E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ζωή ιδρύει το δικό της κόμμα!

Τι αναφέρει δημοσίευμα

Δημοσίευση 26/8/2015 | 10:24

Η Ζωή ιδρύει το δικό της κόμμα!

Ετοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση του δικού της κόμματος φαίνεται πως είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσα στα επόμενα 24ωρα, με το μόνο που την καθυστερεί να είναι οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η Πρόεδρος της Βουλής αναμένει την θυροκόλληση διάλυσης της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Από τη στάση της είναι φανερό πως ο νέος πολιτικός φορέας που θα ιδρύσει, θα συνεργαστεί με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Αυτή η λύση φαίνεται να προκρίνεται, επειδή αφενός η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επιθυμεί να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και αφετέρου επειδή αυτό το «χαλαρό» σχήμα μπορεί να προσελκύσει και άλλες οργανώσεις», αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, που διάκειται φιλικά στην πρόεδρο της βουλής.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν την κ. Κωνσταντοπούλου να προσεγγίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο.

Σε επιστολή της προς τον κ. Γλέζο σημείωσε πως «οι δρόμοι της ελπίδας τους οποίους έχουμε βαδίσει αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε αδιέξοδα στη δημοκρατία και όσο ο λαός είναι ενεργός και όσο υπάρχουν εκπρόσωποί του αποφασισμένοι να μην τον προδώσουν», κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως κάλεσμα στον νέο πολιτικό φορέα. 

Γλέζος: Δεν υπάρχει μόνο ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα – Μπορεί να δημιουργηθεί και κάτι άλλο

Με μια σιβυλλική δήλωση που αφήνει πολλά παράθυρα ανοιχτά, έκανε ο Μανώλης Γλέζος από την Πάρο. Σε αυτήν αφήνει αναπάντητο αν θα κατέβει στις εκλογές και αν ναι, με ποιο κόμμα. Μάλιστα σημείωσε πως οι επιλογές δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Λαϊκή Ενότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μπορεί να δημιουργηθεί και κάτι άλλο».

Στον απόηχο της χθεσινής προτροπής του ο λαός να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του, ο Μανώλης Γλέζος απαντά στο ερώτημα τι θα κάνει ο ίδιος, ως εξής: «Θα κάνω ό,τι αποφασίσει ο λαός. 
Αν ο λαός αποφασίσει και πει ΅Μανώλη σε θέλω εδώ ή εκεί, εγώ θα το κάνωΆ».
«Έχω δείξει στην πράξη ότι πειθαρχώ στις αποφάσεις του λαού. 
Εγκατέλειψα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ελληνική Βουλή για να έρθω εδώ, στΆ Απεράθου της Νάξου όπου βρίσκομαι τώρα και να εφαρμόσω την άμεση Δημοκρατία.
Μπορώ τώρα να την αρνηθώ;», αναρωτιέται στην αποκλειστική του δήλωση στο Real.gr.
Ερωτηθείς πάντως αν είναι οι πολίτες της Νάξου που θα αποφασίσουν για το πολιτικό του μέλλον, εκπλήσσει. 
«Είπα στο τέλος της ζωής μου να τιμήσω τη μάνα μου που είναι από την Πάρο και τον αδερφό μου που γεννήθηκε εκεί και εκτελέστηκε από τους Ναζί», λέει, περιμένοντας από τους Παριανούς να του υποδείξουν τι πρέπει να κάνει.
Κληθείς να επιλέξει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας πάντως, αναρωτιέται αν αυτές είναι οι μόνες δύο επιλογές. 
«Ίσως να δημιουργηθεί και κάτι άλλο», λέει.
«Θέλω να εφαρμοστεί επιτέλους το αξίωμα ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται από τον λαό», συνεχίζει, παραπέμποντας στον Καταστατικό Χάρτη που έχουν δημιουργήσει στ' Απεράθου. 
«Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, ανήκουν στον λαό και ασκούνται από τον λαό», αναφέρεται σε αυτόν.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Σύλληψη ζευγαριού μετά από καταγγελία για κακoπoίηση των οχτώ ανήλικων παιδιών τους

Ελλάδα 03.12.2025
Η κατάθεση της γειτόνισσας της οικογένειας που οδήγησε στη σύλληψη του ζευγαριού

Αγία Σοφία: «Δεν κινδυνεύει το μνημείο από τους γερανούς», λέει το τουρκικό επιστημονικό συμβούλιο

Ελλάδα 03.12.2025
«Οι γερανοί ήταν η καλύτερη λύση για να μην παραμείνει κλειστό το μνημείο», αναφέρει η επιτροπή

Νεαρός αφήνει το πατίνι και σκαρφαλώνει σε λεωφορείο εν κινήσει στην Καλλιθέα

Ελλάδα 03.12.2025
Ο άνδρας πιάνεται από τον αεραγωγό και συνεχίζει να κινείται, άγνωστο για πόσα μέτρα

Ψυχολόγοι προειδοποιούν: Το ChatGPT‑5 δίνει επικίνδυνες συμβουλές σε άτομα με ψυχικές δυσκολίες

Tech + Science 03.12.2025
Πώς το ChatGPT αντιμετωπίζει διαφορετικούς «ασθενείς» και οι ανησυχητικές απαντήσεις του

Όλες οι προβλέψεις του νέου νόμου για βεντέτες και οπλοκατοχή: Υπεύθυνος και ο καταστηματάρχης όταν πέφτουν μπαλοθιές

Ελλάδα 03.12.2025
Κακούργημα η παράνομη κατοχή όπλου σύμφωνα με τις διατάξεις που επεψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τη νέα κακοκαιρία: Κόκκινη προειδοποίηση και για την Αττική

Καιρός 03.12.2025
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Πέμπτη και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου

Οι αγρότες πέρασαν τον αστυνομικό φραγμό και ετοιμάζονται για μπλόκο στο τελωνείο Προμαχώνα

Ελλάδα 03.12.2025
Παρά τις τρεις κλούβες κάθετα στο οδόστρωμα στο ύψος του κόμβου Λευκώνα, οι αγρότες κατάφεραν να περάσουν με τα τρακτέρ τους από τα χωράφια και να βρεθούν στον δρόμο

Θρήνος στην Κορινθία: Έφυγε από τη ζωή 28χρονος συνοριακός φύλακας

Ελλάδα 03.12.2025
Ο άτυχος άνδρας είχε καταγωγή από την Αρκαδία και υπηρετούσε στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου

Πτήση MH370: Στις 30 Δεκεμβρίου αρχίζουν ξανά οι έρευνες για το αεροσκάφος που αγνοείται από το 2014

Κόσμος 03.12.2025
Το Boeing 777 της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το 2014 και έκτοτε παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αεροπορίας

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντά για πρώτη φορά για τη σύλληψη του γιου του: «Ο νόμος είναι ίδιος για όλους»

Πολιτική 03.12.2025
Ο γιος του συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Ερυθραία

Τα λείψανα που παραδόθηκαν από τη Χαμάς στο Ισραήλ δεν ανήκουν σε όμηρο της Γάζας

Κόσμος 03.12.2025
Η ταυτοποίηση έγινε στο Εθνικό Κέντρο Ιατροδικαστικής