E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα δημοσκόπηση: Στο 0,4% κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Πάμε για νύχτα αγωνίας στις 20 Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση 2/9/2015 | 17:24

Νέα δημοσκόπηση: Στο 0,4% κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Την πεποίθηση των ψηφοφόρων και τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι οδηγούμαστε σε εκλογές-θρίλερ με αβέβαιο αποτέλεσμα έρχεται να ενισχύσει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που φέρνει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε διαφορά πιο μικρή από ποτέ.

Χαρακτηριστικά, η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων κλείνει μόλις στο 0,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 23% στην πρόθεση ψήφου και τη ΝΔ να ακολουθεί με 22,6%.

Ακολουθούν:
- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,1%
- ΚΚΕ 5,5%
- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4%
- ΠΑΣΟΚ 4,2%
- Λαϊκή Ενότητα 3,9%
- Ένωση Κεντρώων 3,6%
- ΑΝΕΛ 2%
- ΑΛΛΟ 3,5%
- ΛΕΥΚΟ 2,2%
- ΑΠΟΧΗ 5%
- ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14%





Καθώς φαίνεται, η έκπληξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου φαίνεται να είναι ο Βασίλης Λεβέντης και η Ένωση Κεντρώων, με το ποσοστό του να του δίνει εισιτήριο εισόδου στη Βουλή, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στάσιμο και η ΔΗΜΑΡ δεν βρίσκεται πουθενά στον εκλογικό χάρτη.

Σταθερά, αλλά χαμηλά είναι τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ανοδικά κινείται το ΚΚΕ.

Αντίθετα, ραγδαία είναι η πτώση των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά έναν -δυνητικό- κυβερνητικό εταίρο.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του newsit.gr.

Εικόνα δημοσκοπικού θρίλερ

Σε κάθε περίπτωση, είναι γεγονός ότι το δεύτερο δημοσκοπικό κύμα βρίσκει σε ακόμη πιο οριακά επίπεδα τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελαφρύ προβάδισμα που διατηρούσε σε όλες τις μετρήσεις της προηγούμενης εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ακόμη πιο συρρικνωμένο στις νέες έρευνες που ξεκίνησαν να «τρέχουν» από την αρχή της εβδομάδας και θα δουν το φως της δημοσιότητας τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Είναι ενδεικτικό ότι στην τελευταία κυλιόμενη δημοσκόπηση, που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και διενεργήθηκε από μία εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων εταιρειών, προέκυψε «ισοπαλία» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. 

Τόσο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα όσο και το κόμμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, συγκεντρώνουν και τα δύο ποσοστό 24%. Η ίδια έρευνα δείχνει κατά πληροφορίες βελτίωση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προέδρου της ΝΔ.

Η κοινή συνισταμένη που εξάγεται από τα πρώτα ευρήματα του νεώτερου δημοσκοπικού κύκλου είναι αφενός η καθήλωση σε πολύ χαμηλά επίπεδα συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που, κατά τους αναλυτές, είναι πρωτοφανή για κόμμα που κυβέρνησε επτά μήνες και αφετέρου η σημαντική βελτίωση του ηγετικού προφίλ του αρχηγού της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
   
Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης στα λεγόμενα «ποιοτικά» στοιχεία των μετρήσεων όχι μόνον κάλυψε την απόσταση που τον χώριζε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά φαίνεται ότι υποσκελίζει τον τέως πρωθυπουργό σε ερωτήματα για το ποιος εγγυάται καλύτερα την ευρωπαϊκή προοπτική, ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός και ποιος μιλάει με μεγαλύτερη ειλικρίνεια στους πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Θα υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν σήμερα στο Πακιστάν

Κόσμος 20.04.2026
Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς και η αμερικανική αντιπροσωπεία βρίσκονται καθ’ οδόν προς το Ισλαμαμπάντ για τις συνομιλίες με το Ιράν

Ρόδος: Φυλάκιση 10 ετών στον 56χρονο που βίαζε και άφησε έγκυο την κόρη του

Ελλάδα 20.04.2026
Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και την κόρη του

Εκτός ελέγχου ο Τραμπ, τον κράτησαν έξω από την αίθουσα για να σώσουν τους Αμερικανούς πιλότους

Κόσμος 20.04.2026
Εκρηκτική η ατμόσφαιρα σύμφωνα με τις αποκαλύψεις από την WSJ

Γυάρος: Οριστική η απαγόρευση αλιείας ‑ Αυτές είναι οι ζώνες προστασίας της φύσης

Ελλάδα 20.04.2026
Ασπίδα περιβαλλοντικής προστασίας για τη Γυάρο με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος

Ηλικιωμένη ξέχασε τσάντα με 30.000 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα σε λεωφορείο και της επιστράφηκε ανέγγιχτη

Ελλάδα 20.04.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε στη γραμμή 856 - Την τσάντα βρήκε επιβάτης ο οποίος κοιτάζοντάς την επιφανειακά είδε μόνο... φρούτα

Euroleague: Τέλος τα εισιτήρια για το Final Four 2026 στην Αθήνα

Αθλητικά Νέα 20.04.2026
Η Euroleague ανακοίνωσε ότι όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια για το Final Four 2026 στην Αθήνα, εξαντλήθηκαν

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε θα εμφανιστεί το φεγγάρι των λουλουδιών στον ουρανό

Ελλάδα 20.04.2026
Φέτος τον Μάιο, ο ουρανός θα «φωτιστεί» από δύο πανσελήνους

Το «Όσκαρ της επιστήμης» απονεμήθηκε σε ομάδα που ανέπτυξε θεραπεία για αποκατάσταση της χαμένης όρασης

Tech + Science 20.04.2026
Πρωτοποριακές έρευνες έλαβαν το βραβείο Breakthrough για τις βιοεπιστήμες

13χρονη έπεσε από το μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ελλάδα 20.04.2026
To περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και αποδίδεται σε ατύχημα