E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αξιοπρεπής εμφάνιση για την Ελλάδα, 0‑0 με τη Ρουμανία

Στο Βουκουρέστι

Δημοσίευση 8/9/2015 | 00:00

Αξιοπρεπής εμφάνιση για την Ελλάδα, 0‑0 με τη Ρουμανία

Το ζητούμενο ήταν η νίκη, ωστόσο και η ισοπαλία μόνο ως θετικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Ελλάδα απέσπασε «λευκή ισοπαλία» στο Βουκουρέστι από τη Ρουμανία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2016.

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δεν ανέτρεψε τα δεδομένα, ούτε απέκτησε ξαφνικά ελπίδες. Η ισοπαλία στο Βουκουρέστι όμως, τόνωσε την ψυχολογία των παικτών και αποτέλεσε κάτι σαν βάλσαμο στις πληγές της ομάδας που τόσες χαρές έδωσε κατά το πρόσφατο παρελθόν στους Έλληνες φιλάθλους.

Παρότι είχαν τον κόσμο αρκετά κεφάτο στις κερκίδες, οι Ρουμάνοι επέλεξαν να αφήσουν την μπάλα στα πόδια της Ελλάδας και να απειλήσουν πρεσάροντας. Η Εθνική αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού και δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Μάλιστα, η αδυναμία αυτή λίγο έλειψε να γίνει όπλο στα χέρια των γηπεδούχων, που όμως είδαν τον Καρνέζη να τους λέει «όχι» στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία έπειτα από αντεπίθεση στο 17Ά.

Το γήπεδο άρχισε να ζεσταίνεται και η ομάδα του Ιορντανέσκου… έκανε παιχνίδι. Παίρνοντας την μπάλα στα πόδια της, η Ρουμανία έφερε τους παίκτες του Τσάνα σε θέση άμυνας, όμως δεν τους ανησύχησε ιδιαίτερα. Η «γαλανόλευκη» με συνεργασία των Φορτούνη και Σάμαρη στον άξονα προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, αλλά ο Ταταρουσάνου είχε ρόλο θεατή στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι στο φινάλε του ημιχρόνου απείλησαν με σέντρες από τα άκρα, όμως το γκολ δεν ήρθε και το 0-0 διατηρήθηκε.

Πολύ πιο ουσιαστικοί ήταν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Ευνοούμενοι από το ότι η Ελλάδα έπαιζε ελαφρώς πιο ανοιχτά, οι Ρουμάνοι έφταναν με μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή του Καρνέζη. Στο παιχνίδι κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες στα άκρα της «γαλανόλευκης» άμυνας, με τον Χολέμπας να έχει αρκετή δουλειά απέναντι στους Τόρχε και Πόπα.

Τα λεπτά περνούσαν και η πίεση μπροστά στα ελληνικά καρέ αυξανόταν. Οι αλλαγές του Ιορντανέσκου και η χρησιμοποίηση δύο σέντερ φορ, περισσότερο μπέρδεψαν την ομάδα του και βόλεψαν την Εθνική, που βγήκε σταδιακά από την περιοχή της. Για πρώτη φορά στο παιχνίδι, στο τελευταίο δεκάλεπτο, η μπάλα πέρναγε με άνεση την μεσαία γραμμή και χρειάστηκε και η συμβολή των Ρουμάνων αμυντικών στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Τσάνα πήραν ανάσες και το τελευταίο σφύριγμα τους βρήκε τουλάχιστον με έναν βαθμό αξιοπρέπειας, 0-0.

Οι συνθέσεις:

Ρουμανία (Α. Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Παπ, Τόρχε, Χόμπαν, Πιντίλι, Μπουντέσκου, Μαξίμ, Κεσερού

Στον πάγκο: Πόπα, Αλίμπετς, Σανμαρτεάν, Πρεπέλιτα, Φιλίπ, Μάτελ, Αντόνε, Λουνγκ, Γκοϊάν, Παντιλίμον, Μπούμπα, Μότι

Ελλάδα (Κ. Τσάνας): Καρνέζης, Χολέμπας, Κίτσιου, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Φορτούνης, Σάμαρης, Φετφατζίδης, Αραβίδης, Μήτρογλου

Στον πάγκο: Καπίνο, Βελλίδης, Κονέ, Πλατέλλας, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Καρέλης, Βύντρα, Φούντας, Μόρας, Ταχτσίδης

Διαιτητής: Αλιαξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

Γήπεδο: Arena Nationala

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.