E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεϊμαράκης για Καμμένο: Ο κ. Καημένος, ο κατάδικος, δεν μπαίνει στη Βουλή και έχει τρελαθεί

Σκληρή γλώσσα

Δημοσίευση 11/9/2015 | 00:09

Μεϊμαράκης για Καμμένο: Ο κ. Καημένος, ο κατάδικος, δεν μπαίνει στη Βουλή και έχει τρελαθεί

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα απάντησε στην ανοίκεια επίθεση του Πάνου Καμμένου εναντίον του, στο ντιμπέιτ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που έδωσε. «Βλέπει ότι δεν μπαίνει στη Βουλή και κοντεύει να τρελαθεί», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ στο Newpost και πρόσθεσε, απαντώντας στον χαρακτηρισμό «υπόδικος» που του απέδωσε ο κ. Καμμένος: «Κι εγώ τον λέω κατάδικο. Έχει τρεις καταδίκες».

Ο Ευ. Μεϊμαράκης συνέχισε σε πιο υψηλούς τόνους: «Ο Καμμένος δεν είναι κεντροδεξιός. Παλαβός και κατάδικος είναι, δεν είναι δεξιός, αφού συνεργάζεται με τον Αλέξη Τσίπρα σε αριστερή πορεία και όχι για συγκεκριμένο πρόγραμμα». Παράλληλα, διερωτήθηκε: «Γιατί ενώ μπορούσε ο κ. Καμμένος να ζητήσει η σχετική δικογραφία με 50 υπογραφές να πάει στην Ολομέλεια, δεν το έκανε;». «Τώρα το θυμήθηκε, αλλά δεν βλέπει ότι η κοινή γνώμη έχει καταλάβει τι –να μην πω τώρα– είναι ο κ. Καημένος, πως τον λένε...», είπε συγκεκριμένα.

Για την «υπόθεση Καρούζου», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι έχουν ελεγχθεί μετά από δικό του αίτημα τα πόθεν έσχες και οι λογαριασμοί του, καθώς και των μελών της οικογένειάς του, και δεν έχει βρεθεί τίποτα. Είπε επίσης, ότι με συμβολαιογραφική πράξη που έχει υπογράψει έχει ζητήσει αν βρεθεί κάτι παραπάνω που να μην δικαιολογείται, να του το πάρουν.

«Δεν με κατηγορεί για μίζα, αλλά λέει γιατί πλήρωσα...», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι οι πληρωμές του υπουργείου ¶μυνας δεν γίνονται απλά επειδή ο υπουργός πάει και βγάζει λεφτά από κάποιο χρηματοκιβώτιο, αλλά με συγκεκριμένη διαδικασία, με έλεγχο των τιμολογίων από το ελεγκτικό συνέδριο κ.λπ. «Αν η πληρωμή δεν είναι νόμιμη, γιατί παραλαμβάνει τον άλλο μήνα ο υπουργός το «Ωκεανός»; Να βγει ο υπουργός να πει αν είναι νόμιμη ή παράνομη. Γιατί δεν βγαίνουν να το πουν;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι ο ομόλογός του των ΑΝΕΛ φαίνεται ως συνομιλητής του ¶κη στο ημερολόγιό του.

«Θα έρθει ο κ. Καμμένος να κάνει κήρυγμα σε μένα και ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για διαπλοκή και διαφθορά», είπε επιπλέον, εξαπολύοντας επίθεση και κατά του πρώην πρωθυπουργού. «Ο Αλέξης έχει baby face, όλο δεν ξέρει. Δεν ήξερε για τον Βαρουφάκη, δεν ήξερε για τη Ζωή, δεν ήξερε ότι είχαν δύναμη οι τράπεζες, δεν ήξερε ότι έχουμε θαλάσσια σύνορα...», είπε και χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό «μνημονιακό».

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι δεν απορρίπτει τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί προτεραιότητα έχει η επίλυση των προβλημάτων και η χώρα ζητά συναινέσεις και συνεργασίες. «Γι' αυτό θέλω να πάω από τώρα στην Κουμουνδούρου, να του πω ότι γι' αυτά τα προβλήματα εγώ προτείνω αυτά, πού διαφωνείς, να συμβαδίσουμε», σημείωσε και επανέλαβε την ανάγκη εφαρμογής εθνικού σχεδίου που θα μας βγάλει από την κρίση.

Κατηγόρησε, επίσης, τον Αλέξη Τσίπρα ότι ήθελε σύντομη προεκλογική περίοδο 20 ημερών, για να μην δει ο κόσμος τι θα πληρώσει με τις δεσμεύσεις που περιλαμβάνει το μνημόνιο. «Να μην προλάβει να δει ο κόσμος ότι από αριστερούλης, αντιμνημονιακός, τα υπέγραψε όλα φαρδιά-πλατιά», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει τελικά συνεργασία, να πάρει και το κόστος του».

Η απάντηση των ΑΝΕΛ

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη απάντησε στις αιτιάσεις του προέδρου της ΝΔ: «Πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μεγάλη σύγχυση ο κ. Μεϊμαράκης. Ούτε ο κ. Καμμένος, ούτε κανείς άλλος σύχναζε ποτέ σε σπίτια εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου». «Προφανώς θα μπερδεύεται με τον κ. Καρούζο, με τον οποίο είχε πολύ καλές σχέσεις και στο σπίτι του οποίου σύχναζε για αρκετό καιρό στο παρελθόν», αναφέρει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και συνεχίζει: «Ο εγκαλούμενος για κακουργηματικές πράξεις σχετικά με την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων κ. Μεϊμαράκης απεδείχθη ότι, εκτός από κοινός συκοφάντης, είναι και ψεύτης. Δεν θα τον παρακολουθήσουμε άλλο. Έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλή: Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος ‑ Καρέ καρέ το κεφαλοκλείδωμα στον Γραμμένο

Ελλάδα 25.04.2024
Η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του

Βενεζουέλα: H πιο αποτυχημένη απόδραση ‑ Έσκαψαν τούνελ και έπεσαν σε αστυνομικούς

Κόσμος 25.04.2024
Συνολικά 20 οι κρατούμενοι που προσπάθησαν να αποδράσουν - 30 οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν

Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Κόσμος 25.04.2024
Η χορήγηση της έκδοσης μεγάλου βεληνεκούς του οπλικού συστήματος βάζει τέλος σε μια μακρά διαφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον και Κιέβου

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Ελλάδα Χτες
Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Κόσμος Χτες
To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου

Βίκυ Φλέσσα για Τέμπη: «Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί»

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις για τη κυνική δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ

Αφρικανική σκόνη: Ποιες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στην Αττική

Καιρός Χτες
Η ΕΑΓΜΕ συνέλεξε και ανέλυσε δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia μετά τις συλλήψεις φοιτητών

Πολιτισμός Χτες
Η ανάρτηση του τραγουδοποιού για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο Columbia μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών που αντιδρούν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: Ο Γιαννάκης το καλό παιδί τελείωσε – Δεν σκαμπάζω από γλυκανάλατες ανακοινώσεις του «Αττικόν»

Ελλάδα Χτες
Οργισμένος και δακρυσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου