E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαψεύδει η Ζωή ότι καπάρωσε... προνομιακό γραφείο στη Βουλή

Απάντηση στα δημοσιεύματα

Δημοσίευση 23/9/2015 | 09:08

Διαψεύδει η Ζωή ότι καπάρωσε... προνομιακό γραφείο στη Βουλή

Τις βασικές της δεσμεύσεις και απόψεις αναφορικά με τα «προνόμια» που απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο θα υλοποιήσει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τους στενούς της συνεργάτες, που διαψεύδουν, παράλληλα, δημοσιεύματα, τα οποία την εμφανίζουν να «καπαρώνει» γραφείο-«φιλέτο» του Κοινοβουλίου.

Ως γνωστόν, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής δικαιούνται γραφείο και σημαντικό αριθμό μετακλητών υπαλλήλων. Εάν οι πρώην πρόεδροι είναι και βουλευτές, τότε τους παραχωρείται γραφείο στο κεντρικό μέγαρο. Εάν όχι, τότε στεγάζονται σε κάποια από τα περιφερειακά κτήρια που μισθώνει το Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, τους προηγούμενους μήνες η κυρία Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να επεκτείνει το παραπάνω μέτρο και για τους πρώην πρωθυπουργούς (σ.σ. δικαιούνται και αυτοί γραφείο και υπαλλήλους) και να μετακινήσει τους Κώστα Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου σε χώρο εκτός του κεντρικού κτηρίου.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι τα «χρυσά προνόμια» των «πρώην» πρέπει είτε να καταργηθούν είτε να περιοριστούν σημαντικά.

Υπό αυτά τα δεδομένα, προκάλεσαν έκπληξη δημοσιεύματα προ δέκα ημερών, αλλά και πρόσφατα, που εκτιμούσαν πως πίσω από... χωροταξικές ανακατατάξεις στο δεύτερο όροφο της Βουλής κρύβεται η ίδια και η επιθυμία της να «καπαρώσει» προνομιακό γραφείο για τη μετά προεδρική εποχή.

Η ίδια, σε σχόλιό της στο Twitter χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «ψέμα», ενώ στενοί της συνεργάτες υποστηρίζουν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου θα παραμείνει συνεπής σε όσα υποστηρίζει, αλλά και στην άποψή της ότι οι χώροι του Κοινοβουλίου πρέπει να «απελευθερωθούν» και να παραχωρηθούν για την εξυπηρέτηση των βουλευτών και του κοινοβουλευτικού έργου.

Επιστολή από την πρόεδρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στο φως της δημοσιότητας έρχεται επιστολή, με ημερομηνία 1 Σεπτεμβρίου 2015, με την οποία η Ελένη Δρούλια, διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής, απευθύνεται στο γενιικό γραμματέα της Βουλής, Γιώργο Θαλάσση, και ζητά να επιστρέψει το κλειδί του γραφείου της με τον αριθμό 207.

Πρόκειται για το γραφείο που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, «καπάρωσε» η πρόεδρος της Βουλής -η ίδια ωστόσο η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά τα εν λόγω δημοσιεύματα.

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, στους αντιπροέδρους, στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, στο φρούραρχο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φονική επίθεση στη διασώστρια ΕΚΑΒ στη Σύρο: Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες και η καρέκλα που έγινε «όπλο»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η ΕΛΑΣ εξετάζει καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό - ποινική δίωξη σε 41χρονο και σύζυγό του, με απολογία ορισμένη για την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, αποφάσεις και Airbnb στις πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνιδιοκτησία από το 1929, με αποφάσεις στο 51%, υποχρεωτική ασφάλιση και ρύθμιση του Airbnb.

Μουντιάλ 2026: Ποιο παιχνίδι της Ισπανίας ερευνήθηκε για στήσιμο – Τι κατέληξαν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η «ρόχα» βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για χειραγώγηση αγώνα της φάσης των ομίλων, με την Επιτροπή Ακεραιότητας της FIFA να αποκλείει τελικά οποιαδήποτε ανωμαλία.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Βρέθηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του – Τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μετά από συμπληρωματική έρευνα στον χώρο του εγκλήματος, οι αρχές εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου ποινικολόγου, ενώ ο 28χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για απολογία.

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Στόχος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο αλλοδαπός τέθηκε υπό παρακολούθηση από το ελληνικό FBI και συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή της χειροβομβίδας, ενώ η υπόθεση συνδέεται με έγκλειστο σε φυλακή.

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).