2026
Το πόρισμα αναφέρεται και σε άλλες σοβαρές κακοτεχνίες, που στην προκειμένη περίπτωση δεν συμμετείχαν στη διαρροή και την έκρηξ

Παραίτηθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Μπέρνκε Μπρέντε λόγω των αρχείων Επστάιν

Κόσμος 26.02.2026
Ο Μπρέντε, ο οποίος έγινε πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) το 2017, ανακοίνωσε την απόφασή του με μια δήλωση