E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάγωσε το Eurostar στη Μάγχη για να απομακρυνθούν μετανάστες από τις σήραγγες

Οι επιβάτες έμειναν στο σκοτάδι σχεδόν τέσσερις ώρες

Δημοσίευση 2/9/2015 | 09:38

Πάγωσε το Eurostar στη Μάγχη για να απομακρυνθούν μετανάστες από τις σήραγγες

Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν για ώρες μέσα σε πέντε τρένα υψηλής ταχύτητας Eurostar έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μετανάστες είχαν αποκλείσει τις σιδηροτροχιές που οδηγούν στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη και επιχειρούσαν να σκαρφαλώσουν σε τρένα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Eurostar στο Twitter, τρία από τα τρένα έφθασαν στο Λονδίνο νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ άλλα δύο επέστρεψαν στους αρχικούς σταθμούς απ όπου είχαν αναχωρήσει στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

Η Eurostar είχε ανακοινώσει αργά χθες στο Twitter πως ακινητοποιεί τα τρένα της «ενόσω οι αρχές ασχολούνται με ΅λαθρεπιβάτεςΆ» και στη συνέχεια είπε πως ΅λαθρεπιβάτεςΆ εντοπίστηκαν πάνω στις σιδηροτροχιές στον σταθμό του Καλέ. Τα τρένα παρέμειναν εκεί καθώς οι ΅λαθρεπιβάτεςΆ απομακρύνονταν από τη σήραγγα και από τις σιδηροτροχιές, ανέφερε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανάφεραν πως οι ΅λαθρεπιβάτεςΆ ήταν μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στη Βρετανία μέσω του Eurotunnel. Από τις αρχές του έτους, χιλιάδες πρόσφυγες έχουν επιχειρήσει να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι.

Στους επιβάτες σε ένα από τα τρένα με προορισμό το Λονδίνο, το οποίο σταμάτησε σε απόσταση 1,6 χλμ. από τη σήραγγα, ειπώθηκε σε κάποιο σημείο να κάνουν ησυχία και να ακούσουν για τυχόν θορύβους ανθρώπων που σκαρφαλώνουν στη σκεπή. Ελικόπτερο με προβολείς πέταξε στη συνέχεια πάνω από το τρένο καθώς οι φρουροί περπατούσαν στις γραμμές ψάχνοντας για μετανάστες, χωρίς κατά τα φαινόμενα να εντοπίσουν κανέναν.

Με κομμένο το ρεύμα, οι επιβάτες στο τρένο αυτό έμειναν στο σκοτάδι για σχεδόν τέσσερις ώρες. Η ζέστη και η υγρασία στα βαγόνια αυξήθηκε ενώ οι εισπράκτορες περπατούσαν στους διαδρόμους κρατώντας φακούς θυέλλης. Μία γυναίκα στην επιχειρηματική θέση έβαλε τα κλάματα και πολλοί επιβάτες είπαν ότι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Τότε η Eurostar οδήγησε το τρένο πίσω στο Καλέ, όπου οι επιβάτες αποβιβάστηκαν για να πάρουν φρέσκο αέρα και εμφιαλωμένο νερό. Όταν όμως κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να φύγουν από τον σταθμό και να διασχίσουν τη Μάγχη με πλοίο, γάλλοι χωροφύλακες τους σταμάτησαν, λέγοντας πως οι τελωνειακοί και μεταναστευτικοί νόμοι απαιτούν οι επιβάτες να επιστρέψουν στο Παρίσι. Ωστόσο, η Eurostar ανέφερε στο Twitter πως το τρένο, το ES9055, "δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πάρει επιβάτες στο Καλέ πίσω στο Παρίσι και αναζητούνται εναλλακτικές επιλογές".

"Μας εγκατέλειψαν σε μια αποβάθρα μέσα στο κρύο ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ", έγραψε στο Twitter, ένας από τους επιβάτες, ο Ντάνι Μπελ. "Και διαφωτίστε με – στις 4 π.μ. στη μέση του πουθενά ποιες είναι αυτές οι επιλογές; Για εκατοντάδες και εκατοντάδες ανθρώπους;"

Η Eurostar έχει δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες να αλλάξουν τα εισιτήρια τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Χρήστος Πολίτης, ο «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»

Ελλάδα 09.01.2026
Από τη Λάμψη και τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου μέχρι το Απλό Θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο

Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Αρδα και Έβρο

Ελλάδα Χτες
Σε αυξημένη επιφυλακή καλεί κατοίκους, αγρότες και επαγγελματίες ο Δήμος Ορεστιάδας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ώρες

Μινεάπολη: Το FBI ανέλαβε την έρευνα για την δολοφονία της 37χρονης Ρενέ από τον πράκτορα της ICE

Ελλάδα Χτες
Δεδομένου ότι πλέον δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία της υπόθεσης, στους μάρτυρες και στα αποδεικτικά στοιχεία, το το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Μινεσότα δήλωσε ότι «απρόθυμα» αποσύρθηκε από την έρευνα

Εξέγερση κατά των μουλάδων στο Ιράν: Μεγάλες διαδηλώσεις ‑ Xωρίς Ίντερνετ η χώρα

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων, λέει ΜΚΟ

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Θύμα bullying ισχυρίζεται ότι ήταν ο γιος της ‑ Το ξέσπασμα της μητέρας του

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα του 15χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του ισχυρίζεται πως ο γιος της είναι θύμα bullying

Οι ΗΠΑ ωθούν τους Αμερικανούς να τρώνε περισσότερο βούτυρο ‑ Ειδικός εξηγεί γιατί αυτό είναι λάθος

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την Dr. Trisha Pasricha, το βούτυρο είναι μια κακή διατροφική επιλογή, καθώς αν εξετάσουμε τα επιστημονικά δεδομένα, επηρεάζει αρνητικά την καρδιά μας

Κυνήγι ρωσικού τάνκερ στη Μάγχη: Ποιο είναι το δεξαμενόπλοιο «Arcusat» και γιατί έπλεε με σημαία ευκαιρίας σαν «Tavian»

Κόσμος Χτες
Έχει μετονομαστεί σε «Tavian» και παρακολουθείτε από τις βρετανικές αρχές

Μερτς: Η Ευρώπη να αυξήσει το κόστος του πολέμου για την Ρωσία ‑ Τι είπε ο Ζελένσκι

Κόσμος Χτες
Έτοιμο για οριστικοποίηση το έγγραφο με τις αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία

Στον Πύργο του Αιφελ έφτασαν Γάλλοι αγρότες που διαμαρτύρονται για την Mercosur

Κόσμος Χτες
Είμαστε μεταξύ πικρίας και απελπισίας, είπε ο Στεφάν Πελετιέ, στέλεχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Coordination Rurale

Σάλος από βίντεο με διαλόγους για μίζες στο προεδρικό της Κύπρου

Κόσμος Χτες
Προϊόν λάσπης, απαντά η Λευκωσία

Αγρίνιο: Ανδρας εισέβαλλε στο γραφείο του δημάρχου, τον απείλησε και δάγκωσε υπάλληλο

Ελλάδα Χτες
Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον άνδρα που εκτός από φραστικά του επιτέθηκε με μια ομπρέλα