E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαψεύδει η Ζωή ότι καπάρωσε... προνομιακό γραφείο στη Βουλή

Απάντηση στα δημοσιεύματα

Δημοσίευση 23/9/2015 | 09:08

Διαψεύδει η Ζωή ότι καπάρωσε... προνομιακό γραφείο στη Βουλή

Τις βασικές της δεσμεύσεις και απόψεις αναφορικά με τα «προνόμια» που απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο θα υλοποιήσει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τους στενούς της συνεργάτες, που διαψεύδουν, παράλληλα, δημοσιεύματα, τα οποία την εμφανίζουν να «καπαρώνει» γραφείο-«φιλέτο» του Κοινοβουλίου.

Ως γνωστόν, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής δικαιούνται γραφείο και σημαντικό αριθμό μετακλητών υπαλλήλων. Εάν οι πρώην πρόεδροι είναι και βουλευτές, τότε τους παραχωρείται γραφείο στο κεντρικό μέγαρο. Εάν όχι, τότε στεγάζονται σε κάποια από τα περιφερειακά κτήρια που μισθώνει το Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, τους προηγούμενους μήνες η κυρία Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να επεκτείνει το παραπάνω μέτρο και για τους πρώην πρωθυπουργούς (σ.σ. δικαιούνται και αυτοί γραφείο και υπαλλήλους) και να μετακινήσει τους Κώστα Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου σε χώρο εκτός του κεντρικού κτηρίου.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι τα «χρυσά προνόμια» των «πρώην» πρέπει είτε να καταργηθούν είτε να περιοριστούν σημαντικά.

Υπό αυτά τα δεδομένα, προκάλεσαν έκπληξη δημοσιεύματα προ δέκα ημερών, αλλά και πρόσφατα, που εκτιμούσαν πως πίσω από... χωροταξικές ανακατατάξεις στο δεύτερο όροφο της Βουλής κρύβεται η ίδια και η επιθυμία της να «καπαρώσει» προνομιακό γραφείο για τη μετά προεδρική εποχή.

Η ίδια, σε σχόλιό της στο Twitter χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «ψέμα», ενώ στενοί της συνεργάτες υποστηρίζουν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου θα παραμείνει συνεπής σε όσα υποστηρίζει, αλλά και στην άποψή της ότι οι χώροι του Κοινοβουλίου πρέπει να «απελευθερωθούν» και να παραχωρηθούν για την εξυπηρέτηση των βουλευτών και του κοινοβουλευτικού έργου.

Επιστολή από την πρόεδρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στο φως της δημοσιότητας έρχεται επιστολή, με ημερομηνία 1 Σεπτεμβρίου 2015, με την οποία η Ελένη Δρούλια, διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής, απευθύνεται στο γενιικό γραμματέα της Βουλής, Γιώργο Θαλάσση, και ζητά να επιστρέψει το κλειδί του γραφείου της με τον αριθμό 207.

Πρόκειται για το γραφείο που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, «καπάρωσε» η πρόεδρος της Βουλής -η ίδια ωστόσο η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά τα εν λόγω δημοσιεύματα.

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, στους αντιπροέδρους, στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, στο φρούραρχο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Προφυλακίστηκε ο γιος της

Ελλάδα 30.12.2025
Έπειτα από εξαντλητική ανακριτική διαδικασία οκτώ ωρών, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης, παρά την πλήρη άρνηση των κατηγοριών από την πλευρά του κατηγορουμένου

Βόλος: Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Αλιβέρι Νέας Ιωνία

Ελλάδα 30.12.2025
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό ενός ατόμου

Τέλος οι παλιοί λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ – Δείτε πώς αλλάζουν οι τιμές νερού από τη νέα χρονιά!

Ελλάδα 30.12.2025
Το σχέδιο που θα υλοποιηθεί σε βάθος δεκαετίας, αφενός θα περιορίσει τις άσκοπες απώλειες νερού στο δίκτυο και αφετέρου θα συγκρατήσει την περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων μέσω κυκλικής χρήσης νερού από μη οικιακούς καταναλωτές

Google: Προχωρά σε αλλαγή ‑ τομή στο Gmail

Κόσμος 30.12.2025
Η Google ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των χρηστών της υπηρεσίας email

Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια στο μετρό της Θεσσαλονίκης: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ, τι αλλάζει

Ελλάδα 30.12.2025
Οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν άυλο εισιτήριο μέσω της εφαρμογής «OSETH Bus Mobile App»

Το «τσουνάμι» παρενόχλησης που δέχτηκε επιστήμονας για το ταξίδι της στο διάστημα με την Blue Origin

Κόσμος 30.12.2025
«Ένα όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη» - «Θάφτηκαν όλα κάτω από μια χιονοστιβάδα μισογυνισμού»

Μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων κατέθεσε ο Γιώργος Μπότας: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Ελλάδα 30.12.2025
Ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Γιώργος Μπότας. έκανε λόγο για «πόλεμο λάσπης» απέναντί του

Πρωτοχρονιά στην Αθήνα: Πού θα κάνετε δωρεάν αλλαγή χρόνου με Φουρέιρα, Κλαυδία και Μαραβέγια

Ελλάδα 30.12.2025
Αναλυτικά οι εορταστικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Πειραιά την τελευταία μέρα του χρόνου

Σε τραγωδία εξελίχθηκε χριστουγεννιάτικο δείπνο στην Ιταλία: Νεκρές μητέρα και κόρη

Κόσμος 30.12.2025
Έλαβαν δύο φορές εξιτήριο από το νοσοκομείο

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να «ανοίξουν» τα μπλόκα των αγροτών

Πολιτική 30.12.2025
Με διατάξεις και πρόστιμα η «απάντηση» στα μπλόκα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πλήγμα στη Βενεζουέλα: «Χτυπήσαμε εκεί όπου φορτώνονται τα σκάφη»

Κόσμος 30.12.2025
Αμερικανικά μέσα μεταδίδουν ότι πρόκειται για επίθεση με drone, χωρίς επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο