E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Καρέ-Καρέ: Το νέο podcast για τον Ελληνικό Κινηματογράφο

Διαψεύδει η Ζωή ότι καπάρωσε... προνομιακό γραφείο στη Βουλή

Απάντηση στα δημοσιεύματα

Δημοσίευση 23/9/2015 | 09:08

Διαψεύδει η Ζωή ότι καπάρωσε... προνομιακό γραφείο στη Βουλή

Τις βασικές της δεσμεύσεις και απόψεις αναφορικά με τα «προνόμια» που απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο θα υλοποιήσει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τους στενούς της συνεργάτες, που διαψεύδουν, παράλληλα, δημοσιεύματα, τα οποία την εμφανίζουν να «καπαρώνει» γραφείο-«φιλέτο» του Κοινοβουλίου.

Ως γνωστόν, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής δικαιούνται γραφείο και σημαντικό αριθμό μετακλητών υπαλλήλων. Εάν οι πρώην πρόεδροι είναι και βουλευτές, τότε τους παραχωρείται γραφείο στο κεντρικό μέγαρο. Εάν όχι, τότε στεγάζονται σε κάποια από τα περιφερειακά κτήρια που μισθώνει το Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, τους προηγούμενους μήνες η κυρία Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να επεκτείνει το παραπάνω μέτρο και για τους πρώην πρωθυπουργούς (σ.σ. δικαιούνται και αυτοί γραφείο και υπαλλήλους) και να μετακινήσει τους Κώστα Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου σε χώρο εκτός του κεντρικού κτηρίου.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι τα «χρυσά προνόμια» των «πρώην» πρέπει είτε να καταργηθούν είτε να περιοριστούν σημαντικά.

Υπό αυτά τα δεδομένα, προκάλεσαν έκπληξη δημοσιεύματα προ δέκα ημερών, αλλά και πρόσφατα, που εκτιμούσαν πως πίσω από... χωροταξικές ανακατατάξεις στο δεύτερο όροφο της Βουλής κρύβεται η ίδια και η επιθυμία της να «καπαρώσει» προνομιακό γραφείο για τη μετά προεδρική εποχή.

Η ίδια, σε σχόλιό της στο Twitter χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «ψέμα», ενώ στενοί της συνεργάτες υποστηρίζουν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου θα παραμείνει συνεπής σε όσα υποστηρίζει, αλλά και στην άποψή της ότι οι χώροι του Κοινοβουλίου πρέπει να «απελευθερωθούν» και να παραχωρηθούν για την εξυπηρέτηση των βουλευτών και του κοινοβουλευτικού έργου.

Επιστολή από την πρόεδρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στο φως της δημοσιότητας έρχεται επιστολή, με ημερομηνία 1 Σεπτεμβρίου 2015, με την οποία η Ελένη Δρούλια, διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής, απευθύνεται στο γενιικό γραμματέα της Βουλής, Γιώργο Θαλάσση, και ζητά να επιστρέψει το κλειδί του γραφείου της με τον αριθμό 207.

Πρόκειται για το γραφείο που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, «καπάρωσε» η πρόεδρος της Βουλής -η ίδια ωστόσο η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά τα εν λόγω δημοσιεύματα.

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, στους αντιπροέδρους, στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, στο φρούραρχο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατέρας Κυριακής Γρίβα: «Tο παιδί μου γιατί δεν το πήγαν; Εδώ πήγαν την κυρία Βανδή και το ψυγείο»

Ελλάδα 21.10.2025
«Αν το περιπολικό χρειαζόταν για ένα έκτακτο περιστατικό τι θα λέγανε; Το χρειαζόμαστε για την κυρία Βανδή; Υποκρισία»

Καρυστιανού: «Η κυβέρνηση αν σβήσει τα ονόματα, θα τα ξαναγράψουμε με το αίμα μας»

Ελλάδα 21.10.2025
Καθηλωτική ανάρτηση από την Μαρία Καρυστιανού

Κρήτη: Κάποιος να του πάρει το δίπλωμα! Νέα εγκληματική προσπέραση οδηγού στο Ηράκλειο

Ελλάδα 21.10.2025
Ο ασυνείδητος οδηγός λίγο έλειψε να προκαλέσει ατύχημα

Μπακογιάννη για Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη: «Δεν είναι για καντηλάκια του ΙΚΕΑ»

Ελλάδα 21.10.2025
Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε πως «ο Χάρης Δούκας έκανε μνημείο για τα Τέμπη»

Τρίκαλα: 18χρονος σκότωσε τη μητέρα του και ειδοποίησε την Αστυνομία

Ελλάδα 21.10.2025
Φέρεται να την έπνιξε με πετσέτα - Ο νεαρός συνελήφθη

Νικολά Σαρκοζί: Στη φυλακή για 1 μήνα – Καρέ ‑ καρέ η αναχώρηση από το σπίτι του με την Κάρλα Μπρούνι

Κόσμος 21.10.2025
«Μία ζοφερή μέρα για τη Γαλλία» λέει ο δικηγόρος του - Το μήνυμα του Νικολά Σαρκοζί πριν μπει στη φυλακή: «Σήμερα φυλακίζεται ένας αθώος»

ΠΑΣΟΚ εναντίον τροπολογίας για τον Αγνωστο Στρατιώτη

Πολιτική 21.10.2025
Κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας

Βόλος: 50χρονος απείλησε να κάψει πρώην σύζυγο, κόρη και εγγονή

Ελλάδα 21.10.2025
Ο 50χρονος καταδικάστηκε και πήρε τον δρόμο για τη φυλακή

Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Οικονομία 21.10.2025
Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την ενίσχυση

Θεσσαλονίκη: Δέντρο έπεσε και καταπλάκωσε αυτοκίνητο στην Τούμπα

Ελλάδα 21.10.2025
Κλειστό το ένα ρεύμα της Λαμπράκη στο σημείο, δείτε βίντεο

Ιαπωνία: Η Σανάε Τακαΐτσι έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός

Κόσμος 21.10.2025
Αυτοαποκαλείται «Μάργκαρετ Θάτσερ»