E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεϊμαράκης για Καμμένο: Ο κ. Καημένος, ο κατάδικος, δεν μπαίνει στη Βουλή και έχει τρελαθεί

Σκληρή γλώσσα

Δημοσίευση 11/9/2015 | 00:09

Μεϊμαράκης για Καμμένο: Ο κ. Καημένος, ο κατάδικος, δεν μπαίνει στη Βουλή και έχει τρελαθεί

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα απάντησε στην ανοίκεια επίθεση του Πάνου Καμμένου εναντίον του, στο ντιμπέιτ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που έδωσε. «Βλέπει ότι δεν μπαίνει στη Βουλή και κοντεύει να τρελαθεί», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ στο Newpost και πρόσθεσε, απαντώντας στον χαρακτηρισμό «υπόδικος» που του απέδωσε ο κ. Καμμένος: «Κι εγώ τον λέω κατάδικο. Έχει τρεις καταδίκες».

Ο Ευ. Μεϊμαράκης συνέχισε σε πιο υψηλούς τόνους: «Ο Καμμένος δεν είναι κεντροδεξιός. Παλαβός και κατάδικος είναι, δεν είναι δεξιός, αφού συνεργάζεται με τον Αλέξη Τσίπρα σε αριστερή πορεία και όχι για συγκεκριμένο πρόγραμμα». Παράλληλα, διερωτήθηκε: «Γιατί ενώ μπορούσε ο κ. Καμμένος να ζητήσει η σχετική δικογραφία με 50 υπογραφές να πάει στην Ολομέλεια, δεν το έκανε;». «Τώρα το θυμήθηκε, αλλά δεν βλέπει ότι η κοινή γνώμη έχει καταλάβει τι –να μην πω τώρα– είναι ο κ. Καημένος, πως τον λένε...», είπε συγκεκριμένα.

Για την «υπόθεση Καρούζου», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι έχουν ελεγχθεί μετά από δικό του αίτημα τα πόθεν έσχες και οι λογαριασμοί του, καθώς και των μελών της οικογένειάς του, και δεν έχει βρεθεί τίποτα. Είπε επίσης, ότι με συμβολαιογραφική πράξη που έχει υπογράψει έχει ζητήσει αν βρεθεί κάτι παραπάνω που να μην δικαιολογείται, να του το πάρουν.

«Δεν με κατηγορεί για μίζα, αλλά λέει γιατί πλήρωσα...», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι οι πληρωμές του υπουργείου ¶μυνας δεν γίνονται απλά επειδή ο υπουργός πάει και βγάζει λεφτά από κάποιο χρηματοκιβώτιο, αλλά με συγκεκριμένη διαδικασία, με έλεγχο των τιμολογίων από το ελεγκτικό συνέδριο κ.λπ. «Αν η πληρωμή δεν είναι νόμιμη, γιατί παραλαμβάνει τον άλλο μήνα ο υπουργός το «Ωκεανός»; Να βγει ο υπουργός να πει αν είναι νόμιμη ή παράνομη. Γιατί δεν βγαίνουν να το πουν;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι ο ομόλογός του των ΑΝΕΛ φαίνεται ως συνομιλητής του ¶κη στο ημερολόγιό του.

«Θα έρθει ο κ. Καμμένος να κάνει κήρυγμα σε μένα και ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για διαπλοκή και διαφθορά», είπε επιπλέον, εξαπολύοντας επίθεση και κατά του πρώην πρωθυπουργού. «Ο Αλέξης έχει baby face, όλο δεν ξέρει. Δεν ήξερε για τον Βαρουφάκη, δεν ήξερε για τη Ζωή, δεν ήξερε ότι είχαν δύναμη οι τράπεζες, δεν ήξερε ότι έχουμε θαλάσσια σύνορα...», είπε και χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό «μνημονιακό».

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι δεν απορρίπτει τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί προτεραιότητα έχει η επίλυση των προβλημάτων και η χώρα ζητά συναινέσεις και συνεργασίες. «Γι' αυτό θέλω να πάω από τώρα στην Κουμουνδούρου, να του πω ότι γι' αυτά τα προβλήματα εγώ προτείνω αυτά, πού διαφωνείς, να συμβαδίσουμε», σημείωσε και επανέλαβε την ανάγκη εφαρμογής εθνικού σχεδίου που θα μας βγάλει από την κρίση.

Κατηγόρησε, επίσης, τον Αλέξη Τσίπρα ότι ήθελε σύντομη προεκλογική περίοδο 20 ημερών, για να μην δει ο κόσμος τι θα πληρώσει με τις δεσμεύσεις που περιλαμβάνει το μνημόνιο. «Να μην προλάβει να δει ο κόσμος ότι από αριστερούλης, αντιμνημονιακός, τα υπέγραψε όλα φαρδιά-πλατιά», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει τελικά συνεργασία, να πάρει και το κόστος του».

Η απάντηση των ΑΝΕΛ

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη απάντησε στις αιτιάσεις του προέδρου της ΝΔ: «Πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μεγάλη σύγχυση ο κ. Μεϊμαράκης. Ούτε ο κ. Καμμένος, ούτε κανείς άλλος σύχναζε ποτέ σε σπίτια εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου». «Προφανώς θα μπερδεύεται με τον κ. Καρούζο, με τον οποίο είχε πολύ καλές σχέσεις και στο σπίτι του οποίου σύχναζε για αρκετό καιρό στο παρελθόν», αναφέρει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και συνεχίζει: «Ο εγκαλούμενος για κακουργηματικές πράξεις σχετικά με την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων κ. Μεϊμαράκης απεδείχθη ότι, εκτός από κοινός συκοφάντης, είναι και ψεύτης. Δεν θα τον παρακολουθήσουμε άλλο. Έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάριος Οικονόμου: «Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη», λέει ο διοικητής του νοσοκομείου Ιωαννίνων

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Σύμφωνα με τον διοικητή, ο Μάριος Οικονόμου υπεβλήθη σε νέα αξονική τομογραφία

Το video της ΚΑΕ Ολυμπιακός με όσα έγιναν στη φιέστα για την κατάκτηση της Euroleague, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Στιγμές αποθέωσης για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του Ολυμπιακού

Θερμικός θόλος στην Ευρώπη: «Πρωτοφανές το κύμα καύσωνα» ‑ Πού έχει σημάνει κίτρινος συναγερμός

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Η κλιματική αλλαγή προκαλεί νωρίτερα και πιο έντονα κύματα καύσωνα, αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας

Νεκρός εντοπίστηκε ο 25χρονος Ισπανός ορειβάτης στον Όλυμπο

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Ο νεαρός είχε δώσει τα τελευταία σημάδια ζωής το πρωί της περασμένης Τρίτης

Φειδίας Παναγιώτου: Αποφάσισε τι θα κάνει με το Ευρωκοινοβούλιο και τη βουλευτική έδρα στην Κύπρο

E-Daily 3.Left 25.05.2026
«Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν καλύτερο» παραδέχθηκε ο Φειδίας Παναγιώτου μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο

Instagram Instants: Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη νέα λειτουργία της πλατφόρμας

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Το Instagram λάνσαρε παγκοσμίως τη νέα λειτουργία, επιχειρώντας να επιστρέψει στην πιο αυθόρμητη κοινοποίηση φωτογραφιών, με περιεχόμενο που εξαφανίζεται και θυμίζει εφαρμογές όπως το BeReal και το Snapchat

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση στον Τύρναβο, σε απόγνωση οι αγρότες

Ελλάδα 25.05.2026
Σήμερα στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να καταγράψει το μέγεθος της ζημιάς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης από 5 έως και 26 μήνες με αναστολή σε 13 κατηγορούμενους για απάτη με επιδοτήσεις στις Σέρρες

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Πρόκειται για μία από τις πρώτες μεγάλες έρευνες που χειρίστηκε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Ελλάδα

Ο Φειδίας Παναγιώτου αποποιείται τη βουλευτική έδρα στην Κύπρο και τη «χαρίζει» στον αμφιλεγόμενο μέντορά του

Πολιτική 25.05.2026
Ο Γιάννης Λαούρης αντιμετώπισε καταγγελίες και δικαστήρια για εξαπάτηση πολιτών με την απόσπαση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ την περίοδο της «έκρηξης» στο Χρηματιστήριο

Η επίσημη ανακοίνωση του «Ευαγγελισμού» για τον θάνατο της Γωγώς Μαστροκώστα

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Η Γωγώ Μαστροκώστα άφησε την τελευταία της πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σε ηλικία 56 ετών

Πανελλήνιες 2026: Σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης – «Κανένα παιδί μόνο»

Ελλάδα 25.05.2026
Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πανελλαδικό δίκτυο παρεμβάσεων θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Παιδείας