E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αξιοπρεπής εμφάνιση για την Ελλάδα, 0‑0 με τη Ρουμανία

Στο Βουκουρέστι

Δημοσίευση 8/9/2015 | 00:00

Αξιοπρεπής εμφάνιση για την Ελλάδα, 0‑0 με τη Ρουμανία

Το ζητούμενο ήταν η νίκη, ωστόσο και η ισοπαλία μόνο ως θετικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Ελλάδα απέσπασε «λευκή ισοπαλία» στο Βουκουρέστι από τη Ρουμανία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2016.

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δεν ανέτρεψε τα δεδομένα, ούτε απέκτησε ξαφνικά ελπίδες. Η ισοπαλία στο Βουκουρέστι όμως, τόνωσε την ψυχολογία των παικτών και αποτέλεσε κάτι σαν βάλσαμο στις πληγές της ομάδας που τόσες χαρές έδωσε κατά το πρόσφατο παρελθόν στους Έλληνες φιλάθλους.

Παρότι είχαν τον κόσμο αρκετά κεφάτο στις κερκίδες, οι Ρουμάνοι επέλεξαν να αφήσουν την μπάλα στα πόδια της Ελλάδας και να απειλήσουν πρεσάροντας. Η Εθνική αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού και δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Μάλιστα, η αδυναμία αυτή λίγο έλειψε να γίνει όπλο στα χέρια των γηπεδούχων, που όμως είδαν τον Καρνέζη να τους λέει «όχι» στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία έπειτα από αντεπίθεση στο 17Ά.

Το γήπεδο άρχισε να ζεσταίνεται και η ομάδα του Ιορντανέσκου… έκανε παιχνίδι. Παίρνοντας την μπάλα στα πόδια της, η Ρουμανία έφερε τους παίκτες του Τσάνα σε θέση άμυνας, όμως δεν τους ανησύχησε ιδιαίτερα. Η «γαλανόλευκη» με συνεργασία των Φορτούνη και Σάμαρη στον άξονα προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, αλλά ο Ταταρουσάνου είχε ρόλο θεατή στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι στο φινάλε του ημιχρόνου απείλησαν με σέντρες από τα άκρα, όμως το γκολ δεν ήρθε και το 0-0 διατηρήθηκε.

Πολύ πιο ουσιαστικοί ήταν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Ευνοούμενοι από το ότι η Ελλάδα έπαιζε ελαφρώς πιο ανοιχτά, οι Ρουμάνοι έφταναν με μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή του Καρνέζη. Στο παιχνίδι κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες στα άκρα της «γαλανόλευκης» άμυνας, με τον Χολέμπας να έχει αρκετή δουλειά απέναντι στους Τόρχε και Πόπα.

Τα λεπτά περνούσαν και η πίεση μπροστά στα ελληνικά καρέ αυξανόταν. Οι αλλαγές του Ιορντανέσκου και η χρησιμοποίηση δύο σέντερ φορ, περισσότερο μπέρδεψαν την ομάδα του και βόλεψαν την Εθνική, που βγήκε σταδιακά από την περιοχή της. Για πρώτη φορά στο παιχνίδι, στο τελευταίο δεκάλεπτο, η μπάλα πέρναγε με άνεση την μεσαία γραμμή και χρειάστηκε και η συμβολή των Ρουμάνων αμυντικών στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Τσάνα πήραν ανάσες και το τελευταίο σφύριγμα τους βρήκε τουλάχιστον με έναν βαθμό αξιοπρέπειας, 0-0.

Οι συνθέσεις:

Ρουμανία (Α. Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Παπ, Τόρχε, Χόμπαν, Πιντίλι, Μπουντέσκου, Μαξίμ, Κεσερού

Στον πάγκο: Πόπα, Αλίμπετς, Σανμαρτεάν, Πρεπέλιτα, Φιλίπ, Μάτελ, Αντόνε, Λουνγκ, Γκοϊάν, Παντιλίμον, Μπούμπα, Μότι

Ελλάδα (Κ. Τσάνας): Καρνέζης, Χολέμπας, Κίτσιου, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Φορτούνης, Σάμαρης, Φετφατζίδης, Αραβίδης, Μήτρογλου

Στον πάγκο: Καπίνο, Βελλίδης, Κονέ, Πλατέλλας, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Καρέλης, Βύντρα, Φούντας, Μόρας, Ταχτσίδης

Διαιτητής: Αλιαξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

Γήπεδο: Arena Nationala

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλο καρχαριοειδές κολυμπούσε κοντά στην ακτή στο Καβούρι, δείτε βίντεο

Ελλάδα 11.03.2026
Το ψάρι είχε μήκος που ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο, ενώ το πτερύγιό του ήταν ορατό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Στενά του Ορμούζ: Ελληνόκτητο το ένα από τα τρία φορτηγά πλοία που χτυπήθηκαν από βλήματα

Κόσμος 11.03.2026
Το πλοίο ανήκει στον στόλο της Star Bulk, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς

Αγαλμα Τραμπ – Επστάιν στην Ουάσιγκτον εμπνευσμένο από τη διάσημη σκηνή του «Τιτανικού»: «I’m the king of the world»

Κόσμος 11.03.2026
Ο τίτλος του έργου «Ο βασιλιάς του κόσμου» αποτελεί μια αναφορά στην ατάκα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενώ αγκάλιαζε την αγαπημένη του, Ρόουζ, που υποδυόταν η Κέιτ Γουίνσλετ

Ιράν: Πέντε τρόποι με τους οποίους μπορεί να εξελιχθεί ο πόλεμος

Κόσμος 11.03.2026
Αναλυτές αναφέρουν πως εάν συνεχιστεί η σύγκρουση, θα μετατραπεί σε «πόλεμο φθοράς»

Χρυσή Αυγή: Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε πέντε από τους καταδικασθέντες

Ελλάδα 11.03.2026
Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι δεν έπρεπε να χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Της πέταγαν μπουκάλια με νερό και βιβλία όταν γύρναγε, την έβριζαν»

Ελλάδα 11.03.2026
Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας - «Βρήκαν την εύκολη λύση να τη βγάλουν τρελή για να τη διώξουν»

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε τον Ινφαντίνο: «Η εθνική Ιράν είναι ευπρόσδεκτη στο Μουντιάλ 2026»

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρος προς τον πρόεδρο της FIFA

Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα super market για ένα τρίμηνο

Ελλάδα 11.03.2026
«Δεν πρέπει αυτή η αναταραχή να οδηγήσει σε φαινόμενα κερδοσκοπίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε στα πόδια την πρώτη μέρα του πολέμου

Κόσμος 11.03.2026
«Είναι σώος και ασφαλής» λέει το Ιράν

Drones έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, 4 τραυματίες

Κόσμος 11.03.2026
Επιβάτης είπε ότι ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να απομακρυνθούν από τα γυάλινα παράθυρα