E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eπιτελείο Μαξίμου: Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν υπουργεία

Το νέο κυβερνητικό σχήμα

Δημοσίευση 22/9/2015 | 15:36

Eπιτελείο Μαξίμου: Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν υπουργεία

Ακλόνητο θα παραμείνει το επιτελείο του Μαξίμου (Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Δημήτρης Τζανακόπουλος κ.α.) – με εξαίρεση ίσως την παρουσία του Τέρενς Κουίκ που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αντίθετα δύσκολα θα συνεχίσει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς που κάποιες φορές εμφανίσθηκε να λειτουργεί σε άλλο πολιτικό σχέδιο από αυτό του πρωθυπουργού.

Ο Πάνος Καμμένος θα συνεχίσει στο υπουργείο ¶μυνας, παρά τις πληροφορίες που έφθασαν στο Μαξίμου για ενέργειές του χωρίς συνεννόηση με την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν ενδιαφέρεται για την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών παραμένει ο Νίκος Κοτζιάς – άλλωστε είχε χθες και συνεργασία μίας ώρας με τον πρωθυπουργό για το ταξίδι Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείας και την συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα. Στο υπουργείο Οικονομίας συνεχίζει ο Γιώργος Σταθάκης.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιος θα καταλάβει τη θέση του προέδρου της Βουλής. Ο Γιάννης Δραγασάκης φέρεται να είναι αρνητικός, αν και αντιλαμβάνεται πως η θέση του αντιπροέδρου που κατείχε ως τώρα θα είναι άνευ πολιτικού αντικειμένου. Έτσι ο «κλήρος» πέφτει στον Νίκο Βούτση, ο οποίος όμως αποτελεί μαχητικό κυβερνητικό στέλεχος. Το θεσμικό κοστούμι του προέδρου της Βουλής περιορίζει την δυνατότητα συμμετοχής του στις πολιτικές μάχες της επόμενης περιόδου. Τα άλλα ονόματα που ακούγονται είναι του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και του Θοδωρή Δρίτσα.

Στον Παναγιώτη Κουρουμπλή έχει προταθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όμως εκείνος επισημαίνει πως γνωρίζει μόνο τα θέματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης και εμφανίζεται να προτιμά να μείνει ακόμη και εκτός κυβερνητικού σχήματος. Για το υπουργείο Υγείας έχει «πέσει» και το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη εφόσον μετακινηθεί από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης δεν έχει δεχθεί τηλέφωνο από τον πρωθυπουργό… Επίσης ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να είναι αρνητικός στην πρόταση Καμμένου να δοθεί το υπουργείο στον Τ. Κουίκ. Αρνητικός είναι ο πρωθυπουργός και στην υπουργοποίηση του Νίκου Νικολόπουλου, που πρότεινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν καθώς ο βουλευτής έχει επικοινωνία με το Μαξίμου.

Τα οικονομικά υπουργεία είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Η πρόθεση του Μαξίμου είναι να συνεχίσει ως υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ωστόσο εκείνος φαίνεται να έχει ενστάσεις. Ο Γιώργος Χουλιαράκης θα αναλάβει ως αναπληρωτής υπουργός ή ως υφυπουργός το χαρτοφυλάκιο του υπουργού για την υλοποίηση της συμφωνίας.

Στα παραγωγικά υπουργεία, και με δεδομένο ότι ο Γ. Σταθάκης δεν αλλάζει, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο υπουργείο Ναυτιλίας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν προτείνει να παραμείνει ο Χρήστος Ζώης. ΣΆ αυτή την περίπτωση μετακινείται ο Θ. Δρίτσας (ίσως στην προεδρεία της Βουλής), ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν είναι υπουργός για κάθε υπουργείο, αλλά θέλει να εργαστεί σε τομείς στους οποίους έχει γνώση.

Στα υπουργεία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς ίσως αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ πιθανότατα παραμένει και ο Παναγιώτης Νικολούδης.
Στο υπουργείο Μεταναστευτικής ο πρωθυπουργός πρότεινε στον Γιάννη Μουζάλα να συνεχίσει, αλλά αυτός ζήτησε χρόνο προκειμένου να ρυθμίσει θέματα που αφορούν τα επαγγελματικά του (είναι γιατρός γυναικολόγος).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Πολιτική 26.04.2024
Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

Τροχαίο Βουλή: Τρία χρόνια με αναστολή στον οδηγό του αυτοκινήτου για το θάνατο του Ιάσωνα

Ελλάδα 26.04.2024
Στον κατηγορούμενο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή 3 ετών με αναστολή

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

Ελλάδα 26.04.2024
«Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»

Γιώργος Φλωρίδης: Οι εγκληματικές οργανώσεις των χούλιγκαν εκβιάζουν και τις ομάδες

Ελλάδα 26.04.2024
Αντίχριστοι του κερατά οι δυνάμεις της ακροδεξιάς

Μαρουσάκης: Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Καιρός 26.04.2024
Η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι το Πάσχα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο με μηχανή

Ελλάδα 26.04.2024
Ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε με ταχύτητα σε κάδους απορριμμάτων