E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάγωσε το Eurostar στη Μάγχη για να απομακρυνθούν μετανάστες από τις σήραγγες

Οι επιβάτες έμειναν στο σκοτάδι σχεδόν τέσσερις ώρες

Δημοσίευση 2/9/2015 | 09:38

Πάγωσε το Eurostar στη Μάγχη για να απομακρυνθούν μετανάστες από τις σήραγγες

Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν για ώρες μέσα σε πέντε τρένα υψηλής ταχύτητας Eurostar έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μετανάστες είχαν αποκλείσει τις σιδηροτροχιές που οδηγούν στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη και επιχειρούσαν να σκαρφαλώσουν σε τρένα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Eurostar στο Twitter, τρία από τα τρένα έφθασαν στο Λονδίνο νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ άλλα δύο επέστρεψαν στους αρχικούς σταθμούς απ όπου είχαν αναχωρήσει στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

Η Eurostar είχε ανακοινώσει αργά χθες στο Twitter πως ακινητοποιεί τα τρένα της «ενόσω οι αρχές ασχολούνται με ΅λαθρεπιβάτεςΆ» και στη συνέχεια είπε πως ΅λαθρεπιβάτεςΆ εντοπίστηκαν πάνω στις σιδηροτροχιές στον σταθμό του Καλέ. Τα τρένα παρέμειναν εκεί καθώς οι ΅λαθρεπιβάτεςΆ απομακρύνονταν από τη σήραγγα και από τις σιδηροτροχιές, ανέφερε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανάφεραν πως οι ΅λαθρεπιβάτεςΆ ήταν μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στη Βρετανία μέσω του Eurotunnel. Από τις αρχές του έτους, χιλιάδες πρόσφυγες έχουν επιχειρήσει να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι.

Στους επιβάτες σε ένα από τα τρένα με προορισμό το Λονδίνο, το οποίο σταμάτησε σε απόσταση 1,6 χλμ. από τη σήραγγα, ειπώθηκε σε κάποιο σημείο να κάνουν ησυχία και να ακούσουν για τυχόν θορύβους ανθρώπων που σκαρφαλώνουν στη σκεπή. Ελικόπτερο με προβολείς πέταξε στη συνέχεια πάνω από το τρένο καθώς οι φρουροί περπατούσαν στις γραμμές ψάχνοντας για μετανάστες, χωρίς κατά τα φαινόμενα να εντοπίσουν κανέναν.

Με κομμένο το ρεύμα, οι επιβάτες στο τρένο αυτό έμειναν στο σκοτάδι για σχεδόν τέσσερις ώρες. Η ζέστη και η υγρασία στα βαγόνια αυξήθηκε ενώ οι εισπράκτορες περπατούσαν στους διαδρόμους κρατώντας φακούς θυέλλης. Μία γυναίκα στην επιχειρηματική θέση έβαλε τα κλάματα και πολλοί επιβάτες είπαν ότι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Τότε η Eurostar οδήγησε το τρένο πίσω στο Καλέ, όπου οι επιβάτες αποβιβάστηκαν για να πάρουν φρέσκο αέρα και εμφιαλωμένο νερό. Όταν όμως κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να φύγουν από τον σταθμό και να διασχίσουν τη Μάγχη με πλοίο, γάλλοι χωροφύλακες τους σταμάτησαν, λέγοντας πως οι τελωνειακοί και μεταναστευτικοί νόμοι απαιτούν οι επιβάτες να επιστρέψουν στο Παρίσι. Ωστόσο, η Eurostar ανέφερε στο Twitter πως το τρένο, το ES9055, "δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πάρει επιβάτες στο Καλέ πίσω στο Παρίσι και αναζητούνται εναλλακτικές επιλογές".

"Μας εγκατέλειψαν σε μια αποβάθρα μέσα στο κρύο ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ", έγραψε στο Twitter, ένας από τους επιβάτες, ο Ντάνι Μπελ. "Και διαφωτίστε με – στις 4 π.μ. στη μέση του πουθενά ποιες είναι αυτές οι επιλογές; Για εκατοντάδες και εκατοντάδες ανθρώπους;"

Η Eurostar έχει δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες να αλλάξουν τα εισιτήρια τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πετράλωνα: 10 άτομα στο δρόμο από τη μια στιγμή στην άλλη ‑ Αναζητά σπίτια να τους στεγάσει ο δήμος

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για τη στέγαση των 10 ατόμων σε έξι διαμερίσματα μέσω συνεργασίας με φορέα.

Πέθανε ο τραγουδιστής των «Village People» Βίκτορ Γουίλις, σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο ιδρυτικός τραγουδιστής του εμβληματικού disco συγκροτήματος απεβίωσε στις 30 Ιουνίου 2026, έπειτα από σύντομη αλλά επιθετική ασθένεια, σε ηλικία 75 ετών.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό

Το εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει τις πύλες του

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει για εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης, με τον Τζον Λέτζεντ να δίνει τη συμβολική τελευταία παράσταση στο ιστορικό μνημείο της νότιας πλαγιάς της Ακρόπολης.

Σκάνδαλο στη Balenciaga: Οι καταγγελίες που οδήγησαν στην απόλυση κορυφαίου στελέχους

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Καλούσε εργαζόμενες να ζυγίζονται μπροστά του και τους έδειχνε δονητές

Παιδί 2,5 ετών έπεσε σε πισίνα στη Μύκονο

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Διακομίστηκε για νοσηλεία

Αδιανόητο – Πονούσε το κεφάλι του, οι γιατροί νόμιζαν πως είναι όγκος, αλλά ήταν προνύμφες του χοιρινού

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο 60χρονος υποβλήθηκε σε θεραπεία με τα αντιπαρασιτικά φάρμακα αλβενδαζόλη

Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Ποιοι δεν πληρώθηκαν και τι πρέπει να κάνουν τώρα

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Η ΑΑΔΕ εξέδωσε αναλυτικό οδηγό ερωτήσεων-απαντήσεων για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ ανά εξαρτώμενο τέκνο, αποσαφηνίζοντας τις περιπτώσεις μη καταβολής ή μερικής πληρωμής.

«Και η Πίζα γέρνει, αλλά δεν έπεσε» είχε πει μηχανικός για την πολυκατοικία στα Πετράλωνα

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
«Ξεσκονίζουν» τα γειτονικά κτίρια μετά την κατάρρευση - Φόβοι για νέα προβλήματα στατικότητας - Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι πέντε προσαγωγές για το συμβάν

Ηράκλειο: 18χρονη Βρετανίδα κατήγγειλε σεκιουριτά για βιασμό

Ελλάδα 01.07.2026
Ο 50χρονος συνελήφθη, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, 5 τραυματίες, μία γυναίκα διασωληνωμένη

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Στόχος εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια έγιναν οι κατοικίες των Ζήση Ιωακείμοβιτς, Σάββα Αναστασιάδη και Αφροδίτης Νέστορα - Διασωληνώθηκε η μητέρα της Νέστορα