E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eπιτελείο Μαξίμου: Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν υπουργεία

Το νέο κυβερνητικό σχήμα

Δημοσίευση 22/9/2015 | 15:36

Eπιτελείο Μαξίμου: Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν υπουργεία

Ακλόνητο θα παραμείνει το επιτελείο του Μαξίμου (Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Δημήτρης Τζανακόπουλος κ.α.) – με εξαίρεση ίσως την παρουσία του Τέρενς Κουίκ που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αντίθετα δύσκολα θα συνεχίσει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς που κάποιες φορές εμφανίσθηκε να λειτουργεί σε άλλο πολιτικό σχέδιο από αυτό του πρωθυπουργού.

Ο Πάνος Καμμένος θα συνεχίσει στο υπουργείο ¶μυνας, παρά τις πληροφορίες που έφθασαν στο Μαξίμου για ενέργειές του χωρίς συνεννόηση με την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν ενδιαφέρεται για την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών παραμένει ο Νίκος Κοτζιάς – άλλωστε είχε χθες και συνεργασία μίας ώρας με τον πρωθυπουργό για το ταξίδι Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείας και την συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα. Στο υπουργείο Οικονομίας συνεχίζει ο Γιώργος Σταθάκης.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιος θα καταλάβει τη θέση του προέδρου της Βουλής. Ο Γιάννης Δραγασάκης φέρεται να είναι αρνητικός, αν και αντιλαμβάνεται πως η θέση του αντιπροέδρου που κατείχε ως τώρα θα είναι άνευ πολιτικού αντικειμένου. Έτσι ο «κλήρος» πέφτει στον Νίκο Βούτση, ο οποίος όμως αποτελεί μαχητικό κυβερνητικό στέλεχος. Το θεσμικό κοστούμι του προέδρου της Βουλής περιορίζει την δυνατότητα συμμετοχής του στις πολιτικές μάχες της επόμενης περιόδου. Τα άλλα ονόματα που ακούγονται είναι του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και του Θοδωρή Δρίτσα.

Στον Παναγιώτη Κουρουμπλή έχει προταθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όμως εκείνος επισημαίνει πως γνωρίζει μόνο τα θέματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης και εμφανίζεται να προτιμά να μείνει ακόμη και εκτός κυβερνητικού σχήματος. Για το υπουργείο Υγείας έχει «πέσει» και το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη εφόσον μετακινηθεί από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης δεν έχει δεχθεί τηλέφωνο από τον πρωθυπουργό… Επίσης ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να είναι αρνητικός στην πρόταση Καμμένου να δοθεί το υπουργείο στον Τ. Κουίκ. Αρνητικός είναι ο πρωθυπουργός και στην υπουργοποίηση του Νίκου Νικολόπουλου, που πρότεινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν καθώς ο βουλευτής έχει επικοινωνία με το Μαξίμου.

Τα οικονομικά υπουργεία είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Η πρόθεση του Μαξίμου είναι να συνεχίσει ως υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ωστόσο εκείνος φαίνεται να έχει ενστάσεις. Ο Γιώργος Χουλιαράκης θα αναλάβει ως αναπληρωτής υπουργός ή ως υφυπουργός το χαρτοφυλάκιο του υπουργού για την υλοποίηση της συμφωνίας.

Στα παραγωγικά υπουργεία, και με δεδομένο ότι ο Γ. Σταθάκης δεν αλλάζει, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο υπουργείο Ναυτιλίας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν προτείνει να παραμείνει ο Χρήστος Ζώης. ΣΆ αυτή την περίπτωση μετακινείται ο Θ. Δρίτσας (ίσως στην προεδρεία της Βουλής), ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν είναι υπουργός για κάθε υπουργείο, αλλά θέλει να εργαστεί σε τομείς στους οποίους έχει γνώση.

Στα υπουργεία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς ίσως αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ πιθανότατα παραμένει και ο Παναγιώτης Νικολούδης.
Στο υπουργείο Μεταναστευτικής ο πρωθυπουργός πρότεινε στον Γιάννη Μουζάλα να συνεχίσει, αλλά αυτός ζήτησε χρόνο προκειμένου να ρυθμίσει θέματα που αφορούν τα επαγγελματικά του (είναι γιατρός γυναικολόγος).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού ‑ Σε αυξημένη επιφυλακή ο Δήμος Λάρισας

Ελλάδα 07.12.2025
Τα θυροφράγματα έχουν κλείσει στο σύνολό τους, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εισροών

Τραγωδία στην Ηλεία: Εργάτης γης στο Καπελέτο έβαλε τέλος στη ζωή του σε θερμοκήπιο

Ελλάδα 07.12.2025
Ο εργάτης εντοπίστηκε νεκρός από άλλους εργάτες μέσα σε θερμοκήπιο

Τρόμος για 3 ανήλικες στο Καματερό: Μεθυσμένος Ινδός τις απείλησε με χαρτοκόπτη

Ελλάδα 07.12.2025
Το συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου

Περού: Δύτης έχει «φυσαλίδες αζώτου» στο σώμα εδώ και 11 χρόνια – «Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι»

Κόσμος 07.12.2025
«Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι και περιμένω μία λύση», αποκαλύπτει ο Αλεχάντρο Ράμος Μαρτίνες

Πήρε εξιτήριο ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε – «Πέρασε εγκεφαλικό», αναφέρει η γυναίκα του

Ελλάδα 07.12.2025
Αναρρώνει στο σπίτι του, κοντά στην οικογένειά του, ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε όταν είδε το κοπάδι του να θανατώνεται έπειτα από κρούσματα ευλογιάς των προβάτων

Έκπληξη στο Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές – Δείτε πότε μπαίνουν τα χρήματα!

Οικονομία 07.12.2025
Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ, τηλεθέρμανση ή ηλεκτρική ενέργεια, και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Προκαταβολικά οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες καταβολής

Οικονομία 07.12.2025
Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι ενόψει των γιορτών

Σε ποια ηλικία είναι οι πιο μοναχικοί άνθρωποι σύμφωνα με νέα έρευνα

Κόσμος 07.12.2025
Η έρευνα έκανε διάκριση μεταξύ της αντιληπτής μοναξιάς, πόσο συχνά κάποιος δηλώνει ότι αισθάνεται μοναξιά ή απομόνωση, και της «πραγματικής μοναξιάς»

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου: Αγνωστοι ψέκασαν ταξιδιώτες με σπρέι – Μία σύλληψη

Κόσμος 07.12.2025
Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από ειδοποίηση για βίαιο περιστατικό στον τερματικό σταθμό 3 – Μία σύλληψη

Η εξομολόγηση ενός δολοφόνου που σκότωσε την οικογένειά του: «Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα»

Ελλάδα 07.12.2025
Ένας 27χρονος από την Ουρουγουάη όχι μόνο αφάνισε την οικογένειά του αλλά δήλωσε ευθαρσώς στο δικαστήριο πως «τους μισούσα όλους»

Τα 8 σημεία της Αττικής που θα μπουν πιλοτικά κάμερες έως το τέλος του έτους

Ελλάδα 07.12.2025
Σκοπός του νέου νόμου για την οδική ασφάλεια είναι η αναβάθμιση, η καταγραφή, η βεβαίωση και η είσπραξη τροχονομικών παραβάσεων