E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ζωή ιδρύει το δικό της κόμμα!

Τι αναφέρει δημοσίευμα

Δημοσίευση 26/8/2015 | 10:24

Η Ζωή ιδρύει το δικό της κόμμα!

Ετοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση του δικού της κόμματος φαίνεται πως είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσα στα επόμενα 24ωρα, με το μόνο που την καθυστερεί να είναι οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η Πρόεδρος της Βουλής αναμένει την θυροκόλληση διάλυσης της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Από τη στάση της είναι φανερό πως ο νέος πολιτικός φορέας που θα ιδρύσει, θα συνεργαστεί με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Αυτή η λύση φαίνεται να προκρίνεται, επειδή αφενός η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επιθυμεί να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και αφετέρου επειδή αυτό το «χαλαρό» σχήμα μπορεί να προσελκύσει και άλλες οργανώσεις», αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, που διάκειται φιλικά στην πρόεδρο της βουλής.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν την κ. Κωνσταντοπούλου να προσεγγίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο.

Σε επιστολή της προς τον κ. Γλέζο σημείωσε πως «οι δρόμοι της ελπίδας τους οποίους έχουμε βαδίσει αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε αδιέξοδα στη δημοκρατία και όσο ο λαός είναι ενεργός και όσο υπάρχουν εκπρόσωποί του αποφασισμένοι να μην τον προδώσουν», κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως κάλεσμα στον νέο πολιτικό φορέα. 

Γλέζος: Δεν υπάρχει μόνο ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα – Μπορεί να δημιουργηθεί και κάτι άλλο

Με μια σιβυλλική δήλωση που αφήνει πολλά παράθυρα ανοιχτά, έκανε ο Μανώλης Γλέζος από την Πάρο. Σε αυτήν αφήνει αναπάντητο αν θα κατέβει στις εκλογές και αν ναι, με ποιο κόμμα. Μάλιστα σημείωσε πως οι επιλογές δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Λαϊκή Ενότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μπορεί να δημιουργηθεί και κάτι άλλο».

Στον απόηχο της χθεσινής προτροπής του ο λαός να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του, ο Μανώλης Γλέζος απαντά στο ερώτημα τι θα κάνει ο ίδιος, ως εξής: «Θα κάνω ό,τι αποφασίσει ο λαός. 
Αν ο λαός αποφασίσει και πει ΅Μανώλη σε θέλω εδώ ή εκεί, εγώ θα το κάνωΆ».
«Έχω δείξει στην πράξη ότι πειθαρχώ στις αποφάσεις του λαού. 
Εγκατέλειψα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ελληνική Βουλή για να έρθω εδώ, στΆ Απεράθου της Νάξου όπου βρίσκομαι τώρα και να εφαρμόσω την άμεση Δημοκρατία.
Μπορώ τώρα να την αρνηθώ;», αναρωτιέται στην αποκλειστική του δήλωση στο Real.gr.
Ερωτηθείς πάντως αν είναι οι πολίτες της Νάξου που θα αποφασίσουν για το πολιτικό του μέλλον, εκπλήσσει. 
«Είπα στο τέλος της ζωής μου να τιμήσω τη μάνα μου που είναι από την Πάρο και τον αδερφό μου που γεννήθηκε εκεί και εκτελέστηκε από τους Ναζί», λέει, περιμένοντας από τους Παριανούς να του υποδείξουν τι πρέπει να κάνει.
Κληθείς να επιλέξει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας πάντως, αναρωτιέται αν αυτές είναι οι μόνες δύο επιλογές. 
«Ίσως να δημιουργηθεί και κάτι άλλο», λέει.
«Θέλω να εφαρμοστεί επιτέλους το αξίωμα ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται από τον λαό», συνεχίζει, παραπέμποντας στον Καταστατικό Χάρτη που έχουν δημιουργήσει στ' Απεράθου. 
«Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, ανήκουν στον λαό και ασκούνται από τον λαό», αναφέρεται σε αυτόν.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί ο «Ανθρωπος με τη Σαλάτα» έμεινε ανέμελος κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών στο γκαλά Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Glantz εξήγησε γιατί δεν αντέδρασε όπως οι υπόλοιποι, παρότι άκουσε τους πυροβολισμούς εκτός της αίθουσας.

Βίντεο ντοκουμέντο: Νεκρή επιστήμονας της NASA πριν χάσει τη ζωή της ‑ «Μου έριξαν κάτι στο ποτό...»

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Τουλάχιστον 13 περιπτώσεις επιστημόνων που φέρονται να έχουν εξαφανιστεί ή να έχουν πεθάνει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετάζονται, με τον Λευκό Οίκο

Bόρεια Κορέα: Αυξήθηκαν οι εκτελέσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Οι εκτελέσεις στη Βόρεια Κορέα αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με νέα έκθεση. Η Πιονγιάνγκ εκτέλεσε συνολικά 358 άτομα από το 2011 έως το 2024, σύμφωνα με έκθεση ΜΚΟ.

Νεκρή 74χρονη σε Πολιτιστικό Κέντρο στο Αργος Ορεστικό

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Βρέθηκε ώρες μετά σε τουαλέτα του κτιρίου όπου είχε εγκλωβιστεί – Ερωτήματα για τον έλεγχο πριν το κλείδωμα

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 81 τραυματίες, αγωνία για τους εγκλωβισμένους

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Δύο επιβάτες παραμένουν παγιδευμένοι στις παραμορφωμένες λαμαρίνες βαγονιού μετά τη σύγκρουση συρμών σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην Τζακάρτα - Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που συνέβη το δυστύχημα

Τα διλήμματα του Τραμπ μετά το ιρανικό «παράθυρο» της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η Τεχεράνη προτείνει άνοιγμα των Στενών και τέλος του πολέμου, αφήνοντας το πυρηνικό ζήτημα για αργότερα - Γιατί η Ουάσιγκτον βλέπει στο σχέδιο μια παγίδα απώλειας πίεσης

Απίστευτες στιγμές σε πτήση: Γέννησε 30 λεπτά πριν την προσγείωση – «Η μαμά ήταν ροκ σταρ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μαρτυρίες επιβατών κάνουν λόγο για μια «σουρεαλιστική» εμπειρία

«Χείμαρρος» η Ειρήνη Μουρτζούκου: Είχα σχέση με τη μαμά του Παναγιωτάκη, ήθελε να τον πουλήσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ζητούσε να εργαστώ ακόμα και να εκπορνευτώ για να της πηγαίνω χρήματα»

38χρονη επιβάτης έπεσε από ύψος 15 μέτρων σε αεροδρόμιο και πέθανε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η γυναίκα έπεσε από ύψος περίπου 15 μέτρων

Ηράκλειο: Έπινε τσάμπα σε ξενοδοχείο και στο τέλος τους κατηγόρησε για κλοπή

Ελλάδα Χτες
Μία υπόθεση που απασχόλησε τους αστυνομικούς του Ηρακλείου για γέλια και για κλάματα

Κυψέλη: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα σε σπίτι ‑ Χειροπέδες σε 3 άτομα

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 20 ετών