E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ζωή ιδρύει το δικό της κόμμα!

Τι αναφέρει δημοσίευμα

Δημοσίευση 26/8/2015 | 10:24

Η Ζωή ιδρύει το δικό της κόμμα!

Ετοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση του δικού της κόμματος φαίνεται πως είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσα στα επόμενα 24ωρα, με το μόνο που την καθυστερεί να είναι οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η Πρόεδρος της Βουλής αναμένει την θυροκόλληση διάλυσης της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Από τη στάση της είναι φανερό πως ο νέος πολιτικός φορέας που θα ιδρύσει, θα συνεργαστεί με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Αυτή η λύση φαίνεται να προκρίνεται, επειδή αφενός η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επιθυμεί να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και αφετέρου επειδή αυτό το «χαλαρό» σχήμα μπορεί να προσελκύσει και άλλες οργανώσεις», αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, που διάκειται φιλικά στην πρόεδρο της βουλής.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν την κ. Κωνσταντοπούλου να προσεγγίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο.

Σε επιστολή της προς τον κ. Γλέζο σημείωσε πως «οι δρόμοι της ελπίδας τους οποίους έχουμε βαδίσει αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε αδιέξοδα στη δημοκρατία και όσο ο λαός είναι ενεργός και όσο υπάρχουν εκπρόσωποί του αποφασισμένοι να μην τον προδώσουν», κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως κάλεσμα στον νέο πολιτικό φορέα. 

Γλέζος: Δεν υπάρχει μόνο ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα – Μπορεί να δημιουργηθεί και κάτι άλλο

Με μια σιβυλλική δήλωση που αφήνει πολλά παράθυρα ανοιχτά, έκανε ο Μανώλης Γλέζος από την Πάρο. Σε αυτήν αφήνει αναπάντητο αν θα κατέβει στις εκλογές και αν ναι, με ποιο κόμμα. Μάλιστα σημείωσε πως οι επιλογές δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Λαϊκή Ενότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μπορεί να δημιουργηθεί και κάτι άλλο».

Στον απόηχο της χθεσινής προτροπής του ο λαός να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του, ο Μανώλης Γλέζος απαντά στο ερώτημα τι θα κάνει ο ίδιος, ως εξής: «Θα κάνω ό,τι αποφασίσει ο λαός. 
Αν ο λαός αποφασίσει και πει ΅Μανώλη σε θέλω εδώ ή εκεί, εγώ θα το κάνωΆ».
«Έχω δείξει στην πράξη ότι πειθαρχώ στις αποφάσεις του λαού. 
Εγκατέλειψα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ελληνική Βουλή για να έρθω εδώ, στΆ Απεράθου της Νάξου όπου βρίσκομαι τώρα και να εφαρμόσω την άμεση Δημοκρατία.
Μπορώ τώρα να την αρνηθώ;», αναρωτιέται στην αποκλειστική του δήλωση στο Real.gr.
Ερωτηθείς πάντως αν είναι οι πολίτες της Νάξου που θα αποφασίσουν για το πολιτικό του μέλλον, εκπλήσσει. 
«Είπα στο τέλος της ζωής μου να τιμήσω τη μάνα μου που είναι από την Πάρο και τον αδερφό μου που γεννήθηκε εκεί και εκτελέστηκε από τους Ναζί», λέει, περιμένοντας από τους Παριανούς να του υποδείξουν τι πρέπει να κάνει.
Κληθείς να επιλέξει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας πάντως, αναρωτιέται αν αυτές είναι οι μόνες δύο επιλογές. 
«Ίσως να δημιουργηθεί και κάτι άλλο», λέει.
«Θέλω να εφαρμοστεί επιτέλους το αξίωμα ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται από τον λαό», συνεχίζει, παραπέμποντας στον Καταστατικό Χάρτη που έχουν δημιουργήσει στ' Απεράθου. 
«Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, ανήκουν στον λαό και ασκούνται από τον λαό», αναφέρεται σε αυτόν.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Κόσμος 12.04.2026
Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Ελλάδα 12.04.2026
Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός 12.04.2026
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα 12.04.2026
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Ελλάδα 12.04.2026
Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα Χτες
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα Χτες
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος Χτες
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα Χτες
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα Χτες
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση