E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντιμπέιτ: Οι ατάκες που... έγραψαν

Πενιχρή σοδειά μαργαριταριών

Δημοσίευση 10/9/2015 | 17:00

Ντιμπέιτ: Οι ατάκες που... έγραψαν

Ανάμεσα στις πλέον αξιομνημόνευτες αποστροφές ενός τηλεοπτικού τριώρου, το οποίο, στην καλύτερη περίπτωση, προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα, θα μπορούσε κανείς να σταθεί στις εξής:

  • Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κεντρίζει στο πλευρό τον τέως πρωθυπουργό λέγοντας «υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, πρέπει να το ξέρει ο κ. Τσίπρας και οφείλει να τα φυλάει. Μην μας πάρουν 'κανα νησάκι και ψαχνόμαστε».
  • Θανατηφόρα ατάκα Φώφης Γεννηματά με αέρα από showbiz: «Εάν υπήρχε βραβείο για το Χρυσό Βατόμουρο στην οικονομία, ο κ. Τσίπρας θα το είχε κερδίσει σίγουρα».
  • Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ενημερώνει το πανελλήνιο για την πραγματική ταυτότητα της σημερινής Ρωσίας: «Η Ρωσία είναι πλέον μια ιμπεριαλιστική δύναμη που κοιτάζει μόνο τα συμφέροντά της. Και όποιοι το πιστεύουν ακόμη ότι έχει σχέση με την παλιά Σοβιετική Ένωση, πρέπει να ξυπνήσουν γιατί κάνουν κακό στον ελληνικό λαό».
  • Ο Αντώνης Σρόιτερ ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα εάν ο ίδιος έχει πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ σε ακίνητο που κληρονόμησε ή έγινε «ο πρώτος πρωθυπουργός που χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο;»
  • Θα χρειαστεί να ακούσει κάποιος αρκετές φορές το συγκεκριμένο απόσπασμα από μια απάντηση του κ. Τσίπρα για να αποφανθεί εάν αυτή τη φορά πέτυχε την προφορά της λέξης «έδρεψε» ή, ως υπότροπος, επανέλαβε τον φραστικό αδάμαντα «έθρεψε δάφνες».
  • Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχοντας αποφασίσει ότι θα σφυροκοπά αδιάκοπα τον Αλέξη Τσίπρα με οποιαδήποτε αφορμή από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του λόγου του, αφού ταύτισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική αβεβαιότητα («Τσίπρας=μόνιμες εκλογές», «Τσίπρας=διαρκής αστάθεια») επανέλαβε γελώντας την ήδη γνωστή ατάκα του ότι «αυτός μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές θα έχει γίνει αντιμνημονιακός». Κατόπιν, του είπε -στον ενικό, όπως εξυπακούεται- «έχεις χρόνο να έρθω στην Κουμουνδούρου να συζητήσουμε;»
  • Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από την γνωστή διαφήμιση της Λαϊκής Ενότητας συνεχίζει live την σαρκαστική ανασκευή της κατηγορίας περί ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, λέγοντας «στο επόμενο σποτ θα δείξω πώς πήρα τα 22 δισ».
  • Η κα Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει ο κ. Τσίπρας από την περιοχή της σοσιαλδημοκρατίας».
  • Η Όλγα Τρέμη ρωτά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Λέτε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε και μπροστάντζα από τους Ρώσους; Τα πήραμε τα 5 δισ. ή το 'στριψε η κυβέρνηση;»
  • Αλέξης Τσίπρας προς Όλγα Τρέμη σε διαξιφισμό για το νομοσχέδιο περί αναμόρφωσης του καθεστώτος λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών: «Κυρία Τρέμη, είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω. Έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε;»
  • Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Όποιος μπαίνει στον μνημονιακό σωλήνα βγαίνει ομογενοποιημένος».
  • Φώφη Γεννηματά: «Το τρενάκι του τρόμου με οδηγό και μηχανοδηγό τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο οδήγησε την Ελλάδα σε απομόνωση από την Ευρώπη».
  • Αλέξης Τσίπρας για τις αιτιάσεις επί αδράνειας της κυβέρνησής του σε σχέση με το μεταναστευτικό πρόβλημα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα: «Φτάνει! Φτάνει! Εγώ πρότεινα τον κ. Μουζάλα στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Προσπαθείτε να μας φορτώσετε τα σφάλματα άλλων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρόδος: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη στο Εφετείο ο 70χρονος γυναικολόγος που είχε καταδικαστεί

Ελλάδα 20.04.2026
Ο 70χρονος αρνείται τις κατηγορίες για ασέλγεια και βιασμό 21 ασθενών

Μακελειό στη Λουιζιάνα: Οκτώ νεκρά παιδιά από πυροβολισμούς

Κόσμος 20.04.2026
Πώς ο πατέρας εκτέλεσε τα 7 παιδιά του και ακόμη ένα

Νεκρή 51χρονη που έπεσε από τον 2ο όροφο του Υπουργείου Τουρισμού

Ελλάδα 20.04.2026
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν υπάλληλος του Υπουργείου

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πληρώνονται και ποιοι χρωστούν

Οικονομία 20.04.2026
Ποια τα SOS για τις τροποποιητικές

Κεφαλονιά: Τα «σπάσανε» οι 3 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Μυρτούς ‑ Δεν λένε ούτε «γεια»

Ελλάδα 20.04.2026
Σιωπηλοί οι «φίλοι» της 19χρονης Μυρτούς που σήμερα θα μεταφερθούν στον Κορυδαλλό

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε σώος ο 26χρονος που είχε εξαφανιστεί από τις Συκιές – Τον εντόπισε πολίτης

Ελλάδα 20.04.2026
Ο 26χρονος είχε εξαφανιστεί από τις 15 Απριλίου, ενώ είχε εκδοθεί missing alert από το Χαμόγελο του Παιδιού

Τρόμος σε τσίρκο στη Ρωσία: Τίγρης βγήκε από το προστατευτικό δίχτυ και πήγε... βόλτα στις κερκίδες

Κόσμος 20.04.2026
«Δεν είναι ότι δεν υπήρχε 100% καμία απειλή για το κοινό, αλλά αυτές είναι ήμερες τίγρεις» ισχυρίστηκε ο διευθυντής του τσίρκου

Ο στρατός του Ισραήλ παραδέχεται ότι μέλος του χτυπούσε με σφυρί άγαλμα του Ιησού στον Λίβανο

Κόσμος 20.04.2026
Η συμπεριφορά «δεν συνάδει με τις αξίες» που αναμένει να εφαρμόζουν τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων, λένε οι IDF για το περιστατικό που προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα

ΗΠΑ: Η στιγμή που Αμερικανοί καταλαμβάνουν πλοίο με ιρανική σημαία ‑ Βίντεο

Κόσμος 20.04.2026
Σύμφωνα με το CENTCOM, το βίντεο έδειχνε πεζοναύτες να διασχίζουν την Αραβική Θάλασσα πριν επιβιβαστούν στο πλοίο

Σίνδος: Αγελάδα βγήκε βόλτα στην Εθνική Οδό και προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Ελλάδα 20.04.2026
Το ζώο έφυγε από το κοπάδι του και βγήκε στον δρόμο σημαίνοντας συναγερμό στην Τροχαία αλλά και στην εταιρεία διαχείρισης της Εθνικής Οδού

Ιράν:«Εκκενώστε το μηχανοστάσιο, ετοιμαζόμαστε για πυρά ακινητοποίησης»

Κόσμος 20.04.2026
Aντιτορπιλικό των ΗΠΑ σταμάτησε ιρανικό πλοίο που επιχείρησε να σπάσει τον αμερικανικό αποκλεισμό