E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάγωσε το Eurostar στη Μάγχη για να απομακρυνθούν μετανάστες από τις σήραγγες

Οι επιβάτες έμειναν στο σκοτάδι σχεδόν τέσσερις ώρες

Δημοσίευση 2/9/2015 | 09:38

Πάγωσε το Eurostar στη Μάγχη για να απομακρυνθούν μετανάστες από τις σήραγγες

Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν για ώρες μέσα σε πέντε τρένα υψηλής ταχύτητας Eurostar έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μετανάστες είχαν αποκλείσει τις σιδηροτροχιές που οδηγούν στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη και επιχειρούσαν να σκαρφαλώσουν σε τρένα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Eurostar στο Twitter, τρία από τα τρένα έφθασαν στο Λονδίνο νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ άλλα δύο επέστρεψαν στους αρχικούς σταθμούς απ όπου είχαν αναχωρήσει στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

Η Eurostar είχε ανακοινώσει αργά χθες στο Twitter πως ακινητοποιεί τα τρένα της «ενόσω οι αρχές ασχολούνται με ΅λαθρεπιβάτεςΆ» και στη συνέχεια είπε πως ΅λαθρεπιβάτεςΆ εντοπίστηκαν πάνω στις σιδηροτροχιές στον σταθμό του Καλέ. Τα τρένα παρέμειναν εκεί καθώς οι ΅λαθρεπιβάτεςΆ απομακρύνονταν από τη σήραγγα και από τις σιδηροτροχιές, ανέφερε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανάφεραν πως οι ΅λαθρεπιβάτεςΆ ήταν μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στη Βρετανία μέσω του Eurotunnel. Από τις αρχές του έτους, χιλιάδες πρόσφυγες έχουν επιχειρήσει να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι.

Στους επιβάτες σε ένα από τα τρένα με προορισμό το Λονδίνο, το οποίο σταμάτησε σε απόσταση 1,6 χλμ. από τη σήραγγα, ειπώθηκε σε κάποιο σημείο να κάνουν ησυχία και να ακούσουν για τυχόν θορύβους ανθρώπων που σκαρφαλώνουν στη σκεπή. Ελικόπτερο με προβολείς πέταξε στη συνέχεια πάνω από το τρένο καθώς οι φρουροί περπατούσαν στις γραμμές ψάχνοντας για μετανάστες, χωρίς κατά τα φαινόμενα να εντοπίσουν κανέναν.

Με κομμένο το ρεύμα, οι επιβάτες στο τρένο αυτό έμειναν στο σκοτάδι για σχεδόν τέσσερις ώρες. Η ζέστη και η υγρασία στα βαγόνια αυξήθηκε ενώ οι εισπράκτορες περπατούσαν στους διαδρόμους κρατώντας φακούς θυέλλης. Μία γυναίκα στην επιχειρηματική θέση έβαλε τα κλάματα και πολλοί επιβάτες είπαν ότι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Τότε η Eurostar οδήγησε το τρένο πίσω στο Καλέ, όπου οι επιβάτες αποβιβάστηκαν για να πάρουν φρέσκο αέρα και εμφιαλωμένο νερό. Όταν όμως κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να φύγουν από τον σταθμό και να διασχίσουν τη Μάγχη με πλοίο, γάλλοι χωροφύλακες τους σταμάτησαν, λέγοντας πως οι τελωνειακοί και μεταναστευτικοί νόμοι απαιτούν οι επιβάτες να επιστρέψουν στο Παρίσι. Ωστόσο, η Eurostar ανέφερε στο Twitter πως το τρένο, το ES9055, "δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πάρει επιβάτες στο Καλέ πίσω στο Παρίσι και αναζητούνται εναλλακτικές επιλογές".

"Μας εγκατέλειψαν σε μια αποβάθρα μέσα στο κρύο ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ", έγραψε στο Twitter, ένας από τους επιβάτες, ο Ντάνι Μπελ. "Και διαφωτίστε με – στις 4 π.μ. στη μέση του πουθενά ποιες είναι αυτές οι επιλογές; Για εκατοντάδες και εκατοντάδες ανθρώπους;"

Η Eurostar έχει δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες να αλλάξουν τα εισιτήρια τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 22χρονος που επιτέθηκε στη σύντροφό του για ένα… follow στο Instagram

Ελλάδα 23.01.2026
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες περί βιασμού, ενώ για το περιστατικό του ξυλοδαρμού υποστήριξε ότι επρόκειτο μόνο για «ένα σπρώξιμο»

Τέλος στο αλαλούμ για το χαρτζιλίκι μέσω IRIS

Οικονομία 23.01.2026
ΑΑΔΕ και ΔΙΑΣ προχώρησαν σε διευκρινίσεις σχετικά με το ενδεχόμενο φορολόγησης ποσών που αποστέλλονται μέσω IRIS P2P

Λίμνη Υλίκη: Το νερό επιστρέφει ‑ Γεμίζουν οι υδάτινοι ταμιευτήρες της Αττικής

Ελλάδα 23.01.2026
To Up Stories με τα μοναδικά του πλάνα μας ταξιδεύει στην Υλίκη.

Το ελληνικό νησί που πρoσφέρει 1.000 ευρώ bonus κάθε μήνα στον παιδίατρο που θα πάει εκεί για δουλειά

Ελλάδα 23.01.2026
Τα 1.000 ευρώ bonus κάθε μήνα θα καταβάλλονται επιπλέον του μισθού ως ένα ακόμη κίνητρο για να καλυφθεί η θέση.

Αποκάλυψη Τραμπ: Μεγάλη αμερικανική δύναμη κατευθύνεται στο Ιράν

Κόσμος 23.01.2026
«Παρακολουθούμε το Ιράν - Έχουμε πολλά πλοία που πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση για παν ενδεχόμενο»

Συνελήφθη στο Μόναχο ο Ουκρανός που δολοφόνησε τον ξενοδόχο στην Ρόδο

Ελλάδα 23.01.2026
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ελληνικών και γερμανικών αρχών μπήκαν χειροπέδες στον βασικό ύποπτο

Μασκ στο Νταβός: «Σύντομα τα ρομπότ θα υπερτερούν αριθμητικά των ανθρώπων» ‑ Το «καρφί» για Τραμπ

Κόσμος Χτες
Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Έλον Μασκ στο Νταβός

ΠΑΟΚ – Μπέτις 2‑0: Προκρίθηκε με γκολάρα και με μπαλάρα!

Αθλητικά Νέα Χτες
Tην τελευταία αγωνιστική στη Λιόν... ρέστα 8άδας!

Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι και τα σκυλιά τους από διαρροή υγραερίου

Ελλάδα Χτες
Ένας άνδρας και μια γυναίκα εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους

Καθίζηση οδοστρώματος στον Πειραιά: Διεκόπη η κυκλοφορία

Ελλάδα Χτες
Επισημαίνεται ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις εναλλακτικές διαδρομές που έχουν οριστεί για να αποφύγουν την περιοχή αυτή

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ οδηγούσε και άφησε την τελευταία του πνοή

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για 68χρονο άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός πλησίον του αυτοκινήτου του