E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανακάλυψη: Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής κλείνουν τον διακόπτη του καρκίνου

Καρκινικά κύτταρα μετατρέπονται πάλι σε υγιή

Δημοσίευση 26/8/2015 | 00:00

Ανακάλυψη: Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής κλείνουν τον διακόπτη του καρκίνου

Η έρευνα γίνεται αυτήν τη στιγμή στη Φλόριδα, στην περίφημη κλινική Mayo, και τα πρώτα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πρόκειται για μία νέα μέθοδο, η οποία, περιγράφοντάς τη σχηματικά, είναι σαν να σβήνει ο διακόπτης του καρκίνου στα κύτταρα, και αυτά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπονται πάλι σε υγιή. Είναι σαν οι επιστήμονες να ανακάλυψαν το software του καρκίνου, τον κώδικά του, και μπορούν έτσι να επέμβουν στη λειτουργία του, ακόμα και να τον κλείσουν.

Οι μέχρι τώρα μελέτες αποδείχθηκαν αποτελεσματικές στον καρκίνο του μαστού, όπου τα κύτταρα άρχισαν να μετατρέπουν τη λειτουργία τους και να θεραπεύονται από τον καρκίνο. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι και άλλοι τύποι καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν με αυτήν τη νέα μέθοδο. Η μέχρι τώρα θεραπευτική μέθοδος για τον καρκίνο είναι κατά κύριο λόγο η καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, με τις χημειοθεραπείες.

Όμως σ' αυτήν τη νέα προσπάθεια, και χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η πρωτεΐνη PLEKHA7, οι επιστήμονες είναι σε θέση να επαναπρογραμματίσουν τα καρκινικά κύτταρα, να τα καθαρίσουν από τον καρκίνο, και να μετατρέψουν τα ίδια σε υγιή πλέον.

Επικεφαλής αυτής της ερευνητικής ομάδας είναι ακόμα ένας Έλληνας που διαπρέπει στο εξωτερικό, ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις, ακόμα και από πολύ επιθετικούς καρκίνους, είναι ενθαρρυντικές. Πιστεύει δε, ότι πολύ σύντομα η μέθοδος θα αποδειχθεί αποτελεσματική σε πολλές μορφές καρκίνου, ιδίως στον πολύ επικίνδυνο καρκίνο στον πνεύμονα, όμως ίσως είναι λιγότερο επιτυχής σε καρκίνους που σχετίζονται με το αίμα.

Η μέθοδος είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, και πολύ σύντομα θα δοκιμαστεί σε επιλεγμένους ασθενείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Όμως, ανοίγει μία εντελώς νέα προσέγγιση στο θέμα του καρκίνου, και αφήνει πολλές υποσχέσεις για την οριστική απαλλαγή του ανθρώπου από μια αρρώστια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκληρή απάντηση Τσίπρα στον Στουρνάρα: Κομπάρσος στο μαύρο θέατρο της προπαγάνδας – Μια τρίτη θητεία αξίζει κάθε κόπο

Πολιτική 13.02.2026
«Η αλήθεια επίσης είναι ότι ο κος Στουρνάρας δεν υπήρξε ποτέ ένας αντικειμενικός τεχνοκράτης Διοικητής της Τράπεζας»

Ποια είναι η Φιλιππινέζα influencer που έφαγε το καβούρι του διαβόλου και πέθανε

Κόσμος 13.02.2026
Η ίδια και ο σύζυγός της ήταν έμπειροι ψαράδες στις Φιλιππίνες και προκαλεί εντύπωση το ότι δεν αντιλήφθηκαν το τοξικό μαλακόστρακο

Οι αγρότες φτάνουν στην Αθήνα: Μεταφέρουν τα τρακτέρ με φορτηγά, έρχονται με λεωφορεία, πλοία και ΙΧ

Ελλάδα 13.02.2026
Η άφιξη τους στην Αθήνα αναμένεται στις 15:00 το μεσημέρι - Σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα

Politico: Οι χώρες της Δύσης «βλέπουν να πλησιάζει» ο Γ` Παγκόσμιος Πόλεμος

Κόσμος 13.02.2026
Η ανησυχία για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο εντείνεται στις χώρες της Δύσης, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Καναδά να θεωρούν πλέον πιθανό το ξέσπασμα μιας μεγάλης διεθνούς σύγκρουσης μέσα στην επόμενη πενταετία

«Παλιά σνίφαρα κοκαΐνη από καπάκια τουαλέτας»: Νέες αντιδράσεις στις ΗΠΑ για τη δήλωση του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Jr.

Κόσμος 13.02.2026
Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ μίλησε για τις εξαρτήσεις του και προκάλεσε αντιδράσεις και αιτήματα για παραίτηση

Νέα ανάρτηση Καρυστιανού για τα ελληνοτούρκικα: Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως «θερμή υποδοχή»

Πολιτική 13.02.2026
Η Μαρία Καρυστιανού αμφισβητεί την επιλογή της προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για τη μοναδική διαφορά με την Τουρκία που αναγνωρίζει η Ελλάδα για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Οι ΗΠΑ στέλνουν το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο στη Μέση Ανατολή

Κόσμος 13.02.2026
Ένα ακόμη αμερικάνικο αεροπλανοφόρο βρίσκεται ήδη στην Αραβική Θάλασσα

Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας: 2 νεκροί και 1 τραυματίας

Κόσμος 13.02.2026
Οι πυροβολισμοί έπεσαν μέσα σε κοιτώνα – Ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα θύματα - Αγνωστο το αν συνελήφθη ο δράστης - Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου

Πώς το κύκλωμα των αχυράνθρωπων έβγαλε εκατομμύρια με το κόλπο με τα ΑΦΜ μιας χρήσης

Ελλάδα 13.02.2026
Πάνω από 43 εκατ. ευρώ τα χρέη σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ

Ηλεκτρονικά τιμολόγια: «Βαρύς» ο λογαριασμός από σήμερα – Πρόστιμο ίσο με 50% του ΦΠΑ

Οικονομία 13.02.2026
Τέλος χρόνου για τη δήλωση τρόπου έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων στην ΑΑΔΕ

Κούρεμα προστίμων έως 50% για όσους κλείνουν γρήγορα τις φορολογικές υποθέσεις

Οικονομία 13.02.2026
Τα στάδια του ελέγχου που καθορίζουν το ποσοστό έκπτωσης - Προκαταβολή 25% και δόσεις για το υπόλοιπο ποσό