E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα δημοσκόπηση: Στο 0,4% κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Πάμε για νύχτα αγωνίας στις 20 Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση 2/9/2015 | 17:24

Νέα δημοσκόπηση: Στο 0,4% κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Την πεποίθηση των ψηφοφόρων και τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι οδηγούμαστε σε εκλογές-θρίλερ με αβέβαιο αποτέλεσμα έρχεται να ενισχύσει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που φέρνει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε διαφορά πιο μικρή από ποτέ.

Χαρακτηριστικά, η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων κλείνει μόλις στο 0,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 23% στην πρόθεση ψήφου και τη ΝΔ να ακολουθεί με 22,6%.

Ακολουθούν:
- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,1%
- ΚΚΕ 5,5%
- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4%
- ΠΑΣΟΚ 4,2%
- Λαϊκή Ενότητα 3,9%
- Ένωση Κεντρώων 3,6%
- ΑΝΕΛ 2%
- ΑΛΛΟ 3,5%
- ΛΕΥΚΟ 2,2%
- ΑΠΟΧΗ 5%
- ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14%





Καθώς φαίνεται, η έκπληξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου φαίνεται να είναι ο Βασίλης Λεβέντης και η Ένωση Κεντρώων, με το ποσοστό του να του δίνει εισιτήριο εισόδου στη Βουλή, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στάσιμο και η ΔΗΜΑΡ δεν βρίσκεται πουθενά στον εκλογικό χάρτη.

Σταθερά, αλλά χαμηλά είναι τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ανοδικά κινείται το ΚΚΕ.

Αντίθετα, ραγδαία είναι η πτώση των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά έναν -δυνητικό- κυβερνητικό εταίρο.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του newsit.gr.

Εικόνα δημοσκοπικού θρίλερ

Σε κάθε περίπτωση, είναι γεγονός ότι το δεύτερο δημοσκοπικό κύμα βρίσκει σε ακόμη πιο οριακά επίπεδα τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελαφρύ προβάδισμα που διατηρούσε σε όλες τις μετρήσεις της προηγούμενης εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ακόμη πιο συρρικνωμένο στις νέες έρευνες που ξεκίνησαν να «τρέχουν» από την αρχή της εβδομάδας και θα δουν το φως της δημοσιότητας τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Είναι ενδεικτικό ότι στην τελευταία κυλιόμενη δημοσκόπηση, που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και διενεργήθηκε από μία εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων εταιρειών, προέκυψε «ισοπαλία» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. 

Τόσο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα όσο και το κόμμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, συγκεντρώνουν και τα δύο ποσοστό 24%. Η ίδια έρευνα δείχνει κατά πληροφορίες βελτίωση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προέδρου της ΝΔ.

Η κοινή συνισταμένη που εξάγεται από τα πρώτα ευρήματα του νεώτερου δημοσκοπικού κύκλου είναι αφενός η καθήλωση σε πολύ χαμηλά επίπεδα συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που, κατά τους αναλυτές, είναι πρωτοφανή για κόμμα που κυβέρνησε επτά μήνες και αφετέρου η σημαντική βελτίωση του ηγετικού προφίλ του αρχηγού της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
   
Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης στα λεγόμενα «ποιοτικά» στοιχεία των μετρήσεων όχι μόνον κάλυψε την απόσταση που τον χώριζε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά φαίνεται ότι υποσκελίζει τον τέως πρωθυπουργό σε ερωτήματα για το ποιος εγγυάται καλύτερα την ευρωπαϊκή προοπτική, ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός και ποιος μιλάει με μεγαλύτερη ειλικρίνεια στους πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι ψηφίζει η Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Νέα δημοσκόπηση

«Δεν έχουν δικαίωμα να απαιτούν»: Η Τεχεράνη απορρίπτει ενδεχόμενη χρήση περιουσιακών στοιχείων για αποκατάσταση ζημιών

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαθέσουν ιρανικά κεφάλαια σε χώρες του Κόλπου για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές - Το συνολικό κόστος θα μπορούσε να φθάσει έως και τα 58 δισ. δολάρια

Τι είναι η συμφωνία SOFA που υπογράφουν σήμερα Κύπρος και Γαλλία και προκαλεί τουρκική νευρικότητα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Η Λευκωσία και το Παρίσι υπογράφουν συμφωνία για το καθεστώς στρατιωτικών δυνάμεων, ενισχύοντας τη συνεργασία τους στην Ανατολική Μεσόγειο – Τα οφέλη για την Κύπρο και η τουρκική ενόχληση

Νέοι κανόνες για τις άδειες εργαζομένων: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι ‑ Δείτε παραδείγματα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Οι αλλαγές δεν επηρεάζουν τον συνολικό αριθμό ημερών αάδειας, ενώ φέρνουν μεγαλύτερη ευελιξία και λιγότερη γραφειοκρατία

Πυροσβεστική: 64 πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο σε όλη την Ελλάδα

Ελλάδα 08.06.2026
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πυρκαγιές φαίνεται να οφείλονται σε αμέλειες

Κρήτη: Αγριο ξύλο στις φυλακές Αλικαρνασσού ‑ Κρατούμενοι πιάστηκαν στα χέρια

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Αναστάτωση σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Κυριακής 7/6 στις φυλακές Αλικαρνασσού, στην Κρήτη.

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισε τις Φιλιππίνες – Καταρρεύσεις κτιρίων και νεκροί

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε αρκετές χώρες της Ασίας

Ξεφεύγει ξανά η κατάσταση – Το Ισραήλ σφυροκοπά το Ιράν παρά τις συστάσεις Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα κλιμάκωση - Ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου

«Είτε είσαι ηλίθια είτε διεφθαρμένη»: Ο Τραμπ επιτέθηκε σε δημοσιογράφο του NBC και διέκοψε συνέντευξη, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
«Ας το αφήσουμε εδώ γιατί βαρέθηκα, ευχαριστώ γλυκιά μου, καλή διασκέδαση»

Σεισμοί στην Εύβοια: Νέα δόνηση 4,3 Ρίχτερ τα ξημερώματα κοντά στο Προκόπι – Έγινε αισθητός στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Συνεχίζεται η καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας