E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα δημοσκόπηση: Στο 0,4% κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Πάμε για νύχτα αγωνίας στις 20 Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση 2/9/2015 | 17:24

Νέα δημοσκόπηση: Στο 0,4% κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Την πεποίθηση των ψηφοφόρων και τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι οδηγούμαστε σε εκλογές-θρίλερ με αβέβαιο αποτέλεσμα έρχεται να ενισχύσει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που φέρνει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε διαφορά πιο μικρή από ποτέ.

Χαρακτηριστικά, η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων κλείνει μόλις στο 0,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 23% στην πρόθεση ψήφου και τη ΝΔ να ακολουθεί με 22,6%.

Ακολουθούν:
- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,1%
- ΚΚΕ 5,5%
- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4%
- ΠΑΣΟΚ 4,2%
- Λαϊκή Ενότητα 3,9%
- Ένωση Κεντρώων 3,6%
- ΑΝΕΛ 2%
- ΑΛΛΟ 3,5%
- ΛΕΥΚΟ 2,2%
- ΑΠΟΧΗ 5%
- ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14%





Καθώς φαίνεται, η έκπληξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου φαίνεται να είναι ο Βασίλης Λεβέντης και η Ένωση Κεντρώων, με το ποσοστό του να του δίνει εισιτήριο εισόδου στη Βουλή, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στάσιμο και η ΔΗΜΑΡ δεν βρίσκεται πουθενά στον εκλογικό χάρτη.

Σταθερά, αλλά χαμηλά είναι τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ανοδικά κινείται το ΚΚΕ.

Αντίθετα, ραγδαία είναι η πτώση των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά έναν -δυνητικό- κυβερνητικό εταίρο.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του newsit.gr.

Εικόνα δημοσκοπικού θρίλερ

Σε κάθε περίπτωση, είναι γεγονός ότι το δεύτερο δημοσκοπικό κύμα βρίσκει σε ακόμη πιο οριακά επίπεδα τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελαφρύ προβάδισμα που διατηρούσε σε όλες τις μετρήσεις της προηγούμενης εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ακόμη πιο συρρικνωμένο στις νέες έρευνες που ξεκίνησαν να «τρέχουν» από την αρχή της εβδομάδας και θα δουν το φως της δημοσιότητας τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Είναι ενδεικτικό ότι στην τελευταία κυλιόμενη δημοσκόπηση, που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και διενεργήθηκε από μία εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων εταιρειών, προέκυψε «ισοπαλία» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. 

Τόσο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα όσο και το κόμμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, συγκεντρώνουν και τα δύο ποσοστό 24%. Η ίδια έρευνα δείχνει κατά πληροφορίες βελτίωση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προέδρου της ΝΔ.

Η κοινή συνισταμένη που εξάγεται από τα πρώτα ευρήματα του νεώτερου δημοσκοπικού κύκλου είναι αφενός η καθήλωση σε πολύ χαμηλά επίπεδα συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που, κατά τους αναλυτές, είναι πρωτοφανή για κόμμα που κυβέρνησε επτά μήνες και αφετέρου η σημαντική βελτίωση του ηγετικού προφίλ του αρχηγού της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
   
Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης στα λεγόμενα «ποιοτικά» στοιχεία των μετρήσεων όχι μόνον κάλυψε την απόσταση που τον χώριζε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά φαίνεται ότι υποσκελίζει τον τέως πρωθυπουργό σε ερωτήματα για το ποιος εγγυάται καλύτερα την ευρωπαϊκή προοπτική, ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός και ποιος μιλάει με μεγαλύτερη ειλικρίνεια στους πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Υπέκυψε και δεύτερη 17χρονη

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Έφυγε από τη ζωή και η δεύτερη ανήλικη που έπεσε από την ταράτσα

Συνελήφθη μεθυσμένος στο Αγρίνιο που προκάλεσε υλικές ζημιές σε κατάστημα εστίασης

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Αρχικά τον έδιωξαν από το κατάστημα, αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε και πέταγε καρέκλες και τραπέζια, ενώ έσπασε μία από τις τζαμαρίες του μαγαζιού

Γαλάζια Σημαία 2026: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως ‑ Βραβεύτηκαν 624 ελληνικές ακτές

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
624 ελληνικές ακτές, 17 μαρίνες και 17 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία»

FedEx: Διαψεύδει ότι αποχωρεί από το αεροδρόμιο «Mακεδονία» της Θεσσαλονίκης

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διακοπή της παρουσίας της εταιρείας στο αεροδρόμιο

Σατανικό σχέδιο: Ενορχήστρωσε τη δολοφονία του συζύγου της με οξύ ‑ Πίστευε πως θα γίνει πλούσια

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
«Κάρφωσε» στο «αφεντικό» ναρκωτικών τον εν διαστάσει σύζυγό της

Τρομακτικά βίντεο από Τουρκία: Τεράστιοι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν Σμύρνη και άλλες περιοχές

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με διαδοχικούς ανεμοστρόβιλους, με τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά να καταγράφονται σε Σμύρνη, Τσόρουμ και Γάγγρα

Λαμία: Οχιά δάγκωσε 75χρονο ‑ Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο 75χρονος πήγε να μετακινήσει έναν τσιμεντόλιθο και το φίδι βρισκόταν μέσα και τον δάγκωσε

Μαλδίβες: Πέντε Ιταλοί τουρίστες νεκροί ‑ Είχαν πάει για κατάδυση σε σπηλιά βάθους 50 μέτρων

Κόσμος 14.05.2026
Οι καιρικές συνθήκες στο σημείο κατάδυσης ήταν δυσμενείς - Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει κίτρινο συναγερμό

Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν: Το Ιράν κατέσχεσε πλωτό οπλοστάσιο

Κόσμος 14.05.2026
Το Hui Chuan χρησιμοποιούνταν ως πλωτή αποθήκη όπλων για εταιρείες ασφαλείας που προστατεύουν εμπορικά πλοία από πειρατικές επιθέσεις

Χαμός στη Χαλκίδα: Μαθητές σχολείου από την Αθήνα πολιορκούν ξενοδοχείο μετά από επίθεση ηλικιωμένης

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαθητές φωνάζουν και διαμαρτύρονται έξω από ξενοδοχείο, όπου διαμένει ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να επιτέθηκε σε συμμαθήτριά τους

Αυστηρό μήνυμα Δένδια για το ουκρανικό drone: «Μας οφείλονται σαφείς εξηγήσεις»

Ελλάδα 14.05.2026
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα σήμαινε η σύγκρουση επιβατικού πλοίου ή οποιουδήποτε άλλου πλοίου με αυτό το drone» τόνισε ο υπουργός Αμυνας