E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eπιτελείο Μαξίμου: Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν υπουργεία

Το νέο κυβερνητικό σχήμα

Δημοσίευση 22/9/2015 | 15:36

Eπιτελείο Μαξίμου: Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν υπουργεία

Ακλόνητο θα παραμείνει το επιτελείο του Μαξίμου (Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Δημήτρης Τζανακόπουλος κ.α.) – με εξαίρεση ίσως την παρουσία του Τέρενς Κουίκ που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αντίθετα δύσκολα θα συνεχίσει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς που κάποιες φορές εμφανίσθηκε να λειτουργεί σε άλλο πολιτικό σχέδιο από αυτό του πρωθυπουργού.

Ο Πάνος Καμμένος θα συνεχίσει στο υπουργείο ¶μυνας, παρά τις πληροφορίες που έφθασαν στο Μαξίμου για ενέργειές του χωρίς συνεννόηση με την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν ενδιαφέρεται για την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών παραμένει ο Νίκος Κοτζιάς – άλλωστε είχε χθες και συνεργασία μίας ώρας με τον πρωθυπουργό για το ταξίδι Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείας και την συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα. Στο υπουργείο Οικονομίας συνεχίζει ο Γιώργος Σταθάκης.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιος θα καταλάβει τη θέση του προέδρου της Βουλής. Ο Γιάννης Δραγασάκης φέρεται να είναι αρνητικός, αν και αντιλαμβάνεται πως η θέση του αντιπροέδρου που κατείχε ως τώρα θα είναι άνευ πολιτικού αντικειμένου. Έτσι ο «κλήρος» πέφτει στον Νίκο Βούτση, ο οποίος όμως αποτελεί μαχητικό κυβερνητικό στέλεχος. Το θεσμικό κοστούμι του προέδρου της Βουλής περιορίζει την δυνατότητα συμμετοχής του στις πολιτικές μάχες της επόμενης περιόδου. Τα άλλα ονόματα που ακούγονται είναι του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και του Θοδωρή Δρίτσα.

Στον Παναγιώτη Κουρουμπλή έχει προταθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όμως εκείνος επισημαίνει πως γνωρίζει μόνο τα θέματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης και εμφανίζεται να προτιμά να μείνει ακόμη και εκτός κυβερνητικού σχήματος. Για το υπουργείο Υγείας έχει «πέσει» και το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη εφόσον μετακινηθεί από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης δεν έχει δεχθεί τηλέφωνο από τον πρωθυπουργό… Επίσης ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να είναι αρνητικός στην πρόταση Καμμένου να δοθεί το υπουργείο στον Τ. Κουίκ. Αρνητικός είναι ο πρωθυπουργός και στην υπουργοποίηση του Νίκου Νικολόπουλου, που πρότεινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν καθώς ο βουλευτής έχει επικοινωνία με το Μαξίμου.

Τα οικονομικά υπουργεία είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Η πρόθεση του Μαξίμου είναι να συνεχίσει ως υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ωστόσο εκείνος φαίνεται να έχει ενστάσεις. Ο Γιώργος Χουλιαράκης θα αναλάβει ως αναπληρωτής υπουργός ή ως υφυπουργός το χαρτοφυλάκιο του υπουργού για την υλοποίηση της συμφωνίας.

Στα παραγωγικά υπουργεία, και με δεδομένο ότι ο Γ. Σταθάκης δεν αλλάζει, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο υπουργείο Ναυτιλίας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν προτείνει να παραμείνει ο Χρήστος Ζώης. ΣΆ αυτή την περίπτωση μετακινείται ο Θ. Δρίτσας (ίσως στην προεδρεία της Βουλής), ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν είναι υπουργός για κάθε υπουργείο, αλλά θέλει να εργαστεί σε τομείς στους οποίους έχει γνώση.

Στα υπουργεία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς ίσως αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ πιθανότατα παραμένει και ο Παναγιώτης Νικολούδης.
Στο υπουργείο Μεταναστευτικής ο πρωθυπουργός πρότεινε στον Γιάννη Μουζάλα να συνεχίσει, αλλά αυτός ζήτησε χρόνο προκειμένου να ρυθμίσει θέματα που αφορούν τα επαγγελματικά του (είναι γιατρός γυναικολόγος).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Αφησαν μωρό 18 μηνών μέσα στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα και πέθανε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο παιδιά, ηλικίας 2 και 4 ετών, βρέθηκαν νεκρά τη Δευτέρα μέσα στο αυτοκίνητο

Βενεζουέλα: Γυναίκα γέννησε στα ερείπια κτηρίου χωρίς ρεύμα ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εθελοντές βοήθησαν και έφεραν το μωρό στον κόσμο με τη βοήθεια των ακτίνων των φακών τους

Τραμπ: Ανόητη παραβίαση της εκεχειρίας από το Ιράν ‑ Εκτόξευσε drones κατά πλοίων στο Ορμούζ, ζημιές σε τάνκερ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όπως υποστήριξε, ένα από τα drones έπληξε το κατάστρωμα μεγάλου φορτηγού πλοίου, προκαλώντας ζημιές, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η πορεία του - Τα υπόλοιπα τρία, καταρρίφθηκαν

Βίντεο: Μικρό αεροπλάνο προσέκρουσε στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αγνωστος μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των θυμάτων - Το κτίριο εκκενώθηκε

Μυστήριο στο Λος Αντζελες: Συλλογή hypercars αξίας έως 100 εκατ. δολαρίων βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left Χτες
Μια σπάνια συλλογή hypercars, με Ferrari LaFerrari, McLaren Speedtail, Porsche 918 Spyder και Koenigsegg, εντοπίστηκε σε χώρο του αεροδρομίου

Βίντεο που προκαλεί οργή: Μητέρα χαστουκίζει το παιδί της δυνατά και πέφτει στο οδόστρωμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή των Αμπελόκηπων

Apple: Ανακοίνωσε αυξήσεις τιμών σε iPad, Macbook και Mac

E-Daily 3.Left Χτες
Σημαντικές αυξήσεις τιμών σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων της ανακοίνωσε η Apple

«Γιατί να μην ρίξουμε πυρηνικά;»: Σκληροπυρηνικοί καλούν τον Πούτιν να αφήσει τη διπλωματία και να κλιμακώσει στην Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Η οργή για ουκρανικά πλήγματα με drones βαθιά μέσα στη Ρωσία, σε στόχους σε Μόσχα και σε Αγία Πετρούπολη, φέρνει πίεση για στρατιωτική κλιμάκωση

Τραγικός θάνατος: Πατέρας δύο παιδιών αποκοιμήθηκε κατά λάθος πάνω σε μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συνελήφθησαν τρία άτομα, μέχρι να αποκαλυφθεί το τραγικό ατύχημα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί high protein πουτίγκα με γεύση σοκολάτας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο του Φορέα Ελέγχου Τροφίμων - Η ανακοίνωση

Αλάσκα: Η στιγμή που αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε απομονωμένη περιοχή

Κόσμος Χτες
Βίντεο που δημοσίευσε ο Μπρετ Φιλίπι, ένας από τους επιβάτες του αεροσκάφους, δείχνει την κατάσταση που επικράτησε μέσα στην καμπίνα, αλλά και τι συνέβη μετά την αναγκαστική προσγείωση

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Συγγνώμη της συντρόφου του 43χρονου Σκοπιανού στην οικογένεια

Ελλάδα Χτες
Ολόκληρη η δήλωση της συντρόφου του 43χρονου μέσω του δικηγόρου της