E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάγωσε το Eurostar στη Μάγχη για να απομακρυνθούν μετανάστες από τις σήραγγες

Οι επιβάτες έμειναν στο σκοτάδι σχεδόν τέσσερις ώρες

Δημοσίευση 2/9/2015 | 09:38

Πάγωσε το Eurostar στη Μάγχη για να απομακρυνθούν μετανάστες από τις σήραγγες

Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν για ώρες μέσα σε πέντε τρένα υψηλής ταχύτητας Eurostar έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μετανάστες είχαν αποκλείσει τις σιδηροτροχιές που οδηγούν στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη και επιχειρούσαν να σκαρφαλώσουν σε τρένα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Eurostar στο Twitter, τρία από τα τρένα έφθασαν στο Λονδίνο νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ άλλα δύο επέστρεψαν στους αρχικούς σταθμούς απ όπου είχαν αναχωρήσει στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

Η Eurostar είχε ανακοινώσει αργά χθες στο Twitter πως ακινητοποιεί τα τρένα της «ενόσω οι αρχές ασχολούνται με ΅λαθρεπιβάτεςΆ» και στη συνέχεια είπε πως ΅λαθρεπιβάτεςΆ εντοπίστηκαν πάνω στις σιδηροτροχιές στον σταθμό του Καλέ. Τα τρένα παρέμειναν εκεί καθώς οι ΅λαθρεπιβάτεςΆ απομακρύνονταν από τη σήραγγα και από τις σιδηροτροχιές, ανέφερε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανάφεραν πως οι ΅λαθρεπιβάτεςΆ ήταν μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στη Βρετανία μέσω του Eurotunnel. Από τις αρχές του έτους, χιλιάδες πρόσφυγες έχουν επιχειρήσει να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι.

Στους επιβάτες σε ένα από τα τρένα με προορισμό το Λονδίνο, το οποίο σταμάτησε σε απόσταση 1,6 χλμ. από τη σήραγγα, ειπώθηκε σε κάποιο σημείο να κάνουν ησυχία και να ακούσουν για τυχόν θορύβους ανθρώπων που σκαρφαλώνουν στη σκεπή. Ελικόπτερο με προβολείς πέταξε στη συνέχεια πάνω από το τρένο καθώς οι φρουροί περπατούσαν στις γραμμές ψάχνοντας για μετανάστες, χωρίς κατά τα φαινόμενα να εντοπίσουν κανέναν.

Με κομμένο το ρεύμα, οι επιβάτες στο τρένο αυτό έμειναν στο σκοτάδι για σχεδόν τέσσερις ώρες. Η ζέστη και η υγρασία στα βαγόνια αυξήθηκε ενώ οι εισπράκτορες περπατούσαν στους διαδρόμους κρατώντας φακούς θυέλλης. Μία γυναίκα στην επιχειρηματική θέση έβαλε τα κλάματα και πολλοί επιβάτες είπαν ότι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Τότε η Eurostar οδήγησε το τρένο πίσω στο Καλέ, όπου οι επιβάτες αποβιβάστηκαν για να πάρουν φρέσκο αέρα και εμφιαλωμένο νερό. Όταν όμως κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να φύγουν από τον σταθμό και να διασχίσουν τη Μάγχη με πλοίο, γάλλοι χωροφύλακες τους σταμάτησαν, λέγοντας πως οι τελωνειακοί και μεταναστευτικοί νόμοι απαιτούν οι επιβάτες να επιστρέψουν στο Παρίσι. Ωστόσο, η Eurostar ανέφερε στο Twitter πως το τρένο, το ES9055, "δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πάρει επιβάτες στο Καλέ πίσω στο Παρίσι και αναζητούνται εναλλακτικές επιλογές".

"Μας εγκατέλειψαν σε μια αποβάθρα μέσα στο κρύο ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ", έγραψε στο Twitter, ένας από τους επιβάτες, ο Ντάνι Μπελ. "Και διαφωτίστε με – στις 4 π.μ. στη μέση του πουθενά ποιες είναι αυτές οι επιλογές; Για εκατοντάδες και εκατοντάδες ανθρώπους;"

Η Eurostar έχει δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες να αλλάξουν τα εισιτήρια τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος: Συνελήφθη 40χρονη με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Ελλάδα 15.02.2026
Με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα στη βαλίτσα της πιάστηκε μια 40χρονη Ουκρανή

Πέθανε η Αννα Ψαρούδα Μπενάκη

Ελλάδα 15.02.2026
Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής έφυγε από τη ζωή

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για συμπλοκές έξω από δύο νυχτερινά κέντρα στο λιμάνι

Ελλάδα 15.02.2026
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ατόμων που ενεπλάκησαν στα επεισόδια

Αφρικανική σκόνη «έκρυψε» ακόμη και την Ακρόπολη – Πότε θα υποχωρήσει

Ελλάδα 15.02.2026
Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα

Ηράκλειο: Πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και μετά σκότωσε τον αδερφό του

Ελλάδα 15.02.2026
Περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 67χρονου από τον 63χρονο αδερφό του στο Ηράκλειο, έρχονται στη δημοσιότητα

«Φρένο» στο δωρεάν πάρκινγκ των σούπερ μάρκετ – Μπάρες και χρονικό όριο παντού

Ελλάδα 15.02.2026
Οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής προχωρούν πλέον στη λήψη δραστικών μέτρων θωρακίζοντας τους ιδιόκτητους χώρους τους

Βρετανία: Νέο βίντεο από το άγριο ξύλο σε πτήση από την Τουρκία

Κόσμος 15.02.2026
Ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ επιβατών οδήγησε το αεροσκάφος να προσγειωθεί εκτάκτως στις Βρυξέλλες

Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση

Κόσμος 15.02.2026
Οι ημερομηνίες και τα ποσά της δεύτερης δόσης του επιδόματος θέρμανσης

Φθηνά δέματα από Κίνα: «Καπέλο» 3 ευρώ ανά κατηγορία προϊόντος

Ελλάδα 15.02.2026
Η νέα ρύθμιση ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τις καταναλωτικές συνήθειες

Αλεξανδρούπολη: Τρεις νεαροί, ο ένας ανήλικος, συνελήφθησαν για την δολοφονία του ηλικιωμένου

Ελλάδα 15.02.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα και τον δολοφόνησαν με 15 μαχαιριές

Θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη: Αγρια δολοφονία ηλικιωμένου με πολλαπλές μαχαιριές στο σπίτι του

Ελλάδα 15.02.2026
Η ΕΛΑΣ συλλέγει στοιχεία από τον χώρο του εγκλήματος και τη γύρω περιοχή