E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαψεύδει η Ζωή ότι καπάρωσε... προνομιακό γραφείο στη Βουλή

Απάντηση στα δημοσιεύματα

Δημοσίευση 23/9/2015 | 09:08

Διαψεύδει η Ζωή ότι καπάρωσε... προνομιακό γραφείο στη Βουλή

Τις βασικές της δεσμεύσεις και απόψεις αναφορικά με τα «προνόμια» που απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο θα υλοποιήσει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τους στενούς της συνεργάτες, που διαψεύδουν, παράλληλα, δημοσιεύματα, τα οποία την εμφανίζουν να «καπαρώνει» γραφείο-«φιλέτο» του Κοινοβουλίου.

Ως γνωστόν, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής δικαιούνται γραφείο και σημαντικό αριθμό μετακλητών υπαλλήλων. Εάν οι πρώην πρόεδροι είναι και βουλευτές, τότε τους παραχωρείται γραφείο στο κεντρικό μέγαρο. Εάν όχι, τότε στεγάζονται σε κάποια από τα περιφερειακά κτήρια που μισθώνει το Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, τους προηγούμενους μήνες η κυρία Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να επεκτείνει το παραπάνω μέτρο και για τους πρώην πρωθυπουργούς (σ.σ. δικαιούνται και αυτοί γραφείο και υπαλλήλους) και να μετακινήσει τους Κώστα Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου σε χώρο εκτός του κεντρικού κτηρίου.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι τα «χρυσά προνόμια» των «πρώην» πρέπει είτε να καταργηθούν είτε να περιοριστούν σημαντικά.

Υπό αυτά τα δεδομένα, προκάλεσαν έκπληξη δημοσιεύματα προ δέκα ημερών, αλλά και πρόσφατα, που εκτιμούσαν πως πίσω από... χωροταξικές ανακατατάξεις στο δεύτερο όροφο της Βουλής κρύβεται η ίδια και η επιθυμία της να «καπαρώσει» προνομιακό γραφείο για τη μετά προεδρική εποχή.

Η ίδια, σε σχόλιό της στο Twitter χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «ψέμα», ενώ στενοί της συνεργάτες υποστηρίζουν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου θα παραμείνει συνεπής σε όσα υποστηρίζει, αλλά και στην άποψή της ότι οι χώροι του Κοινοβουλίου πρέπει να «απελευθερωθούν» και να παραχωρηθούν για την εξυπηρέτηση των βουλευτών και του κοινοβουλευτικού έργου.

Επιστολή από την πρόεδρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στο φως της δημοσιότητας έρχεται επιστολή, με ημερομηνία 1 Σεπτεμβρίου 2015, με την οποία η Ελένη Δρούλια, διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής, απευθύνεται στο γενιικό γραμματέα της Βουλής, Γιώργο Θαλάσση, και ζητά να επιστρέψει το κλειδί του γραφείου της με τον αριθμό 207.

Πρόκειται για το γραφείο που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, «καπάρωσε» η πρόεδρος της Βουλής -η ίδια ωστόσο η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά τα εν λόγω δημοσιεύματα.

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, στους αντιπροέδρους, στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, στο φρούραρχο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρίκη στην Ιταλία: Έκαψαν ζωντανούς μετανάστες από Αφγανιστάν και Πακιστάν μέσα σε βαν γιατί δεν πλήρωσαν κόμιστρο, σκληρό βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εικόνες που προκαλούν σομ από τη βάρβαρη δολοφονία, που φέρεται να οφείλεται στην άρνηση των τεσσάρων θυμάτων να δώσουν χρήματα για τη μεταφορά τους με το βαν

Βίντεο ‑ ντοκουμέντο από την απόδραση φυλακισμένου στον Κορυδαλλό: Ο 48χρονος τρέχει και οι σωφρονιστικοί τον καταδιώκουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Φωτιά σε υπόγεια αποθήκη στο Κολωνάκι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα

Σοκ στο Λιβαδερό Σερβίων: Αγρια επίθεση αρκούδας που ισοπέδωσε μαντρί και κατασπάραξε 15 πρόβατα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε απόγνωση πατέρας και γιος που αντίκρισαν εικόνες καταστροφής στην κτηνοτροφική μονάδα τους

Συναγερμός στην Ηγουμενίτσα για τους Hells Angels: 5.000 μέλη στην πόλη και αυξημένα μέτρα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές για την παγκόσμια συγκέντρωση περίπου 5.000 μελών των Hells Angels στην Ηγουμενίτσα από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου

Βόμβα Σαμαρά: Έτοιμο νέο κόμμα – Ποιους ψηφοφόρους βάζει στο στόχαστρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει λάβει την απόφαση για νέο κόμμα ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών

«Τα μνημεία δεν είναι για πριβέ γλέντια»: Σκληρή ανακοίνωση των αρχαιολόγων για το Νιόκαστρο Πύλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταγγέλλει ότι το Νιόκαστρο της Πύλου μετατράπηκε σε ιδιωτικό σκηνικό πολυτέλειας για λίγους εκλεκτούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο αρχείο η δικογραφία για Αθανασίου και Χατζηβασιλείου

Ελλάδα Χτες
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή με αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας των δύο εν ενεργεία βουλευτών

Πήλιο: Ακατάλληλο το πόσιμο νερό σε τρία χωριά ‑ Τι εντοπίστηκε

Ελλάδα Χτες
Η απαγόρευση έχει τεθεί σε ισχύ από τις 29 Μαΐου - Η ανακοίνωση του δήμου Νότιου Πηλίου

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Επεκτείνεται σε νέους κλάδους ‑ Ποιους εργαζόμενους αφορά

Ελλάδα Χτες
Η νέα επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας θα καλύψει συνολικά 476.000 εργαζόμενους