E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτόπουλος: Γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας ο Μανώλης Γλέζος

Δημοσίευση 9/9/2015 | 18:01

Φωτόπουλος: Γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα

Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανώλης Γλέζος θα είναι επικεφαλής.

Επίσης, το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώνουν προσωπικότητες από τον χώρο των πανεπιστημίων, των κινημάτων, του συνδικαλισμού και του πολιτισμού που μετείχαν ενεργά στους αντιμνημονιακούς αγώνες και στις διαδηλώσεις υπέρ του «Όχι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Την ίδια ώρα, δεν αποδέχθηκε τελικά την πρόταση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Σε δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι, όντως, «Εώ και μέρες μού έγινε πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας», ωστόσο απάντησε αρνητικά.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «αφού ευχαρίστησα τους συντρόφους μου για την τιμητική πρόταση που μου έκαναν, χωρίς δεύτερη σκέψη, από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι μέχρι να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της επίθεσης που γίνεται στις διοικήσεις της ΔΕΗ, στο συνδικάτο και σε εμένα προσωπικά, προκειμένου να μπορέσουν να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν την Επιχείρηση του ελληνικού λαού, δεν θέλω να είμαι υποψήφιος σε καμιά θέση που έστω και μία στο εκατομμύριο μπορεί να στοχοποιήσει –εκτός από εμένα– και τη Λαϊκή Ενότητα».

Ο Νίκος Φωτόπουλος επισημαίνει: «Πρώτα θα κλείσει η υπόθεση της παραπομπής μου, που γίνεται μαζί με άλλους 48 συναδέλφους όλων των διοικήσεων της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ από το 1999, υπόθεση για την οποία ο κ. εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή μου από όλες τις κατηγορίες, και μετά θα συμμετάσχω από οποιαδήποτε θέση μπορώ να βοηθήσω περισσότερο και καλύτερα».

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, ένας δεύτερος λόγος που, με σεβασμό, δεν αποδέχτηκε «την τιμητική πρόταση των συντρόφων, είναι γιατί δεν ήθελα να περάσει από το μυαλό οποιουδήποτε πολίτη που δεν με ξέρει ότι με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΛΑΕ μπορεί να επιζητώ την οποιαδήποτε κάλυψη». Υποστηρίζει: «Ανήκω σε αυτούς που πάντα έβγαιναν στο ξέφωτο και έτσι σκοπεύω να συνεχίσω, χωρίς να εξετάζω πρώτα αν έχω τα νώτα μου καλυμμένα».

Υπενθυμίζει, ότι ο ίδιος συμμετέχει έτσι κι αλλιώς στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑΕ, «και από τη θέση αυτή θα δώσω το ίδιο δυνατά τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις, με όλους τους συναγωνιστές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές

Ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του θετού βρέφους του ο ομοφυλόφιλος δάσκαλος: «Σκοτώστε με…»

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Σαράντα τραύματα στον 13 μηνών Πρέστον και καταδίκη και για τους δύο συντρόφους

Μπόνι Τάιλερ: Εξήλθε από το τεχνητό κώμα – Η κατάστασή της παραμένει σοβαρή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η τραγουδίστρια, 75 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

Δράμα: Αστυνομικός μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Με ταξί αποχώρησε από το σπίτι του και επέστρεψε στη φυλακή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο «Λάμπρος» της 17Ν επιστρέφει στο σωφρονιστικό κατάστημα

Η απόφαση του Παναθηναϊκού για τον Αταμάν

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Βρετανία: Σύλληψη 44χρονου οκτώ χρόνια αφού έσπρωξε γυναίκα μπροστά σε λεωφορείο

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται ότι πριν οκτώ χρόνια παρά λίγο να τραυματίσει σοβαρά μία γυναίκα την οποία έσπρωξε μέσα στον δρόμο

Πάτρα: Ανδρας έσπασε την πόρτα και επιτέθηκε στη μητέρα του ‑ Την περιέλουσε με οινόπνευμα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο 56χρονος κρατείται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Το Ιράν «έχασε» τον πόλεμο αλλά κερδίζει στις διαπραγματεύσεις: Τα παγωμένα asset, τα 300 δισ. ανοικοδόμησης και τα διόδια

Κόσμος 15.06.2026
ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, άνοιγμα του Ορμούζ και 60ήμερες διαπραγματεύσεις

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση για αποφυλάκιση του πολυϊσοβίτη

Αίγιο: Καταρρέει το σενάριο του Ιταλού ‑ Βρέθηκαν «κατασκευασμένα» αποτυπώματα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στοιχεία που βρέθηκαν στη μονοκατοικία «μαρτυρούν» την ερασιτεχνική προσπάθεια του δράστη να σκηνοθετήσει τη σκηνή του εγκλήματος