Ντιμπέιτ: Οι ατάκες που... έγραψαν
Πενιχρή σοδειά μαργαριταριών
Δημοσίευση 10/9/2015 | 17:00

Ανάμεσα στις πλέον αξιομνημόνευτες αποστροφές ενός τηλεοπτικού τριώρου, το οποίο, στην καλύτερη περίπτωση, προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα, θα μπορούσε κανείς να σταθεί στις εξής:
- Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κεντρίζει στο πλευρό τον τέως πρωθυπουργό λέγοντας «υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, πρέπει να το ξέρει ο κ. Τσίπρας και οφείλει να τα φυλάει. Μην μας πάρουν 'κανα νησάκι και ψαχνόμαστε».
- Θανατηφόρα ατάκα Φώφης Γεννηματά με αέρα από showbiz: «Εάν υπήρχε βραβείο για το Χρυσό Βατόμουρο στην οικονομία, ο κ. Τσίπρας θα το είχε κερδίσει σίγουρα».
- Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ενημερώνει το πανελλήνιο για την πραγματική ταυτότητα της σημερινής Ρωσίας: «Η Ρωσία είναι πλέον μια ιμπεριαλιστική δύναμη που κοιτάζει μόνο τα συμφέροντά της. Και όποιοι το πιστεύουν ακόμη ότι έχει σχέση με την παλιά Σοβιετική Ένωση, πρέπει να ξυπνήσουν γιατί κάνουν κακό στον ελληνικό λαό».
- Ο Αντώνης Σρόιτερ ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα εάν ο ίδιος έχει πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ σε ακίνητο που κληρονόμησε ή έγινε «ο πρώτος πρωθυπουργός που χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο;»
- Θα χρειαστεί να ακούσει κάποιος αρκετές φορές το συγκεκριμένο απόσπασμα από μια απάντηση του κ. Τσίπρα για να αποφανθεί εάν αυτή τη φορά πέτυχε την προφορά της λέξης «έδρεψε» ή, ως υπότροπος, επανέλαβε τον φραστικό αδάμαντα «έθρεψε δάφνες».
- Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχοντας αποφασίσει ότι θα σφυροκοπά αδιάκοπα τον Αλέξη Τσίπρα με οποιαδήποτε αφορμή από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του λόγου του, αφού ταύτισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική αβεβαιότητα («Τσίπρας=μόνιμες εκλογές», «Τσίπρας=διαρκής αστάθεια») επανέλαβε γελώντας την ήδη γνωστή ατάκα του ότι «αυτός μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές θα έχει γίνει αντιμνημονιακός». Κατόπιν, του είπε -στον ενικό, όπως εξυπακούεται- «έχεις χρόνο να έρθω στην Κουμουνδούρου να συζητήσουμε;»
- Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από την γνωστή διαφήμιση της Λαϊκής Ενότητας συνεχίζει live την σαρκαστική ανασκευή της κατηγορίας περί ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, λέγοντας «στο επόμενο σποτ θα δείξω πώς πήρα τα 22 δισ».
- Η κα Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει ο κ. Τσίπρας από την περιοχή της σοσιαλδημοκρατίας».
- Η Όλγα Τρέμη ρωτά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Λέτε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε και μπροστάντζα από τους Ρώσους; Τα πήραμε τα 5 δισ. ή το 'στριψε η κυβέρνηση;»
- Αλέξης Τσίπρας προς Όλγα Τρέμη σε διαξιφισμό για το νομοσχέδιο περί αναμόρφωσης του καθεστώτος λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών: «Κυρία Τρέμη, είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω. Έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε;»
- Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Όποιος μπαίνει στον μνημονιακό σωλήνα βγαίνει ομογενοποιημένος».
- Φώφη Γεννηματά: «Το τρενάκι του τρόμου με οδηγό και μηχανοδηγό τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο οδήγησε την Ελλάδα σε απομόνωση από την Ευρώπη».
- Αλέξης Τσίπρας για τις αιτιάσεις επί αδράνειας της κυβέρνησής του σε σχέση με το μεταναστευτικό πρόβλημα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα: «Φτάνει! Φτάνει! Εγώ πρότεινα τον κ. Μουζάλα στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Προσπαθείτε να μας φορτώσετε τα σφάλματα άλλων».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τοποθετήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Πότε θα φωταγωγηθεί
Ελλάδα
21.11.2025
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμεί το Σύνταγμα και «μαγνητίζει» τα βλέμματα
Χρωστάς κλήση και δεν το ξέρεις; Πώς να τσεκάρεις σε 5 λεπτά (gov.gr & ΑΑΔΕ)
Ελλάδα
21.11.2025
Γιατί πρέπει να ελέγχετε συχνά
Ο Καρέτσας ανανέωσε με την Γκενκ μέχρι το 2029
Αθλητικά Νέα
21.11.2025
Οι «μνηστήρες» του Έλληνα άσου πλέον θα χρειαστεί να δαπανήσουν ακόμα μεγαλύτερο ποσό για να τον κάνουν δικό τους
Καβγάς on air επί 10 λεπτά μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Ουγγαρέζου: Τι σου έκανε Δημήτρη ο Διαμαντής;
Ελλάδα
21.11.2025
Δεν χάσαμε τον Αβραάμ Λίνκολν
Ένοπλοι απήγαγαν 52 μαθητές από καθολικό σχολείο στη Νιγηρία
Κόσμος
21.11.2025
Οι επιθέσεις έχουν φέρει στο προσκήνιο την έλλειψη ασφάλειας στη χώρα
ΑΧΕΠΑ: Με οξεία ηπατική ανεπάρκεια ζευγάρι που έφαγε μανιτάρια
Ελλάδα
21.11.2025
Πάει στη Ρώμη για μεταμόσχευση η γυναίκα, θα μεταφερθεί και ο άνδρας
Νεκρό 13χρονο κοριτσάκι σε σχολείο στον Πειραιά: Πνίγηκε με την τροφή του
Ελλάδα
21.11.2025
Αρχικά το παιδί προσπάθησαν να σώσουν με ΚΑΡΠΑ οι επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου
«Σπιλώνει τη μνήμη του»: Η οικογένεια του 22χρονου που πνίγηκε με burger επιμένει ότι δεν ήταν challenge
Ελλάδα
21.11.2025
«Δεν ξέρω ποιος το έβγαλε από το μυαλό του» ξεσπά συγγενής του άτυχου 22χρονου
«Είναι ένας μελλοντικός βιαστής», έλεγε η δασκάλα στο Λουτράκι για τον 6χρονο μαθητή που την ακούμπησε
Ελλάδα
21.11.2025
«Η μητέρα ήταν πολύ σοκαρισμένη και μάλιστα έκλαιγε και ήθελε οπωσδήποτε να προβεί σε μήνυση»
Δεν θα παίρνει μπρος το αυτοκίνητο χωρίς αλκοτέστ και δεν θα ξεκινά η μηχανή αν δεν φορά ο οδηγός κράνος
Ελλάδα
21.11.2025
Ποια είναι τα νέα μέτρα για την οδική ασφάλεια που σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση από τους πρώτους μήνες του 2026
Βορίζια: Στα δικαστήρια Ηρακλείου για να απολογηθεί ο αδελφός της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη
Ελλάδα
21.11.2025
Πρόκειται για τον όγδοο συλληφθέντα για την υπόθεση και πατέρα των τεσσάρων προφυλακισμένων αδερφών
Τουρκία: Ουκρανός καταδίωξε τους ένοπλους ληστές του και τους σκότωσε με το αυτοκίνητό του
Κόσμος
21.11.2025
Κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει, τότε, και τη ληστεία με δράστες τους Μουράτ Ορχάν και Ελνούρ Μπεντούλντ και τη στιγμή που ο Τσούμπαν τους καταδίωξε και τους «κάρφωσε» σε έναν τοίχο με το αυτοκίνητό του






