E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαψεύδει η Ζωή ότι καπάρωσε... προνομιακό γραφείο στη Βουλή

Απάντηση στα δημοσιεύματα

Δημοσίευση 23/9/2015 | 09:08

Διαψεύδει η Ζωή ότι καπάρωσε... προνομιακό γραφείο στη Βουλή

Τις βασικές της δεσμεύσεις και απόψεις αναφορικά με τα «προνόμια» που απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο θα υλοποιήσει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τους στενούς της συνεργάτες, που διαψεύδουν, παράλληλα, δημοσιεύματα, τα οποία την εμφανίζουν να «καπαρώνει» γραφείο-«φιλέτο» του Κοινοβουλίου.

Ως γνωστόν, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής δικαιούνται γραφείο και σημαντικό αριθμό μετακλητών υπαλλήλων. Εάν οι πρώην πρόεδροι είναι και βουλευτές, τότε τους παραχωρείται γραφείο στο κεντρικό μέγαρο. Εάν όχι, τότε στεγάζονται σε κάποια από τα περιφερειακά κτήρια που μισθώνει το Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, τους προηγούμενους μήνες η κυρία Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να επεκτείνει το παραπάνω μέτρο και για τους πρώην πρωθυπουργούς (σ.σ. δικαιούνται και αυτοί γραφείο και υπαλλήλους) και να μετακινήσει τους Κώστα Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου σε χώρο εκτός του κεντρικού κτηρίου.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι τα «χρυσά προνόμια» των «πρώην» πρέπει είτε να καταργηθούν είτε να περιοριστούν σημαντικά.

Υπό αυτά τα δεδομένα, προκάλεσαν έκπληξη δημοσιεύματα προ δέκα ημερών, αλλά και πρόσφατα, που εκτιμούσαν πως πίσω από... χωροταξικές ανακατατάξεις στο δεύτερο όροφο της Βουλής κρύβεται η ίδια και η επιθυμία της να «καπαρώσει» προνομιακό γραφείο για τη μετά προεδρική εποχή.

Η ίδια, σε σχόλιό της στο Twitter χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «ψέμα», ενώ στενοί της συνεργάτες υποστηρίζουν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου θα παραμείνει συνεπής σε όσα υποστηρίζει, αλλά και στην άποψή της ότι οι χώροι του Κοινοβουλίου πρέπει να «απελευθερωθούν» και να παραχωρηθούν για την εξυπηρέτηση των βουλευτών και του κοινοβουλευτικού έργου.

Επιστολή από την πρόεδρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στο φως της δημοσιότητας έρχεται επιστολή, με ημερομηνία 1 Σεπτεμβρίου 2015, με την οποία η Ελένη Δρούλια, διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής, απευθύνεται στο γενιικό γραμματέα της Βουλής, Γιώργο Θαλάσση, και ζητά να επιστρέψει το κλειδί του γραφείου της με τον αριθμό 207.

Πρόκειται για το γραφείο που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, «καπάρωσε» η πρόεδρος της Βουλής -η ίδια ωστόσο η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά τα εν λόγω δημοσιεύματα.

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, στους αντιπροέδρους, στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, στο φρούραρχο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Βουλής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα 26.04.2024
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος 26.04.2024
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science 26.04.2024
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα 26.04.2024
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα 26.04.2024
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 26.04.2024
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος 26.04.2024
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα 26.04.2024
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος 26.04.2024
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο