E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανακάλυψη: Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής κλείνουν τον διακόπτη του καρκίνου

Καρκινικά κύτταρα μετατρέπονται πάλι σε υγιή

Δημοσίευση 26/8/2015 | 00:00

Ανακάλυψη: Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής κλείνουν τον διακόπτη του καρκίνου

Η έρευνα γίνεται αυτήν τη στιγμή στη Φλόριδα, στην περίφημη κλινική Mayo, και τα πρώτα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πρόκειται για μία νέα μέθοδο, η οποία, περιγράφοντάς τη σχηματικά, είναι σαν να σβήνει ο διακόπτης του καρκίνου στα κύτταρα, και αυτά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπονται πάλι σε υγιή. Είναι σαν οι επιστήμονες να ανακάλυψαν το software του καρκίνου, τον κώδικά του, και μπορούν έτσι να επέμβουν στη λειτουργία του, ακόμα και να τον κλείσουν.

Οι μέχρι τώρα μελέτες αποδείχθηκαν αποτελεσματικές στον καρκίνο του μαστού, όπου τα κύτταρα άρχισαν να μετατρέπουν τη λειτουργία τους και να θεραπεύονται από τον καρκίνο. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι και άλλοι τύποι καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν με αυτήν τη νέα μέθοδο. Η μέχρι τώρα θεραπευτική μέθοδος για τον καρκίνο είναι κατά κύριο λόγο η καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, με τις χημειοθεραπείες.

Όμως σ' αυτήν τη νέα προσπάθεια, και χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η πρωτεΐνη PLEKHA7, οι επιστήμονες είναι σε θέση να επαναπρογραμματίσουν τα καρκινικά κύτταρα, να τα καθαρίσουν από τον καρκίνο, και να μετατρέψουν τα ίδια σε υγιή πλέον.

Επικεφαλής αυτής της ερευνητικής ομάδας είναι ακόμα ένας Έλληνας που διαπρέπει στο εξωτερικό, ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις, ακόμα και από πολύ επιθετικούς καρκίνους, είναι ενθαρρυντικές. Πιστεύει δε, ότι πολύ σύντομα η μέθοδος θα αποδειχθεί αποτελεσματική σε πολλές μορφές καρκίνου, ιδίως στον πολύ επικίνδυνο καρκίνο στον πνεύμονα, όμως ίσως είναι λιγότερο επιτυχής σε καρκίνους που σχετίζονται με το αίμα.

Η μέθοδος είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, και πολύ σύντομα θα δοκιμαστεί σε επιλεγμένους ασθενείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Όμως, ανοίγει μία εντελώς νέα προσέγγιση στο θέμα του καρκίνου, και αφήνει πολλές υποσχέσεις για την οριστική απαλλαγή του ανθρώπου από μια αρρώστια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στίβος: Έμεινε 2ος στο μίτινγκ της Οστράβα ο Τεντόγλου, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους είχε καλύτερο άλμα στα 8.23μ στην Τσεχία αλλά έμεινε πίσω από τον Ματία Φουρλάνι (8.30μ)

«Λόρα, ξέρεις πού μπορείς να με βρεις, είμαι εδώ» το μήνυμα του ετεροθαλούς αδερφού της 16χρονης που αγνοείται

Ελλάδα Χτες
Σχεδόν έναν μήνα μετά την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρα από την Πάτρα, νέα στοιχεία και μαρτυρίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας

Γυναίκα στη Θεσσαλονίκη δάγκωσε και έκοψε το αυτί του συντρόφου της

Ελλάδα Χτες
Είχε προηγηθεί έντονος καυγάς μεταξύ του ζευγαριού

Ολυμπιακός: Οπαδός έβρισε στα ελληνικά τον Μπαρτζώκα και εκείνος ανέβηκε στην εξέδρα για εξηγήσεις, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Επεισοδιακό φινάλε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ντουμπάι

Meteo: Ρεκόρ βροχής στην Αττική – Έβρεξε σε 4 μήνες όσο σε ένα χρόνο

Ελλάδα Χτες
Ειδικά ο φετινός Ιανουάριος ήταν ένας από τους πιο υγρούς των τελευταίων ετών για την πρωτεύουσα

Επεισοδιακό φινάλε στην Εξεταστική: «Δεν είστε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος» ανέφερε η Κωνσταντοπούλου

Ελλάδα Χτες
«Ακούμε πως θα έρθει νέα δικογραφία με 50 βουλευτές. Ανησυχούν μήπως και άλλα κόμματα; Θα συναινέσει η αντιπολίτευση στη συγκάλυψη;», διερωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου

Απόπειρα βιασμού ιερόδουλης σε οίκο ανοχής στον Βόλο

Ελλάδα Χτες
Στο ποτό «έριξε» το φταίξιμο ο κατηγορούμενος - Το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών

Σοκ στη Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά την καθηγήτριά του

Κόσμος Χτες
Ο μαθητής συνελήφθη και κρατείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Λόρα: «Όσο βοήθησα, βοήθησα... Εσείς αν θέλετε να την ψάξετε, ψάξτε την» λέει ο πατέρας της 16χρονης

Ελλάδα Χτες
Την ίδια ώρα, ο πατέρας της 16χρονης παραμένει στο Ρίο και, μέχρι στιγμής, δεν έχει ταξιδέψει στη Γερμανία για να αναζητήσει την κόρη του

Δύο συλλήψεις για σαμποτάζ σε γερμανικά πολεμικά πλοία, Έλληνας από τη Θράκη ο ένας

Κόσμος Χτες
Οι συλλήψεις έγιναν στο Αμβούργο και σε χωριό της Ροδόπης - Είχαν ρίξει πάνω από 20 κιλά λειαντικού χαλικιού στον κινητήρα, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε σωληνώσεις παροχής φρέσκου νερού, αφαίρεσαν καπάκια δεξαμενών καυσίμων