E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανακάλυψη: Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής κλείνουν τον διακόπτη του καρκίνου

Καρκινικά κύτταρα μετατρέπονται πάλι σε υγιή

Δημοσίευση 26/8/2015 | 00:00

Ανακάλυψη: Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής κλείνουν τον διακόπτη του καρκίνου

Η έρευνα γίνεται αυτήν τη στιγμή στη Φλόριδα, στην περίφημη κλινική Mayo, και τα πρώτα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πρόκειται για μία νέα μέθοδο, η οποία, περιγράφοντάς τη σχηματικά, είναι σαν να σβήνει ο διακόπτης του καρκίνου στα κύτταρα, και αυτά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπονται πάλι σε υγιή. Είναι σαν οι επιστήμονες να ανακάλυψαν το software του καρκίνου, τον κώδικά του, και μπορούν έτσι να επέμβουν στη λειτουργία του, ακόμα και να τον κλείσουν.

Οι μέχρι τώρα μελέτες αποδείχθηκαν αποτελεσματικές στον καρκίνο του μαστού, όπου τα κύτταρα άρχισαν να μετατρέπουν τη λειτουργία τους και να θεραπεύονται από τον καρκίνο. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι και άλλοι τύποι καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν με αυτήν τη νέα μέθοδο. Η μέχρι τώρα θεραπευτική μέθοδος για τον καρκίνο είναι κατά κύριο λόγο η καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, με τις χημειοθεραπείες.

Όμως σ' αυτήν τη νέα προσπάθεια, και χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η πρωτεΐνη PLEKHA7, οι επιστήμονες είναι σε θέση να επαναπρογραμματίσουν τα καρκινικά κύτταρα, να τα καθαρίσουν από τον καρκίνο, και να μετατρέψουν τα ίδια σε υγιή πλέον.

Επικεφαλής αυτής της ερευνητικής ομάδας είναι ακόμα ένας Έλληνας που διαπρέπει στο εξωτερικό, ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις, ακόμα και από πολύ επιθετικούς καρκίνους, είναι ενθαρρυντικές. Πιστεύει δε, ότι πολύ σύντομα η μέθοδος θα αποδειχθεί αποτελεσματική σε πολλές μορφές καρκίνου, ιδίως στον πολύ επικίνδυνο καρκίνο στον πνεύμονα, όμως ίσως είναι λιγότερο επιτυχής σε καρκίνους που σχετίζονται με το αίμα.

Η μέθοδος είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, και πολύ σύντομα θα δοκιμαστεί σε επιλεγμένους ασθενείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Όμως, ανοίγει μία εντελώς νέα προσέγγιση στο θέμα του καρκίνου, και αφήνει πολλές υποσχέσεις για την οριστική απαλλαγή του ανθρώπου από μια αρρώστια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ελλάδα 02.04.2026
752 κλήσεις για την Περιφέρεια Αττικής

Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα χαμένα βίντεο των Τεμπών, αναβάλλεται επ` αόριστον η εκδίκαση

Ελλάδα 02.04.2026
H εξέλιξη αυτή αυτή έρχεται έπειτα από 19 συνεδριάσεις του και στο δικαστήριο είχαν καταθέσει οι πρώτοι τρεις μάρτυρες.

Κόρινθος: Χαροπαλεύει στο «Γεννηματάς» η 38χρονη που κακοποίησε ο πρώην της

Ελλάδα 02.04.2026
Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Πόλεμος Μέση Ανατολή: Ξεπέρασε τα 200 ευρώ το βαρέλι το ντίζελ στην Ευρώπη

Οικονομία 02.04.2026
Για πρώτη φορά μετά το 2022 - Το διάγγελμα Τραμπ δεν αποκλιμάκωσε τις αγορές

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος παρενοχλούσε 10χρονες μαθήτριές του

Ελλάδα 02.04.2026
«Είχα πιει, ποτέ δεν τις άγγιξα»

ΝΥΤ: Σκέψεις για «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ» στον απόηχο των απειλών Τραμπ

Κόσμος 02.04.2026
Επιπλέον 300.000 στρατιώτες και έξτρα δαπάνη 290 δισ. ευρώ ετησίως

Μυτιλήνη: Ξέχασαν παιδιά δημοτικού μετά από εκκλησιασμό

Ελλάδα 02.04.2026
Ορισμένα έβαλαν τα κλάματα και φοβήθηκαν - Ξεκίνησε διοικητική έρευνα

Το «ταξίδι» της αφρικανικής σκόνης μέσα από εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες – Το σχόλιο Κολυδά

Κόσμος 02.04.2026
Οι δορυφόροι «αιχμαλώτισαν» λεπτό προς λεπτό την «εισβολή» της αφρικανικής σκόνης στη νότια Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα ‑ Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός 02.04.2026
Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό μέχρι το Πάσχα

«Επτά εκατομμύρια Ιρανοί σας περιμένουμε έτοιμοι και οπλισμένοι» λέει η Τεχεράνη στις ΗΠΑ

Κόσμος 02.04.2026
«Θα πας στα βάθη της Κόλασης» απειλεί ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

Ζάκυνθος: Ανοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» φορτηγό στον Αγιο Σώστη

Ελλάδα 02.04.2026
Η καθίζηση προκλήθηκε από εργασίες της ΔΕΥΑΖ και τη συσσώρευση νερού σε φρεσκοσκαμμένο χαντάκι, σε συνδυασμό με διάβρωση και σπηλαίωση από τη θάλασσα

Βίντεο – «γροθιά» στο στομάχι: Παιδιά στη Γάζα παίζουν με κούκλα αναπαριστώντας σκηνές κηδείας

Ελλάδα 02.04.2026
Τα παιδιά της Παλαιστίνης μεγαλώνουν μέσα στον εφιάλτη του πολέμου