E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτόπουλος: Γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας ο Μανώλης Γλέζος

Δημοσίευση 9/9/2015 | 18:01

Φωτόπουλος: Γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα

Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανώλης Γλέζος θα είναι επικεφαλής.

Επίσης, το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώνουν προσωπικότητες από τον χώρο των πανεπιστημίων, των κινημάτων, του συνδικαλισμού και του πολιτισμού που μετείχαν ενεργά στους αντιμνημονιακούς αγώνες και στις διαδηλώσεις υπέρ του «Όχι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Την ίδια ώρα, δεν αποδέχθηκε τελικά την πρόταση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Σε δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι, όντως, «Εώ και μέρες μού έγινε πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας», ωστόσο απάντησε αρνητικά.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «αφού ευχαρίστησα τους συντρόφους μου για την τιμητική πρόταση που μου έκαναν, χωρίς δεύτερη σκέψη, από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι μέχρι να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της επίθεσης που γίνεται στις διοικήσεις της ΔΕΗ, στο συνδικάτο και σε εμένα προσωπικά, προκειμένου να μπορέσουν να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν την Επιχείρηση του ελληνικού λαού, δεν θέλω να είμαι υποψήφιος σε καμιά θέση που έστω και μία στο εκατομμύριο μπορεί να στοχοποιήσει –εκτός από εμένα– και τη Λαϊκή Ενότητα».

Ο Νίκος Φωτόπουλος επισημαίνει: «Πρώτα θα κλείσει η υπόθεση της παραπομπής μου, που γίνεται μαζί με άλλους 48 συναδέλφους όλων των διοικήσεων της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ από το 1999, υπόθεση για την οποία ο κ. εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή μου από όλες τις κατηγορίες, και μετά θα συμμετάσχω από οποιαδήποτε θέση μπορώ να βοηθήσω περισσότερο και καλύτερα».

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, ένας δεύτερος λόγος που, με σεβασμό, δεν αποδέχτηκε «την τιμητική πρόταση των συντρόφων, είναι γιατί δεν ήθελα να περάσει από το μυαλό οποιουδήποτε πολίτη που δεν με ξέρει ότι με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΛΑΕ μπορεί να επιζητώ την οποιαδήποτε κάλυψη». Υποστηρίζει: «Ανήκω σε αυτούς που πάντα έβγαιναν στο ξέφωτο και έτσι σκοπεύω να συνεχίσω, χωρίς να εξετάζω πρώτα αν έχω τα νώτα μου καλυμμένα».

Υπενθυμίζει, ότι ο ίδιος συμμετέχει έτσι κι αλλιώς στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑΕ, «και από τη θέση αυτή θα δώσω το ίδιο δυνατά τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις, με όλους τους συναγωνιστές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναφορές για εκρήξεις στη νήσο Κεσμ στο νότιο Ιράν, «πρόσχημα για τις ΗΠΑ η κατάρριψη Apache» λέει η Τεχεράνη

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Νέα εκατέρωθεν στρατιωτικά πλήγματα μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού ελικοπτέρου Apache στα Στενά του Ορμούζ

Αρκάνσας: Μετεωρολόγος συνέχισε να μεταδίδει έκτακτο δελτίο καιρού, ενώ είχε ξεσπάσει πυρκαγιά

E-Daily 3.Left 10.06.2026
Ο μετεωρολόγος εξήγησε ότι δεν επικρατούσαν ιδανικές συνθήκες για ζωντανή μετάδοση, αλλά έπρεπε να συνεχίσει το δελτίο προς το συμφέρον των τηλεθεατών

Λαγοκέφαλοι στο Σαρωνικό: Οι κίνδυνοι για την υγεία

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά ύδατα το δηλητηριώδες ψάρι - Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για τους ανθρώπους

Ο πλανήτης «βράζει»: Όλα δείχνουν ότι ένα ισχυρό El Niño πλησιάζει τους επόμενους μήνες

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Ο Μάιος ήταν ο δεύτερος θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ – Ανησυχία για το φαινόμενο El Niño που μπορεί να «εκτοξεύσει» τη θερμοκρασία του πλανήτη

Λήγει η προθεσμία για τα ακαθάριστα οικόπεδα, τα τσουχτερά πρόστιμα

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Τις επόμενες ημέρες λήγει η προθεσμία για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Αναλυτικά τα βήματα της διαδικασίας και τα πρόστιμα

Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης: Οι αλλαγές που φέρνει για την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Οι διαπραγματεύσεις με τρίτες χώρες και ο ρόλος της Ελλάδας

Αντετοκούνμπο και Μπέκαμ: Ανταλλαγή φανελών στο σπίτι του Αγγλου θρύλου

E-Daily 3.Left 10.06.2026
Ο «Greek Freak» επισκέφθηκε τον ποδοσφαιρικό θρύλο στο σπίτι του και οι δύο σούπερ σταρ αντάλλαξαν φανέλες με πλατιά χαμόγελα

Νύχτα αγωνίας στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν σε επικίνδυνη τροχιά κλιμάκωσης

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Αμερικανικά πλήγματα στα Στενά του Ορμούζ, ιρανικά αντίποινα σε Μπαχρέιν και Ιορδανία, φόβοι για γενικευμένη σύρραξη στον Κόλπο

Φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό: Τεράστια καφέ λωρίδα έχει «καταπιεί» το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Η ανυπόφορη μυρωδιά και η αποκρουστική εικόνα απομακρύνουν τους περαστικούς από την παραλία

Ξήλωμα δικτύου τρόλεϊ: Από τον Πειραιά ξεκίνησε η κατάργηση των καλωδίων

Ελλάδα 10.06.2026
Το 70% του δικτύου αποσύρεται - τι αλλάζει για τους επιβάτες και ποια οχήματα έρχονται στη θέση τους

Φρικτές εικόνες στο Μπέλφαστ ‑ Σουδανός επιτέθηκε σε άντρα με μαχαίρι ‑ Επεισόδια στους δρόμους

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο Μπέλφαστ μετά την επίθεση με μαχαίρι σε άνδρα περίπου 40 ετών και την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος 30χρονου Σουδανού.